Sjeverna Koreja vs. USA

Post Reply
SmokingMan

#1626 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by SmokingMan »

Point. wrote:Sta ce Carter, dok dodje do Pjongjanga zaboravice zasto je tamo dosao.
Čari demencije. :D
Challenger__

#1627 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by Challenger__ »

Dobar posao u Japanu?

Image
Trump tamošnjim vlastima poručio: "Moći ćete rušiti sjevernokorejske rakete s neba ako kupite od nas potrebnu vojnu opremu"

Američki predsjednik Donald Trump jučer je bio u posjeti Japanu te je s tamošnjim dužnosnicima primarno razgovarao o Sjevernoj Koreji. Pritom je istaknuo kako bi Japan bio u stanju "rušiti sjevernokorejske rakete s neba" ukoliko kupi od SAD-a "potrebnu vojnu opremu". Drugim riječima, izgleda kako je Trump došao ostvariti dodatne profite za američku vojnu industriju koristeći pritom aktualnu situaciju.
:arrow: LINK
:arrow: LINK

Mislim... :zzzz:

Nikakav je čovjek ako Kimu i Sjeveru ne da solidnu proviziju.
ioannes

#1628 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by ioannes »

lajkujMe wrote:
Iskreno

Jedina razlika je sto imaju atomske bombe pa ih se svi boje.
iskreno rečeno...ja se sj koree nimalo ne bojim.
ja ne znam o čemu pričaš.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1629 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by japin_mutapi »

provizija mu je da ostane na vlasti i da i dalje zajebava narod
kimu dosta
GandalfSivi

#1630 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by GandalfSivi »

Negdje u pozadini mi TV upaljena, cijeli dan se "analiticari" pitaju sta bi Trumpu da smanji ratnu retoriku, da vise prica o pregovorima a manje o ratu kako je dosao u J. Koreju, a niko ne konta da se garant usr'o k'o grlica, konta da ova budala ne baci sta dok je on tamo :lol: :lol: :lol:

Samo ga pratite kad se vrati...
Fudo387

#1631 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by Fudo387 »

Podrzavam presidenta da proda Japanu raketLe i ostale trice, neka se nedaju. God Bless Japan.
Challenger__

#1632 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by Challenger__ »

Fudo387 wrote:Podrzavam presidenta da proda Japanu raketLe i ostale trice, neka se nedaju. God Bless Japan.
Ide okolo i reketira sve redom, kao Al Kapone.
General War

#1633 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by General War »

Jesu li se juzna koreja i japan okrenuli rusima da ih zastite od S. Koreje?
Hendrix

#1634 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by Hendrix »

Ima ovo smisla, izazoves malo budalu da baci koju raketu i onda dodjes i prodas Japancima sistem zastite hehe. Klasicni reket, ono bilo bi steta da vam neka budala pogodi raketom zemlju zar ne? Platite par milijardi i mi vas stitimo bez problema.
General War

#1635 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by General War »

Hendrix wrote:Ima ovo smisla, izazoves malo budalu da baci koju raketu i onda dodjes i prodas Japancima sistem zastite hehe. Klasicni reket, ono bilo bi steta da vam neka budala pogodi raketom zemlju zar ne? Platite par milijardi i mi vas stitimo bez problema.
Inace je poznato da je putin donirao s300 i s400 sisteme iranu i turskoj :roll:
zunazu

#1636 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by zunazu »

Sjeverna Koreja ne predstavlja nikome nikakvu opasnost. Pustite ih da žive kako žele. Zbog toga što komunističkim i islamskim državama niste dali da žive kako žele, na vlastitoj zemlji, u vlastitoj kući, izgubljene su stotine hiljada života. I samo zato da bi nakon toga živjeli kao robovi MMF-a i velikih sila. Jedina pravda za svijet bila bi da padnu velike sile, prvenstveno Amerika, Francuska i Engleska. U protivnom, situacija će biti sve gora i gora.
General War

#1637 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by General War »

zunazu wrote:Sjeverna Koreja ne predstavlja nikome nikakvu opasnost. Pustite ih da žive kako žele. Zbog toga što komunističkim i islamskim državama niste dali da žive kako žele, na vlastitoj zemlji, u vlastitoj kući, izgubljene su stotine hiljada života. I samo zato da bi nakon toga živjeli kao robovi MMF-a i velikih sila. Jedina pravda za svijet bila bi da padnu velike sile, prvenstveno Amerika, Francuska i Engleska. U protivnom, situacija će biti sve gora i gora.
Ne sekiraj se, sve ce to putin ziik

Image
zunazu

#1638 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by zunazu »

General War wrote:Ne sekiraj se, sve ce to putin ziik

Image
Nije rješenje nakon jednog katila postaviti drugog.
General War

#1639 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by General War »

zunazu wrote:
General War wrote:Ne sekiraj se, sve ce to putin ziik

Image
Nije rješenje nakon jednog katila postaviti drugog.
Jos manje je rjesenje pustiti budalu da se igra nuklearnim raketama,,nije pitanje hoce li ili nece ga "prenjet" vec kad...
jeza u ledja

#1640 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by jeza u ledja »

Hendrix wrote:Ima ovo smisla, izazoves malo budalu da baci koju raketu i onda dodjes i prodas Japancima sistem zastite hehe. Klasicni reket, ono bilo bi steta da vam neka budala pogodi raketom zemlju zar ne? Platite par milijardi i mi vas stitimo bez problema.
Fakat. :roll:
ja71

#1641 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by ja71 »

General War wrote: Jos manje je rjesenje pustiti budalu da se igra nuklearnim raketama,,nije pitanje hoce li ili nece ga "prenjet" vec kad...
Roknuće je kad ne bude imao više šta izgubiti
Point.

