Novi selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
LeTalek

#1626 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by LeTalek »

leškarenje wrote:
Edin H. wrote:
leškarenje wrote:Ko je Filipović?
Napreduje, :izet: , dva glasa. :izet:
Glasao markomilanov i le talek :D
Tek sada vidim ovu anketu, doduse, slabo i ulazim na temu..

Fiilipović nije kapacitet za selektorsku poziciju, ali je doktor za pola navedenih u anketi.
Covek je vodio Boavistu, bio pomocnik u Benfici, pomocnik u reprezentaciji Jugoslavije 99-00, vodio Zvezdu, reprezentaciju CG...

Svakako da je Robi od navedenih najbolja opcija i njega bih odmah posle Paunovića voleo i na klupi Srbije, ali on je danas izjavio da nema ambicije da radi na Balkanu.
jazzer

#1627 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by jazzer »

"Hvala onima koji me spominju, ali ja neću biti izbornik Srbije, dosta mi je raditi na ovim prostorima. Moji su svi planovi vezani za to da preuzmem klub, i to negdje u Europi," rekao je Prosinečki pa je komentirao špekulacije da je trebao biti izbornik Hrvatske.
Ako je istina da je Meho odustao, ostaje samo Amar. Bar po onome sto je nama dostupno
od informacija.
SSemir

#1628 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by SSemir »

Takav je plan od pocetka. Pregovaraj ko fol s nekim za koga znas da nece prihvatit. I onda kazes eto ovaj moj sin je jedino preostao. Nisam ga ja htio, ja sam forsirao prosineckog (za koga sam znao da nece) pa eto on odbio ali ovi ostali iz komisije htjeli mog sina.
bjelave

#1629 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by bjelave »

Filozofski kako i priliči legendi
Grean

#1630 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Grean »

Ako vec nismo mogli birati po znanju, rezultatima mogli smo prema igri koju preferira i nekog u kog ce vecina imati povjerenje, stati iza njega kao licnosti, nekog ko ima harizmu da vrati vjeru u reprezentaciju.

Mislim da cemo se svi sloziti da Osim mladji nema nista od tih atributa.
mega_mashcine

#1631 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by mega_mashcine »

moa wrote:Ako Amar bude selektor ja ih vise necu ni na TEVEU gledati. Otislo je ovo sve u pm.
A ako dodje Meho Kodro? Pretpostavljam da i u tom slučaju nećeš repku gledati ni na teveu ?
jazzer

#1632 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by jazzer »

Jos ce Amar ispasti neko ko je spasio reprezentaciju, preuzeo je u teskom
trenutku kada to niko nije htio :) .
Mustang1

#1633 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Mustang1 »

Hocu ja! Gdje su ovi forumski novinari, hajde tekstovi o meni, poslat cu vam save file iz managera i Fife :D
turbofolk

#1634 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by turbofolk »

jazzer wrote:Jos ce Amar ispasti neko ko je spasio reprezentaciju, preuzeo je u teskom
Pa samo nek se plasira na Euro, tamo ostvari dobar rezultat, recimo četvrtfinale, gdje ćemo na penale ispast od Švaba i naravno da će bit spasilac. I onda nek kvalifikacije za svjetsko riješi u prvih 7 utakmica, prvo mjesto i direktan plasman i hvala i doviđenja. Uostalom, nije li to ono što se i od Mehmeda očekivalo.
Muhamed Đakmić

#1635 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Muhamed Đakmić »

turbofolk wrote:
jazzer wrote:Jos ce Amar ispasti neko ko je spasio reprezentaciju, preuzeo je u teskom
Pa samo nek se plasira na Euro, tamo ostvari dobar rezultat, recimo četvrtfinale, gdje ćemo na penale ispast od Švaba i naravno da će bit spasilac. I onda nek kvalifikacije za svjetsko riješi u prvih 7 utakmica, prvo mjesto i direktan plasman i hvala i doviđenja. Uostalom, nije li to ono što se i od Mehmeda očekivalo.
Da, to se očekivalo od Mehmeda, a on podbacio pa ispao na penale u osmini finala od Engleske i time navukao na sebe naš gnjev.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1636 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tomahawk11 »

Treba se prvo plasirati na evropsko, pa onda pričati o plasmanu na istom.
Dakle, cilj je plasman, ko god bio selektor, nek se plasira, uspio je.
turbofolk

#1637 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by turbofolk »

Ne znam je li do mene, ali ja sam stvarno očekivao plasman na prošli Euro i tamo recimo da dobacimo do četvrtfinala, jer sam nekako vjerovao da su ovi momci sa kvalitenim selektorom (a za Mehmeda sam mislio da to jeste) sposobni za takav uspjeh. Danas, nažalost samo želim da ovu generaciju vidim na još jednom velikom takmičenju. A kvalifikacije za Euro ipak nisu tako teške kao ove za svjetsko.
Altsa

