Bloo wrote:Ponedjeljak edo, ponedjeljak...edo_79 wrote:Šta's to tako ozbiljna na sabahu svetenejebloBloo wrote:Zapravo htjedoh nabrojati neki od svojih luđačkih uslova koji nemaju veze sa "hidraulikom", ali nisam![]()
Da hidraulika i ne igra možda toliko ulogu u idealnosti tog partnera, a kao primjer možemo uzeti parove gdje je jedna pd partnera paraplegičar....![]()
Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- edo_79
#1626 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
- Ramzess Veliki
#1627 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Bloo wrote:Zapravo htjedoh nabrojati neki od svojih luđačkih uslova koji nemaju veze sa "hidraulikom", ali nisam![]()
Da hidraulika i ne igra možda toliko ulogu u idealnosti tog partnera ....
- Bloo
- Globalna šefica
#1628 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Ne znam moj Ramo, ne znam...Ramzess Veliki wrote:Bloo wrote:Zapravo htjedoh nabrojati neki od svojih luđačkih uslova koji nemaju veze sa "hidraulikom", ali nisam![]()
Da hidraulika i ne igra možda toliko ulogu u idealnosti tog partnera ....... a sta sa nekima tamo koji imamo samo hidrauliku za ponuditi ???
Nauce kuhati...pod stare dane?
- Ramzess Veliki
#1629 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Bloo wrote:Ne znam moj Ramo, ne znam...Ramzess Veliki wrote:Bloo wrote:Zapravo htjedoh nabrojati neki od svojih luđačkih uslova koji nemaju veze sa "hidraulikom", ali nisam![]()
Da hidraulika i ne igra možda toliko ulogu u idealnosti tog partnera ....... a sta sa nekima tamo koji imamo samo hidrauliku za ponuditi ???
Nauce kuhati...pod stare dane?
-
ITNet
#1630 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Pozdrav svima
Imam jedno pitanje za frisko razvedene
Drug hoce da se razvede ali mu je zena rekla da mu nece dati razvod, jeli moze neko da mi prenese sta se radi u takvim slucajevima jeli samo procedura neka duze traje ili on mora nesto nesto neke papire dodatne ganjati nesto specijalno podizati itd... Ako netko zna neki info dobro bi mu dosao, svakako je on vec se nesto oko advokata angazaovao ali reko da vidim da netko nema iskusta slicnih.
Hvala
Imam jedno pitanje za frisko razvedene
Drug hoce da se razvede ali mu je zena rekla da mu nece dati razvod, jeli moze neko da mi prenese sta se radi u takvim slucajevima jeli samo procedura neka duze traje ili on mora nesto nesto neke papire dodatne ganjati nesto specijalno podizati itd... Ako netko zna neki info dobro bi mu dosao, svakako je on vec se nesto oko advokata angazaovao ali reko da vidim da netko nema iskusta slicnih.
Hvala
-
Paco
#1631 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Ejs drug
Nebitno to ko je u pitanju, izostavio si jednu bitnu informaciju - jel' imaju dijete / djecu?
Nebitno to ko je u pitanju, izostavio si jednu bitnu informaciju - jel' imaju dijete / djecu?
-
ITNet
#1632 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Da je za mene ja bi rekao
nemaju djece jedva da su godinu u braku ali evo saznao je ako nije sporazumno onda tuzba ide
sjo drame pa se ti zeni 
-
moonca
#1633 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Nije dobro --mislim da se sudski razdvoje ali nakon 3 godine automatski se razvode.U medjuvremenu je mora izdrzavati ako ne radi. 
- triconja
#1634 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
I kaes sto se ja necu zenit?moonca wrote:Nije dobro --mislim da se sudski razdvoje ali nakon 3 godine automatski se razvode.U medjuvremenu je mora izdrzavati ako ne radi.
-
moonca
#1635 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Ti ces naci 'pravu'triconja wrote:I kaes sto se ja necu zenit?moonca wrote:Nije dobro --mislim da se sudski razdvoje ali nakon 3 godine automatski se razvode.U medjuvremenu je mora izdrzavati ako ne radi.![]()
![]()
- triconja
#1636 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Iz koje?moonca wrote:Ti ces naci 'pravu'triconja wrote:I kaes sto se ja necu zenit?moonca wrote:Nije dobro --mislim da se sudski razdvoje ali nakon 3 godine automatski se razvode.U medjuvremenu je mora izdrzavati ako ne radi.![]()
![]()
-
moonca
#1637 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Kakva je trenutna situacija, iz trece bi mogao.triconja wrote:Iz koje?moonca wrote:Ti ces naci 'pravu'triconja wrote: I kaes sto se ja necu zenit?![]()
![]()
-
Paco
#1638 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Pa i ne mora bas. Nista se u ovom slucaju ne mora osim ako ne postoje valjani razlozi.moonca wrote:Nije dobro --mislim da se sudski razdvoje ali nakon 3 godine automatski se razvode.U medjuvremenu je mora izdrzavati ako ne radi.
