Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
denis.istok

#1626 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by denis.istok »

hizo ramidovic wrote:
denis.istok wrote:

De mi napisi, da ne budem uvjerenja da nekom moze a nekom ne. I da je kalendar sveto slovo u koje se ne dira.

Vidim u Zenici bilo isto, nije planiran dan, al ministar u ponedjeljak promjenio. Jer valjda moze i smije.

Ovdje skracuju casove i to ko zeli. A u subotu se vrsi nadoknada. Nema logike. Ni potrebe. Ionako idu najduze u junu. Vecini sigurno smeta al neda svog stava jer je potez nove vlade i kud ces odmah na njih.

Jutros slabo koga na ulicama sem djece. Ko da gledam nigdje nikog po ministarstvima i vladama nema, niti vecini ustanova -uzeli ljudi 2 dana sto mogu zakonski a Kurban Bajram pada u terminu godisnjih.
umjesto da odgovoris na postavljeno pitanje i ponudis fakte, ti postavljas kontrapitanje....cccc
dakle, da ponovim i da prvo ovo rascistimo pa cemo dalje: zasto SDA ministar u julu 2018.g. nije odmah drugi dan Bajrama proglasio za neradni dan? Je li mogao ili nije?
Naravno da je mogao, covjek je toliko sposoban nije uspio da sagleda kad sta pada (lani padao u petak), i od svih promasaja u mandatu ovaj je jos i najlakse korigovati. Ne bi me cudilo da u kalendaru stoji da je neradni i onaj u avgustu iako nit djeca idu nit pada u radni dan.

Eto odgovoreno. Sad ti napisi ako imas drugi info zasto je to prije skoro godinu Kazaz ostavio samo jedan dan kao slobodan?

Svi mi volimo spajati dane (lani je bilo za 1.maj, pa onda 31.12.) iako ni tog nije bilo u kalendaru, pa je bilo taman - a eto danas se nije moglo.
Nek nije, sad je vec kasno i uskoro stizu nove dnevnopolitičke teme da se oko njih svadjamo. A uvijek trpi "krajnji korisnik".
hizo ramidovic

#1627 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by hizo ramidovic »

denis.istok wrote:
Naravno da je mogao, covjek je toliko sposoban nije uspio da sagleda kad sta pada (lani padao u petak), i od svih promasaja u mandatu ovaj je jos i najlakse korigovati. Ne bi me cudilo da u kalendaru stoji da je neradni i onaj u avgustu iako nit djeca idu nit pada u radni dan.

Eto odgovoreno. Sad ti napisi ako imas drugi info zasto je to prije skoro godinu Kazaz ostavio samo jedan dan kao slobodan?

Svi mi volimo spajati dane (lani je bilo za 1.maj, pa onda 31.12.) iako ni tog nije bilo u kalendaru, pa je bilo taman - a eto danas se nije moglo.
Nek nije, sad je vec kasno i uskoro stizu nove dnevnopolitičke teme da se oko njih svadjamo. A uvijek trpi "krajnji korisnik".
aha, ako sam te dobro shvatio, znaci za taj "promasaj" kriv je ministar kazazovic jer je napravio 'previd'? znao je da je prvi dan Bajrama u utorak ali nije uspio da sagleda kad "pada" drugi dan?
jel ti ovo smatras argumentovanim odgovorom ili se zajebajes?
denis.istok

#1628 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by denis.istok »

hizo ramidovic wrote:
denis.istok wrote:

aha, ako sam te dobro shvatio, znaci za taj "promasaj" kriv je ministar kazazovic jer je napravio 'previd'? znao je da je prvi dan Bajrama u utorak ali nije uspio da sagleda kad "pada" drugi dan?
jel ti ovo smatras argumentovanim odgovorom ili se zajebajes?
Danas sam raspolozen za ovo drugo, posebno kad se neko "prima" na to :)

Covjece shvati - ako je i ovaj lik napravio gresku i nije vodio racuna o tome kad ce planirati slobodne dane za sta sluzi nova ministrica??
Za ono sto ne valja krivi su prije nje, za sve sto valja zasluzna je ona-malo sutra, nije dosla iz penzije radi toga nego da radi i mjenja.
Hoce li sad 4 godine da se drzi plana i programa ranijih ministara, kad nesto zariba onda je bespomoćna, kad uradi nešto dobro da je se okiva u zvjezde ?
I ne znam sto se toliko upires da je branis, ko da ti je najblizi rod.
Zadnji regularan ministar je bio Damir Marjanovic, ovi poslije se jednostavno utrkuju da se dokazu ko je gori.
_Reds_

