Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post Reply
Maraschino

#1626 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by Maraschino »

Vezano za temu, srpski pritajeni nacionalizam je zanemarivao muslimane svjesno ili nesvjesno ali ih je izostavljao iz raznih oblasti(vojska, policija, skolstvo, nauka pa i politika) ALI sto je mogao musliman komunista nagrditi Bosnjaka, to je za price.

Pocetkom pedesetih godina trebalo je stvarati zadruge. Oduzimala se sve kvalitetna zemlja pod raznim nazivima i bez adekvatne naknade (na nasem podrucju ili srezu) ali samo muslimanima. Sta mislite ko je bio predsjednik opstine?
ultima_palabra

#1627 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by ultima_palabra »

hAZNADAR wrote:Znaci neko vam moze opsovati nekoga iz familije, na upit to ponoviti i vi onda kazete, aaa laznjak, aaa koska. Ne misli on tako, samo se zeza jelte :D

Ja samo znam da je lik prilicno opsirno iznio sta misli, bio upitan da li misli ozbiljno i to isto opsirno potvrdio. I drugo me ne interesuje.
Posebno ne pokusaji miniranja teme.
Ne pratis opus doticnog... sto ne cudi, obzirom da uvijek verglas svoje bez obzira na temu.

Nedavno je pisao kako on i njegova raja, moderni Bosnjaci muslimani, koji klanjaju ali nisu u halki, gotive Konakovica i identifikuju se sa njim :mrgreen:
Connaisseur Karlin

#1628 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by Connaisseur Karlin »

Maraschino wrote:Vezano za temu, srpski pritajeni nacionalizam je zanemarivao muslimane svjesno ili nesvjesno ali ih je izostavljao iz raznih oblasti(vojska, policija, skolstvo, nauka pa i politika) ALI sto je mogao musliman komunista nagrditi Bosnjaka, to je za price.

Pocetkom pedesetih godina trebalo je stvarati zadruge. Oduzimala se sve kvalitetna zemlja pod raznim nazivima i bez adekvatne naknade (na nasem podrucju ili srezu) ali samo muslimanima. Sta mislite ko je bio predsjednik opstine?
ali, nije u svakoj jugo republici bilo isto :)
megaman4

#1629 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by megaman4 »

Maraschino wrote:Vezano za temu, srpski pritajeni nacionalizam je zanemarivao muslimane svjesno ili nesvjesno ali ih je izostavljao iz raznih oblasti(vojska, policija, skolstvo, nauka pa i politika) ALI sto je mogao musliman komunista nagrditi Bosnjaka, to je za price.

Isti je primjer bio u Nevesinju od 1945 do 1992 godine. Predsjednik Opstine, kako se nekada zvalo bio je po pravilu Bosnjak a Sef milicije Srbin.

Bosnjak nacelnik se nista nije pitao u Nevesinju, nego je morao samo klimati glavom. Uglavnom se pitao Srbin koji je bio sef milicije. Nacelnik je bio samo ikebana lazne multietnicnosti iako je bilo oko 3500 Bosnjaka u Nevesinju.

Nacelnik Bosnjak nije smio nista potpisati, niti obecati posao Bosnjacima ili Hrvatima tada. Cak sam od starijih cuo da su sutali nacelnika u kancelariji jer nisu znali od sile vise sta hoce.

U Nevesinjskoj gimnaziji do rata su radila samo dva profesora Bosnjaka i to cuveni Arslan Derviskadic profesor fizickog, koji je krajem 70 -ih godina otisao za Mostar jer nije mogao izdrzati pritisak, i profesor hemije, ne znam mu ime?

Direktor UNIS Alatnice je bio Srbin itd...

A uvijek ugrozeni??? :roll:
radostan dan

#1630 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by radostan dan »

kako ide?
daddy-kool

#1631 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by daddy-kool »

Faruk wrote:
daddy-kool wrote:Što se tiče Bošnjaka, zadržaćemo ove identitete, i ovakvi ćemo i u EU.
nikad mi necemo uci u EU, nikad
Ko neće?!

