FIFA 20

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
febo_acm

#1626 Re: FIFA 20

Post by febo_acm »

Ma ovi su neki lijevi community... kroz koju sedmicu idu lige.
Plavo-bijeli

#1627 Re: FIFA 20

Post by Plavo-bijeli »

vernes81 wrote: 23/04/2020 13:52
Tomahawk11 wrote: 23/04/2020 13:51 predikšn

Image
Nedaj boze :shock:
Pa nemaš ništa bolje?
invincible1921

#1628 Re: FIFA 20

Post by invincible1921 »

djama wrote: 21/04/2020 19:14 wooooow guardiola najbolji trener ikad :D :D :D :D
moze jedino ako ce cistitit cipele velikom SAF-u :)
Pa vala ne znam nesto da je Sir uveo revoluciju u fudbal i da se neko fura na njegov stil...
Mustang1

#1629 Re: FIFA 20

Post by Mustang1 »

To su najbolji do sad koji nisu imali IF. To uvijek ide prvo.
febo_acm

#1630 Re: FIFA 20

Post by febo_acm »

Ako cemo tako, Pepov stil je samo nastavak totalnog fudbala koji zapoceo Krojf. A ne znam kakvu je revoluciju tacno uveo Pep. Lik je kupio sve sto se moze kupiti, dok SAF stvorio zna se kakve igrace... A ko to kopira Pepov stil danas? Jedine ekipe koje su kruzile oko 16m do besvjesti su njegove ekipe. Na kraju krajeva za 12 godina karijere ima 8 ligaskih titula i dvije Lige prvaka, a vodio je samo najbolje i najbogatije klubove.. Nije to nikakav poseban uspijeh.

Top je trener, ali sad govoriti da je neki revlucionar neko ko vec skoro 10 godina pokusava da osvoji Ligu prvaka i ko kasni 25 bodova za Liverpulom... Diskutabilno je :D Napravio je boom u Barci i to je to. Sa Bajernom bi i ja osvojio 3 lige u 3 godine.
MaksprotivMarksa

#1631 Re: FIFA 20

Post by MaksprotivMarksa »

Prodao kempbela, zambrotu i nejmara nakon 3 poraza u kojima sam imao 20 suteva, a gubio po 2-1, jos jedan poraz iz blata, 1.5 miliona otvarao paketice, najbolji pul mi je bio oblak, igrica je za ovi godinu za mene zavrsena, a razmislicu dobro da li cu kupiti sljedecu verziju ovog smeca, da je do mene i moje igre ne bih imao nista protiv, ali ovo je igrica koja toliko zavisi od srece i konekcije da je to nevjerovatno, neka puse kurac, 15-7 sam u wl, jedan poraz je bio zasluzen, ovo drugo je sve smijurija.
febo_acm

#1632 Re: FIFA 20

Post by febo_acm »

MaksprotivMarksa wrote: 24/04/2020 22:06 Prodao kempbela, zambrotu i nejmara nakon 3 poraza u kojima sam imao 20 suteva, a gubio po 2-1, jos jedan poraz iz blata, 1.5 miliona otvarao paketice, najbolji pul mi je bio oblak, igrica je za ovi godinu za mene zavrsena, a razmislicu dobro da li cu kupiti sljedecu verziju ovog smeca, da je do mene i moje igre ne bih imao nista protiv, ali ovo je igrica koja toliko zavisi od srece i konekcije da je to nevjerovatno, neka puse kurac, 15-7 sam u wl, jedan poraz je bio zasluzen, ovo drugo je sve smijurija.
kod mne 9-7, ali kunem se da sam izgubio od 6 debila, znaci place mi se od smijeha. prvi put igram wl da se nisam sekunde iznervirao i svejedno mi totalno... :D
vernes81

#1633 Re: FIFA 20

Post by vernes81 »

Ja otvorio 17 packova vitsel najveci rejting. A vikend ligu zapoceo sa 3 poraza sad se malo popravio na 6-3.
djama

#1634 Re: FIFA 20

Post by djama »

Ja sam trenutno na 9-9 hah
pepermint31

#1635 Re: FIFA 20

Post by pepermint31 »

Uradio Icardia na squads challenge. Kakav god, sigurno mi je bolji od special verzije Vardy-ja. Žrtvovao DeBruynea, Alisona i par solidnih karti. Morao opet promjeniti formaciju pa ću vidjeti kako ovo fercera.

