Kakva stednja, dok kupis dva stana i 3 auta ne znas gdje plata ode
Ne idem nigdje iz BiH
- madner
#1626 Re: Ne idem nigdje iz BiH
1/1
- Radio Sarajevo
#1627 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Thorgerson wrote: Potrosacka korpa iznosi 2100 KM, za četveroclanu porodicu.
U taj iznos naravno
- nije ukljucena renta ili rata za kredit.
- Nije ukljuceno gorivo, automobil.
- Nije ukljuceno nista dodatno poput nekih izleta, hobija itd.
- Nije ukljuceno ni eventualni troskovi dadilje, vrtic jeste.
- Lijecenje / lijekovi. (na recept vise nista ne dobijas. Dobijes neki frljavi sirup i to je to, sve ostalo se debelo placa)
- Ljetovanje / Zimovanje naravno nisu ukljuceni

Evo da vidiš cijene vrtića u Amsterdamu. Obrati pažnju na cijenu kada dijete ide pet dana (najniža cijena). Ide li to u potrošačku korpu?
- HAVANA
#1628 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Od stekanja se niko obogatio nije.Ako je tacno ovo sa 6 milja mjesecno ,onda debelo grijesis sa raspodjelom prihoda.Sa 6 milja mozes super zivjeti a od 35% tog prihoda stvarati novu vrijednost koja ce tu investiciju vratiti za desetak godina.A od tog novog prihoda kupiti slijedecu stvar koja stvara novu vrijednost.Sa tim mjesecnim prihodom i kreditnom sposobnoscu uz dosta truda,rada i investiranja mozes napraviti odlicnu finansijsku konstrukciju.U svom,na svom.Ne treba ti ni njemacka ni amerika ni picke materine...ultima_palabra wrote:Ma nema nikakav dio. Samo kažem da na zapadu ako zarađuješ tri prosječne plate (x2) sigurno imaš neku solidnu ušteđevinu uštekanu. Ovdje možeš qrac od ovce uštekat._BataZiv_0809 wrote:Ni meni nije jasno kako se na tu cifru nagrne minus. Vjerovatno ima dio koji ne znamo a nije za foruma. Svakom njegovo naravno. Ne da mi se prebirati po tudjim novcanicima...
-
sumirprimus
#1629 Re: Ne idem nigdje iz BiH
zavisi...
i okolina diktira tempo...
i okolina diktira tempo...
-
Fudo387
#1630 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Pa ima uslove da zivi bolje od minimalno 50% zapadnog svijeta.HAVANA wrote:Od stekanja se niko obogatio nije.Ako je tacno ovo sa 6 milja mjesecno ,onda debelo grijesis sa raspodjelom prihoda.Sa 6 milja mozes super zivjeti a od 35% tog prihoda stvarati novu vrijednost koja ce tu investiciju vratiti za desetak godina.A od tog novog prihoda kupiti slijedecu stvar koja stvara novu vrijednost.Sa tim mjesecnim prihodom i kreditnom sposobnoscu uz dosta truda,rada i investiranja mozes napraviti odlicnu finansijsku konstrukciju.U svom,na svom.Ne treba ti ni njemacka ni amerika ni picke materine...ultima_palabra wrote:Ma nema nikakav dio. Samo kažem da na zapadu ako zarađuješ tri prosječne plate (x2) sigurno imaš neku solidnu ušteđevinu uštekanu. Ovdje možeš qrac od ovce uštekat._BataZiv_0809 wrote:Ni meni nije jasno kako se na tu cifru nagrne minus. Vjerovatno ima dio koji ne znamo a nije za foruma. Svakom njegovo naravno. Ne da mi se prebirati po tudjim novcanicima...
U sta ih skrsi boktepito, a ne djeluje da voli mahnit.
Ono, njegova stvar, ali je malo blesavo praviti minus u Bosni sa tim primanjima.