#1629 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _Reds_ »

denis.istok wrote:
hizo ramidovic wrote:
denis.istok wrote:
Hehe, pa SDA nije planirala 31.12.al ga ministrica ubaci. Nemoj mi duplih arsina nego sta su fakti.
Hehe, ali zasto SDA ministar u julu 2018.g. nije odmah planirao drugi dan Bajrama kao neradni dan, kada je potpisivao skolski kalendar za 2018/2019.g.?
Sta je argumentovano obrazlozenje za takvu odluku, koji su fakti?
Mislim, ja znam zasto, pitam da li ti znas?

De mi napisi, da ne budem uvjerenja da nekom moze a nekom ne. I da je kalendar sveto slovo u koje se ne dira.

Vidim u Zenici bilo isto, nije planiran dan, al ministar u ponedjeljak promjenio. Jer valjda moze i smije.

Ovdje skracuju casove i to ko zeli. A u subotu se vrsi nadoknada. Nema logike. Ni potrebe. Ionako idu najduze u junu. Vecini sigurno smeta al neda svog stava jer je potez nove vlade i kud ces odmah na njih.

Jutros slabo koga na ulicama sem djece. Ko da gledam nigdje nikog po ministarstvima i vladama nema, niti vecini ustanova -uzeli ljudi 2 dana sto mogu zakonski a Kurban Bajram pada u terminu godisnjih.
Ministar zakonski ne moze staviti u kalendaru, jer je po slovu zakona dva dana vjerskog praznika. I to je uvijek bilo kasniej korigovano odlukom ako je postojala potreba za istim.

Dino učio školu u SDA, pa sada istu školu primjenjuje.

Btw što se tiče radnika, radnici imaju pravo na dva dana plaćeno, i dva neplaćeno, i dosta ljudi je danas uzelo neplaćeni dan vjerskog praznika, ili dan od godišnjeg odmora.
Styling

#1630 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

denis.istok wrote:
hizo ramidovic wrote:
denis.istok wrote:
Hehe, pa SDA nije planirala 31.12.al ga ministrica ubaci. Nemoj mi duplih arsina nego sta su fakti.
Hehe, ali zasto SDA ministar u julu 2018.g. nije odmah planirao drugi dan Bajrama kao neradni dan, kada je potpisivao skolski kalendar za 2018/2019.g.?
Sta je argumentovano obrazlozenje za takvu odluku, koji su fakti?
Mislim, ja znam zasto, pitam da li ti znas?

..i u nedjelju.
hizo ramidovic

#1631 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by hizo ramidovic »

denis.istok wrote:
Danas sam raspolozen za ovo drugo, posebno kad se neko "prima" na to :)

Covjece shvati - ako je i ovaj lik napravio gresku i nije vodio racuna o tome kad ce planirati slobodne dane za sta sluzi nova ministrica??
Za ono sto ne valja krivi su prije nje, za sve sto valja zasluzna je ona-malo sutra, nije dosla iz penzije radi toga nego da radi i mjenja.
Hoce li sad 4 godine da se drzi plana i programa ranijih ministara, kad nesto zariba onda je bespomoćna, kad uradi nešto dobro da je se okiva u zvjezde ?
I ne znam sto se toliko upires da je branis, ko da ti je najblizi rod.
Zadnji regularan ministar je bio Damir Marjanovic, ovi poslije se jednostavno utrkuju da se dokazu ko je gori.
ocekivano...u nedostatku argumentovanog odgovora na pitanje, ti se sad kao zajebajes...
glede ministrice branim je jer mi je od badzinog teticevog dajdzica pa od njegove punice jetrvina starija zaova ministricina bivsa komsinica
elem, ZoR u ruke, citaj, uci, pamti...i sljedeci se put malo bolje pripremi
zivijo...
denis.istok

#1632 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by denis.istok »

Pa nisam ja bivsi ministar niti radim u ministarstvu da ti mogu reci zasto nije stavljen kalendar :D
Ključno je zašto se ne mjenja, ako je već neko zaribao ranije i nije na to mislio. Logično je bilo očekivati da SDA ministar misli na to. No eto nije.
Ali onda bi NIP, kao ono najbolje što je izašlo iz SDA to trebala ispraviti.

