Zapravo...sad, kad malo bolje pogledam i preracunam...mislim da si u pravu. Cak ih ima oko 8x vise. Nisam dobro kalkulisao. Izvini.

pa kako ces znati koliko je 0,6/0,1Dozer wrote:
Zapravo...sad, kad malo bolje pogledam i preracunam...mislim da si u pravu. Cak ih ima oko 8x vise. Nisam dobro kalkulisao. Izvini.

Biti Nijemac znaci da dolazis iz Njemacke, imas DE drzavljanstvo i mozes pripadati XYZ naciji. Zbog toga se i kaze da "dobijes njemacke papire", da dobijes "njemacki pasos" i ne da "postanes Nijemac".Dozer wrote:
Nego, daj odgovore na ovo:
Biti Njemac znaci da dolazis iz - ?, da imas - cije drzavljanstvo?, i da pripadas - kojoj naciji?
Biti Japanac znaci da dolazis iz - ?, da imas - cije drzavljanstvo?, i da pripadas -kojoj naciji?
Biti Slovenac znaci da dolazis iz - ?, da imas - cije drzavljanstvo?, i da pripadas - kojoj naciji?
Biti Bosanac znaci da dolazis iz - ?, da imas - cije drzavljanstvo?, i da pripadas - kojoj naciji?
Samo prvi upitnik (to je ono " ? "), "cije" i "kojoj" zamijeni odgovorima. Ne moze jednostavnije, pa se nadam da ces i ti to moci rijesiti. Cak sam ti i boldirao i podvukao, da se ne patis previse s trazenjem gdje sta da upises.
Neodgovaranjem ostajes da pricas sam sa sobom.
The 51st State wrote:sa njemackim drzavljanstvom turaka, kurda, srba, hrvata, bosnjaka, koga god hos imas. kakvo silovanje tastature, drzavljanstvo i nacija nisu isto.
drzavljanstvo je pitanje prava i obaveza, a nacija je vise identitetno formulisan pojam.
Otprilike 75% islam i broj 2 ateisti,na mizernom neznacajnom mjestu krscani.izvor? Popis 2013.jedino sto je jasno jesti da SU se ateisti muslimanskog porijekla izjasnili bosancima..CPT wrote:Medju Bosanacima ima 6x vise muslimana nego pravoslavaca i 3x vise nego katolika sto ce reci da se procentualno velika vecina izjasnila da su islamske vjeroispovijesti. Onako nabrzaka.... A ti to provjeri malo, preracunaj pa javi.jeza u ledja wrote:Mozes li ovo potkrijepiti nekim podatkom? Jer ovo sto ja pogledah nabrzaka govori nesto drugo. Dozvoljavam da nisam u pravu pa me edukujsadie_forever wrote:..u ostalom cak i medju tim Bosancima velika vecna se izjasnila islamske vjeroispovijesti.
ja sam racunao procentualno, u svakom slucaju su muslimani u velikoj "prednosti" u pogledu na ostalesadie_forever wrote:Otprilike 75% islam i broj 2 ateisti,na mizernom neznacajnom mjestu krscani.izvor? Popis 2013
Djelimicno tacno. Znaci i da pripadas njemackoj naciji. Ne znaci samo da pripadas njemackom etnosu ili etnosima.CPT wrote: Biti Nijemac znaci da dolazis iz Njemacke, imas DE drzavljanstvo i mozes pripadati XYZ naciji. Zbog toga se i kaze da "dobijes njemacke papire", da dobijes "njemacki pasos" i ne da "postanes Nijemac".
Netacno. Drzavljanstvo ti upravo i znaci pripadnost toj drzavnoj naciji. Svugdje na svijetu. Svijet tako funkcionise jarane, pa ma koliko se to tebi ne svidjalo.Drzavljanstvo u vecini slucajeva nema veze sa "nacijom". Ti drzavljanstvo (cak vise njih) mozes kupiti sto ne znaci da si dio nacije.Ti mozes paralelno imati vise drzavljanstva. Vecina ex-YU naroda vani ima bar 2 drzavljanstva sto valjda znaci da su sta?
O cemu pricate vas 2, majke vam...?sadie_forever wrote:Otprilike 75% islam i broj 2 ateisti,na mizernom neznacajnom mjestu krscani.izvor? Popis 2013.jedino sto je jasno jesti da SU se ateisti muslimanskog porijekla izjasnili bosancima..CPT wrote: Medju Bosanacima ima 6x vise muslimana nego pravoslavaca i 3x vise nego katolika sto ce reci da se procentualno velika vecina izjasnila da su islamske vjeroispovijesti. Onako nabrzaka.... A ti to provjeri malo, preracunaj pa javi.
Ne, ne pripadas naciji ili etnosu ili qurc palcu. Pripadas drzavi. Nista vise, nista manje. Samo komad papira. Tih papira mozes imati vise, cak i paralelno. Sto valjda znaci da si paralelno vise stvari, zar ne. Nacionalni Bosanac Crnogorac Kinez i te price. Ili to usput biras. Dopodne Kinez, popodne Bosanac. Preko vikenda, Eskim.Dozer wrote:Djelimicno tacno. Znaci i da pripadas njemackoj naciji. Ne znaci samo da pripadas njemackom etnosu.CPT wrote: Biti Nijemac znaci da dolazis iz Njemacke, imas DE drzavljanstvo i mozes pripadati XYZ naciji. Zbog toga se i kaze da "dobijes njemacke papire", da dobijes "njemacki pasos" i ne da "postanes Nijemac".
Netacno. Drzavljanstvo ti upravo i znaci pripadnost toj drzavnoj naciji. Svugdje na svijetu. Svijet tako funkcionise jarane. pa ma koliko se to tebi ne svidjalo.Drzavljanstvo u vecini slucajeva nema veze sa "nacijom". Ti drzavljanstvo (cak vise njih) mozes kupiti sto ne znaci da si dio nacije.Ti mozes paralelno imati vise drzavljanstva. Vecina ex-YU naroda vani ima bar 2 drzavljanstva sto valjda znaci da su sta?
Naranvo da mozes imati vise drzavljanstava, a svi vi s ovog prostora koji ste vani, i imate dva ili vise drzavljanstava, a s tim i pasosa, imate mogucnost i da se nacionalno izjasnite u skladu s tim drzavljanstvima koja posjedujete, jer to mozete i dokazati.
Etnicki se izjasnjavas onako kako god hoces, jer to nicim ne mozes ni dokazati, pa je i svejedno, i radi toga sve vani zaboli cundara za to sta si ti etnicki. Bitno je samo koja ti je nacionalnost/drzavljanstvo po rodjenju, i koja jos drzavljanstva imas, tj. kojim jos nacijama pripadas.
A ti si etnicki ono sto jesi (Bosnjak), sto sam za sebe kazes da jesi, i to je to. Niti ti to ko moze osporiti, niti ti to mozes dokazati. I upravo zato i jeste irelevantno za bilo sta. S druge strane, ako vani kazes da si "nacionalno" ovo ili ono, tj. da pripadas nekoj naciji, a za sta nemas papire - mrka kapa.
Jasnije?
Ako mi ne vjerujes, slobodno otidji tu u Sloveniji u bilo koju ambasadu zemlje za koju je potrebna viza, trazi formular, popuni ga, a u polje "Nationality" upisi "Swedish", u polje "Citizenship" upisi "Bosnian-Herzegovinian", i predaj svoj slovenacki pasos. I javi nam sta se desilo
jer tako pise u Popisu stanovnistva?Dozer wrote:matematikom ste dosli do tih vasih postotaka o broju muslimana, pravoslavaca i katolika?
Dozer "vrti" ono kako jeste, kako nas svijet priznaje i vidi, a to sto ovdje 97% ljudi interno ne priznaju sami sebe i ne kontaju kako svijet fercera, pokusavajuci da se vrate u srednji vijek, to vec nije do DozeraThe 51st State wrote:dozer vrti dva tri termina koji imaju razlicito znacenje u razlicitim kontekstima i tako vergluje na svoj mlin.
bosanske nacije nema niti ce je biti, nema ni bosanskohercegovacke nacije niti ce je biti, ne vidim poentu isticanja primjera kako je negdje nekud te da se kao haplicira ovdje gdje su procesi zavrseni.
CPT wrote: Ne, ne pripadas naciji ili etnosu ili qurc palcu. Pripadas drzavi. Nista vise, nista manje. Samo komad papira. Tih papira mozes imati vise, cak i paralelno. Sto valjda znaci da si paralelno vise stvari, zar ne. Nacionalni Bosanac Crnogorac Kinez i te price. Ili to usput biras. Dopodne Kinez, popodne Bosanac. Preko vikenda, Eskim.
I kad te u Sloveniji (i ne samo Sloveniji) pitaju STA SI ocekuju Bosnjak i ne Bosanac. Bosanac je odgovor na "Odakle si"? Pripadnici slovenske nacije (cak i oficielno) su Slovenci u SLO i zamejski Slovenci (IT, HUN, ...). Nema nikakve veze sa "drzavljanstvom". Slovenci u SA su dio slovenske nacije. Muharem u Ljubljani nije dio slovenske nacije, moze samo imati drzavljanstvo RS.