Mogu se potrositi, ja cu naci nacina da skrsim milion svaki dan, sam’ da ima neka budala da mi to dadne...
- HAVANA
#1631 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Joj volim taj grad.Radio Sarajevo wrote:Thorgerson wrote: Potrosacka korpa iznosi 2100 KM, za četveroclanu porodicu.
U taj iznos naravno
- Lijecenje / lijekovi. (na recept vise nista ne dobijas. Dobijes neki frljavi sirup i to je to, sve ostalo se debelo placa)
Evo da vidiš cijene vrtića u Amsterdamu. Obrati pažnju na cijenu kada dijete ide pet dana (najniža cijena). Ide li to u potrošačku korpu?
-
sumirprimus
#1632 Re: Ne idem nigdje iz BiH
popustite ba cojka i promijenite temu kad ne citate vec izmedj redova...
nije sve u investicijama ni u soldima,
nije sve u investicijama ni u soldima,
- Bluemore
#1633 Re: Ne idem nigdje iz BiH
sto li ne ostanu duze bilo bi im jos jeftinijeHAVANA wrote:Joj volim taj grad.Radio Sarajevo wrote:Thorgerson wrote: Potrosacka korpa iznosi 2100 KM, za četveroclanu porodicu.
U taj iznos naravno
Evo da vidiš cijene vrtića u Amsterdamu. Obrati pažnju na cijenu kada dijete ide pet dana (najniža cijena). Ide li to u potrošačku korpu?Prosle godine ja i cerka,samo 1 noc ostajemo i pametan ja hocu da parkiram blizu centra i hotela
Odem na onaj veliki parking blizu leidseplein...Cijena formirana na 20 minuta
Ne sjecam se tacno al platio vise parkinga nego hotel
![]()
Jeli kod onog bezveze argentinca nakog kod dama,za nas dvoje 85 eura,svratio u pekaru uze mi za dva naka kolaca 15 eura,provozo se po kanalu,navece u pab na svirku,pokoja djidja,hotel i parking...Ode milja eura ko ista,za 24 sata.Meni moji gosti crkose od sege ovde,sta je ovo vako jeftino,navozali se taksijem,jeli u restoranu,nacugali se navece,platili meni apartman ,avion eindhoven tuzla...Njih troje i sve to milja eura.6 puta bili u zadnje 2 godine.
- HAVANA
#1634 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Pa bila mi je ona amerikanka,dosla na 5 dana,ostala 7 mjeseci.Ljubi je brat.
Eto je opet u aprilu. 
- HAVANA
#1635 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Rad nje nam namjenska industrija skocila pravo.
Igman,pretis,gorazde...nakih ugovora hejbet. 
-
Fudo387
#1636 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Al’ si je opremio, svaka ti cast.HAVANA wrote:Pa bila mi je ona amerikanka,dosla na 5 dana,ostala 7 mjeseci.Ljubi je brat.Eto je opet u aprilu.
- HAVANA
#1637 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Nacugo se haver i objasnjava on njoj da bi trebala njega ukljuciti u posao.Ja cu ba svasta radit,de me malkice ugradi,000,2% meni dosta,jes dede mi... 
-
almir90
#1638 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Halo, branite se malo, biće interesantnije.
-
Fudo387
#1639 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Ne ugradjiva se njima tako.HAVANA wrote:Nacugo se haver i objasnjava on njoj da bi trebala njega ukljuciti u posao.Ja cu ba svasta radit,de me malkice ugradi,000,2% meni dosta,jes dede mi...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1640 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Sad ce opet Peljesac gitare i vino 
- HAVANA
#1641 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Ma zna i on to,ima svoj posao, nego zajebava se,prijateljica njegova i zenina.Naravno da ne moze,to rade vec izabrani i probrani.I transport i sve...Al fakat curi se svidilo ovde ,a otvori bruku posla...Fudo387 wrote:Ne ugradjiva se njima tako.HAVANA wrote:Nacugo se haver i objasnjava on njoj da bi trebala njega ukljuciti u posao.Ja cu ba svasta radit,de me malkice ugradi,000,2% meni dosta,jes dede mi...