Ućemo dvaput ako treba.
Obi Wan Bosnian

#1632 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by Obi Wan Bosnian »

Point. wrote: Jebiga, ti se stidiš Islama i muslimana.
Ja se mogu stiditi samo onoga što ja uradim. Ne mogu se stiditi onoga što su uradili moji preci. Dakle ne stidim se islama i muslimana.

Ali smatram da su moji preci napravili grešku kada su prihvatili taj azijski identitet i ja sada ispravljam tu grešku. Thats all
SaraFina

#1633 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by SaraFina »

Obi Wan Bosnian wrote:
Ja se mogu stiditi samo onoga što ja uradim. Ne mogu se stiditi onoga što su uradili moji preci. Dakle ne stidim se islama i muslimana.

Ali smatram da su moji preci napravili grešku kada su prihvatili taj azijski identitet i ja sada ispravljam tu grešku. Thats all

Ne trolaj više :D

Nego, de ispričaj kako si bio iz ljevice prije godinu, prešao u desničarske krugove :D

I što te Kirba razočara ono? :D

Naći ću ti one radikalne bošnjačke SDA-OVSKE postove kod susjeda na forumu :D
seherzada_begovica

#1634 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by seherzada_begovica »

Obi Wan Bosnian wrote:

Europa je majka Ameriki, a Azija je majka Europi. Sve sto postoji u Europi doslo je iz Azije.

Nadam se da neces promijeniti ime iz Sead u Benjamin ili Petar, vec u neko tipa Radovan, Milivoj, i sl. :razz:
Obi Wan Bosnian

#1635 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

ultima_palabra wrote:
hAZNADAR wrote:Znaci neko vam moze opsovati nekoga iz familije, na upit to ponoviti i vi onda kazete, aaa laznjak, aaa koska. Ne misli on tako, samo se zeza jelte :D

Ja samo znam da je lik prilicno opsirno iznio sta misli, bio upitan da li misli ozbiljno i to isto opsirno potvrdio. I drugo me ne interesuje.
Ne pratis opus doticnog... sto ne cudi, obzirom da uvijek verglas svoje bez obzira na temu.

Nedavno je pisao kako on i njegova raja, moderni Bosnjaci muslimani, koji klanjaju ali nisu u halki, gotive Konakovica i identifikuju se sa njim :mrgreen:
Ne pratiš ni ti dovoljno očigledno. Ili ne znaš čitati.

Ja nikada nisam nigdje napisao da ja klanjam niti da sam moderni musliman. Ja sam govorio da će Konaković dobiti puno glasova jer će za njega glasati takvi. A ne da sam ja takav.
Za sebe sam jasno rekao da ću za njega glasati jer mi je komšija i jer je visok, zgodan i komunikativan što je više nego ono što konkurencija nudi (lopovi su svi i to sam hiljadu puta napisao).
U međuvremenu sam promjenio mišnjenje jer je podržao Šepića koji mi je odvratan. Zato sam odlučio da ću glasati za NS.

E sad, vezano za tvoju konstantnu tvrdnju da trolam, ja razumijem zašto se to tebi tako čini. Jako je teško razumjeti moje stavove vama koji sve gledate crno bijelo. Naime ja sam liberalni desničar a iz iskustva znam da mnogi misle da je to oksimoron. Nije. Ja sam liberalan po pitanju sloboda, religije, dogmi, svetinja itd. Ali sam desničar po pitanju ekonomije, bogatih i siromašnih itd.

Ti si primjetio da branim SDA u nekim situacijama. Ali da si detaljnije gledao vidio bi da se uvijek radi o pitanjima ekonomije. Recimo neki protesti a ja budem na strani vlasti i objašnjavam da je vlast u pravu. Ili tema "uništiše nam ekonomiju ovi sdaovci" i ja onda objašnjavam da nisu i branim ih. Itd.

Više puta sam naglašavao da sam protiv SDA ideologije u smislu Erdogana, islama itd.