Image
MensurM

#1636 Re: FIFA 20

Post by MensurM »

Preofanzivan sam. Dvije utakmice izgubio gdje su šutevi bili 9-2. Izvinjavali mi se ljudi nakon utakmica što su me pobijedili. Bolesno teške utakmice danas, tri sam zaredom dobio golovima Dalglisha u 92. minuti. Čuvam loptu od 80. i bacim je u 91. minuti u 16-erac pa gospodin šta napravi - napravi. Danas mi je donio tri pobjede tako.

Image

Gatuzo zadnji vezni
Ispred Griezmann i Ben Yedder
Krila Messi i Neymar
Napadač Dalglish

Još sam malo golova primio s kakvom ekipom igram.
MensurM

#1637 Re: FIFA 20

Post by MensurM »

MaksprotivMarksa wrote: 24/04/2020 22:06 Prodao kempbela, zambrotu i nejmara nakon 3 poraza u kojima sam imao 20 suteva, a gubio po 2-1, jos jedan poraz iz blata, 1.5 miliona otvarao paketice, najbolji pul mi je bio oblak, igrica je za ovi godinu za mene zavrsena, a razmislicu dobro da li cu kupiti sljedecu verziju ovog smeca, da je do mene i moje igre ne bih imao nista protiv, ali ovo je igrica koja toliko zavisi od srece i konekcije da je to nevjerovatno, neka puse kurac, 15-7 sam u wl, jedan poraz je bio zasluzen, ovo drugo je sve smijurija.
Jbg, šteta. Osjetio sam jučer da si iživciran već u prvih 15 utakmica.
pepermint31

#1638 Re: FIFA 20

Post by pepermint31 »

Dobar Icardi i u odnosu na Vardy-ja, zabija van šesnaesterca sa lakoćom a promašaji su prečke i stative. Malo slabiji weak foot sa četvorkom ali sa finisher chemistry neznatna razlika, možda samo kod dalekometnih šuteva. Tko igra sa Neymarom na krilu, dobar je link. Po meni vrijedan Challengera za razliku od onog Tooneya i tko li je već drugi lik.
febo_acm

#1639 Re: FIFA 20

Post by febo_acm »

izgurah na 17w, od 9-8 :D

griezman je bio brutalan na cam... odusevio me ovaj novi if.
Zux

#1640 Re: FIFA 20

Post by Zux »

Ma jebeš ovo, nerviram se samo. Jesam ja los igrač nema govora, ali sta mi se na ovoj ligi dešava to je nevjerovatno. Imam po 15 udaraca u okvir gola, golmani brane udarce sa par metara, stative prečke. U jednoj tekmi lopta od prečku na liniju, i ono kao goal decision bukvalno milimetar nije cijela lopta prešla. Ili šuta Salah sa 3 metra, igrač odbrane zapne za golmana i padne na liniji, lopta u glavu. Šta raditi, osim da je najbolje po moje živce i ukućane da prestanem. Ekipa je De Gea - Zanetti 92-Van Dijk obični - Koeman - Alba
U sredini odlični Kovačić i Fred, obojica dobijeni na kraju sezone. Krila Sahne 91, James 86. Aguero 92 u napadu i Salah CAM ili crveni Firmino 89. Imam i Gattusa na klupi, Wernera, Griezmanna... Je li ping loš, 36 najčešće, a ide preko 40 ponekad. Je li nešto drugo, pojma nemam. Mogu samo reći da se u moju korist ni 10 % utakmica tako ne razvija. Isto tako, možda me 5-6 utakmica poderu I vidno su ljudi bolji, nevezano za igrače koje imaju, ostalo je sve u 5 deka kvalitet.
BojaNo1

