Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post Reply
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1626 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by plain vanilla »

Matzan wrote:Dodik i Covic, nekako mi ih dodje zao, satrase se ljudi da izgrade zajednicku drzavu BiH u kojoj bi postojala samo jedna nacija - bosanska.
Hrvatska i Srbija na koljenima mole da BiH sto prije postane punopravna clanica NATO, EU, a ne bi im smetalo ni kad bi postali 51st of USA.
Al' sta ces, Bakir k'o i babo mu, zapeo Turska pa Turska.
Odraslo je to na ID i ne zna dalje od zelene transverzale.
Jos da nije ovih ljevicara i FGR da to sve fino objasni, otisla bi Bosna davno u tri lepe ... (lukic, da ne kazu da psujem).
Bakir je odrastao u sefu. A meni Turska nije nikakva mati, niti mi je Erdogan babo.
A Covic i Dodik, su ovaj posjet podnijeli momacki jer se vlade sudjednih drzava uvlace u straznjicu Erdoganu.
Kejn

#1627 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Kejn »

maxell_sarajevo wrote:Koja je razlika izmedju Mihajla iz Lukavice koji mase srbijanskom zastavom, Ante iz Mostara sa hrvatskom zastavom i Mensura iz Sarajeva koji mase turskom zastavom???
Razlika je da Mensur (iako je danas bilo jako malo Mensura) to uradi jednom u životu ili godini, dok mali Antiša i Mihajlo to rade mnogo mnogo češće.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1628 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by plain vanilla »

maxell_sarajevo wrote:Koja je razlika izmedju Mihajla iz Lukavice koji mase srbijanskom zastavom, Ante iz Mostara sa hrvatskom zastavom i Mensura iz Sarajeva koji mase turskom zastavom???
Jel Mensur Turcin?
sadie_forever

#1629 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by sadie_forever »

plain vanilla wrote:
Jel Mensur Turcin?
Ista imena uglavnom :D
Kareem Abdul

#1630 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Kareem Abdul »

sadie_forever wrote:
insomnia78 wrote:Kae Bakir hin pretvara u vjersku skupinu. Otvorite komentare na Dzumijevu proslavu rodjendana uz sampanjac :lol:
Ljudi bi voljeli da su bosnje veliki ateisti no popis govori svoje,islam i treba da igra neku ulogu kad se ispod 5% ljudi smatra nemuslimanima
Većina bošnji nisu muslimani već munafici. Ima doduše i taguta, mušrika pa čak i murteda.
Da su muslimani objavili bi džihad Americi zbog njene bezuvjetne podrške Izraelu.

Ono malo pravih muslimana što je bilo u BiH je izginulo u Siriji boreći se protiv tagutskog Assadovog režima, kjafirskih Kurda i od Amerike podržanih pobunjenika.
Svi ostali su muslimani onoliko koliko je Severina djevica. Može ona reći da je nevina, ali ju malo jebe ona snimka. I hercegovac na snimci.
Last edited by Kareem Abdul on 20/05/2018 19:02, edited 1 time in total.
insomnia78

#1631 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by insomnia78 »

U Miajla i Antise roditelji slusali Indekse, putovali i zivjeli a Men surovi sjedili u ćošku i aminali.
славянин

#1632 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by славянин »

Kareem Abdul wrote:
sadie_forever wrote:
insomnia78 wrote:Kae Bakir hin pretvara u vjersku skupinu. Otvorite komentare na Dzumijevu proslavu rodjendana uz sampanjac :lol:
Ljudi bi voljeli da su bosnje veliki ateisti no popis govori svoje,islam i treba da igra neku ulogu kad se ispod 5% ljudi smatra nemuslimanima
Većina bošnji nisu muslimani već munafici. Ima doduše i taguta, mušrika pa čak i murteda.
Da su muslimani objavili bi džihad Americi zbog njene bezuvjetne podrške Izraelu.

Ono malo pravih muslimana što je bilo u BiH je izginulo u Siriji boreći se protiv tagutskog Assadovog režima.
Svi ostali su muslimani onoliko koliko je Severina djevica. Može ona reći da je nevina, ali ju malo jebe snimka. I hercegovac na snimci.
Sta ti onda dodjes :D
Kareem Abdul

#1633 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Kareem Abdul »

славянин wrote:
Kareem Abdul wrote: Većina bošnji nisu muslimani već munafici. Ima doduše i taguta, mušrika pa čak i murteda.