Ili evo pitanje Tita i Jugoslavije. Ti se vjerovatno sjećaš da sam protiv Tita. Naravno da jesam. I tada i sada. Ali tema je da li je Jugoslavija bila loša Bošnjacima. Bošnjacima nije bila loša. A Tito jeste zločinac i zlo generalno govoreći. itd.

Ili me površno čitaš ili jednostavno ne razumiješ kompleksnost mojih stavova. Ali ja ne trolam i nikada nisam trolao.
SaraFina

#1636 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by SaraFina »

Obi Wan Bosnian wrote:......
Dakle svi Bakirovi uspjesi:

1. Desna ruka Alije tokom rata koji su Bošnjaci dominantno dobili u svoju korist. Mnogi nisu svjesni da je Bakir 1956 godište i da je imao 36 godina kada je rat počeo a 40 kada se rat završio. Mnogi će spomenuti Silajdžića ili Ganića ili Čengića kao prve Alijine saradnike ali neće biti u pravu. Najbliži Aliji, desna ruka, prvi savjetnik i najuticajniji bez ikakve sumnje je bio upravo Bakir. Logično je da najviše vjeruješ vlastitom sinu koji je u kasnim tridesetim godinama (nije dijete). Uostalom, upravo je Bakir bio jedini stalno sa Alijom a i službeno je obavljao funkciju očevog tajnika. 
A Bošnjaci su realno trebali izgubiti rat i BiH je realno trebala biti podjeljena na 2 dijela između Srbije i Hrvatske. Strahovita je mudrost oca i sina Izetbegović da se to nije desilo i ne samo da se to nije desilo već su Bošnjaci (Armija BiH) na kraju kontrolisali teritoriju na kojoj je prije rata živjelo puno više ljudi (2.124.308) nego što je bilo Bošnjaka (1.902.956). Osim toga, uspjeli su spriječiti da 1 od 2 naroda koji su na to pretendovali dobiju svoj entitet. Danas su Bošnjaci velika većina u entitetu koji je na 51% BiH i preko 50% u BiH sa tendencijom rasta u procentu. Ukupno u BiH se rodi cca 18.000 Bošnjaka i Ostalih (60%) a samo cca 12.000 Srba i Hrvata (40%). BiH je opstala a sve više nadležnosti je na državnom nivou uz sve veći procenat Bošnjaka. Kome nije jasno da su Bošnjaci apsolutni pobjednici rata taj ne gleda stvari realno.

2. Uspio je zaustaviti Prudski proces kojim su Tihić i separatisti Dodik i Čović planirali federalizirati BiH na 4 federalne jedinice 2009-te godine. 

3. Izgradio je jaku privatnu obavještajno sigurnosnu strukturu za koju će neko reći da je najveća mafija u BiH ali bez toga se jednostavno ne može imati moć na ovim prostorima. 

4. Uspješno igra na kartu demografije smirujući tenzije i strasti svjestan da Bošnjaci dobijaju u miru i da nam ne treba novi rat. U tom kontekstu gledati i neke njegove ustpuke Čoviću ali pri čemu se ti ustupci ogledaju samo u pozicijama u vladi ili u nadzornim odborima ali nikada u važnim stvarima poput tv kanala, trećeg enetiteta, sejdić-finci, mostara itd.

5. Uspješno zavadio srpske stranke koje sada ovako zavađene ne mogu pružiti jedinstven otpor (vidjeti primjer popisa kao najnoviji primjer)

6. Razumio da je za dobijanje izbora najvažnije dobiti podršku Erdogana. I on tu podršku ima.

7. Potpuno uništio svu opoziciju kod Bošnjaka. Apsolutno dobija sljedeće izbore i još nekoliko sljedećih.

8. Kritikovao i napadao terorizam i aktivno radi na ukidanju te opasnosti u BiH. Ali opet ne tako da uvrijedi muslimane koju su mu biračko tijelo.

