Trokut je klasika propaganda, nemaju oni damu. 101 minhenska bi ih za dan satrala
Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
-
BiBi911
#1626 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Trokut je klasika propaganda, nemaju oni damu. 101 minhenska bi ih za dan satrala
-
toska
-
ragib
-
ragib
- alijagoro
#1630 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
https://x.com/warfareanalysis/status/18 ... 1690431638
Ovaj transporter ko da je grom udario
Ovaj transporter ko da je grom udario
- alijagoro
- SmokingMan
#1632 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Već nekih 2-2.5 sata Northrop Grumman RQ-4B Global Hawk kruži ovim prostorom.

Malo niže.... Boeing P-8A Poseidon

Sa Rodosa (vojna Baza) vjerovatno leti neka delegacija, kako vidim Bombardier Global Express ide prema Tel Avivu.

Malo niže.... Boeing P-8A Poseidon

Sa Rodosa (vojna Baza) vjerovatno leti neka delegacija, kako vidim Bombardier Global Express ide prema Tel Avivu.
-
ragib
#1633 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ministarstvo odbrane Izraela: Od 7. oktobra ranjeno najmanje 9.250 izraelskih vojnika
-
ragib
-
Sile_sile_sa
#1635 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ja sam maksuz usao na profil doticne, nevjerovatna islamofobija, vrijedjanje islama, palestine, naravno podrska izraelu, koliko vidim zivi u njemackoj, mislim i da je placena od strane cionista da siri lazi
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1636 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
to što je plaćenik ona i što laže i širi neistine te je islamofob ne znači da dijelovi njezina unosa nisu istina
prema prokreaciji se treba odnositi razumno u ljubavi prema Bozjoj ideji za svih nas
ako ti je prokreacija ideja za nečiji poraz... a ne dobrobit obitelji i potomaka
to je sistemska pogreška koju rade palestinci
brojnost u danasnjim ratovima nije bitna
što palestinci trebaju činiti?
ne znam...ali znam da su imali 75 godina d askontaju kako dalje
prema prokreaciji se treba odnositi razumno u ljubavi prema Bozjoj ideji za svih nas
ako ti je prokreacija ideja za nečiji poraz... a ne dobrobit obitelji i potomaka
-
Moenx
#1637 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
SSta se ovdje moze procitati i staviti na znanjeTruba wrote: ↑10/07/2024 09:03 to što je plaćenik ona i što laže i širi neistine te je islamofob ne znači da dijelovi njezina unosa nisu istina
Recimo da Palestinci koriste brojnost kao oruzje sta li
A brojni su u istoj mjeri kao i Jevreji dakle fifti fifti
I tako dalje
- dr_Evil
#1638 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
o cemu vas dvojica :SSile_sile_sa wrote: ↑10/07/2024 01:54Ja sam maksuz usao na profil doticne, nevjerovatna islamofobija, vrijedjanje islama, palestine, naravno podrska izraelu, koliko vidim zivi u njemackoj, mislim i da je placena od strane cionista da siri lazi
-
Hakiz
#1639 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Malo smo cinični...Truba wrote: ↑10/07/2024 09:03 to što je plaćenik ona i što laže i širi neistine te je islamofob ne znači da dijelovi njezina unosa nisu istina
-
ragib
- SmokingMan
#1641 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Pročitati knjigu The Israel Lobby and U.S. Foreign Policy.
- skupljac_zeljeza
#1642 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Razbija strah nesiguran da li mu skakuće trokutić iznad glave.
-
ragib
- SmokingMan
- skupljac_zeljeza
#1645 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Možda su oni muljali sa Vučićem oko usvajanja Rezolucije. Ne može biti genocid ako ga je počinila judeo-kršćanska civilizacija nad muslimanima. Razmahali su se mačem sa dvije oštrice, da ih ne zareže.
- alijagoro
- alijagoro
#1647 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
https://x.com/warfareanalysis/status/18 ... 8462813406
Palestinska hrabrost je za izucavanje.
Palestinska hrabrost je za izucavanje.
- alijagoro
- skupljac_zeljeza
#1649 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Dobar komentar na trokutiće.