Ono malo pravih muslimana što je bilo u BiH je izginulo u Siriji boreći se protiv tagutskog Assadovog režima.
Svi ostali su muslimani onoliko koliko je Severina djevica. Može ona reći da je nevina, ali ju malo jebe snimka. I hercegovac na snimci.
Sta ti onda dodjes :D
Ćafir :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1634 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by pici »

- Drago mi je vidjeti izmiješane zastave Turske i BiH. Dugo smo bili zajedno i dobro smo živjeli zajedno, dobro smo se borili zajedno – kazao je Izetbegović.

Podsjetio je da su Bošnjaci u bici na Galipolju branili Tursku kao svoju domovinu.

- Pokušali su i Turke i Bošnjake da odvoje od njihove vjere, identiteta, historije i ponosa. Ali, kako kaže hadis Božijeg Poslanika, svako 100 godina Bog pošalje čovjeka koji će jednom narodu vratiti vjeru. A kad mu pomogne, niko ne može da ga pobijedi. Mi smo imali Aliju Izetbegovića. Ne možete objasniti kako smo uspjeli da se odbranimo. To je moglo samo Božijom intervencijom. Danas ne možete objasniti kako Turska uspijeva nositi ovako breme i težinu, toliko neprijatelja unutar sebe i na svojim granicama, sa milionima izbjeglica o kojima skrbi, Turska ne da se nosi sa tim, nego to radi odlično. Vi sada imate čovjeka kojeg je Bog poslao. Ime mu je Recep Tayyip Erdogan – poručio je Izetbegović.

Dodao je da građani Turske imaju obavezu da mu pomognu, da budu na pravoj strani i da ta strana prevagne.

- To su vaši glasovi, Turaka iz Evrope. Budite uz svog lidera, budite uz Tursku, budite uz pobjedu – izjavio je Izetbegović.

trezor je odbranjen :thumbup: :bih:
Matzan

#1635 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Matzan »

plain vanilla wrote:
Matzan wrote:Dodik i Covic, nekako mi ih dodje zao, satrase se ljudi da izgrade zajednicku drzavu BiH u kojoj bi postojala samo jedna nacija - bosanska.
Hrvatska i Srbija na koljenima mole da BiH sto prije postane punopravna clanica NATO, EU, a ne bi im smetalo ni kad bi postali 51st of USA.
Al' sta ces, Bakir k'o i babo mu, zapeo Turska pa Turska.
Odraslo je to na ID i ne zna dalje od zelene transverzale.
Jos da nije ovih ljevicara i FGR da to sve fino objasni, otisla bi Bosna davno u tri lepe ... (lukic, da ne kazu da psujem).
Bakir je odrastao u sefu. A meni Turska nije nikakva mati, niti mi je Erdogan babo.
A Covic i Dodik, su ovaj posjet podnijeli momacki jer se vlade sudjednih drzava uvlace u straznjicu Erdoganu.
Da prostis, zabole i mene neka stvar i za Erdoganom i za Turskom. Ali, ne mogu ni price da bi bilo sve bajno samo da nije Bakir rekao ovo ili ono.
Kareem Abdul

#1636 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Kareem Abdul »

Mihajlo je Srbin, Ante je Hrvat, a Mensur predpostavljam nije Turčin. Ili je?
smjesko071

#1637 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by smjesko071 »

Nesto ne primjetih neku vele ljubav između Baketa i Tayipa. Pozdravise se, rukovase se rukama na aerodromu ko dobri poznanici, ne ko prijatelji. Inace Erdoan se grli sa Vucicem npr. https://www.espreso.rs/vesti/politika/2 ... jajem-foto
Kejn

#1638 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Kejn »

Kareem Abdul wrote:
Niko tu nije ništa od nabrojanog.... Samo si pogodio da Mensur nije Turčin
ovo_mi_je_nick

#1639 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by ovo_mi_je_nick »

Ommadawn wrote:80% po 10 KM za Bosnu?
Sadaka-nation
Davali su oni u ratu i više po stanovniku ali sve je završilo na privatnim računima, kao što danas ide skupljanje sadaka za gladnu braću u Siriji, Palestini a ta ista braća se ne nahraniše.
kakavdanakneiskustvu

#1640 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by kakavdanakneiskustvu »

hoce li jos neka turska stranka doci ovde odrzati prediuzborni miting,gulenova stranka?
Banksy

#1641 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Banksy »

Odlazi cirkus iz našeg malog grada
Širokim drumom što izlazi na most.
Odlazi cirkus i ja se pitam sada:
ko je domaćin a ko je bio gost?

