Alija-Tito?

Locked
Point.

#1626 Re: Alija-Tito?

Post by Point. »

славянин wrote:
Point. wrote: A kad bi to neprijatelj ostao bez onolikog oružja? Da li bi sad 2019 godine priznala da se BiH otcjepljuje od Srboslavije? Bi qurac moj, 90-tih je bilo idealno vrijeme kad su Rusi imali svojih problema i kada se raspadao SSSR, ujedinjavala Njemačka, kada je komunizam padao po istoku.

Upravo u vremenu tih tektonskih i globalnih promjena je bilo idealno vrijeme. A svaka sloboda, pa tako i naša, ima svoju cijenu. Rijetko ko ju je dobio na lijepe oči.

Ti ako fakat vjeruješ da bi Srbi, sa ove i sa one strane Drine dozvolili nezavisnost BiH recimo u 2000 i nekim si fakat naivan ili imaš želju da živiš u Srboslaviji. U tom slučaju, imaš minijaturu tamo preko Drine, sretan put i ne osvrći se sine.
Jel ti fakat vjerujes da bi srbija i srbi bili pa i u priblizno povoljnoj situaciji a bih sa bosnjacima u nepovoljnoj recimo 10 -20 god od tada (referenduma) .
Da. Srbi bi, kao i sada što pokušavaju, igrali na kartu islamskog terorizma posebno nakon 2001 godine. Rusija je od 2000 godine mnogo jača nego 1990-tih kad se prelamala. To su već dva faktora. I treći, misliš li fakat da bi Srbi pristali na nezavisnost BiH 10, 20 godina poslije mirovnim putem? Srbi u BiH ni u 1991, 2001, 2011 ili 2021 nikad ne bi mirnim putem pristali da se otcijepe od matice, niti bi matica to dozvolila, svakako ne 10-tak godina nakon raspada Jugoslavije. Naivno je takvo razmišljanje.
General War

#1627 Re: Alija-Tito?

Post by General War »

insomnia78 wrote:
General War wrote:
insomnia78 wrote: Pa evo ja znam kamaru ljudi koji su iz Francuske otisli u USA u Kinu, jebenu Cesku pa sta. Ljudi se sele od kad je svijeta i vijeka. Jel ti falilo sta u alijinoj dzamahiriji? Jel danas nemas sta zbog imena sto ima tvoj komsija Meho?
Ljudi se selie i pomjeraju dok je svijeta i vijeka, ali niko nije otisao sto mu je dobro vec ide za boljem...a ti furas drugaciju mantru.
A ja sam Mehu branio a ne Meho mene..nije meni Meho problem vec lazovi i seoske varalice koji puckaju Mehu na mene ili u PC obratno a oni kesove ubiru, a Meho il bez posla ili sa pemzijom od 300 maraka.
Da se ne lazemo branio si svoju guzicu isto ko i Meho
Jasta sam, mogao sam i ja odfurat odavdje da se isto ne lazemo...nije sad branjenje guzice a situacija ista...nego ti nikako da izadjes iz "safe place-a" pa ne izlazis iz 92...tu ti je najlakse manipulirati.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1628 Re: Alija-Tito?

Post by pici »

insomnia78 wrote:
General War wrote:
insomnia78 wrote: Pa evo ja znam kamaru ljudi koji su iz Francuske otisli u USA u Kinu, jebenu Cesku pa sta. Ljudi se sele od kad je svijeta i vijeka. Jel ti falilo sta u alijinoj dzamahiriji? Jel danas nemas sta zbog imena sto ima tvoj komsija Meho?
Ljudi se selie i pomjeraju dok je svijeta i vijeka, ali niko nije otisao sto mu je dobro vec ide za boljem...a ti furas drugaciju mantru.
A ja sam Mehu branio a ne Meho mene..nije meni Meho problem vec lazovi i seoske varalice koji puckaju Mehu na mene ili u PC obratno a oni kesove ubiru, a Meho il bez posla ili sa pemzijom od 300 maraka.
bogumi moj komsHija Suljo osHo u alemanju prat babama gujce ev za dvije godine se vraca imat ce dvije peMzije... a dobiJo i od vakufa zemlje pa mu drugi kosi i vodu nosi...
PM72

#1629 Re: Alija-Tito?

Post by PM72 »

insomnia78 wrote:
General War wrote:
Mogao si i ti 1995 uzet za pušku...pa nisi... ;-)
insomnia78

#1630 Re: Alija-Tito?

Post by insomnia78 »

Od kud znas da nisam. No kao pripadnik bataljona VP imao sam cast kao dio pocasnog voda odati pocast nasem dobrom dedi Aliji i ucestvovati poslije u njegovom obezbjedjenu
Maraschino

#1631 Re: Alija-Tito?

Post by Maraschino »

insomnia78 wrote:Od kud znas da nisam. No kao pripadnik bataljona VP imao sam cast kao dio pocasnog voda odati pocast nasem dobrom dedi Aliji i ucestvovati poslije u njegovom obezbjedjenu
:thumbup:

:kiss:
LBVIEW

#1632 Re: Alija-Tito?