- dr_Evil
#1650 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
RASPADNUTA TIJELA, SPALJENE KUĆE I ZADAH SMRTI POSVUDA: Stanovnici Tal al-Have opisuju zločine Izraela
Desetine tijela njihovih poznanika ležalo je na ulicama, neka su ih pojeli psi lutalice, a druga su se raspala.
Sedam dana zaredom, Mohammed Anan, Palestinac iz kvarta Tal al-Hawa, nije mogao napustiti svoj dom dok su izraelski tenkovi opkolili ulicu u kojoj živi, a izraelski ratni avioni bacali bombe na kuće u blizini.
U razgovoru za The New Arab, 45-godišnji otac petoro djece, rekao je: “Iznenadni vojni napad na kvart Tal al-Hawa i industrijsku zonu nije mi dozvolio da pobjegnem sa svojom porodicom, pogotovo jer su tenkovi bili stacionirani blizu vrata zgrade u kojoj živim bio sam zaglavljen između čeljusti smrti.”
Anan je podsjetio da je tokom večeri sigurnosna situacija postala katastrofalna. “Izraelsko granatiranje nije prestalo ni jedne sekunde, a zvuci tenkova koji su lutali su bili posvuda […] Čuo sam izraelske vojnike kako jurišaju na kuće i komšije kako vrište u pomoć prije nego što je vojska otvorila vatru i pobila ih”, opisano
„U svakom trenutku“, dodao je, „osjećao sam da će naš red da umremo neminovno doći. Glasovi ljudi koje sam povremeno orestali su […] Svi su utihnuli kao da je cijeli komšiluk utonuo u san, dok je miris dima sve vrijeme dominirao […] Udisali smo dim umjesto zraka.”
Anan i njegova porodica sklonili su se u dnevnu sobu njegovog stana, koji se nalazio na drugom spratu, kao mesto za koje je mislio da je sigurno, pogotovo što je bilo daleko od prozora. Bio je i daleko od balkona, zbog čega su bili van vidokruga izraelskih vojnika.
Ipak, pravi strah za Annana je bio kada je čuo zvukove policijskih pasa kako trče u podrumu zgrade u kojoj je živio, kao da traže njega ili nekog od njegovih komšija.
„U tom trenutku sam se mnogo molio…, molio sam Boga da nas spasi […] Imao sam teške misli koje su mi se odigravale u mislima i nisam želio gledati pse kako kidaju meso moje dece pred mojim očima, to ne bih mogao podnijeti,“ primjetio je.
Trenuci, minute ili možda sahati, ali za Anana je to izgledalo kao životna patnja. “Ovdje ne možete donijeti nikakvu mudru ili logičnu odluku. Izraelska vojska nam ne daje mogućnost izbora. Odlučio sam da ako vojska stigne do nas, zamoliću vojnike da nas odmah pogube, a da nam ne ostavljaju hranu za pse ,” rekao je.
Onda odjednom, više nije čuo nikakve zvukove koji su izlazili iz njegove zgrade. Bio je to tračak nade u preživljavanje, što ga je nagnalo da ne pali nikakvo svjetlo i da utiša svoj mobilni telefon, dok je njegova supruga tiho pokušavala doći do kuhinje da pripremi sendviče za svoju malu djecu.
“Ostali smo u ovom stanju šest uzastopnih dana sve dok nismo osjetili da su nam se kosti okamenile od nedostatka kretanja i da su nam se jezici smrzli zbog naše stalne tišine. Miris smrti bio je jedino što je plutalo posvuda u okolini”, zaključio je.
Mohammed al-Ashqar, stanovnik kvarta Tal al-Hawa, posebno u blizini finansijskog kružnog toka koji povezuje ulicu al-Sina'a i trg Abu Mazen, suočio se sa sličnim iskustvom. I on je bio zarobljen u svom stanu, od čega je polovina spaljena tokom prethodnog izraelskog napada.
“Mogao sam pobjeći, ali sam odbio da budem ponovo raseljen. Nema sigurnog mjesta za nas u Gazi […] Sva područja su pod izraelskim napadima, a mi nemamo ni snage ni snage osim da čekamo svoju sudbinu, kakva god ona bila može biti, čak i ako umremo”, rekao je za TNA.