A branis je ljudino moja ko da ti je ti punica od druge zene, kazu da se druga zena voli najvise pa je onda logicno i to najdraza punica :D

Ne zamjeri na šali ali zaista ti ne stoje upiti, cuj da ja odgovorim zasto neceg nema u kalendaru. Meni je bitno da se ispravi greska, a ko ce, kako ce-briga me.

P.S. tek sad vidim ovo ZoR - Zakon o radu? Nisam ni pravnik a nije mi ni briga sta tamo stoji-ako je moglo za 1.maj i Novu, nek moze i sad. Al ne moze.
hizo ramidovic

#1633 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by hizo ramidovic »

denis.istok wrote:Pa nisam ja bivsi ministar niti radim u ministarstvu da ti mogu reci zasto nije stavljen kalendar :D
Ključno je zašto se ne mjenja, ako je već neko zaribao ranije i nije na to mislio. Logično je bilo očekivati da SDA ministar misli na to. No eto nije.

A branis je ljudino moja ko da ti je ti punica od druge zene, kazu da se druga zena voli najvise pa je onda logicno i to najdraza punica :D

Ne zamjeri na šali ali zaista ti ne stoje upiti, cuj da ja odgovorim zasto neceg nema u kalendaru. Meni je bitno da se ispravi greska, a ko ce, kako ce-briga me.

P.S. tek sad vidim ovo ZoR - Zakon o radu? Nisam ni pravnik a nije mi ni briga sta tamo stoji-ako je moglo za 1.maj i Novu, nek moze i sad. Al ne moze.
nisi pravnik niti bivsi ministar, ne znas sta pise u ZoR-u a raspredas o stvarima koje su direkno vezane za ZoR...pa ja, kad bolje, razmislim ima logike...izvini
Last edited by hizo ramidovic on 05/06/2019 12:24, edited 1 time in total.
denis.istok

#1634 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by denis.istok »

hizo ramidovic wrote:
denis.istok wrote:Pa nisam ja bivsi ministar niti radim u ministarstvu da ti mogu reci zasto nije stavljen kalendar :D

nisi pravnik niti bivsi ministar, ne znas sta pise u ZoR-u a raspredas o stvarima koje su direkno vezane za ZoR...pa ja, logicno, tek sad vidim...izvini
Evo moram ti potvrditi apsolutno sve sto si napisao, al naravno da raspredam jer me se tice!
Sad ti meni reci, jer se upinjes da pravdas ministricu koja nije uradila a mogla je: zasto djeca danas moraju u skolu a nigdje drugo u FBIH ne moraju? Doduse i nisu morala, moze se slagati da su bolesna i pravdati.

Sto bi rekli-naklon do poda za potez. Ne diraj nista pa okrivi staru vladu i onda se vadi na neki ZOR MOR i tako.
hizo ramidovic

#1635 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by hizo ramidovic »

denis.istok wrote:
Evo moram ti potvrditi apsolutno sve sto si napisao, al naravno da raspredam jer me se tice!
Sad ti meni reci, jer se upinjes da pravdas ministricu koja nije uradila a mogla je: zasto djeca danas moraju u skolu a nigdje drugo u FBIH ne moraju? Doduse i nisu morala, moze se slagati da su bolesna i pravdati.

Sto bi rekli-naklon do poda za potez. Ne diraj nista pa okrivi staru vladu i onda se vadi na neki ZOR MOR i tako.
ama bola nikoga ja ne branim...samo te navodim da sam zakljucis zasto ni ministrica ni bivsi ministar nisu taj dan proglasili neradnim...
denis.istok

#1636 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by denis.istok »

hizo ramidovic wrote:
denis.istok wrote:

ama bola nikoga ja ne branim...samo te navodim da sam zakljucis zasto ni ministrica ni bivsi ministar nisu taj dan proglasili neradnim...
jer su nesposobni. oboje. kratko i jasno.

samo je sadasnja mogla to promjeniti da je htjela. e to ti ja govorim. i dok se oni prepiru ko je radio po zakonu prodje voz. nazalost. ali ovo je nauk za ubuduce da se to planira.
hizo ramidovic

