Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post Reply
insomnia78

#1626 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by insomnia78 »

BHCluster wrote:
Bloo wrote:
insomnia78 wrote:Oh pa ostajalo se iz raznih razloga. Cuvati stan, pos’o, nije se uteklo na vrijeme, “brzo ce nasi”...
Nije bas da su svi ostali stati pred brojni nadmocnijeg neprijatelja
A neki su ostajali i da poginu u redovima ABIH, da bi Šaja mogao hajrovati stan u Saraj'vu kao prosperitetni fočanski piljar.
Cuj ginuli, kako sta je to bilo?
Desile se budale s brda. Sta ces
No sto se tice Saje i sajica. To je na ovim prostorima nacionalni sport. Koliko je Saja hajrovalo tudje stanove po Sarajvu nakon WWII?
pustopoljina

#1627 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by pustopoljina »

LBVIEW wrote:
pustopoljina wrote:
Bloo wrote:Yes, svakog Srbina sarajevskog u glavu znaš.
Ne pricam o sarajevskim, no o svom komsiluku. I da- zna se ko je u malom gradu ostao s tobom svih godina rata.
Ne vidim zasto bi sarajevo bilo iznimka.
Vise ih je par puta na Grabezu bilo nego sto ih je ostalo u Bihacu.
I?
Kako je to u koliziji sa postom koji si citirao?
LBVIEW

#1628 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by LBVIEW »

The 51st State wrote:
LBVIEW wrote:
Kod mene u skolu haman nijedan se nije vratio posle martovskih barikada, valjda bila generalna proba sta li :oops:
Isti kurac u svakom gradu jos od Hrvatske - na vikendicu da vise sta ce biti, tj. da li ce "JNA" "osloboditi" grad, pa ako sta bude bude.
LBVIEW

#1629 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by LBVIEW »

insomnia78 wrote: Desile se budale s brda. Sta ces
No sto se tice Saje i sajica. To je na ovim prostorima nacionalni sport. Koliko je Saja hajrovalo tudje stanove po Sarajvu nakon WWII?
Eh, nije to isto. :D
LBVIEW

#1630 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by LBVIEW »

pustopoljina wrote: I?
Kako je to u koliziji sa postom koji si citirao?
Nije u koliziji, zaboravih staviti kako potvrdjujem post. :thumbup:
insomnia78

#1631 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by insomnia78 »

Navikla da joj kontriras
The 51st State

#1632 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by The 51st State »

LBVIEW wrote:
The 51st State wrote:
LBVIEW wrote:
Kod mene u skolu haman nijedan se nije vratio posle martovskih barikada, valjda bila generalna proba sta li :oops:
Isti kurac u svakom gradu, jos od Hrvatske - na vikendicu da vise sta ce biti, tj. da li ce "JNA" "osloboditi" grad, pa ako sta bude bude.
Totalna sjebada, kreno drugi treci dan nakon barikada ono kad se satro smirilo, kad ono Nas par Iz razreda doslo I nesta raje iz ostatka skole, zapali koju I razguli.
posle sedmicu ili tako nesto ko kad se fakat smirilo nesto se I ko pojavilo, kazu islo saditi krompir ili tako neke fore, tad su se lampioni lagano I meni upalili.
Last edited by The 51st State on 25/06/2019 20:58, edited 2 times in total.
pustopoljina

#1633 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by pustopoljina »

Pa to radi ko po sluzbenoj duznosti, dje necu.
insomnia78

#1634 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by insomnia78 »

Bilo je i onih koji su dobili pisane pozivnice.
LBVIEW

#1635 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by LBVIEW »

insomnia78 wrote:Navikla da joj kontriras
:lol:
LBVIEW

#1636 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by LBVIEW »

pustopoljina wrote:Pa to radi ko po sluzbenoj duznosti, dje necu.
Prava krajiska cura. :thumbup:
LBVIEW

#1637 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by LBVIEW »

The 51st State wrote:
Totalna sjebada, kreno drugi treci dan nakon barikada ono kad se satro smirilo, kad ono Nas par Iz razreda doslo I nesta raje iz ostatka skole, zapali koju I razguli.
posle sedmicu ili tako nesto ko kad se fakat smirilo nesto se I ko pojavilo, kazu islo saditi krompir ili tako neke fore, tad su se lampioni lagano I meni upalili.
Tako su i u mjestima gdje su preuzeli vlast uz pomoc "JNA".
I kaze nije pripremljeno par godina ranije, krive nacionalne stranke. :-)
exliberal-ex

#1638 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by exliberal-ex »

LBVIEW wrote:
insomnia78 wrote:Oh pa ostajalo se iz raznih razloga. Cuvati stan, pos’o, nije se uteklo na vrijeme, “brzo ce nasi”...
Upravo, u statistici nacionalnog sastava Armije u Sarajevu se jasno vidi u kojij mjeri su bili za nedjeljivu i cjelovitu - veci udio Hrvata, kojih je bilo par puta manje, nego Srba. :-)
Onima koji su ostali braniti grad svaka cast, samo dosta vala i suplje.