- HAVANA
#1642 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Stari je vec pobjego.Jedva cekam._BataZiv_0809 wrote:Sad ce opet Peljesac gitare i vino
-
Fudo387
#1643 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Sto joj se nece svidjeti, dobra lova, gotiva, dobra raja, neko je garant dobro i prangija...ubola loto, mogla je zavrsiti u afganistanu, qrac bi pet dana produzila na sedam mjeseci.HAVANA wrote:Ma zna i on to,ima svoj posao, nego zajebava se,prijateljica njegova i zenina.Naravno da ne moze,to rade vec izabrani i probrani.I transport i sve...Al fakat curi se svidilo ovde ,a otvori bruku posla...Fudo387 wrote:Ne ugradjiva se njima tako.HAVANA wrote:Nacugo se haver i objasnjava on njoj da bi trebala njega ukljuciti u posao.Ja cu ba svasta radit,de me malkice ugradi,000,2% meni dosta,jes dede mi...
Valja li cemu, ‘nako?
- HAVANA
#1644 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Ja sam ba ozenjen fudo.
Nako.Mlada.
- insomnia78
#1645 Re: Ne idem nigdje iz BiH
I cega je to dokaz? Znam i ja ljudi koji rade i zive po Rumuniji, Burkini, vamo, tamo
- HAVANA
#1646 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Nicega.
Meni jaran u nigeriji,dobro mu pravo.Kome je dobro,neka ga.Kome nije nek ide.I eto.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1647 Re: Ne idem nigdje iz BiH
čime da stvara, bitcoinom ili pokerom?HAVANA wrote: Od stekanja se niko obogatio nije.Ako je tacno ovo sa 6 milja mjesecno ,onda debelo grijesis sa raspodjelom prihoda.Sa 6 milja mozes super zivjeti a od 35% tog prihoda stvarati novu vrijednost koja ce tu investiciju vratiti za desetak godina.A od tog novog prihoda kupiti slijedecu stvar koja stvara novu vrijednost.Sa tim mjesecnim prihodom i kreditnom sposobnoscu uz dosta truda,rada i investiranja mozes napraviti odlicnu finansijsku konstrukciju.U svom,na svom.Ne treba ti ni njemacka ni amerika ni picke materine...
- HAVANA
#1648 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Ja ti samo u mjesalicu i beton vjerujem.I bananu u dzepu.A te nake bitcoine nek drugi tabire.Sretno im bilo. 
- Ommadawn
#1649 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Eto ti pričaj, prosvijetli me. Koji skandali bolan? Premijer kod kralja kokaina na otvorenju firme - ko Bakir kod Sulje na hipodromu?DearJohn wrote:Bilo je i gorih skandala, ne pričaj. Drži se ti Švedske kad ti je tamo tako dobro..Ommadawn wrote:A afera Toblerone? A afera ministrice što nije plaćala TV pretplatu?DearJohn wrote:Stakasa wrote:
"Bolesno si upucen u svedske probleme. Ovo je skandal sa direktorima Skandia-e koji su odreda dobili po prstima jer su djeci namjestili stanove za iznajmljivanje. Problem star nekih dvadesetak Godina".
Ne lupaj, bilo je dosta skandala.Pa su opet ostali su na pozicijama. Da, upucen sam dobro u desavanja u Svedskoj. Nije bitno kako.
Ima tu skandala, nije da nema ali oni su benigni u odnosu na skandale političara na Balkanu.
Meni je dobro. Tebi nije bilo dobro pa si otišao dalje - i svaka čast. Ali nisi otišao u Bosnu, je li tako?
Imam neki osjećaj da previše čitaš Aftonbladet.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1650 Re: Ne idem nigdje iz BiH
ja kod nas ne bi' legalnu firmu otvorio nema tih para, radije bi' uložio na aparate