#1637 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by hizo ramidovic »

denis.istok wrote: jer su nesposobni. oboje. kratko i jasno.

samo je sadasnja mogla to promjeniti da je htjela. e to ti ja govorim. i dok se oni prepiru ko je radio po zakonu prodje voz. nazalost. ali ovo je nauk za ubuduce da se to planira.
nema to bolan nikakve veze sa njhovom sposobnoscu...
vego ne smije nekakva odluka ministra (bilo kojeg) biti iznad ZoR-a....kuzis?
denis.istok

#1638 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by denis.istok »

hizo ramidovic wrote:
denis.istok wrote: jer su nesposobni. oboje. kratko i jasno.

nema to bolan nikakve veze sa njhovom sposobnoscu...
vego ne smije nekakva odluka ministra (bilo kojeg) biti iznad ZoR-a....
nisam pravnik ali citam komentare i kazu da pise ovako u zakonu o obrazovanju:

vjerski praznici
dva dana placena
dva dana neplacena

zar bi krsila zakon ako dadne i drugi dan? nece ga niko uzimat za Kurban Bajram.
zar ga nije krsila za Novu godinu pa asd ide nadoknada?

zar ga Kazazovic nije krsio za 1.maj (ovo vec nije opravdanje, ako neko krsi da moras i ti al samo usporedba).
hizo ramidovic

#1639 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by hizo ramidovic »

denis.istok wrote:

vjerski praznici
dva dana placena
dva dana neplacena

zar bi krsila zakon ako dadne i drugi dan? nece ga niko uzimat za Kurban Bajram.

zar ga Kazazovic nije krsio za 1.maj (ovo vec nije opravdanje, ako neko krsi da moras i ti al samo usporedba).
evo da ti nacrtam:
kao prvo, tu problematiku tretira ZoR, koji kaze onako kako si napisao.
drugo, to sto praznik 'pada' u vrijeme godisnjeg odmora ne znaci da radnik nema pravo da ga koristi. drugim rijecima, u g/o ulaze radni dani a ako se tada 'potrefe' praznici koji su placeni po ZoR-u, onda se g/o produzava za toliko dana. elem, da je ministar ili ministrica donijela tu odluku i dala dva dana sada i jos jedan dan u vrijeme godisnjih odmora prekrsila bi gore navedeni zakon.
dan koji je dat za n/g (31.12.) nadoknadjuje se u subotu (8.6.) i ta subota nece biti placena nikome.
denis.istok

#1640 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by denis.istok »

hizo ramidovic wrote:
denis.istok wrote:

vjerski praznici
dva dana placena
dva dana neplacena

evo da ti nacrtam:
kao prvo, tu problematiku tretira ZoR, koji kaze onako kako si napisao.
drugo, to sto praznik 'pada' u vrijeme godisnjeg odmora ne znaci da radnik nema pravo da ga koristi. drugim rijecima, u g/o ulaze radni dani a ako se tada 'potrefe' praznici koji su placeni po ZoR-u, onda se g/o produzava za toliko dana. elem, da je ministar ili ministrica donijela tu odluku i dala dva dana sada i jos jedan dan u vrijeme godisnjih odmora prekrsila bi gore navedeni zakon.
dan koji je dat za n/g (31.12.) nadoknadjuje se u subotu (8.6.) i ta subota nece biti placena nikome.

Ovo bas nisam siguran, al nije vezano za temu pa da ne polemisem. Vjerski praznici ako padnu uz godisnji niko te ne zarezuje ja mislim ni 5% :) Drzavni su drugo.
hizo ramidovic

#1641 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by hizo ramidovic »

denis.istok wrote: Ovo bas nisam siguran, al nije vezano za temu pa da ne polemisem. Vjerski praznici ako padnu uz godisnji niko te ne zarezuje ja mislim ni 5% :) Drzavni su drugo.
Naravno da je vezano za temu. Razmisli malo...
Zakon fino propisuje dva dana za vjerske praznike, ne kaze da ih nemas pravo koristiti ako ti 'padnu' u vrijeme g/o...
Styling