= jednostavno fenomenalan lider i pravi vođa. Mudar kao Gandi i lijep kao Naser 
ultima_palabra

#1637 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by ultima_palabra »

Obi Wan Bosnian wrote:
ultima_palabra wrote:

Ja nikada nisam nigdje napisao da ja klanjam niti da sam moderni musliman. Ja sam govorio da će Konaković dobiti puno glasova jer će za njega glasati takvi. A ne da sam ja takav.
Za sebe sam jasno rekao da ću za njega glasati jer mi je komšija i jer je visok, zgodan i komunikativan što je više nego ono što konkurencija nudi (lopovi su svi i to sam hiljadu puta napisao).
U međuvremenu sam promjenio mišnjenje jer je podržao Šepića koji mi je odvratan. Zato sam odlučio da ću glasati za NS.

E sad, vezano za tvoju konstantnu tvrdnju da trolam, ja razumijem zašto se to tebi tako čini. Jako je teško razumjeti moje stavove vama koji sve gledate crno bijelo. Naime ja sam liberalni desničar a iz iskustva znam da mnogi misle da je to oksimoron. Nije. Ja sam liberalan po pitanju sloboda, religije, dogmi, svetinja itd. Ali sam desničar po pitanju ekonomije, bogatih i siromašnih itd.

Ti si primjetio da branim SDA u nekim situacijama. Ali da si detaljnije gledao vidio bi da se uvijek radi o pitanjima ekonomije. Recimo neki protesti a ja budem na strani vlasti i objašnjavam da je vlast u pravu. Ili tema "uništiše nam ekonomiju ovi sdaovci" i ja onda objašnjavam da nisu i branim ih. Itd.

Više puta sam naglašavao da sam protiv SDA ideologije u smislu Erdogana, islama itd.

Ili evo pitanje Tita i Jugoslavije. Ti se vjerovatno sjećaš da sam protiv Tita. Naravno da jesam. I tada i sada. Ali tema je da li je Jugoslavija bila loša Bošnjacima. Bošnjacima nije bila loša. A Tito jeste zločinac i zlo generalno govoreći. itd.

Ili me površno čitaš ili jednostavno ne razumiješ kompleksnost mojih stavova. Ali ja ne trolam i nikada nisam trolao.
Ti samo imaš previše slobodnog vremena :D
seln

#1638 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by seln »

Obi Wan Bosnian wrote:

Image
pemanapemani

#1639 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by pemanapemani »

Meni je baš drago zbog @hAZNADARA. Čovjek godinama čeka ovakve postove i evo napokon dočeka. Kako je sam rekao, snimio je ove (budalaste) postove na hard disk.
Sada će ih u svakoj diskusiji vezanoj za Bosance koristiti kao krunski dokaz kako su isti Jugoslaveni, pa oplesti o imenima, islamofobiji i sl. :)
kiligonzales

#1640 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by kiligonzales »

Krenuli da se sprdaju sa temom John Obi Mikel i ostali :)

Hajt se vratit u rikverc i udrite samo o Jugi.
Obi Wan Bosnian

#1641 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

SaraFina wrote:

1. Desna ruka Alije tokom rata koji su Bošnjaci dominantno dobili u svoju korist. Mnogi nisu svjesni da je Bakir 1956 godište i da je imao 36 godina kada je rat počeo a 40 kada se rat završio. Mnogi će spomenuti Silajdžića ili Ganića ili Čengića kao prve Alijine saradnike ali neće biti u pravu. Najbliži Aliji, desna ruka, prvi savjetnik i najuticajniji bez ikakve sumnje je bio upravo Bakir. Logično je da najviše vjeruješ vlastitom sinu koji je u kasnim tridesetim godinama (nije dijete). Uostalom, upravo je Bakir bio jedini stalno sa Alijom a i službeno je obavljao funkciju očevog tajnika. 
A Bošnjaci su realno trebali izgubiti rat i BiH je realno trebala biti podjeljena na 2 dijela između Srbije i Hrvatske. Strahovita je mudrost oca i sina Izetbegović da se to nije desilo i ne samo da se to nije desilo već su Bošnjaci (Armija BiH) na kraju kontrolisali teritoriju na kojoj je prije rata živjelo puno više ljudi (2.124.308) nego što je bilo Bošnjaka (1.902.956). Osim toga, uspjeli su spriječiti da 1 od 2 naroda koji su na to pretendovali dobiju svoj entitet. Danas su Bošnjaci velika većina u entitetu koji je na 51% BiH i preko 50% u BiH sa tendencijom rasta u procentu. Ukupno u BiH se rodi cca 18.000 Bošnjaka i Ostalih (60%) a samo cca 12.000 Srba i Hrvata (40%). BiH je opstala a sve više nadležnosti je na državnom nivou uz sve veći procenat Bošnjaka. Kome nije jasno da su Bošnjaci apsolutni pobjednici rata taj ne gleda stvari realno.