Pa bez bosanaca bilo bi nas 52%Dozer wrote:O cemu pricate vas 2, majke vam...?sadie_forever wrote:Otprilike 75% islam i broj 2 ateisti,na mizernom neznacajnom mjestu krscani.izvor? Popis 2013.jedino sto je jasno jesti da SU se ateisti muslimanskog porijekla izjasnili bosancima..CPT wrote: Medju Bosanacima ima 6x vise muslimana nego pravoslavaca i 3x vise nego katolika sto ce reci da se procentualno velika vecina izjasnila da su islamske vjeroispovijesti. Onako nabrzaka.... A ti to provjeri malo, preracunaj pa javi.
U BiH (zaokruzujem) 50% Bosnjaka, 30%, 15% Hrvata i 5% svih ostalih, i neka svi u istim procentima priapdaju i "defaultnim" religijama. Kjom matematikom ste dosli do tih vasih postotaka o broju muslimana, pravoslavaca i katolika?
Kako, Tita ti?sadie_forever wrote: Pa bez bosanaca bilo bi nas 52%
On izgleda Nije otvorio rezultate popiseCPT wrote:jer tako pise u Popisu stanovnistva?Dozer wrote:matematikom ste dosli do tih vasih postotaka o broju muslimana, pravoslavaca i katolika?

Jel ti imas nizak iq ili? Ja pricam samo unutar bosanaca,,znaci unutar te skupine situacija.tu SU vecina muslimani Pa agnostici Pa tek onda krscaniDozer wrote:OK. I kako je po tome 6x vise muslimana od pravoslavaca
50% naprema 30% = 6x vise prvih od drugih![]()
Nema Ih ni 25% sa ateistima/agnosticima da-a oni SU mahom muslimanski ateistiDozer wrote:Aha...znaci, unutar ovih 3% ima 75% muslimana (mamu li him hebem, a nisu se pisali k'o Bosnjaci), i 25% "ostalih" (i njima mamu hebem jer se nisu pisali 'k'o Srbi, Hrvati, a pogotovo Bosnjaci)![]()
![]()
Niste vi dobre glave, matere mi![]()
sadie_forever wrote: Nema Ih ni 25% sa ateistima/agnosticima da-a oni SU mahom muslimanski ateisti