Ostaće okrugli trag na mestu šatre,
tu gde se hrvao sa tigrom hrabri grk.
I par plakata, na njima gutač vatre
kome će klinci već nacrtati brk.

Odlazi/nestaje cirkus, za sve je bolje tako.
Mnogi su predstavu shvatili do sad.
Nove pajace ce masa naći lako
jer drugi cirkus ce doći u naš grad

Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1642 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Velkoski »

славянин wrote:
Velkoski wrote:
славянин wrote: Jeli ti poznat termin “white trash” ?

“he usage of ain't is a continuing subject of controversy in English. Ain't is commonly used by many speakers in oral and informal settings, especially in certain regions and dialects. Its usage is often highly stigmatized, and it can be used by the general public as a marker of low socio-economic or regional status or education level. Its use is generally considered non-standard by dictionaries and style guides except when used for rhetorical effect”

Tvoj link - procitaj ako mozes - doduse u BiH vi SDA glasaci i jeste ekvivalent “white trash”-a
[youtube]https://.youtube.com/watch?v=BRXVNdEmmFc[/youtube]

nitam dnao da je J Cole white trash, al' čovjek uči dok je živ!
E tu se slazem 100% :D naravno da se ne moze porediti iz jednostavne cinjenice da isti nije white tako da :lol: Ozbiljno - razumijes li o cemu govorim - slusaj mu tekst pjesme (rap from da hood :D ) u kojem pjeva o porocima,losem okruzenju itd.... a to ti je stereotip cega ?
U govoru koristiti aint nekako i prolazi... posebno u ruralnim sredinama i siromasnim kvartovima itd.Ali koristiti aint prilikom pisanja ... no good.Posebno jer je komentar povodom kojeg sam i podvukao ovo aint napisan u kontekstu necijeg znanja i obrazovanja jer je komentator uletio u konverzaciju koju smo vodili na Bosanskom jeziku - i tom prilikom valjda da bi se pokazao pametnim u nedostatku argumenata poceo piskarati nebuloze na Engleskom jeziku pri tome aludirajuci na to da su Tuzlaci komunisti ili sta vec.

Ova tema se razvija u zbilja jednu konstruktivnu raspravu - mislim dobar kvalitet sugovornika :D

Oprostite na offtopic.Ali moze se povezati sa temom ... kako rece danas Bakir Erdoanu "put it in your ear" :D kad mu je bubica ispala iz uha.

:wink:

ok

ovo je samo zbog naslova pjesme, nije tebi :lol: :mrgreen:
maxell_sarajevo

#1643 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by maxell_sarajevo »

Kareem Abdul wrote:
Mensur je bosnjak koji ide na dzumu i glasa za SDA, a u vecernjim satima dudla nargile i ljubi se sa brudama po bradi.
neon-x

#1644 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by neon-x »

horkesh wrote:
MUNAFIK wrote:
A ko mlati sa tobom kako hoce?

Nama jedan Dodik i Covic blokiraju sve pozitivne procese u zemlji i mi pricamo kako neko mlati sa nama kako hoce... De budite realni bar sami prema sebi. Kakve to mi saveznike imamo i gdje... Sad ta u Turskoj kazu ljudima dajte svi po 10 KM za Bosnu dalo bi ih bar 80%... Ti ljudi nas jednostavno vole, samo mi smo pacenici pa ne znamo ni sami sa sobom kamo li sa prijateljima i saveznicima...
Dok nam je saveznik bio SAD, država je napredovala u svakom pogledu, skoro svakodnevno.

Otkako je Haris odlučio da Americi kaže "ne" pod maskom državotvornosti, tonemo sve dublje i dublje. Tražili ste, gledajte.