Bracni partner moze podnijeti zahtjev za izdrzavanje do zakljucenja glavne rasprave u postupku razvoda, a izuzetno tuzbom moze traziti izdrzavanje jos max. godinu dana. Mada, za ovakvo nesto moraju postojati bas, bas valjani razlozi u koje ne ulaze hirovi, povrijedjena sujeta itd, itd...ovakve razloga sud odbija kao "nepravdu za drugog bracnog partnera".
I da...zahtjev / tuzba za razvod ce biti odbijen ukoliko je supruga trudna. Tako ga jedino moze "sprijeciti" da se razvedu.
- Warashii
#1639 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
NA zalost.
Na papiru jos nismo, nocima ne spavamo skupa a ja pokusavam da je odgovorim od ovog.
Sve se nadam da nece to da se desi ali nada je sve manje manje, izgleda da cvrsto je odlucila.
A ostalo nam je samo 12 dana do 8 godisnjice braka
Na papiru jos nismo, nocima ne spavamo skupa a ja pokusavam da je odgovorim od ovog.
Sve se nadam da nece to da se desi ali nada je sve manje manje, izgleda da cvrsto je odlucila.
- superiska
#1640 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
A šta kad je u kontra smjeru, kad muškarac koči, čime se on pravda?Paco wrote:Pa i ne mora bas. Nista se u ovom slucaju ne mora osim ako ne postoje valjani razlozi.moonca wrote:Nije dobro --mislim da se sudski razdvoje ali nakon 3 godine automatski se razvode.U medjuvremenu je mora izdrzavati ako ne radi.
Bracni partner moze podnijeti zahtjev za izdrzavanje do zakljucenja glavne rasprave u postupku razvoda, a izuzetno tuzbom moze traziti izdrzavanje jos max. godinu dana. Mada, za ovakvo nesto moraju postojati bas, bas valjani razlozi u koje ne ulaze hirovi, povrijedjena sujeta itd, itd...ovakve razloga sud odbija kao "nepravdu za drugog bracnog partnera".
I da...zahtjev / tuzba za razvod ce biti odbijen ukoliko je supruga trudna. Tako ga jedino moze "sprijeciti" da se razvedu.
Pa de si Paco, kako je, kako je
@ITnet, ma ne može mu ona ništa, mislim kad tad će se razvesti. Ona, očigledno, hoće da ga nervira
Na kraju, može ona osporavati sam proces 2 puta, 3 put će ih sud sam razvesti, htjela ona ili ne.
- Ramzess Veliki
#1641 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Greska ti je sto je odgovaras. Zene treba podrzavati u svakom trenutku.Warashii wrote:NA zalost.
Ozbiljan sam ...
-
Paco
#1642 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Pa sta ja znam...valjda se i ti muskarci koji koce proces razvoda pravdaju trudnocomsuperiska wrote: A šta kad je u kontra smjeru, kad muškarac koči, čime se on pravda?![]()
Pa de si Paco, kako je, kako je![]()
Znas ono, hormoni, trombloni, kamioni, avioni...
Pa evo me Superiska, gdje si tiiiii
- Warashii
#1643 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Pa izglede da vise i nemam drugog izbora.
- superiska
#1644 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Hej drug, kad žena odluči....možeš na glavi dubiti ali ona ostaje pri odluciWarashii wrote:NA zalost.
Kad smo već tu, da vas pitam (ovaj muški dio ekipe), jesu li u vašim slučajevima žene donijele odluku, podnijele zahtjev za razvod? Ono što sam ja prmjetila u svom okruženju - jesu, žene su, uglavnom, te koje stave tačku na sve.
Da, jesam, i ja sam bila ta koja je donijela takvu odluku.
-
Paco
#1645 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Slazem se s Ramom.Ramzess Veliki wrote:Greska ti je sto je odgovaras. Zene treba podrzavati u svakom trenutku.Warashii wrote:NA zalost.
Ozbiljan sam ...
Podrzi je u svemu jer samo tako ces i sebi uciniti dobro. Sve sto je na silu i mimo volje druge strane ne moze i nece potrajati.
Zivot je surova igra koja ne moze proci bez bola. Ali ako igramo po pravilima onda ce bola biti mnogo manje.
- Ramzess Veliki
#1646 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
@Warashii ...
Zasto jos treba da je podrzis ... ako je Bik, ovan, ili lav u horoskopu, one ce istjerati sto naume. Njima ako nesto nije po njihovom sve ce razvaliti bez razmisljanja, I nece se nikada pokajati za lose donesenu odluku u afektu.
Zato bolje da ti budes miran, cuvaj zivce. I ako glumata da te provocira i gleda tvoju reakciju treba da znas da neke zene namjerno provociraju nase strpljenje da vide gdje nam je granica, a nakon toga ce uvijek igrati do te granice. Zato, sta god da ona odluci podrzi je bez trunke pateticnih pitanja Sta ti je duso, mozemo li to prebroditi ...
Zasto jos treba da je podrzis ... ako je Bik, ovan, ili lav u horoskopu, one ce istjerati sto naume. Njima ako nesto nije po njihovom sve ce razvaliti bez razmisljanja, I nece se nikada pokajati za lose donesenu odluku u afektu.