#1641 Re: FIFA 20

Post by BojaNo1 »

febo_acm wrote: 23/04/2020 21:13 Ako cemo tako, Pepov stil je samo nastavak totalnog fudbala koji zapoceo Krojf. A ne znam kakvu je revoluciju tacno uveo Pep. Lik je kupio sve sto se moze kupiti, dok SAF stvorio zna se kakve igrace... A ko to kopira Pepov stil danas? Jedine ekipe koje su kruzile oko 16m do besvjesti su njegove ekipe. Na kraju krajeva za 12 godina karijere ima 8 ligaskih titula i dvije Lige prvaka, a vodio je samo najbolje i najbogatije klubove.. Nije to nikakav poseban uspijeh.

Top je trener, ali sad govoriti da je neki revlucionar neko ko vec skoro 10 godina pokusava da osvoji Ligu prvaka i ko kasni 25 bodova za Liverpulom... Diskutabilno je :D Napravio je boom u Barci i to je to. Sa Bajernom bi i ja osvojio 3 lige u 3 godine.
Kažeš kasni za Liverpoolom 25 bodova? Koliko je Liverpool kasnio za njim zadnje dvije godine? Lik je prošle sezone uzeo sve engleske trofeje što nije uspjelo nikome u preko 100 godina engleskog nogometa. Bilo je u tom periodu velikih momčadi ali nitko nije uzeo sve u jednoj sezoni. Znači nije to tako lako ako je MC prvi klub kojem je to uspjelo. Prvi osvojio prvenstvo s preko 100 bodova te postavio niz rekorda. Nakon toliko uspjeha logično je da dođe lošija sezona. Pogotovo kada te poremete ozlijede. Cijelu ovu sezonu igraju bez stopera. Kažeš sve je pokupovao? SAF nije nikog kupio? Od kud su mu ispali ronaldo ili Cantona? I da dalje ne nabrajam.

Da vidimo što je to pep pokupovao a što nisu kupovali drugi klubovi? Iz prvih 11 MC možda 3 igrača mogu igrati u prvih 11 Liverpoola dok od prvih 11 igrača Liverpoola 8 može igrati u previh 11 MC. Kada si engleski klub i kada te vode bogati arap ločigno je da su na tržištu za tebe igrači skuplji jer to možeš platiti. No pep nema niti približno najskuplji transfer u engleskom nogometu. Nitko od igrača koje sada vodi nije bio svjetska klasa. Sterling kojeg su nazivali trkača kokoš je pod pepom u tri sezone zabio više golova nego u cijeloj karijeri prije toga. Postao je engleski reprezentativac bez kojeg se ne može igrati. Za Sanea smo čuli samo mi koji smo igrali fifu. Dolaskom u englesku ga je u potpunosti afirmirao. De Bruyne je ponajbolji svjetski veznjak. Aguero na zalasku karijere ali još uvijek prva liga i konstanta. Silva na zalasku karijere, fenandinho isto tako. Svi ostali lako zamjenjivi. Nitko klasa.

