Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1626 Re: Xiaomi mobiteli

Post by konektovan »

SONY_91 wrote:Evo, pošto sam dosta kritikovao kameru na Xiaomi RN4 uzeo sam od sestre Samsung S7 Edge čisto da vidim koliko je lošija. I, na kraju mi se mišljenje o kameri na RN4 popravilo. S obzirom na razliku u cijeni mislim da je kamera na RN4 i više nego korektna. Sada, da se razumijemo, ni u kojem slučaju ne uspoređujem ova dva uređaja, da me ne bi mnogi sad napali. Ne govorim ovaj bolji ili gori. I ja bi da imam viška keša kupio sebi S7 Edge. Znam da su ova dva uređaja totalno dva različita svijeta. Ovo me onako zanimalo pa sam odlučio i sa ostalim da podijelim.

S7 Edge

Image

Image

RN4

Image

Image

Opet ponavljam, korektna kamera i slike na dnevnoj svjetlosti. O nocnim i ne pricam, jer ni jedan uredjaj ne moze imati kvalitetnu fotografiju.
radiša

#1627 Re: Xiaomi mobiteli

Post by radiša »

Slike se poredit ne mogu,na ovom rn4 je mnogo tamna i mutnija.
sabanss

#1628 Re: Xiaomi mobiteli

Post by sabanss »

zemomak wrote:Pitao sam ih hocel brzo pustit, kazu nadaj se do kraja ove sedmice, navodno imaju pune ruke posla... ;)

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Jel' stigo telefon? Meni stoji na carini od 09.01.

Jos ce ga vratiti u Kinu...
zemomak

#1629 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zemomak »

Nije, juce sam zvao, cekaju sad neki tarifnik da bi telefon carinili po 5 %, a ne po 10%...ma lazu i mazu...poludio sam, telefon lezi 12 dana na carini, sramota

konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1630 Re: Xiaomi mobiteli

Post by konektovan »

radiša wrote:Slike se poredit ne mogu,na ovom rn4 je mnogo tamna i mutnija.
Ti da procitas kako treba, nigdje neces vidjeti, da je neko rekao da je slika rn4 bolja od edge-a, ali nije ni losa. Mislim da se to u postavkama moze poboljsati, ali to bi majstori fotografije mogli jedino dovesti u red.
radiša

#1631 Re: Xiaomi mobiteli

Post by radiša »

konektovan wrote:
Ti da procitas kako treba, nigdje neces vidjeti, da je neko rekao da je slika rn4 bolja od edge-a, ali nije ni losa. .
Kakve veze ima komentar sa citanjem?Ako sam napiso da se slike poredit ne mogu to je moje misljenje a nikakva replika,nikome.
SONY_91

#1632 Re: Xiaomi mobiteli

Post by SONY_91 »

konektovan wrote:
Ti da procitas kako treba, nigdje neces vidjeti, da je neko rekao da je slika rn4 bolja od edge-a, ali nije ni losa. Mislim da se to u postavkama moze poboljsati, ali to bi majstori fotografije mogli jedino dovesti u red.
Ma može se onda ručno i S7 Edge podešavati. Automatika je mjerilo jer tako 99% osoba koje koriste uređaje prave slike.
agent_zero

#1633 Re: Xiaomi mobiteli

Post by agent_zero »

Hoće li redmi note 3 pro dobiti nougat?
Sarajevski-Seljak

#1634 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Sarajevski-Seljak »

Image

Pogodi koji je koji :-)

Razlika u cijeni sitnica...
radiša

#1635 Re: Xiaomi mobiteli

Post by radiša »

Tebi bas dosadno,malo bi chatao? :D
Dzevy

#1636 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Dzevy »

Beze se palite, uvijek korisnici drugih telefona se uhvate polemike, da su brendirani Tito i da ih nista dostici ne moze. Takve je bolje ignorirati i je ulaziti u raspravu.
Nego da li je neko primijetio da display telefona prikazuje nekad drugaciju boju, nezz kako definisati, u gl kao da pokazuje drugu nijansu te boje svijetliju.
Pokusao sam screnshotom slikati ali on prikazuje standardu boju, u cemu moze biti stvar da li je neko primjetio nesto slicno.
RN3 SD.
irac300

#1637 Re: Xiaomi mobiteli

Post by irac300 »

Dzevy wrote:Beze se palite, uvijek korisnici drugih telefona se uhvate polemike, da su brendirani Tito i da ih nista dostici ne moze. Takve je bolje ignorirati i je ulaziti u raspravu.
Nego da li je neko primijetio da display telefona prikazuje nekad drugaciju boju, nezz kako definisati, u gl kao da pokazuje drugu nijansu te boje svijetliju.
Pokusao sam screnshotom slikati ali on prikazuje standardu boju, u cemu moze biti stvar da li je neko primjetio nesto slicno.
RN3 SD.
Jesi išao u postavke, prikaz, pa boje & kontrast? Kod mene stoji Boje=Standard, a Kontrast=Povećan kontrast, tada mi daje najljepše boje.
Dzevy

#1638 Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli

Post by Dzevy »

irac300 wrote:
Jesi išao u postavke, prikaz, pa boje & kontrast? Kod mene stoji Boje=Standard, a Kontrast=Povećan kontrast, tada mi daje najljepše boje.
Pretpostavio sam da je do kontrasta jer se obično desi tj primjetim to kad izađem na jacu svjetlost npr napolje, pa sam promjenio na povećan da vidim hoce li biti promjena, tj hoce da li je do kontrasta.
zokislav

#1639 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zokislav »

I kod mene se to dešava na Mi4 kad je ekran izložen jačoj svjetlosti.
To nije bug, to je feature! [emoji12]

Sent from my MI 4W using Tapatalk
Dzevy

#1641 Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli

Post by Dzevy »

zokislav wrote:I kod mene se to dešava na Mi4 kad je ekran izložen jačoj svjetlosti.
To nije bug, to je feature! [emoji12]

Sent from my MI 4W using Tapatalk
Pomislio sam da je neki konektor slab pa ceka samo da se zezne i prestane raditi :D ali dobro je, za sad je standardan ne mjenja nista vise, ali nije na automatskom podesavanju kontrasta.