Post by LBVIEW »

General War wrote:
LBVIEW wrote:
madner wrote:
Nije se drzava raspala zbog generalstaba JNA, koji je bio zadnja institucija koja je vjerovala u istu.

Gubitnici su infiltirirali KP, i Srbija i Hrvatska su 90ih vodili politiku koja je porazena 1945. Program Velike Srbije nije nikad bio partizanski, ali jeste cetnicki.
E jesu je branili, svaka im cast - svrstavajuci se na Slobinu stranu. Kadijevic, Adzic.. sve likovi na ranu priviti. :-)
:-)
...Dok na drugoj strani, sve demokrata do emokrate i stovatelji ljudskih prava, da antifasiste ni ne pominjem...jebi ga vizija jedna do podne druga od podne...
Cekaj, je li ti to stavljas znak jednakosti izmedju agresora i zlocinaca i legitimne oruzane sile drzave BiH? :-) Trebao si onda s Dubajicem na Majevicu.
insomnia78

#1633 Re: Alija-Tito?

Post by insomnia78 »

Ah. Lepi dani mog detinjstva
pici

#1634 Re: Alija-Tito?

Post by pici »

e a dajdza Mujo bio kod staljingrada u onoj nekoj jal SS jal Ustaskoj legiji i aminovan od tite i radio kao poslovodja u gumotehnici dobio na grbavici medju prvima stan od 55 kvadrata :mrgreen:
pici

#1635 Re: Alija-Tito?

Post by pici »

insomnia78 wrote:Od kud znas da nisam. No kao pripadnik bataljona VP imao sam cast kao dio pocasnog voda odati pocast nasem dobrom dedi Aliji i ucestvovati poslije u njegovom obezbjedjenu
znaci nisi bio u crnim biserima i prevlacio kurbane preko piste :lol: :lol: :lol:
LBVIEW

#1636 Re: Alija-Tito?

Post by LBVIEW »

insomnia78 wrote:Nije valjda da i ti do Pozarnice imas jednu pricu od Pozarnice drugu?
Dobro si ti rekao, cim zamaknu preko grane, druga prica, od Kenjca do Exliberala.
insomnia78

#1637 Re: Alija-Tito?

Post by insomnia78 »

pici wrote:
znaci nisi bio u crnim biserima i prevlacio kurbane preko piste :lol: :lol: :lol:
Jok. Jedan je Marjan Balta
insomnia78

#1638 Re: Alija-Tito?

Post by insomnia78 »

Nemoj me bgt sa Sarajvom povezivati
PM72

#1639 Re: Alija-Tito?

Post by PM72 »

Ako pričaš istinu - onda se izvinjavam.A ako si bio u Baltama onda ti čestitam.Jel pošteno od mene?
General War

#1640 Re: Alija-Tito?

Post by General War »

:lol:
ne lafinaj, Aljo je imao svoje obezbjedjenje nikakav ga bataljon VP nije cuvao...a mogao si mu samo u skojevskoj mahat
General War

#1641 Re: Alija-Tito?

Post by General War »

PM72 wrote: Ako pričaš istinu - onda se izvinjavam.A ako si bio u Baltama onda ti čestitam.Jel pošteno od mene?
Kakav on i balte.
PM72

#1642 Re: Alija-Tito?

Post by PM72 »

Znači - laže? :skoljka:
insomnia78

#1643 Re: Alija-Tito?

Post by insomnia78 »

General War wrote:
ne lafinaj, Aljo je imao svoje obezbjedjenje nikakav ga bataljon VP nije cuvao...a mogao si mu samo u skojevskoj mahat
Eto koliko znas
insomnia78

#1644 Re: Alija-Tito?

Post by insomnia78 »

PM72 wrote:
Ako pričaš istinu - onda se izvinjavam.A ako si bio u Baltama onda ti čestitam.Jel pošteno od mene?
Jesam ali poslije rata
General War

#1645 Re: Alija-Tito?

Post by General War »

insomnia78 wrote:
General War wrote:
Eto koliko znas
E da znas koliko znam :D
PM72

#1646 Re: Alija-Tito?

Post by PM72 »

Paša moj,
Dvojca tvrde suprotno od tebe...a halali :D njima više vjerujem.
insomnia78

#1647 Re: Alija-Tito?

Post by insomnia78 »

Pa ja ovo ne dozivljavam ko nekakvo takmicenje. Zaboli me
PM72

#1648 Re: Alija-Tito?

Post by PM72 »

insomnia78 wrote:
PM72 wrote:
Jesam ali poslije rata

U Baltama bio poslije rata? :lol: Bolje da ovo nisi napisao.Mogao sam i ja statirati u marinskom korpusu US Army-
pici

#1649 Re: Alija-Tito?

Post by pici »

ma ako nistHa tuspasio se je :mrgreen:
insomnia78

#1650 Re: Alija-Tito?

Post by insomnia78 »

Pa nema lazi, nema prevare. Mogu ja sad pisati da sam biJo u Labudovima, da sam IZ struĆnjak koji uzima ‘iljade u Svici al osta mi je to
Locked