nikad_vise wrote:Aferim @kiki,sto pici kaze bas u sredu.
Imamo skoro 95 poklapanja u misljenju na domacoj politickoj sceni i trenutnim procesima u KS.Vec sam te ovlastio da budes i moj licni zastupnik u mom odsustvu sa foruma,ponekad sam poslovno odsutan da kritikujem ovu kriminalnu SDA nejac al ti popuni taj prostor.
@I sto vec neko gore navede,na istoj strani opatja,salik,kiki.Ova vlada je uspjela ujediniti nemoguce.Sto se tice Turske-Kurda ni nas dvojica nemamo isto misljenje i ne djelimo istu viziju tog prostora.Sto se tice Irana,ustati pa spomenut Iran

Nedavno sam razgovarao sa pristalicom HDZ-a sa kojim poslom dolazim u kontakt. Otvoreno sam rekao da je ubjedljivo najveci dusmanin hrvatskog naroda upravo HDZ. Broj Hrvata se prepolovio u protekle tri decenije. Za naredne dvije broj ce se dodatno prepoloviti. Broj Hrvata ce za 50 godina HDZ vlasti biti manji cetiri puta, sa 800 000 na 200 000. HDZ blokira napredak BiH i samim tim napredak BH Hrvata. Za BH Hrvate je pogubno ako je Hrvatska drasticno razvijenija od BiH jer ce to dovesti do masovnog iseljavanja.
Ista stvar sa BH Srbima. Srbija je evo godine po prvi put nakon rata pretekla BiH sa prosjecnom platom. Ako BiH zaostane daleko iza Srbije, BH Srbi ce masovno iseliti iz BiH. Interes BH Srba je da BiH prati razvoj Srbije i da niposto ne zaostaje. Srpska politicka elita nakaradno misli da je interes Srba zaostala BiH. Istu gresku su napravili na Kosovu sto je dovelo do masovnog iseljavanja Srba.
Interes Bosnjaka, Srba i Hrvata je jaka BiH. U suprotnom - nestat cemo.
...
SDA, SNSD i HDZ unistavaju mentalitet naroda. Nas covjek je sve vise kriminalno-koruptivnog mentaliteta, sve vise oportunista, sve manje spreman pomoci, sve manje empatican. Sve vise smo komformisti, zapali u tesku apatiju, skoro izgubili nadu da smo sposobni voditi drzavu. Katastrofalno stanje. Svjedok sam da ljudi takvo stanje vise ne mogu podnijeti. Moj kum, odlicnog finansijskog stanja, sef u firmi, je dao otkaz, pokupio porodicu i otisao u Njemacku. Ne moze da podnese ovo stanje, ne zeli da djeca rastu u bolesnoj sredini. Pola mojih drugova je otislo, druga polovica je tesko nezadovoljna i razmislja o odlasku. I ja imam dobra primanja ali tesko podnosim ovakvo stanje. Vise se ne radi o novcu...
SDA je bolesna stranka, sa malignom i metastazirajucom korupcijom i kriminalom. Nema im pomoci. SDA mora pasti na samo dno, na 5% glasova, da se potpuno ocisti i dodju potpuno novi ljudi. Odraslog covjeka, ogrijezlog u kriminalu i korupciji, ne mozes mijenjati. Trajno pokvarena roba. Tesko je mijenjati dijete, a kamoli odraslog covjeka. SDA unistava drzavu i narod. Unistava mentalitet naroda.
SDP je isto bolesna stranka. Druga strana medalje. I njima je potreban totalni reset i potpuno novi ljudi.
Nasa stranka i NiP se ideoloski potpuno razlikuju. Jedino sto ih veze je zelja za novom politikom, transparentnim radom, borba protiv kriminala i korupcije. Nadam se da ce Platforma za progres kao politicki centar uci u ovaj blok. Nadam se da ce SDP napraviti zaokret u odnosu na dosadasnju politiku. I nadam se da ce na kraju SDA pasti i nakon toga ozdraviti.
Kada je bio rat, nije bilo podjele na vjernike i ateiste, na desnicare i ljevicare, vec su svi stali zajedno i borili se za opstanak. Nama je potreban rat protiv kriminala i korupcije, rak rane drustva, kojem ce pristupiti svi posteni ljudi bez obzira na ideologiju, etnicitet itd.
A kada se izborimo za pravnu drzavu, posteno pravosudje, postenu policiju, postene institucije... onda se mozemo dijeliti na zelene, desne, liberalne, klerikalne, lijeve... Ne dozvolimo da nas dijele kriminalci kada zajedno propadamo.