2. Uspio je zaustaviti Prudski proces kojim su Tihić i separatisti Dodik i Čović planirali federalizirati BiH na 4 federalne jedinice 2009-te godine. 

3. Izgradio je jaku privatnu obavještajno sigurnosnu strukturu za koju će neko reći da je najveća mafija u BiH ali bez toga se jednostavno ne može imati moć na ovim prostorima. 

4. Uspješno igra na kartu demografije smirujući tenzije i strasti svjestan da Bošnjaci dobijaju u miru i da nam ne treba novi rat. U tom kontekstu gledati i neke njegove ustpuke Čoviću ali pri čemu se ti ustupci ogledaju samo u pozicijama u vladi ili u nadzornim odborima ali nikada u važnim stvarima poput tv kanala, trećeg enetiteta, sejdić-finci, mostara itd.

5. Uspješno zavadio srpske stranke koje sada ovako zavađene ne mogu pružiti jedinstven otpor (vidjeti primjer popisa kao najnoviji primjer)

6. Razumio da je za dobijanje izbora najvažnije dobiti podršku Erdogana. I on tu podršku ima.

7. Potpuno uništio svu opoziciju kod Bošnjaka. Apsolutno dobija sljedeće izbore i još nekoliko sljedećih.

8. Kritikovao i napadao terorizam i aktivno radi na ukidanju te opasnosti u BiH. Ali opet ne tako da uvrijedi muslimane koju su mu biračko tijelo.

Sve je to tačno i dalje stojim iza svega toga.

Možeš naći i moje postove gdje jasno kažem da se ne slažem sa ideologijom i ciljevima Alije i sina mu Bakira ali da su obojica radila uspješno na realizaciji svojih ciljeva. Jer jesu sposobni i pametni. Sve su postigli što su htjeli. Ali opet kažem njihovi ciljevi nisu isti mojim ciljevima u ideološkom smislu.

To je još jedna komplikacija za one koji ne čitaju sa pažnjom. Ja uvijek branim Aliju i Bakira u smislu da su sposobni i pametni. Ali isto tako navodim da idu u smijeru (islam-istok) kojim ja ne bih išao. Ali za ono što oni žele, oni rade savršen posao. Bošnjaci su sve više muslimani a to jeste njihov cilj od početka.
Last edited by Obi Wan Bosnian on 03/07/2018 11:46, edited 1 time in total.
SaraFina

#1642 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by SaraFina »

Obi Wan Bosnian wrote:
SaraFina wrote:

Sve je to tačno i dalje stojim iza svega toga.

Možeš naći i moje postove gdje jasno kažem da se ne slažem sa ideologijom i ciljevima Alije i sina mu Bakira ali da su obojica radila uspješno na realizaciji svojih ciljeva. Jer jesu sposobni i pametni. Sve su postigli što su htjeli. Ali opet kažem njihovi ciljevi nisu isti mojim ciljevima u ideološkom smislu.

To je još jedna komplikacija za one koji ne čitaju sa pažnjom. Ja uvijek branim Aliju i Bakiru u smislu da su sposobni i pametni. Ali isto tako navodim da idu u smijeru (islam-istok) kojim ja ne bih išao. Ali za ono što oni žele, oni rade savršen posao. Bošnjaci su sve više muslimani a to jeste njihov cilj od početka.