No kao momčad djeluju kompaktno i moćno, naravno kada su kompletni. Svi su bitni kotačići u dobro podmazanom steoju. Do pepovog dolaska nitko na otoku nije igrao ovakav nogomet i svi su rekli da nema šanse da uspije na takav način. Danas svaki drugi klub engleske lige iznosi loptu poput MC. Nema više nabijanja. Za osvojiti ligu prvaka trebaš malo sreće i par dobrih utakmica. Nije imao sreće. Recimo, liverpool ga je izbacio na način da je salah prvi gol zabio iz zaleđa a pred kraj utakmice Saneu je poništen čisti gol. Ista stvar u drugoj tekmi. Prvi vodstvu MC 1-0 Sane zabije drugi gol kojeg opet sudac poništava a gol čist ko suza. Sve imaš na netu pa možeš provjeriti. Teško možeš proći dalje kada te netko u dvije utakmice ošteti za 3 gola. Prošle godine su strgali spurse i ispali. U prvoj aguero promaši penal a Delph skrivi gol. I tu su utakmicu igrali bez lijevog bočnog i s te strane je pao jedini gol. U drugoj tekmi Laporte je dva puta pogriješio kao dijete a zadnji gol spursa je u najmanju ruku diskutabilan jer je zabijen rukom.

MC je najgori ždrijeb u kojem dobije engleski klub. Da je to tako vidimo ove godine s Realom. Bez problema su ih dobili u madridu a trebali su im zabiti još dva gola. Primjer Kloppa i ispadanje od Atletica je primjer ispadanja Pepa ranijih sezona. Budeš bolji i ispadneš. To je nogomet događa se. Je li sada KLopp lošiji trener jer je ispao u ranoj fazi lige prvaka? Besmislica. Koliko je trener dobar vidi se po tome kako momčad igra u kontinuitetu i što ostavi iza sebe. Pep kada ode ostavit će MC na većoj razini nego na kojoj je bio po njegovom dolasku. Lahm, legenda njemačkog nogometa kaže da je trenirao s mnogim vrhunskim trenerima a li da niti jedan nije poput pepa. Za njega je pep najbolji trener u njegovoj karijeri. Beckenbauer kaže da bolji trener nije vodio Bayern i da Bayern nije nikada igrao ljepši nogomet i da su mu vrata uvijek otvorena ako se misli vratiti. Muller kaže da su nakon pepovog odlaska bili totalno banana.

U Bayernu isto nije imao sreće jer je zatekao dvije glavne poluge Riberya i Robbena ozlijeđene. Jedan godinu dana a drugi duže. Potom je Kroos otišao u Real. Imao je nekoliko igrača s teškim ozlijedana. Od boatenga, švajnija pa do martineza i alabe. Svi prijelome i skoro svi su ozlijede dovukli s reprezentativnih priprema. Teško je to nadoknaditi a da ne pati rezultat, no za razliku od sadašnjih trenera on je s Bayernom osvojio naslov do Božića. No nebitno. Bitno je da ne možeš reći da nije dono ništa novog kada je donio puno toga novog. Uživam gledati njegove momčadi kada iznose loptu. To je umjetnost. Nema napucavanja. Svaki igrač koji ima loptu ima bar tri mogućnosti. Danas se barca muči s iznošenjem lopte, bayern isto više ne iznosi loptu kako ju je nekad iznosio. Pogledaj kako je MC iznosio loptu kod visokog presinga Reala. Posebno me oduševi kada u zadnjoj minuti tekme pokušavaju kroz kombinatoriku doći do gola iako gube. Nema napucavanja niti preskakanja igre kao što rade sve momčadi.