Ashqar je bio primoran da rizikuje život sa još 20 članova svoje porodice i rođaka, od kojih su većina bila djeca, jer su ostali u kući koja ih je jedva štitila.
“Stalno smo čuli zvukove oružanih sukoba između vojske i palestinskih boraca, ali nismo mogli ispustiti nikakav glas iz straha da će vojska otkriti naše prisustvo u kući”, dalje je opisao.
U pokušaju da dokumentira šta im se dešava, Ashqar je snimio zvukove eksplozija, tenkova i vojnih džipova koji su s vremena na vrijeme bili prisutni u njegovom susjedstvu, uprkos opasnosti po njegov život.
“Sve što sam želio je da na mom mobilnom telefonu ostanu dokazi o zločinima koje je počinila vojska […] Ako bismo bili ubijeni, drugi bi mogli saznati šta nam se dogodilo preko mog telefona i snimaka koje sam dokumentirao”, primijetio je.
U petak se izraelska vojska povukla iz područja u Tal al-Hawa i ulici al-Sina'a u gradu Gaza, nakon jednonedeljnog vojnog napada koji je uključivao kopnene upade i intenzivno granatiranje.
Timovi civilne odbrane uputili su se na područja iz kojih su se Izraelci povukli kako bi izvukli tijela mrtvih i liječili žive nakon što je bilo nemoguće ući u ta područja dok je tamo bila izraelska vojska.
Čim se vojska povukla, Annan i Ashqar su pojurili na ulice da provjere svoje komšije, ali su bili šokirani užasnim prizorima. Desetine tijela njihovih poznanika ležalo je na ulicama, neka su pojeli psi lutalice, a druga su se raspala.
Annan je za TNA rekao da je najteža scena koju je vidio bio moj stariji komšija iz porodice Deeb, kojeg je izraelska vojska pogubila i ostavila da leži na ulici, gdje se njegovo tijelo raspalo.
„Puno sam plakao za njim, ohrabrivao me je da čvrsto stojim i ostanem u svom domu i ne dozvolim da nas okupacija raseli […] Kako je tako lahko umro?“ rekao je tiho.
Ashqar je također bio emotivan kada je vidio razmjere razaranja koje je izraelska vojska ostavila u tom mjestu, a koje je izbrisalo veći dio susjedstva.
“U prošlim izraelskim operacijama neke kuće su još stajale, ali sada je sve uništeno […] Ovo je jasna poruka vojske da ne želi da se Gaza ponovo vrati”, rekao je on.
Palestinska civilna odbrana je sa svoje strane saopćila da su njeni timovi uspjeli izvući oko 60 tijela Palestinaca koje su ubile izraelske snage iz naselja Tel al-Hawa i predgrađa al-Sabra u gradu Gazi.
Glasnogovornik Civilne odbrane u Gazi Mahmoud Basal rekao je za TNA da je broj ubijenih u oblasti Tal al-Hawa i ulici al-Sina'a oko 60. Ali ovaj broj će biti veći, jer je Basal napomenuo “desetine tijela šehida su razbacani po uličicama i kućama, a cijele porodice su ubijene u ulici al-Sina'a nakon povlačenja okupacione vojske.”
Basal je dodao da su pronađena ugljenisana tijela mrtvih i potpuno spaljene kuće u Tal al-Hawa i oblasti al-Sina'a, ističući da je izraelska vojska ubijala građane koji su išli da nabave hranu u tom području.
Služba civilne odbrane dalje je potvrdila da je izraelska vojska prije povlačenja iz tog područja zapalila domove i objekte, a njene posade su u područje iz kojeg se okupacija povukla pješice ušle zbog uništenja infrastrukture.
Očevici su također primijetili da su izraelske snage spalile ili uništile stotine stambenih jedinica u naselju Tal al-Hawa i području al-Sina'a, dok su izraelski snajperisti još uvijek raspoređeni u područjima koja okružuju finansijski kružni tok u Tal al-Hawa susjedstvo.
Prije nego što se izraelska vojska povukla iz tog područja, palestinski mediji su također izvijestili da su okupacione snage digle u zrak stambene zgrade u naselju Tal al-Hawa, jugozapadno od grada Gaze.