#1642 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Mislim da u ovom slucaju treba gledati Zakon o praznicima FBiH

https://www.paragraf.ba/neradni-dani-fbih.html

Ne vidim zasto bi se drugi dan bajrama proglasavao neradnim ako vec postoji mogucnost da radnik uzme taj dan kao neplacen ili da odjednom iskoristi zakonska sva dana za vjerski praznik godisnje i drugi dan bajrama uzme kao placni praznik. Zavisno od toga sta izkoristi za prvi bajram za drugi bajram moze uzeti ponedjeljak neplaceno ili godisnji odmor.
putokaz1

#1643 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by putokaz1 »

Konaković od amatera posta prosionalac..napreduje
nikad_vise

#1644 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by nikad_vise »

Kikibombona wrote:
salik79 wrote:
Opetja033 wrote:
Nego ti, @Kiki i ja na istoj strani oko bilo čega na ovom forumu. Na hajr i na dobro. :mrgreen:
Zar je kiki na Dininoj strani? Predvidja mu uspjeh? Pisi propalo :(
Kiki i Dino su ideoloski razliciti kao nebo i zemlja.

Ono sto mi se svidjelo kod Dine je borba protiv kriminala, korupcije, nepotizma, mita i drugih posasti koje kao rak izjedaju drzavu i drustvo u cjelini. Prijeti nam propast i nestanak. Situacija je odavno alarmantna. Ekonomija propada, dug raste, a mladost iseljava uz katastrofalan natalitet. Kriminal i korupcija su postali dio mentaliteta.

Trenutak kada svi posteni ljudi trebaju stati na istu stranu: desnica, ljevica, centar i liberali, vjernici i ateisti, homoseksualci i heteroseksualci, narodnjaci i pankeri itd.

U raji cesto hvalim Dinu i vidim da me gledaju sa blagim cudjenjem. Hvalio bih SDA da sutra izbace vlastite clanove i predaju dokaze Tuzilastvu o kriminalu i korupciji, da iznese u javnost kriminalne radnje u Elektroprivredi i Telelekomu itd. Nisam protiv SDA zato sto je desnica, konzervativna ili klerikalna - protiv sam zato sto su notorni mafijasi i sto su devastirali narod i drzavu.

...

A kada napravimo sistem, kada napravio pravnu drzavu, ponovo cemo zauzeti suprotne strane, diskutovati da li je potrebnija dzamija ili park, da li za blagdane treba biti slobodan jedan ili dva dana, da li je vjeronauka potrebna u skolama itd. Dok drzava propada a narod se iseljava to su trivijalnosti o kojima je idiotski voditi polemiko. Brod tone a sa njim idu dzamija i park, jedno i drugo, svi mi zajedno.

...

Volio bih da opozicija formira ANTI-KRIMINALNI i ANTI-KORUPCIONI blok. Treba prestati sa laskanjem i nazivanjem SDA 'nacionalistima'. To je kompliment. Oni su kriminalci, to je pravi naziv. Blok treba formirati postena desnica, ljevica, centar, liberali i svi ostali pokreti, stranke i pojedinci cisti od kriminala.
Aferim @kiki,sto pici kaze bas u sredu. :thumbup:
Imamo skoro 95 poklapanja u misljenju na domacoj politickoj sceni i trenutnim procesima u KS.Vec sam te ovlastio da budes i moj licni zastupnik u mom odsustvu sa foruma,ponekad sam poslovno odsutan da kritikujem ovu kriminalnu SDA nejac al ti popuni taj prostor. :mrgreen:

@I sto vec neko gore navede,na istoj strani opatja,salik,kiki.Ova vlada je uspjela ujediniti nemoguce.Sto se tice Turske-Kurda ni nas dvojica nemamo isto misljenje i ne djelimo istu viziju tog prostora.Sto se tice Irana,ustati pa spomenut Iran :D
Kikibombona

#1645 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Kikibombona »

nikad_vise wrote:Aferim @kiki,sto pici kaze bas u sredu. :thumbup:
Imamo skoro 95 poklapanja u misljenju na domacoj politickoj sceni i trenutnim procesima u KS.Vec sam te ovlastio da budes i moj licni zastupnik u mom odsustvu sa foruma,ponekad sam poslovno odsutan da kritikujem ovu kriminalnu SDA nejac al ti popuni taj prostor. :mrgreen:

@I sto vec neko gore navede,na istoj strani opatja,salik,kiki.Ova vlada je uspjela ujediniti nemoguce.Sto se tice Turske-Kurda ni nas dvojica nemamo isto misljenje i ne djelimo istu viziju tog prostora.Sto se tice Irana,ustati pa spomenut Iran :D
Nedavno sam razgovarao sa pristalicom HDZ-a sa kojim poslom dolazim u kontakt. Otvoreno sam rekao da je ubjedljivo najveci dusmanin hrvatskog naroda upravo HDZ. Broj Hrvata se prepolovio u protekle tri decenije. Za naredne dvije broj ce se dodatno prepoloviti. Broj Hrvata ce za 50 godina HDZ vlasti biti manji cetiri puta, sa 800 000 na 200 000. HDZ blokira napredak BiH i samim tim napredak BH Hrvata. Za BH Hrvate je pogubno ako je Hrvatska drasticno razvijenija od BiH jer ce to dovesti do masovnog iseljavanja.

Ista stvar sa BH Srbima. Srbija je evo godine po prvi put nakon rata pretekla BiH sa prosjecnom platom. Ako BiH zaostane daleko iza Srbije, BH Srbi ce masovno iseliti iz BiH. Interes BH Srba je da BiH prati razvoj Srbije i da niposto ne zaostaje. Srpska politicka elita nakaradno misli da je interes Srba zaostala BiH. Istu gresku su napravili na Kosovu sto je dovelo do masovnog iseljavanja Srba.

Interes Bosnjaka, Srba i Hrvata je jaka BiH. U suprotnom - nestat cemo.

...

SDA, SNSD i HDZ unistavaju mentalitet naroda. Nas covjek je sve vise kriminalno-koruptivnog mentaliteta, sve vise oportunista, sve manje spreman pomoci, sve manje empatican. Sve vise smo komformisti, zapali u tesku apatiju, skoro izgubili nadu da smo sposobni voditi drzavu. Katastrofalno stanje. Svjedok sam da ljudi takvo stanje vise ne mogu podnijeti. Moj kum, odlicnog finansijskog stanja, sef u firmi, je dao otkaz, pokupio porodicu i otisao u Njemacku. Ne moze da podnese ovo stanje, ne zeli da djeca rastu u bolesnoj sredini. Pola mojih drugova je otislo, druga polovica je tesko nezadovoljna i razmislja o odlasku. I ja imam dobra primanja ali tesko podnosim ovakvo stanje. Vise se ne radi o novcu...

SDA je bolesna stranka, sa malignom i metastazirajucom korupcijom i kriminalom. Nema im pomoci. SDA mora pasti na samo dno, na 5% glasova, da se potpuno ocisti i dodju potpuno novi ljudi. Odraslog covjeka, ogrijezlog u kriminalu i korupciji, ne mozes mijenjati. Trajno pokvarena roba. Tesko je mijenjati dijete, a kamoli odraslog covjeka. SDA unistava drzavu i narod. Unistava mentalitet naroda.

SDP je isto bolesna stranka. Druga strana medalje. I njima je potreban totalni reset i potpuno novi ljudi.

Nasa stranka i NiP se ideoloski potpuno razlikuju. Jedino sto ih veze je zelja za novom politikom, transparentnim radom, borba protiv kriminala i korupcije. Nadam se da ce Platforma za progres kao politicki centar uci u ovaj blok. Nadam se da ce SDP napraviti zaokret u odnosu na dosadasnju politiku. I nadam se da ce na kraju SDA pasti i nakon toga ozdraviti.

Kada je bio rat, nije bilo podjele na vjernike i ateiste, na desnicare i ljevicare, vec su svi stali zajedno i borili se za opstanak. Nama je potreban rat protiv kriminala i korupcije, rak rane drustva, kojem ce pristupiti svi posteni ljudi bez obzira na ideologiju, etnicitet itd.

