drug_profi wrote:@travnički
Ako ti šta znači slažem sa sa svime što si gore napisao.
zrakomlat wrote:Slažem se takođerdrug_profi wrote:@travnički
.....
Moderators: _BataZiv_0809, anex
drug_profi wrote:@travnički
zrakomlat wrote:Slažem se takođerdrug_profi wrote:@travnički
.....
Nije to bas tako, nemam sta da izgubim, ako tvrdim da nisam kriv mogu samo procii bolje. Osim krivice sudjenjem su utvrdjuju i okolnosti pod kojima se djelo desilo, a one su bitne za visinu kazne. Svrha suda je preventivno-represivna, da kazni pocinioca za izvrseno djelo, ali i da ga kroz postupak uvjeri da je to sto je napravio krivicno djelo kako ga ne bi ponoviu i u budućnosti. Priznanje krivice znaci da je okrivljeni svjestan djela i to se uzima kao olaksavajuca okolnost. Kako okolnosti uticu na visinu kazne je ona predmet sporazuma.ado-šampion wrote:Joj ljudi, pravite od muhe slona. Pa naravno da ce lik reci da nije kriv, nidje veze, bez obzira sto je uradio sta je uradio, njegova glava je u torbi, lako je moralisati sa strane. Jbt ako ce lik odmah reci da je kriv, sta ce mu uopste advokat.
ts buca potok 110/10 ispao iz pogonanepass1 wrote:Sto ono danas ne rade semafori od malte do otoke?
Stvarno katastrofa
To ti je Bosna.Travnički Noćni Šetač wrote:https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /180828017
Jesam ja lud ili ovo još nekome nije normalno :
Međutim, Senad Dupovac, advokat optuženog, je rekao da je danas bilo dogovoreno ovakvo izjašnjenje.
"Ali naš je plan da tražimo sudsku nagodbu, odnosno da Almir Ejubović prizna krivično djelo ukoliko Tuzilaštvo pristane na određene uslove i sankcije. Mislimo da je to najbolje i za optuženog i za porodice stradalih djevojka. Tako će svi, koliko je moguće, izbjeći stres", rekao je on.
...
Hajd sad nije bilo 244 km/h već 166 km/h
Hajd do sada nije bilo njegovo auto sad jeste...
...
Ali bilo dogovoreno ??? .... Ali optuženi postavlja uslove tužilaštvu ? ... i to nakon što advokat faktički prizna izvršenje krivičnog djela...
...
Ništa ja ovo ne razumijem...
Ili prevedeno na bosanski "bolje osloboditi 100 krivih pa nema veze ako osudimo 100 nevinih".tempuser wrote:Fol je u tome sto pravo funkcionise na principu bolje osloboditi 100 krivih nego osuditi jednog nevinogmalocvijece wrote:
Eh, kao što gore neko reče, pravo i pravda i nemaju mnogo zajedničkih...
Prave sebi poziciju za pregovore. Ne znam sta vam je to cudno.Laplace wrote:To ti je Bosna.Travnički Noćni Šetač wrote:https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /180828017
Jesam ja lud ili ovo još nekome nije normalno :
Međutim, Senad Dupovac, advokat optuženog, je rekao da je danas bilo dogovoreno ovakvo izjašnjenje.
"Ali naš je plan da tražimo sudsku nagodbu, odnosno da Almir Ejubović prizna krivično djelo ukoliko Tuzilaštvo pristane na određene uslove i sankcije. Mislimo da je to najbolje i za optuženog i za porodice stradalih djevojka. Tako će svi, koliko je moguće, izbjeći stres", rekao je on.
...
Hajd sad nije bilo 244 km/h već 166 km/h
Hajd do sada nije bilo njegovo auto sad jeste...
...
Ali bilo dogovoreno ??? .... Ali optuženi postavlja uslove tužilaštvu ? ... i to nakon što advokat faktički prizna izvršenje krivičnog djela...
...
Ništa ja ovo ne razumijem...
I u komentarima ono naše neizbježno "svakom se može dogoditi". :bljuc:
Tuzilastvo samo ako je kupljeno moze dati ponudu u ovako cistom slucaju.mali_milojica wrote:Sto ne znaci da neće ako dobije zadovoljavajuću ponudu od tuzilastva
Brzo riješen slučaj, nova recka u CV, ustedio pare državi, možda nesto kane i sa strane, idealno za dogovor zar ne?drug_profi wrote:Tuzilastvo samo ako je kupljeno moze dati ponudu u ovako cistom slucaju.mali_milojica wrote:Sto ne znaci da neće ako dobije zadovoljavajuću ponudu od tuzilastva
Težište je na drugom dijelu mog komentara - ono opravdavanje "svakome se može desiti".mali_milojica wrote:Prave sebi poziciju za pregovore. Ne znam sta vam je to cudno.Laplace wrote: To ti je Bosna.
I u komentarima ono naše neizbježno "svakom se može dogoditi". :bljuc:
Nisam kriv, idemo na sudjenje, razvlačenje pameti porodicama, javnosti itd možda dobijem 10g.
Priznam da sam kriv, ustedim državi pare i vrijeme, ne povlacimo se po sudovima i klixu, pustim suzu dvije, pokajem se i izvinem se porodicama, dobijem 6 godina, uz dobro vladanje za 3 sam vani.
Elham
Likvidacija i unistavanje tragova?