Meni je tvoja preobrazba od srbofilnog ljevičara do štovaoca lika i djela Bakira i r.Alije zanimljiva. Nikad nisam vidjela da je deklarirani ljevičar i jugonostalgičar otišao toliko u desno, kao što si ti bio jedno vrijeme.
Pitala sam se jesi se uhljebio na konto SDA ili što je bilo uzrokom onog zaokreta???

Sad si opet u nekom Troll fazonu. Ali ako imaš amneziju, da te posjetim.... Tvoja Srbofilija je bila jača od moje Hrvatofilije dugo vremena.
Ljevičar si bio na kub takodjer :D O tome govorim.
kiligonzales

#1643 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by kiligonzales »

I da oponiram u Evropi Islam nije nepoznanica, u Spaniju je dosao u 8 stoljecu, na Balkanu je zadnjih 6 stoljeca prisutan, na istoku Evrope jos ranije je stigao. Koliko se jos sjecam Turska je evroazijska zemlja. :D

Problem je sto se u Evropi morala desiti francuska revolucija koja je bila prekretnica u shvatanju sopstvene stvarnosti i sto je donjelo slom mnogih uticaja tada, pogotovo crkvenog, te proces sekularizacije. Naravno da je od toga uticaja nesto moralo i ostati, pogledajmo kako su Evropljani postupali sa jevrejima u proslosti, oni i danas biju veliku bitku sa antisemitizmom, koji se moze dijelom nazvati i crkvenim nasljedjem. Taj proces se neminovno treba desiti i na Balkanu.

Ono sto je interesantno krscanska Evropa u proslosti se na gotovo svakom mjestu pobrinula da nanovo osvojene teritorije od muslimana, pretvore sto kamom, sto nasilnim pokrstavanjem, progonom, ubijanjima u monotone krscanske sredine, primjer su Spanija, jug Francuske, Sicilija, Srbija, tako je trebalo jer su pomenuti heretici, poturice i ko zna sta vec. :D

Primjerice radi kada je pala Andaluzija u krscanske ruke, krscani su trebali zagarantovati slobodu ispovjedanja religije muslimanima, to je bio dio sporazuma o predaji, poslje se nastavilo sa pokrstavanjem istih, branjenjem ispovijedanja iste, napadanjem i td, sto je na kraju rezultiralo pobunom muslimana, progonom i ubijanjem istih i jos vecim pokrstavanjem. Tako da je od takve Spanije i 8 vijekova muslimana u njoj, ostale samo gradjevine. U Srbiji nije ni to. U cijelom Beogradu koji je brojao na desetine dzamija, ostala jedna koju su isto par puta palili. :D

Svojevrsni presedan u toj evropskoj historiji je bila amnestija BiH i nacin na koji se zajednicki zivot stvarao u toj Austrougarskoj drzavi, te je to prvi pozitivan primjer integracije muslimanskog drustva unutar jedne evropske drzave.

Zadnji primjer te hardcore krscanske misli smo osjetili na svojim ledjima od 92-95.
Obi Wan Bosnian

#1644 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

SaraFina wrote: Meni je tvoja preobrazba od srbofilnog ljevičara do štovaoca lika i djela Bakira i r.Alije zanimljiva. Nikad nisam vidjela da je deklarirani ljevičar i jugonostalgičar otišao toliko u desno, kao što si ti bio jedno vrijeme.
Pitala sam se jesi se uhljebio na konto SDA ili što je bilo uzrokom onog zaokreta???
Prije svega post koji si citirala je sa foruma hercegbosna. Tamo je bilo popularno uzdizati Čovića kao genija a Bakira ponižavati kao maloumnog sa kojim Čović briše pod. Cilj tamošnjeg društva i te priče je bio da diže moral svojima a spušta moral protivniku (Robie i Dudu to konstantno rade i samo se time bave). Ja sam im namjerno udarao kontru pa sam namjerno i pretjerivao (mudar kao Gandi i lijep kao Naser-primjer pretjerivanja i kontre).