A kada se izborimo za pravnu drzavu, posteno pravosudje, postenu policiju, postene institucije... onda se mozemo dijeliti na zelene, desne, liberalne, klerikalne, lijeve... Ne dozvolimo da nas dijele kriminalci kada zajedno propadamo.
A_A_AKCIJA

#1646 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Živio govornik, živioooo :thumbup:

Bravo, Kiki, (ko bi rekao da ću ovo napisat, ali čudni su putevi Gospodnji...) :)
The BEN10

#1647 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by The BEN10 »

SDA će tako izgubiti glasače na narednim opštim izborima, neće im se za tragove znati. Zamisli kad imaš boračku populaciju iza sebe, kao što će je iamti NiP ako ovo urade. :)

https://www.narodipravda.ba/vijesti/kon ... lih-boraca
Konaković: Zaposlit ćemo sve članove porodica šehida i poginulih…
Predsjednik Skupštine Kantona Sarajevo i predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković, zajedno sa bivšom zastupnicom u Skupštini KS Mersihom Mehmedagić, pokreće na narednoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo inicijativu za zapošljavanje svih nezaposlenih članova porodica šehida i poginulih boraca u Kantonu Sarajevo.

Prema detaljnoj analizi, trenutno se na evidenciji Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo vode 643 osobe koje su članovi porodica šehida i poginulih boraca. Dosadašnjom analizom jasno su detektovana potrebna sredstva za ovu inicijativu te je potpuno izvjesno da će sredstva biti osigurana već u ovoj budžetskoj godini.

„Kao odgovorni političari i kao neko ko se boji na bilo koji način uprljati uspomenu na naše šehide nismo htjeli da sa ovom inicijativom iziđemo ranije u javnost dok ne uradimo detaljnu analizu, ne prikupimo sve podatke i ne budemo sigurni da je moguće osigurati sredstva u tekućoj budžetskoj godini. Sada smo sigurni da su se stekli svi uvjeti da ova vlast u Kantonu Sarajevo zaposli sve nezaposlene članove porodica šehida i poginulih boraca“, kazao je Konaković.

Prema navodima Naroda i Pravde, sredstva za ovu kategoriju bit će osigurana kroz rebalans budžeta Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo, kao i kroz rebalans budžeta Kantona Sarajevo na pozicijama predviđenim za Ministarstvo za boračka pitanja KS. Dio sredstava bit će osiguran kroz Ministarstvo za privredu koje dodjeljuje grant sredstva.

„Želim reći da ovim potezom naše društvo ne čini nikakvu uslugu već vraća dug porodicama koje su odbrani naše domovine izgubili najmilije. Mi smo ponijeli emanet da se brinemo o njima i ovim taj emanet ispunjavamo. Zapošljavanje članova porodica šehida i poginulih boraca bit će usklađeno sa njihovom stručnom spremom, a radit će se i na programima dokvalifikacije i prekvalifikacije“, dodao je Konaković.

On napominje i da su sredstva osigurana zahvaljujući rastu budžeta, ali i domaćinskom odnosu prema javnim dobrima i borbi protiv korupcije na svim poljima.

„Ovo je samo primjer da u Kantonu Sarajevo, ali i u drugim dijelovima naše domovine Bosne i Hercegovine, postoje sredstva za ovakve namjene, ali novac bh. građana odlazi u privatne džepove, stranačke centrala i moćne lobije koji kradu od onih koji su u najvećoj potrebi. Ovaj potez neće dokinuti svu nepravdu u našoj domovini, ali jasno pokazuje da je promjena moguća i da ona dolazi“, zaključio je Konaković.

Iz Naroda i Pravde podsjećaju i da je u prethodnom sazivu Skupštine KS upravo Kemal Ademović, politički direktor Naroda i Pravde, pokrenuo inicijativu za zapošljavanje dobitnika najviših priznanja Univerziteta u Sarajevu (zlatan i srebrna značka) i drugih vrhunskih studenata. Taj projekat je zaživio i traje i danas.
Bloo
Globalna šefica

#1648 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bloo »

Klasicni SDA populizam. Neostvarivo obecanje.
Krenuo je stazama svojih mentora.
Opetja033

#1649 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Opetja033 »

Bloo wrote:Klasicni SDA populizam. Neostvarivo obecanje.
Krenuo je stazama svojih mentora.
:lol: :lol: :lol:
The 51st State

#1650 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by The 51st State »

dosad sto je obecao to je i ispunio, sto se tice ovog obecanja nadam se da ce se voditi racuna da ta zaposljavanja ne budu puke socijalne prirode nego da istovremeno opravdaju poslovnu logiku ili deficitarnost zanimanja.
Post Reply