Ne idem nigdje iz BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
madner

#1626 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by madner »

1/1 :D

Kakva stednja, dok kupis dva stana i 3 auta ne znas gdje plata ode :D
Radio Sarajevo

#1627 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Radio Sarajevo »

Thorgerson wrote: Potrosacka korpa iznosi 2100 KM, za četveroclanu porodicu.
U taj iznos naravno
- nije ukljucena renta ili rata za kredit.
- Nije ukljuceno gorivo, automobil.
- Nije ukljuceno nista dodatno poput nekih izleta, hobija itd.
- Nije ukljuceno ni eventualni troskovi dadilje, vrtic jeste.
- Lijecenje / lijekovi. (na recept vise nista ne dobijas. Dobijes neki frljavi sirup i to je to, sve ostalo se debelo placa)
- Ljetovanje / Zimovanje naravno nisu ukljuceni

Image

Evo da vidiš cijene vrtića u Amsterdamu. Obrati pažnju na cijenu kada dijete ide pet dana (najniža cijena). Ide li to u potrošačku korpu?
HAVANA

#1628 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by HAVANA »

ultima_palabra wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Ni meni nije jasno kako se na tu cifru nagrne minus. Vjerovatno ima dio koji ne znamo a nije za foruma. Svakom njegovo naravno. Ne da mi se prebirati po tudjim novcanicima...
Ma nema nikakav dio. Samo kažem da na zapadu ako zarađuješ tri prosječne plate (x2) sigurno imaš neku solidnu ušteđevinu uštekanu. Ovdje možeš qrac od ovce uštekat.
Od stekanja se niko obogatio nije.Ako je tacno ovo sa 6 milja mjesecno ,onda debelo grijesis sa raspodjelom prihoda.Sa 6 milja mozes super zivjeti a od 35% tog prihoda stvarati novu vrijednost koja ce tu investiciju vratiti za desetak godina.A od tog novog prihoda kupiti slijedecu stvar koja stvara novu vrijednost.Sa tim mjesecnim prihodom i kreditnom sposobnoscu uz dosta truda,rada i investiranja mozes napraviti odlicnu finansijsku konstrukciju.U svom,na svom.Ne treba ti ni njemacka ni amerika ni picke materine...
sumirprimus

#1629 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by sumirprimus »

zavisi...
i okolina diktira tempo... :D
Fudo387

#1630 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Fudo387 »

HAVANA wrote:
ultima_palabra wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Ni meni nije jasno kako se na tu cifru nagrne minus. Vjerovatno ima dio koji ne znamo a nije za foruma. Svakom njegovo naravno. Ne da mi se prebirati po tudjim novcanicima...
Ma nema nikakav dio. Samo kažem da na zapadu ako zarađuješ tri prosječne plate (x2) sigurno imaš neku solidnu ušteđevinu uštekanu. Ovdje možeš qrac od ovce uštekat.
Od stekanja se niko obogatio nije.Ako je tacno ovo sa 6 milja mjesecno ,onda debelo grijesis sa raspodjelom prihoda.Sa 6 milja mozes super zivjeti a od 35% tog prihoda stvarati novu vrijednost koja ce tu investiciju vratiti za desetak godina.A od tog novog prihoda kupiti slijedecu stvar koja stvara novu vrijednost.Sa tim mjesecnim prihodom i kreditnom sposobnoscu uz dosta truda,rada i investiranja mozes napraviti odlicnu finansijsku konstrukciju.U svom,na svom.Ne treba ti ni njemacka ni amerika ni picke materine...
Pa ima uslove da zivi bolje od minimalno 50% zapadnog svijeta.
U sta ih skrsi boktepito, a ne djeluje da voli mahnit.
Ono, njegova stvar, ali je malo blesavo praviti minus u Bosni sa tim primanjima.
Mogu se potrositi, ja cu naci nacina da skrsim milion svaki dan, sam’ da ima neka budala da mi to dadne... :D
HAVANA

#1631 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by HAVANA »