#1638 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Altsa »

SSemir wrote:Takav je plan od pocetka. Pregovaraj ko fol s nekim za koga znas da nece prihvatit. I onda kazes eto ovaj moj sin je jedino preostao. Nisam ga ja htio, ja sam forsirao prosineckog (za koga sam znao da nece) pa eto on odbio ali ovi ostali iz komisije htjeli mog sina.
Sve jasno ko dan. O tom ja pricam cijelo vrijeme a raja izmislja trenere.
BarbaDue

#1639 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by BarbaDue »

Ako Amar bude imat ćemo "sa konja na magarca"
Tomahawk11
Globalni moderator

#1640 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tomahawk11 »

U odnosu na Baždarevića - nećemo.
spree

#1642 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by spree »

Da dodje cobra gumena glava necemo imati sa konja na magarca. E moj mesa sta uradi od sebe :(
BarbaDue

#1643 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by BarbaDue »

Tomahawk11 wrote:U odnosu na Baždarevića - nećemo.
Volio bi da budeš u pravu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1644 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tomahawk11 »

BarbaDue wrote:
Pa realno, već smo down.
Ilitiga, glava je pod vodom.
Fudo387

#1645 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Fudo387 »

Glasao za Sergeja.
(jake mi koristi, k'o da me neko za nesta benda u tom savezu :lol: )
Od ove citave frke najvise me iznenadio Ivica Osim, sto njemu treba ova zajebancija sa sinom?
Cak da je Amar i ozbiljan trener, za svaki njegov eventualni kiks i babo bi ispastao, a Ivica je sve samo ne lik cije ime treba da se nadje
u opstoj hrakacini koja ce sigurno uslijediti.
Ruzno je i od Amara sto se petlja u stvari kojima nije dorastao, a sansu da to radi dobio je iskljucivo zbog prezimena.
moa

#1646 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by moa »

mega_mashcine wrote:
moa wrote:Ako Amar bude selektor ja ih vise necu ni na TEVEU gledati. Otislo je ovo sve u pm.
A ako dodje Meho Kodro? Pretpostavljam da i u tom slučaju nećeš repku gledati ni na teveu ?
Naravno da necu, jer ovo oko reprezentacije je cirkus.
BarbaDue

#1647 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by BarbaDue »

Tomahawk11 wrote:
BarbaDue wrote:
Pa realno, već smo down.
Ilitiga, glava je pod vodom.
Mislim da je Kodro od svih kandidata naveći karakter. U struci su u 5 dg.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1648 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tomahawk11 »

BarbaDue wrote: Mislim da je Kodro od svih kandidata naveći karakter. U struci su u 5 dg.
Ne treba trošiti tastaturu na čovjeka koji nije uopšte bio realna opcija.
condy

#1649 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by condy »

Fudo387 wrote:Glasao za Sergeja.
(jake mi koristi, k'o da me neko za nesta benda u tom savezu :lol: )
Od ove citave frke najvise me iznenadio Ivica Osim, sto njemu treba ova zajebancija sa sinom?
Cak da je Amar i ozbiljan trener, za svaki njegov eventualni kiks i babo bi ispastao, a Ivica je sve samo ne lik cije ime treba da se nadje
u opstoj hrakacini koja ce sigurno uslijediti.
Ruzno je i od Amara sto se petlja u stvari kojima nije dorastao, a sansu da to radi dobio je iskljucivo zbog prezimena.
Sergej u svoje vrijeme, pozvan je u reprezentaciju zbog toga što je bio sjajan napadač, igrao u dobroj ligi, u dobrim ekipama, odnosno imao je sve reference da bude reprezentativac, i opravdao je sve to u reprezentaciji. Kao eventualni potencijalni selektor, kakve reference ima kao trener ? Nikakve, po meni.
palermo

#1650 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by palermo »

ma sa konja na magarca ne možeš pasti. Ovakve dvije šanse propustiti kao što je Meša propustio, bogami teško je to dostići.

I sad nešto meni ne smeta Amar sam po sebi, ali mi jako smeta ova mašinerija koja je upregnuta u njegovu izbornu pobjedu. Otvoriš bilo koji sportski portal, a ono, što bi Dino Đurbuzović, rekao, hvalospjevke za Amara, negativnosti za druge. A i pokazuje našu sliku u ogledaju, svi smo mi za pravdu, dole SDA, HDZ i ostala korupcionaška bratija, sve dotle dok netko koga smatramo našim nije u pitanju. Onda sve može i sve je dobro.
Igrom slučaja sada to željovci pokazuju, isto bi bilo i da je riječ o nekoj legendi Sarajeva, recimo Husrefu....a vjerovatno i da je netko ko je vezan za ove kobajagi manje klubove....
Locked