A steta za odlazak ali sta je tu je, dovoljno ih je unaprijedio mogu dalje sami i prije Barre su pravili dobre mob, tako da nije to nista strasno.
Alfons Kauders

#1642 Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli

Post by Alfons Kauders »

Dzevy wrote:
irac300 wrote:
Pretpostavio sam da je do kontrasta jer se obično desi tj primjetim to kad izađem na jacu svjetlost npr napolje, pa sam promjenio na povećan da vidim hoce li biti promjena, tj hoce da li je do kontrasta.
Automatska regulacija osvjetljenja, to je normalno i primjetno na svim telefonima.

Razlika je veca na jeftinijim modelima jer imaju slabije ekrane (drugacije ce na suncu izgledati ekran sa 350cd i 550cd)
Alfons Kauders

#1643 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Alfons Kauders »

zlo zlo wrote:
konektovan wrote: I ja sam plaho zainteresovan za max, al' me najvise odbija to, sto ne moze u dzep stati. :D
Morao bih torbu zbog njega nositi. :roll:
pitaj alfonsa da ti posudi koju torbicu? i maxa :lol: :lol:
Imam ove nove, krokodilska koza, rahmetli Steve Irwin ogulio... :lol:
Dzevy

#1644 Re: RE: Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli

Post by Dzevy »

Alfons Kauders wrote:
Dzevy wrote:
irac300 wrote:
Automatska regulacija osvjetljenja, to je normalno i primjetno na svim telefonima.

Razlika je veca na jeftinijim modelima jer imaju slabije ekrane (drugacije ce na suncu izgledati ekran sa 350cd i 550cd)
Nije do automatskog osvjetljenja jer desava se povremeno ne uvijek, kao da je drugacija boja oko ikona, do kontrasta je vjerovatno. Iskljucio sam automatski kontrast pa cu vidjeti.
AhmetShabo

#1645 Re: Xiaomi mobiteli

Post by AhmetShabo »

Pozdrav svima.
Samo da javim da je moj mi4 popravljen. Nova maticna je stigla i ugradjena je.
Mnogo hvala nasem kolegi @Afonsu koji mi je dosta pomogao oko svega i mi cemo se privatno naravno cuti jos.
Ono sto sad zelim da mi neko kaze je slijedece. Dakle ova maticna je drugacija malo od moje, i sve mi je na kineskom. Cak i njihov google store i nema sanse da se snadjem na ovome. Instaliran je zadnji miui . Kako da mi bude kao na prosloj maticnoj, odnosno da telefon bude za evropsko trziste? Je li to moguce ili sam ispušio sa kineskim slovima da se bacim sa zgrade odmah.
zemomak

#1646 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zemomak »

Ja mislim da kineski rom ima i opciju engleskog, samo treba pronaci u meniu

irac300

#1647 Re: Xiaomi mobiteli

Post by irac300 »

AhmetShabo wrote:Pozdrav svima.
Samo da javim da je moj mi4 popravljen. Nova maticna je stigla i ugradjena je.
Mnogo hvala nasem kolegi @Afonsu koji mi je dosta pomogao oko svega i mi cemo se privatno naravno cuti jos.
Ono sto sad zelim da mi neko kaze je slijedece. Dakle ova maticna je drugacija malo od moje, i sve mi je na kineskom. Cak i njihov google store i nema sanse da se snadjem na ovome. Instaliran je zadnji miui . Kako da mi bude kao na prosloj maticnoj, odnosno da telefon bude za evropsko trziste? Je li to moguce ili sam ispušio sa kineskim slovima da se bacim sa zgrade odmah.
Moraš nekako naći u postavkama jezik, pa prebaciti na engleski. Jbg, probaj na internetu tražiti kako se ulazi u jezičke opcije kada je telefon na kineskom, nema ti druge, niko ovdje ne parla mandarinski kineski. :D
AhmetShabo

#1648 Re: Xiaomi mobiteli

Post by AhmetShabo »

ma na engleskom je jeziku. ALi kad udjem na njihov google store, sve je na kineskom.
Nisam se dobro izrazio... Zelim da imam google play store normalni, a ne kineski...
Dzevy

#1649 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Dzevy »

A sta mislis da instaliras neki global ROM.?
Instaliras samo app one koje hoces, pobrises one koje neces i to je to [emoji39]
AhmetShabo

#1650 Re: Xiaomi mobiteli

Post by AhmetShabo »

Dzevy wrote:A sta mislis da instaliras neki global ROM.?
Instaliras samo app one koje hoces, pobrises one koje neces i to je to [emoji39]
ma rado bih ja instalirao bilo kakav rom, samo da znam caprkat :D
Da ne bih sta zajebao, a tek je telefon proradio.
Dakle, imam samo kineski store i sve je na njemu kinesko, nijedna google aplikacija ses ne moze downloadovat, kao ni vyber instagram itd.
Facebook moze npr
Post Reply