Da se razumjemo ja znam samo jednog tipa kod mene koji je trulio po bajtama da je bio srbim i da je rekao da je ostao i prijavio se kao patriota da brani drzavu.... bilo nas je pun kurac, skoro pola jedinice u jednom trenutku niko se nije prijavio da ide u rat ,svi mobilisani.
Eto da nekazes da se nekad neslazem sa tobom.....
Atego

#1640 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Atego »

stakasa wrote: To je za sebe. U Jacka su pobrojana sva krvna zrnca :D

9)Sarajevo.Imamo 49 Hrvatskih nevjesta,od tog njih 22 udane za Bosnjake,19 za Hrvate.6 Srpsko-Srpskih bracnih parova.19 Hrvatsko-Hrvatskih bracnih parova
Vidjeran sto nas gotive neviste 8-)
pustopoljina

#1642 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by pustopoljina »

Slika govori tisuću rijeci, kako havana fino vraca na temu :)
LBVIEW

#1643 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by LBVIEW »

exliberal-ex wrote:
LBVIEW wrote:
Upravo, u statistici nacionalnog sastava Armije u Sarajevu se jasno vidi u kojij mjeri su bili za nedjeljivu i cjelovitu - veci udio Hrvata, kojih je bilo par puta manje, nego Srba. :-)
Onima koji su ostali braniti grad svaka cast, samo dosta vala i suplje.

Da se razumjemo ja znam samo jednog tipa kod mene koji je trulio po bajtama da je bio srbim i da je rekao da je ostao i prijavio se kao patriota da brani drzavu.... bilo nas je pun kurac, skoro pola jedinice u jednom trenutku niko se nije prijavio da ide u rat ,svi mobilisani.
Eto da nekazes da se nekad neslazem sa tobom.....
O, sidje mobilisani! :D
Ma jasno je bolan to - Srbi su se vecinski vec opredjelili, i za drzavu, i za vojsku, jos od 80-tih i pojave Slobe. Sjecam se vrlo dobro autobusa punih BiH Srba na Gazimestanu, masovne nacionalne opijenosti i ostrascenosti kad bosnjackog nacionalizma nije bilo ni na mapi, zara s kojim se islo u pljacku i paljevinu u susjednu Hrvatsku, te opravdavnja pocinjenog, izjava obicnog svijeta kako "ce popiti Uni na dijeli Srbe, masovnosti na "plebiscitu srpskog naroda"... Da nije bilo tako, rat, ako bi ga i bilo, ne bi bio onako krvav i surov - Srbi su vecinski bili ubijedjeni, ne samo da su u pravu, vec i da im svi rade o glavi, pa su jel'te morali djelovato preventivno. Cast izuzecima, samo masa jeste bila kakva je bila, ne kontam zasto bi sarajevski Srbi u tome bili izuzetak.
Last edited by LBVIEW on 25/06/2019 21:49, edited 1 time in total.
LBVIEW

#1644 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by LBVIEW »

Atego wrote:
stakasa wrote: To je za sebe. U Jacka su pobrojana sva krvna zrnca :D

9)Sarajevo.Imamo 49 Hrvatskih nevjesta,od tog njih 22 udane za Bosnjake,19 za Hrvate.6 Srpsko-Srpskih bracnih parova.19 Hrvatsko-Hrvatskih bracnih parova
Vidjeran sto nas gotive neviste 8-)
exliberal-ex

#1645 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by exliberal-ex »

LBVIEW wrote: O, sidje mobilisani! :D
Ma jasno je bolan to - Srbi su se vecinski vec opredjelili, i za drzavu, i za vojsku, jos od 80-tih i pojave Slobe. Sjecam se vrlo dobro autobusa punih BiH Srba na Gazimestanu, masovne nacionalne opijenosti i ostrascenosti kad bosnjackog nacionalizma nije bilo ni na mapi, zara s kojim se islo u pljacku i paljevinu u susjednu Hrvatsku, te opravdavnja pocinjenog, izjava obicnog svijeta kako "ce popiti Uni na dijeli Srbe, masovnosti na "plebiscitu srpskog naroda"... Da nije bilo tako, rat, ako bi ga i bilo, ne bi bio onako krvav i surov - Srbi su vecinski bili ubijedjeni, ne samo da su u pravu, vec i da im svi rade o glavi, pa su jel'te morali djelovato preventivno. Cast izuzecima, samo masa jeste bila kakva je bila, ne kontam zasto bi sarajevski Srbi u tome bili izuzetak.

Tu sam tu sam,...nesikiraj se...spremam se za kratki odmor pa malo raduckam malo tipkam po forumu.