Njihovi golovi su malonogometni. Čista šablona. Vidi se da je sve uigrano do najmanjeg detalja. Sve to je potpis jednog trenera. Pogledaš MC i znaš kako će igrati jer vodi ih pep. Pogledaš Liverpool i znaš kako će igrati jer vodi ih Klopp. To su vrhunski treneri koji mijenjaju momčad iz temelja. Gledam bayern dok ga je vodio Kovač i ne vidim ništa. Kada je gubio uvijek je na presicama krivo igrače. Nikada ali nikada nisam čuo da su pep ili klopp krivili igrače za poraz. Uvijek su ih branili ma kako pogriješili. Zato su danas tu gdje jesu. Najcjenjeniji svjetski stručnjaci, posve zasluženo. One priče da bi i moja baba ili netko drugi bili prvi s nekom momčadi okači mački o rep. Vrhunska momčad ima vrhunske igrače i trenera. Vrhunski trener se nosi s 20 različitih ega u svlačionici koje slaže u momčad i sve ih čini zadovoljnima. Svakome pronađe ulogu i minutažu. Treba znati balansirati među takvim igračima. Na primjeru kovača smo vidjeli koliko je to teško jer on to nije mogao. Nije mogao niti Benitez po dolasku u Real. Sterali su ga za par mjeseci. Jedno je voditi klub sredine tablice a posve nešto drugo klub koji želi biti najbolji. Mnogima nije uspjelo. Naravno, ovo je samo moje razmišljanje. Dugo pratim i pepa i kloppa i oni su trenutno dvije stepenice ispred svih trenera.
febo_acm

#1642 Re: FIFA 20

Post by febo_acm »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Kako ti nije ovo bilo mrsko pisati? :)
Zux

#1643 Re: FIFA 20

Post by Zux »

febo_acm wrote: 25/04/2020 21:39 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Vjeruj skratio sam, napisao samo šta mi je palo na pamet. Kontam možda je nekom isto pa da mi bude lakše :D
febo_acm

#1644 Re: FIFA 20

Post by febo_acm »

Zux wrote: 25/04/2020 22:05
febo_acm wrote: 25/04/2020 21:39 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Vjeruj skratio sam, napisao samo šta mi je palo na pamet. Kontam možda je nekom isto pa da mi bude lakše :D
Mislio sam na post ispod tvog :D tebe razumijem 10000% :D
Zux

#1645 Re: FIFA 20

Post by Zux »

febo_acm wrote: 25/04/2020 22:08
Zux wrote: 25/04/2020 22:05

Mislio sam na post ispod tvog :D tebe razumijem 10000% :D
Aha nisam vidio roman :lol:
Rodzer Mur

#1646 Re: FIFA 20

Post by Rodzer Mur »

Image

Nema sanse da cu odigrati cijelu WL, mislio sam zbog TOTS red pickova gurati do elite, ali ne znam ni kako cu se sutra natjerati da odigram do gold 2 za taj extra pick u odnosu na gold 3... gameplay je :-) svaka tekma kako koja minuta prolazi tako je delay sve veci.. izgubim na penale od levata koji je imao 3 suta u 120 minuta i zabio dva gola, a moji igraci s druge strane fulaju s metar, pogadjaju stative, sve zbog laga... Messi se okrece k'o Fabinho :|

Otkako je nastupio ovaj karantin u svijetu nisam odigrao tekme bez delaya, imaju ubjedljivo najlosije servere od svih popularnih igara...
djama

#1647 Re: FIFA 20

Post by djama »

Za mene fifa od veceras teski SF, igra naprosto prkosi zakonima fizike u nekim situacijama ...
Jucer zavrsim dan 9-9 i hajde reko jos 12 tekmi bar reko 5 do 14 win kad kur...
Zavrsio 12-18 hahaha

Image
image uploader
Zux

#1648 Re: FIFA 20

Post by Zux »

Je li u ovaj Futpy sve pješke unosite ili povežete sa accountom nekako? @Rodzer Mur, definitivno je do laga, ja sam cijelo vrijeme mislio do mene, ja levat. Jesam slab ali toliko nisam, čim se i tebi to dešava, a sigurno si puno bolji igrač od mene.
febo_acm

#1649 Re: FIFA 20

Post by febo_acm »

Sve rucno... Nazalost.
dzeno123

#1650 Re: FIFA 20

Post by dzeno123 »

Moze biti i do laga ali to je do skripte u vecini slucajeva, ima dosta videa na tu temu. Ako ti je sudjeno da izgubis, izgubit ćeš, tako navodno prave balans medju igracima i naravno tjrraju te da kupujes pointse.
Post Reply