Inače, samo jedna riječ može opisati ovaj Erdoganov posjet - underwhelming.
Ako bi zeljeli se nadati da mozda za koju godinu gledate slican susret u Sarajevu sa vrlo mogucim narednim predsjednikom USA Bidenom umjesto sa Erdoganom moja diskretna preporuka bi bila da se glasa za Hadzikadica https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... tvo/293926

Inace da prokomentarisem na ovom forumu nesto sto nema veze sa agitovanjem za Hadzikadica. Mislim da osim trabunjanja Bakira ne vidim pretjeranih negativnosti jedne ovakve posjete. Ipak je Turska svjetski igrac a nama prijeki partner s kojim imamo odlicne odnose u svakom pogledu i ne vidim smisao u eventualnoj zabrani ovakvog skupa i posljednicno alijenaciji takvog saveznika.

Nama je naravno Zapad bitniji partner, iz strategijskih razloga, a ne zato sto je tamo nekakva velika demokratija i oni su nuzno good guys a Turska nije. U sustini to jeste tako jer je Zapad dostigao takav stepen blagostanja da to sebi moze priustiti da sada budu good guys a kako su dosli do takvog stepena je duga prica. Pitao bih vas ja da je jedna Austrija okruzena zemljama kojima je Turska okruzena i da vam izvrse vojni udar gotovo sigurno potpomognut vanjskim faktorom, da vam o glavi rade sa svih strana i iz vana i iznutra, itd., koliko bi bilo demokratije u takvoj situaciji. Na mali prepad izbjeglicama i pokojim bombasem samoubicom vidimo kako Evropa reaguje ozbiljnim odlaskom udesno.

Jasno je da se ovdje radilo o predizbornim aktivnostima Erdogana a sto se odlicno poklopilo i sa Bakirovim planovima, medjutim ovo je najavljeno formalno kao radna posjeta predsjednika Turske i tako se mora i tretirati. Ono sto smo mi nezvanicno pretpostavljali ili znali prave razloge dolaska ili sto Erdogan nije po mjeri nekih zapadnih drzava ne moze biti nekakav razlog za zabranu.

Drago mi je da nasi ljudi nisu docekali Erdogana u vecem broju uz nekakav navijacko-podanicki odnos i euforiju. Gospodski smo se odnosili kao i prema svakom drugom predsjedniku velike drzave. Na kraju krajeva ipak ovakvi dolasci skrecu malo paznju na BiH. Kakve god da su konotacije, ipak pokazuje da smo nekakav faktor, da makar postojimo.
BajramBarecula

#1645 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by BajramBarecula »

kakavdanakneiskustvu wrote:hoce li jos neka turska stranka doci ovde odrzati prediuzborni miting,gulenova stranka?
pa nisu ludi da ih pohapse
kakavdanakneiskustvu

#1646 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by kakavdanakneiskustvu »

BajramBarecula wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:hoce li jos neka turska stranka doci ovde odrzati prediuzborni miting,gulenova stranka?
pa nisu ludi da ih pohapse

zasto bi ih nasa policija hapsila?
Edin H.

#1647 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Edin H. »

ovo_mi_je_nick wrote:
Ommadawn wrote:80% po 10 KM za Bosnu?
Sadaka-nation
Davali su oni u ratu i više po stanovniku ali sve je završilo na privatnim računima, kao što danas ide skupljanje sadaka za gladnu braću u Siriji, Palestini a ta ista braća se ne nahraniše.
Nisu se bas pretrgli.

Kad smo mi preko EBU-a sakupljali pare za pakete hrane za radnike televizije preko EBU-a najvise para dao italijanksi RAI, tadasnjih 40 tisuca maraca, onda masa drugh zemalja, na dnu turska televizija, dali milju maraka.

Ja svojim ocima gledao spisak.
House

#1648 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by House »

forumski srbi, hrvati i fgr-ovci dišu-plaču kao jedno :lol:
BajramBarecula

#1649 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by BajramBarecula »

kakavdanakneiskustvu wrote:

dobro, ne bi ih hapsili al bi dobili jedno lijepo ne
Heller

#1650 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Heller »

BajramBarecula wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

dobro, ne bi ih hapsili al bi dobili jedno lijepo ne
jeste ludi? da ugrozimo milijarde eura turskih ulaganja
Post Reply