Sto se tice zaludjenosti...ja sto znam ove moje gradske raje ( srbi iz Sarajeva) samo jednog tipa znam koji se furao na to, ostali niko nije niti isao niti se kurcio po tim mitinzima , nosanjima mostiju i ostalim glupostima.
sto se tice opijenosti nacionalizmom...jesu srbi pricali o ustasama i veliko albancima...niko nije vjerovao jel tako ...gdje ce hrvatska da postane ustaska zemlja, nece doci do ujedinjenja kosova i albanije ( nije jos ali ce biti)...mislim mnoge stvari kojima su prepadali narod su se obistinile ..
Maraschino

#1646 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Maraschino »

exliberal-ex wrote:

Tu sam tu sam,...nesikiraj se...spremam se za kratki odmor pa malo raduckam malo tipkam po forumu.

Sto se tice zaludjenosti...ja sto znam ove moje gradske raje ( srbi iz Sarajeva) samo jednog tipa znam koji se furao na to, ostali niko nije niti isao niti se kurcio po tim mitinzima , nosanjima mostiju i ostalim glupostima.
sto se tice opijenosti nacionalizmom...jesu srbi pricali o ustasama i veliko albancima...niko nije vjerovao jel tako ...gdje ce hrvatska da postane ustaska zemlja, nece doci do ujedinjenja kosova i albanije ( nije jos ali ce biti)...mislim mnoge stvari kojima su prepadali narod su se obistinile ..
koje bolan?
o ja, lavovi i deca...sorry covjece.
daddy-kool

#1647 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by daddy-kool »

exliberal-ex wrote: Sto se tice zaludjenosti...ja sto znam ove moje gradske raje ( srbi iz Sarajeva) samo jednog tipa znam koji se furao na to, ostali niko nije niti isao niti se kurcio po tim mitinzima , nosanjima mostiju i ostalim glupostima.
sto se tice opijenosti nacionalizmom...
Kolko hoćeš finog, pametnog i normalnog svijeta, Srba, se zauvijek ispalilo sa ovih prostora kada je vidjelo čemu ovo sve vodi - nisu htjeli da ratuju ni na jednoj strani, a nisu mogli ni srcem protiv (većine) svog naroda. Desilo se da je profinjeniji sloj srpskog društva zauvijek amputiran, i iako je bilo čudnih varijanti u srpskoj društvenoj svijesti nešto se ne sjećam ovolikog duhovnog i intelektualnog kraha. Nije ba normalno oni kuriri, informeri, grand parade, četnici, kriminalci, folkovi i td.

exliberal-ex wrote:jesu srbi pricali o ustasama i veliko albancima...niko nije vjerovao jel tako ...gdje ce hrvatska da postane ustaska zemlja, nece doci do ujedinjenja kosova i albanije ( nije jos ali ce biti)...mislim mnoge stvari kojima su prepadali narod su se obistinile ..
Self-fulfilling prophecy, ako je iko za to kriv to su Srbi.
Humljanin

#1648 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Humljanin »

Ovdje izgleda olimpijska nacionalna disciplina brojanje tuđih grijeha. Dok god tuđe grijehe nabrajamo a na vlastite zatvaramo oči, nema niti ce biti hajra
exliberal-ex

#1649 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by exliberal-ex »

Maraschino wrote:
exliberal-ex wrote:

koje bolan?
o ja, lavovi i deca...sorry covjece.
jesu li srbi govorili da hrvati zele da uspostave soft verziju NHD drzave....jesu...sta je trenutna hrvatska nego soft verzija NDH
Jesu li srbi govorili da albanci zele da se otcjepe i naprave veliku albaniju...jesu...skoro pa realizvano.
ostalo je da se malo zakuha u CG , Milo ce promjenit pricu kad mu zatraze djelove drzave ...samo nezanam kome ce se onda uvlacit u guzicu da prezivi.....

a sto se tice lavova....ratna propaganda...sasa karadjic presao u TO.....mislim uvijek ima budala kojima ces moci prodat tu pricu , balkanci su dosta primitivni narod
Humljanin

#1650 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Humljanin »

exliberal-ex wrote: jesu li srbi govorili da hrvati zele da uspostave soft verziju NHD drzave....jesu...sta je trenutna hrvatska nego soft verzija NDH
Jesu li srbi govorili da albanci zele da se otcjepe i naprave veliku albaniju...jesu...skoro pa realizvano.
ostalo je da se malo zakuha u CG , Milo ce promjenit pricu kad mu zatraze djelove drzave ...samo nezanam kome ce se onda uvlacit u guzicu da prezivi.....

a sto se tice lavova....ratna propaganda...sasa karadjic presao u TO.....mislim uvijek ima budala kojima ces moci prodat tu pricu , balkanci su dosta primitivni narod

A dobro, budi pošten Srbin pa priznaj da je BILO KAKAV OBLIK HRVATSKE DRŽAVE za Srbe endehazija i ustašluk.
Neznam čemu nekakvo glumatanje

A vezano za šiptare, pa ne bi se možda nikada ni odcjepili da im srbi nisu radili sta su radili.

Malo te hebu uzročno posljedične veze.
Post Reply