Radio Sarajevo wrote:
U taj iznos naravno
- Lijecenje / lijekovi. (na recept vise nista ne dobijas. Dobijes neki frljavi sirup i to je to, sve ostalo se debelo placa)

Image

Evo da vidiš cijene vrtića u Amsterdamu. Obrati pažnju na cijenu kada dijete ide pet dana (najniža cijena). Ide li to u potrošačku korpu?
Joj volim taj grad. :D Prosle godine ja i cerka,samo 1 noc ostajemo i pametan ja hocu da parkiram blizu centra i hotela :lol: Odem na onaj veliki parking blizu leidseplein...Cijena formirana na 20 minuta :shock: Ne sjecam se tacno al platio vise parkinga nego hotel :lol: :-) Jeli kod onog bezveze argentinca nakog kod dama,za nas dvoje 85 eura,svratio u pekaru uze mi za dva naka kolaca 15 eura,provozo se po kanalu,navece u pab na svirku,pokoja djidja,hotel i parking...Ode milja eura ko ista,za 24 sata.Meni moji gosti crkose od sege ovde,sta je ovo vako jeftino,navozali se taksijem,jeli u restoranu,nacugali se navece,platili meni apartman ,avion eindhoven tuzla...Njih troje i sve to milja eura.6 puta bili u zadnje 2 godine.
sumirprimus

#1632 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by sumirprimus »

popustite ba cojka i promijenite temu kad ne citate vec izmedj redova...
nije sve u investicijama ni u soldima,
Bluemore

#1633 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Bluemore »

HAVANA wrote:
Radio Sarajevo wrote:
U taj iznos naravno

Image

Joj volim taj grad. :D Prosle godine ja i cerka,samo 1 noc ostajemo i pametan ja hocu da parkiram blizu centra i hotela :lol: Odem na onaj veliki parking blizu leidseplein...Cijena formirana na 20 minuta :shock: Ne sjecam se tacno al platio vise parkinga nego hotel :lol: :-) Jeli kod onog bezveze argentinca nakog kod dama,za nas dvoje 85 eura,svratio u pekaru uze mi za dva naka kolaca 15 eura,provozo se po kanalu,navece u pab na svirku,pokoja djidja,hotel i parking...Ode milja eura ko ista,za 24 sata.Meni moji gosti crkose od sege ovde,sta je ovo vako jeftino,navozali se taksijem,jeli u restoranu,nacugali se navece,platili meni apartman ,avion eindhoven tuzla...Njih troje i sve to milja eura.6 puta bili u zadnje 2 godine.
sto li ne ostanu duze bilo bi im jos jeftinije :mrgreen:
HAVANA

#1634 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by HAVANA »

Pa bila mi je ona amerikanka,dosla na 5 dana,ostala 7 mjeseci.Ljubi je brat. :D Eto je opet u aprilu. :D
HAVANA

#1635 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by HAVANA »

Rad nje nam namjenska industrija skocila pravo. :D Igman,pretis,gorazde...nakih ugovora hejbet. :D
Fudo387

#1636 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Fudo387 »

HAVANA wrote:Pa bila mi je ona amerikanka,dosla na 5 dana,ostala 7 mjeseci.Ljubi je brat. :D Eto je opet u aprilu. :D
Al’ si je opremio, svaka ti cast.
HAVANA

#1637 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by HAVANA »

Nacugo se haver i objasnjava on njoj da bi trebala njega ukljuciti u posao.Ja cu ba svasta radit,de me malkice ugradi,000,2% meni dosta,jes dede mi... :lol:
almir90

#1638 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by almir90 »

Halo, branite se malo, biće interesantnije. :D :D :D :D
Fudo387

#1639 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Fudo387 »

HAVANA wrote:Nacugo se haver i objasnjava on njoj da bi trebala njega ukljuciti u posao.Ja cu ba svasta radit,de me malkice ugradi,000,2% meni dosta,jes dede mi... :lol:
Ne ugradjiva se njima tako. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1640 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Sad ce opet Peljesac gitare i vino :run:
HAVANA

#1641 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by HAVANA »

