Tuži me za klevetu
Ti si apologeta kriminala uz to si još i bezobrazan.
Tuži me za klevetu
joint union wrote: ↑03/05/2020 18:20 Ja se slažem sa Joe - om da fikro ne treba kazneno odgovarati. No treba mu, zbog kašnjenja i kršenja poništiti ugovor, teretiti ga za 10,5 miliona, vratiti mu resporatore/registratore pa neka zaradi i 20 miliona na tržištu kad je tako sposoban. Solaka pak, i kompletan krizni štab momentalno pritvoriti, teretiti za udruživanje, kradju i pokušaj ubistava ovim aparatima. Dogovoriti se da im se malo smanji kazna ako surađuju i otkriju više nalogodavce. I onda zamotati čokoladu.
Pa na osnovu čega onda dobi milionce kredita? I od koje banke, zna li iko? Sto ce ići u stečaj ako moze, po vlastitim riječima, te aparate prodati po daleko višoj cijeni?joe_black wrote: ↑03/05/2020 18:25Nije ni ovo rijesenje jer doo firma ogovara za obaveze samo visinom kapitala pa je Fikri logicno lakse u bankrot nego ovo o cemu je rijecjoe_black wrote: ↑03/05/2020 18:22joint union wrote: ↑03/05/2020 18:20 Ja se slažem sa Joe - om da fikro ne treba kazneno odgovarati. No treba mu, zbog kašnjenja i kršenja poništiti ugovor, teretiti ga za 10,5 miliona, vratiti mu resporatore/registratore pa neka zaradi i 20 miliona na tržištu kad je tako sposoban. Solaka pak, i kompletan krizni štab momentalno pritvoriti, teretiti za udruživanje, kradju i pokušaj ubistava ovim aparatima. Dogovoriti se da im se malo smanji kazna ako surađuju i otkriju više nalogodavce. I onda zamotati čokoladu.
Napokon nekog zrelog komentara.
Ovdje je solak zadnja karika. Fikreta bi mogli teretiti ako dokažu da je pare prebacio nekome od ovih koji odlučuju, pa tako podmitio da dobije posao.
Ne vjerujem da će njega jako, previše i predugo je unutra,joint union wrote: ↑03/05/2020 18:41Ovdje je solak zadnja karika. Fikreta bi mogli teretiti ako dokažu da je pare prebacio nekome od ovih koji odlučuju, pa tako podmitio da dobije posao.

Ma naravno da nije niko, ovo je, kako onaj reče, eklantan primjer halke. No solak je krivično zajebo, a fikro je ispao supak i papak, što još uvijek nije (moram reci nažalost) krivično djelo. Treba vidjeti gdje su pare otišle i kako misle (Senad reče u faceu da su odmah otišle na nakoliko računa van zemlje) platiti uslugu dodjele tendera. Tu mogu nafatati fikru, drugdje ne vidim da mu ista mogu. Ali mu mogu vratiti aparate i tražiti pare, vjerujem da se, kao "iskusan menadžer" obezbjedio garancijom od kineske firme (remse).
Jos jedan kriminal u najavi, AKO je istina da je let kostao 300 000KM. Malo je reci da je to previse. Posebno kada je ta ista flybosnia sama izjavila da su oni i al shidi grupa platili po 40 000KM za onaj let iz Kine, kada je stigla ona narudzba od vlasnika Violete. Valjda je kerozin jedno 4 puta skuplji kada ga placa sda mafija...
postavili su onu kriestalicuuuu....naci ce on seferovice ....... babo ruco i pravda zadovoljena........i do sledece prilike.....naivni ste ako mislite da ce pravosude naglo prfunkcionisati ........mozda pravna drzava od utorkajoe_black wrote: ↑03/05/2020 18:22joint union wrote: ↑03/05/2020 18:20 Ja se slažem sa Joe - om da fikro ne treba kazneno odgovarati. No treba mu, zbog kašnjenja i kršenja poništiti ugovor, teretiti ga za 10,5 miliona, vratiti mu resporatore/registratore pa neka zaradi i 20 miliona na tržištu kad je tako sposoban. Solaka pak, i kompletan krizni štab momentalno pritvoriti, teretiti za udruživanje, kradju i pokušaj ubistava ovim aparatima. Dogovoriti se da im se malo smanji kazna ako surađuju i otkriju više nalogodavce. I onda zamotati čokoladu.
Napokon nekog zrelog komentara.
Ako ništa, biće zanimljivo gledati kako će se pokušati oprati, ipak je pritisak i javnosti i medija povelik. Realno, ne gajim ni ja nade da će ga bas spengati i raskrinkati, ali me zanima na sta ce se vaditi. Možda nije znao, žurba, nijet je bitan (ova mi je favorit). Možda dobije neki nesvjestan rad u službi, pa mu skinu jedan cvarak. Po meni je čak najgore da ga bas osude, koliko god to čudno zvučalo, jer onda ispade SDA se cisti, hvataju kriminalce u svojim redovima bla bla, ovce umirene, glas u oktobru.
Sva tvoja odbrana malinara se temelji na tome da su svi drugi moguci krivci, i solak i novalic i mi porezni obveznici, ma svi, samo nekako on jadnicak nista nije kriv, niti je sta znao. To je vrijedanje zdravog razuma. Pogotovo sto stalno nesupjesno pokusavas da podvalis pricu da je kao nejasno kako je uopce doslo do ovog dogovora, da je vrsni manager fikret
Buraz jeste normalno ako dobar manager kao fikret i ako se zakunes svim mrtvima da neces zayebati
Odvjetnice, pise u ugovoru koji su potpisali solak i tvoj klijent manager za dobro naslutiti - fikret.
Ako iko sanja o prljavim parama, onda si to ti. Sto si i sam priznao prije nekoliko stranica, da si propustio usicariti neke parice u nekom dogovoru i da se od tada kajes i sad ti vokri zbog toga, a pogotovo kad vidis seljacica poput tvog fikreta kako je hrabar i odavzan i to sve isto radi pred ocima javnosti.
iskren da budem, ja ne vidim fikretovu krivicu.
Pročitaj zadnjih par strana.convict wrote: ↑03/05/2020 20:36iskren da budem, ja ne vidim fikretovu krivicu.
ako ja ponudim banane po cijeni 20 KM/kg i neko to prihvati, koja je moja krivica? ako na kraju umjesto skupih banana isporucim kupus i opet neko kaze sve je u redu, zar nije ta osoba odgovorna?
bojim se da cijela hajka na fikreta ima za cilj da se zastiti solak i ostatak vertikale.