Zato bolje da ti budes miran, cuvaj zivce. I ako glumata da te provocira i gleda tvoju reakciju treba da znas da neke zene namjerno provociraju nase strpljenje da vide gdje nam je granica, a nakon toga ce uvijek igrati do te granice. Zato, sta god da ona odluci podrzi je bez trunke pateticnih pitanja Sta ti je duso, mozemo li to prebroditi ...
- superiska
#1647 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Ramo, ne pretjeruj sa horoskopom
Sigurno ima pravi razlog zašto to želi
Ti predstavi to, eto, kao hir. Malo joj došlo, 'nako, da se razvede 
Sigurno ima pravi razlog zašto to želi
- Warashii
#1648 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Pa islo je na nacin da sam osjetio u zadnje vrijeme da nesto ne stima i onda sam to izvukao iz nje.superiska wrote: Hej drug, kad žena odluči....možeš na glavi dubiti ali ona ostaje pri odlucitako da....žao mi je.
Kad smo već tu, da vas pitam (ovaj muški dio ekipe), jesu li u vašim slučajevima žene donijele odluku, podnijele zahtjev za razvod? Ono što sam ja prmjetila u svom okruženju - jesu, žene su, uglavnom, te koje stave tačku na sve.
Ne znam sta je i kada je mislila, kaze da me voli ali ne na nacin na koji me voljela nekad.
Bolno, razgovori bolni i za mene i za nju ali ona jednostavno ne moze da predje preko nekih stvari.
Stvari su meni bile banalne a njoj bolne.
Tipa glupe plasticne kutije koje nismo kupili kada je ona zeljela jer fakat nismo imali potrebe za njima nego nekada tamo poslije ih kupili kad sam poceo da nosim hranu na posao.
Cinjenica je da smo bili poceli da zivimo kao neki par koji je vec 40 godina u braku a ja mislio da ona to tako zeli, zbog posla kojeg je radila od zvijezde do zvijezde a ja preuzeo poslove domacice jer sam imao fiksno radno vrijeme.
NE valja kad si ovakav ne valja kad si onakav.
JA vjerujem da sam grjesio, nisam savrsen daleko od toga ali niakako ne mogu da se pomirim sa tim da sam grjesio do te granice.
MAda sad je relativno i nebitno, stvari na pocetak vratiti ne mogu, a tako bih zelio.
I da, nije nista od navedenog u horoskopu, blizanci.
- superiska
#1649 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Warashii wrote:Pa islo je na nacin da sam osjetio u zadnje vrijeme da nesto ne stima i onda sam to izvukao iz nje.superiska wrote: Hej drug, kad žena odluči....možeš na glavi dubiti ali ona ostaje pri odlucitako da....žao mi je.
Ne znam sta je i kada je mislila, kaze da me voli ali ne na nacin na koji me voljela nekad.
Bolno, razgovori bolni i za mene i za nju ali ona jednostavno ne moze da predje preko nekih stvari.
Tipa glupe plasticne kutije koje nismo kupili kada je ona zeljela jer fakat nismo imali potrebe za njima nego nekada tamo poslije ih kupili kad sam poceo da nosim hranu na posao.
Cinjenica je da smo bili poceli da zivimo kao neki par koji je vec 40 godina u braku a ja mislio da ona to tako zeli, zbog posla kojeg je radila od zvijezde do zvijezde a ja preuzeo poslove domacice jer sam imao fiksno radno vrijeme.
JA vjerujem da sam grjesio, nisam savrsen daleko od toga ali niakako ne mogu da se pomirim sa tim da sam grjesio do te granice.
MAda sad je relativno i nebitno, stvari na pocetak vratiti ne mogu, a tako bih zelio.
Boldirano....kajanje....žao mi je. Ne znam kako je nositi se s tim i nadam se da neću ni saznati.
Sretno!
- Ramzess Veliki
#1650 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Horoskop nikad ne laze ... znam ja Blizance vrlo dobro.Warashii wrote:Pa islo je na nacin da sam osjetio u zadnje vrijeme da nesto ne stima i onda sam to izvukao iz nje.superiska wrote: Hej drug, kad žena odluči....možeš na glavi dubiti ali ona ostaje pri odlucitako da....žao mi je.
Nije do tebe, do nje je. Dosadilo joj i hoce avanturu!!! Sve sto je rekla je pranje same sebe. Blizancima svako vrlo brzo dosadi, a ne posjeduju ni trunku empatije, osim ako zamisle da je imaju radi sebe samih. I laze, Blizanci ne vole nikog osim sebe. A da - vole onog ko im nije dostupan i kojeg one moraju jurcati. Mislim da ti to ne treba ...
Savjet - jarane ne brini, zivot pocinje nakon razvoda. Budi cool, zene cekaju na tebe. Kupi motor.
I NIKAD VISE NE GLUMI DOMACICU !!!
Zahvaljivat ces joj se zbog razvoda.