Fudo387 wrote:
HAVANA wrote:Nacugo se haver i objasnjava on njoj da bi trebala njega ukljuciti u posao.Ja cu ba svasta radit,de me malkice ugradi,000,2% meni dosta,jes dede mi... :lol:
Ma zna i on to,ima svoj posao, nego zajebava se,prijateljica njegova i zenina.Naravno da ne moze,to rade vec izabrani i probrani.I transport i sve...Al fakat curi se svidilo ovde ,a otvori bruku posla...
HAVANA

#1642 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by HAVANA »

_BataZiv_0809 wrote:Sad ce opet Peljesac gitare i vino :run:
Stari je vec pobjego.Jedva cekam. :D
Fudo387

#1643 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Fudo387 »

HAVANA wrote:
Fudo387 wrote:
Ma zna i on to,ima svoj posao, nego zajebava se,prijateljica njegova i zenina.Naravno da ne moze,to rade vec izabrani i probrani.I transport i sve...Al fakat curi se svidilo ovde ,a otvori bruku posla...
Sto joj se nece svidjeti, dobra lova, gotiva, dobra raja, neko je garant dobro i prangija...ubola loto, mogla je zavrsiti u afganistanu, qrac bi pet dana produzila na sedam mjeseci.
Valja li cemu, ‘nako? :D
HAVANA

#1644 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by HAVANA »

Ja sam ba ozenjen fudo. :lol: Nako.Mlada.
insomnia78

#1645 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by insomnia78 »

I cega je to dokaz? Znam i ja ljudi koji rade i zive po Rumuniji, Burkini, vamo, tamo
HAVANA

#1646 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by HAVANA »

Nicega. :D Meni jaran u nigeriji,dobro mu pravo.Kome je dobro,neka ga.Kome nije nek ide.I eto.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1647 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Velkoski »

HAVANA wrote: Od stekanja se niko obogatio nije.Ako je tacno ovo sa 6 milja mjesecno ,onda debelo grijesis sa raspodjelom prihoda.Sa 6 milja mozes super zivjeti a od 35% tog prihoda stvarati novu vrijednost koja ce tu investiciju vratiti za desetak godina.A od tog novog prihoda kupiti slijedecu stvar koja stvara novu vrijednost.Sa tim mjesecnim prihodom i kreditnom sposobnoscu uz dosta truda,rada i investiranja mozes napraviti odlicnu finansijsku konstrukciju.U svom,na svom.Ne treba ti ni njemacka ni amerika ni picke materine...
čime da stvara, bitcoinom ili pokerom? :mrgreen:
HAVANA

#1648 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by HAVANA »

Ja ti samo u mjesalicu i beton vjerujem.I bananu u dzepu.A te nake bitcoine nek drugi tabire.Sretno im bilo. :D
Ommadawn

#1649 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Ommadawn »

DearJohn wrote:
Ommadawn wrote:
DearJohn wrote:Stakasa wrote:
"Bolesno si upucen u svedske probleme. Ovo je skandal sa direktorima Skandia-e koji su odreda dobili po prstima jer su djeci namjestili stanove za iznajmljivanje. Problem star nekih dvadesetak Godina".

Ne lupaj, bilo je dosta skandala.Pa su opet ostali su na pozicijama. Da, upucen sam dobro u desavanja u Svedskoj. Nije bitno kako.
A afera Toblerone? A afera ministrice što nije plaćala TV pretplatu?
Ima tu skandala, nije da nema ali oni su benigni u odnosu na skandale političara na Balkanu.
Bilo je i gorih skandala, ne pričaj. Drži se ti Švedske kad ti je tamo tako dobro..
Eto ti pričaj, prosvijetli me. Koji skandali bolan? Premijer kod kralja kokaina na otvorenju firme - ko Bakir kod Sulje na hipodromu?
Meni je dobro. Tebi nije bilo dobro pa si otišao dalje - i svaka čast. Ali nisi otišao u Bosnu, je li tako?
Imam neki osjećaj da previše čitaš Aftonbladet.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1650 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Velkoski »

ja kod nas ne bi' legalnu firmu otvorio nema tih para, radije bi' uložio na aparate :mrgreen:
Post Reply