#1642 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by Point. »

ja71 wrote:
General War wrote: Jos manje je rjesenje pustiti budalu da se igra nuklearnim raketama,,nije pitanje hoce li ili nece ga "prenjet" vec kad...
Roknuće je kad ne bude imao više šta izgubiti
I po tebi, treba cekati taj trenutak? Zasto, kad znamo da je stabilan ko struja u ratu.
ja71

#1643 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by ja71 »

Point. wrote: I po tebi, treba cekati taj trenutak? Zasto, kad znamo da je stabilan ko struja u ratu.
Što ga prije napadnete prije će doći taj trenutak.
Popij jutarnju prije nego što komentarišeš
Point.

#1644 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by Point. »

ja71 wrote:
Point. wrote: I po tebi, treba cekati taj trenutak? Zasto, kad znamo da je stabilan ko struja u ratu.
Ko ce ga napasti, ja? Ko smo mi? Znaci ti odobravas da mentalno nestabilna osoba posjeduje nuklearku i prijeti okolo? Hm, preporucio bih ti da se malo umijes.
ja71

#1645 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by ja71 »

Point. wrote:
ja71 wrote:
Ko ce ga napasti, ja? Ko smo mi? Znaci ti odobravas da mentalno nestabilna osoba posjeduje nuklearku i prijeti okolo? Hm, preporucio bih ti da se malo umijes.
pa kako ce te ga sprijeciti ?
Naravno nemas ga ti cime sprijeciti nego klub za koji "navijas"
Klavikula

#1646 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by Klavikula »

vece budale vode Izrael pa im je ipak dopusteno da imaju nuklearno oruzje i niko od bitnih svjetskih faktora ne vrsi pritisak na njih da se odreknu tog prava.

Sjevernokorejski nuklearni arsenal je posljedica realnih prijetnji agresijom na njih i sluzi kao faktor odvracanja. Vodstvo SK (da li Bucko ili neko ko zaista povlaci konce) nije ni glupo i ludo. Znaju da bi bili unisteni do sad da nemaju nuklearke, ali isto tako znaju da ce biti unisteni ako iste upotrijebe. Ovo trenutno je balansiranje u granicama dozvoljenog.

Veca opasnost po svjetski mir su SAD, Rusija, Francuska itd od SK. To uostalom govore i ratovi koje ove drzave vode sirom svijeta.
ioannes

#1647 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by ioannes »

Point. wrote: Ko ce ga napasti, ja? Ko smo mi? Znaci ti odobravas da mentalno nestabilna osoba posjeduje nuklearku i prijeti okolo? Hm, preporucio bih ti da se malo umijes.
daj smanji doživljaj....

Trump jest malo veća blentovina ali nebi baš rekao da je mentalno nestabilna osoba
General War

#1648 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by General War »

Klavikula wrote:
vece budale vode Izrael pa im je ipak dopusteno da imaju nuklearno oruzje i niko od bitnih svjetskih faktora ne vrsi pritisak na njih da se odreknu tog prava.

Sjevernokorejski nuklearni arsenal je posljedica realnih prijetnji agresijom na njih i sluzi kao faktor odvracanja. Vodstvo SK (da li Bucko ili neko ko zaista povlaci konce) nije ni glupo i ludo. Znaju da bi bili unisteni do sad da nemaju nuklearke, ali isto tako znaju da ce biti unisteni ako iste upotrijebe. Ovo trenutno je balansiranje u granicama dozvoljenog.

Veca opasnost po svjetski mir su SAD, Rusija, Francuska itd od SK. To uostalom govore i ratovi koje ove drzave vode sirom svijeta.
Ne znam onda sto japan pizdi kad bucko lobuje skalamerije preko njegovog vazdusnog prostora u njegove teritorijalne vode...drugo istorijski gledano juzna koreja bi trebala imati nuklearke jer buckov djed je napao jug a ne obratno...tako da mi nije jasno od kuda ti ovi zakljucci jer se znamo jos sa MC-a...i obicno se slazem sa tvojim postovima.
ja71

#1649 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by ja71 »

General War wrote: ...drugo istorijski gledano juzna koreja bi trebala imati nuklearke jer buckov djed je napao jug a ne obratno...
tom "logikom" bi bilo legitimno da i Vijetnam, Kuba, Srbija, Irak i Avganistan takodje posjeduju atomsku
General War

#1650 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by General War »

ja71 wrote:
General War wrote: ...drugo istorijski gledano juzna koreja bi trebala imati nuklearke jer buckov djed je napao jug a ne obratno...
tom "logikom" bi bilo legitimno da i Vijetnam, Kuba, Srbija, Irak i Avganistan takodje posjeduju atomsku
Ako ti je logika da je amerika napala vijetnam, kubu...a mz izvrsila agresiju na irak i avganistan cisto nako...da za srbiju ni ne spominjem ali to je stvar elementarnog nepoznavanja istorije ili selektivnog citanja.
Post Reply