Uvijek sam naglašavao da sam protiv SDA ideologije. Ali kažem za ono što oni žele oni rade izvrstan posao.
Obi Wan Bosnian

#1645 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

SaraFina wrote:Ljevičar si bio na kub takodjer :D O tome govorim.
Nikada nisam bio ljevičar već liberal. Ti to dvoje miješaš.

Ako se sjećaš kada smo na HB forumu radili onaj test političke orijentacije? Oni tamo koji me bolje poznaju su odmah rekli da ću ja biti u desnom donjem uglu (liberalni desničar). I bili su u pravu.

E sad, to što sam jedno vrijeme podržavao SDP ne znači da sam bio ljevičar. Ili tačnije, bio sam ljevičar koliko su i oni iz SDP-a ljevičari :-D
SaraFina

#1646 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by SaraFina »

Obi Wan Bosnian wrote:
SaraFina wrote: Meni je tvoja preobrazba od srbofilnog ljevičara do štovaoca lika i djela Bakira i r.Alije zanimljiva. Nikad nisam vidjela da je deklarirani ljevičar i jugonostalgičar otišao toliko u desno, kao što si ti bio jedno vrijeme.
Prije svega post koji si citirala je sa foruma hercegbosna. Tamo je bilo popularno uzdizati Čovića kao genija a Bakira ponižavati kao maloumnog sa kojim Čović briše pod. Cilj tamošnjeg društva i te priče je bio da diže moral svojima a spušta moral protivniku (Robie i Dudu to konstantno rade i samo se time bave). Ja sam im namjerno udarao kontru pa sam namjerno i pretjerivao (mudar kao Gandi i lijep kao Naser-primjer pretjerivanja i kontre).

Uvijek sam naglašavao da sam protiv SDA ideologije. Ali kažem za ono što oni žele oni rade izvrstan posao.

Jedno vrijeme ti si bio ozbiljno udesno skrenuo. Bez obzira na pomenute forumaše. To se dobro osjetilo u tvom pisanju. Nisi kontrirao nego baš skrenuo. Osjeti se Troll -anje, a primjeti se kad neko stvarno zastupa ono što piše. Ti si za saf bio u to vrijeme spreman :D
Obi Wan Bosnian

#1647 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

SaraFina wrote:Ti si za saf bio u to vrijeme spreman :D
:lol: čuj Saf. Pa tamo bi me za glavu skratili
SaraFina

#1648 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by SaraFina »

Obi Wan Bosnian wrote:
SaraFina wrote:Ljevičar si bio na kub takodjer :D O tome govorim.
Nikada nisam bio ljevičar već liberal. Ti to dvoje miješaš.

Ako se sjećaš kada smo na HB forumu radili onaj test političke orijentacije? Oni tamo koji me bolje poznaju su odmah rekli da ću ja biti u desnom donjem uglu (liberalni desničar). I bili su u pravu.

E sad, to što sam jedno vrijeme podržavao SDP ne znači da sam bio ljevičar. Ili tačnije, bio sam ljevičar koliko su i oni iz SDP-a ljevičari :-D
Jbg, na skali od 1-10 bio si 7. Da ne pretjerujemo. S primjesama srbofilije. :D
Testa se ne sjećam. A onda si odjednom počeo vući ka desno i to na skali od 1-10, 8 do 9 si bio. Komentarisala sam to. Ima post. Ali ga ne tražih.
SaraFina

#1649 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Post by SaraFina »

Obi Wan Bosnian wrote:
SaraFina wrote:Ti si za saf bio u to vrijeme spreman :D
:lol: čuj Saf. Pa tamo bi me za glavu skratili

Mislim saf u džamiji i klanjanje ovih nadobudnih SDA-OVACA koji džumu ne propuštaju iz političkih razloga :D Ne portal :)
Obi Wan Bosnian

#1650 Re: Jesu li Jugoslavija i komunisti bili toliko loši Bošnjacima?

Ja sam samo neshvaćeni genije. :sad:

Ali nisam ja tema :-D
Post Reply