Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Locked
rajv0sa

#1626 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by rajv0sa »

dale cooper wrote:
Zgoljo wrote: On time hoce reci da je samim tim opravdano Andricevo pljuvanje po Bosnjacima a vjerovatno i sve ono sto im se desavalo.
Klasika made in Garasanin,SANU...

Niste se skontali.
Skontali smo se mi dobro. Osmanlije meni, kao i Andriću, nisu isto što i Bošnjaci. Ako ti tako misliš bojim se da
imaš krizu identiteta.
Preslikana situacija kad novine/portali (hint stav i faktor) financirani iz turske uređuju prohrvatski desničari koji i sami imaju krizu identiteta, Filip Mursel, Sead Begović i slični.
Connaisseur Karlin

#1627 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Connaisseur Karlin »

dale cooper wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
dale cooper wrote:Osmanlijsko carstvo je ovdje bilo okupirajuća sila, kao i Austro-Ugarska, kao i NDH, kao i Njemačka.
da,ali niko do spomenutih nije ostavio u amanet elemente koji su uticali na Balkan
Ne bih se složio.
pa nisu,na kraju se narod poubijao radi ideologija starih vduze od jednog stoljeca :)

hrana,kulutrua,tradicija ,to je nesto o cemu ne pisem :-D pisem o ideologijama,koje nisu nikad prestale da drmaju pojedine regije Balkana :)
Zgoljo

#1628 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Zgoljo »

SkyLimit wrote:
Zgoljo wrote:Busuladžić s pravom primjećuje da između klanja u prošlosti i onih koja je muslimanski narod doživio u Drugom svjetskom ratu postoji očit kontunitet, koji će biti nastavljen do potpunog fizičkog istrebljenja. Zato on apeluje da se muslimani, pojedinačno i kolektivno, probude i sagledaju pogibelj koja im prijeti u bliskoj budućnosti. "I onim najsentimentalnijim treba da bude jasno, da je tolerancija etična i moralna, ako postoji recipročna uzajamnost, da tolerancija ne samo da ima svoje granice nego može biti porazna, ako iz događaja ne bi povukli potrebne konsvekvence." Zato Busuladžić zahtijeva promjenu stava: balkanskom hajdučkom mentalitetu ne može se odgovoriti sentimentalnošću, smatra on. Tolerancija ne može ići dotle da gledamo vlastito uništenje. Kao muslimani možemo opstati samo ako kao cjelina uzvratimo neprijatelju istom mjerom.

Malo citam Muju.Ko da sam pisao vlastitim rukama.
Znaci Mujin grijeh je bio i taj sto je zelio svoj narod zastiti cetnickog noza.Na zalost nije uspio sto smo vidjeli 90-ih.Da je pozivio i da je njegov razuman stav zazivio mozda nas danas ne bi iskopavali iz masovnih grobnica.

Ali zato cemo mi uspjeti,necete nas nikad vise bacati u jame,jok.
Auu pametan Mustafa, sad vidim što je dobio školu sa svojim imenom. Vidi se da je moj tip čovjeka, i on vjerovatno da je živ kao i ja ne bi volio ove Bošnjake mekušce, velikosrpska politika će prije ili kasnije uništiti nas ili ćemo mi uništiti nju prije toga, sve ostalo su gluposti i utopija o narodima koji stoljećima žive zajedno u miru.
Pa znas odmah po velikosrpsko-proleterskom kmeketu da je covjek rega jedan kroz jedan.
rajv0sa

#1629 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by rajv0sa »

Budjav_lebac wrote: Cekaj, je li sad bitno iz kojeg je rata ako su bili mrtvi srpski nacionalista ? Da su imali priliku ratovati u 2. svjetskom ratu na cijoj strani bi bili ? Hajde eto na stranu to sve, ali kakve veze su ti likovi imali sa Bosnom pa su zasluzili ulice ? Glavna ulica u Sarajevu se zvala Vojvode Putnika (Danasnja Zmaja od Bosne). Je li se mozda glavna ulica u Beogradu zvala Huseina-kapetana Gradascevica ?

S tobom nesto nije u redu ako ti jetako lako pomiriti se sa ulicama srpskih nacionalista koji nemaju nikakve veze s Bosnom, a problem ti nebitni Busuladzic.
Glavna ulica u Sarajevu se zove i dan danas kako se zvala i prije rata. :mrgreen:
listopad

#1630 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by listopad »

Zgoljo wrote:Busuladžić s pravom primjećuje da između klanja u prošlosti i onih koja je muslimanski narod doživio u Drugom svjetskom ratu postoji očit kontunitet, koji će biti nastavljen do potpunog fizičkog istrebljenja. Zato on apeluje da se muslimani, pojedinačno i kolektivno, probude i sagledaju pogibelj koja im prijeti u bliskoj budućnosti. "I onim najsentimentalnijim treba da bude jasno, da je tolerancija etična i moralna, ako postoji recipročna uzajamnost, da tolerancija ne samo da ima svoje granice nego može biti porazna, ako iz događaja ne bi povukli potrebne konsvekvence." Zato Busuladžić zahtijeva promjenu stava: balkanskom hajdučkom mentalitetu ne može se odgovoriti sentimentalnošću, smatra on. Tolerancija ne može ići dotle da gledamo vlastito uništenje. Kao muslimani možemo opstati samo ako kao cjelina uzvratimo neprijatelju istom mjerom.

Znaci Mujin grijeh je bio i taj sto je zelio svoj narod zastiti cetnickog noza.Na zalost nije uspio sto smo vidjeli 90-ih.Da je pozivio i da je njegov razuman stav zazivio mozda nas danas ne bi iskopavali iz masovnih grobnica.

Srceparajuce pravdanje lika i djela fasisticko-okupatorskog sluge, ustaskog ideologa Mustafe Busuladzica. Dok fasizam hara Evropom, dok mu pod prozorom od ustaskog noza teku potoci krvi, sentimentalni Mujo se zali na propadanje morala u Evropi pod utjecajem zapadne kulture. Najproblematicniju manifestaciju tog "problema" pronalazi u slobodnijem odijevanju zena. Propast morala se po njemu ne izrazava u tvornicama genocida, koncentracionim logorima, nego na zenskom tijelu. borbu za pravo na rad za zene je poistovjecavao sa pozivanjem na silovanje.

Slazem se sa opaskom jednog forumasa ovdje koji je napisao da vecina ljudi do skora nije imala pojma tko je bio Busuladzic. To je razumljivo s obzirom da se radi o ispodprosjecnom fasistickom piskaralu i intelektualnoj nuli kakvih je bilo na tisuce. Uzdizanje takvih osoba na razinu velikana dovoljno govori ponoru u kakvom se nalazi bh. drustvo. I naravno, po obicaju licnosti kao sto su Busuladzic brane oni kojima su puna usta optuzbi srpskog i hrvatskog fasizma.
GeeTnT

#1631 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by GeeTnT »

Budjav_lebac wrote:
rajv0sa wrote:Kako može biti četnik vojvoda iz prvog svjetskog rata ? :mrgreen: Bitno je da je vlaško ime, nemere valjat ha je vlaško. Joj joj koliko neupućenosti i neznanja,pa zna se da je SFRJ mnogo toga naslijedila iz Kraljevine, iz prostog razloga kako bi se nastavio kontinuitet, te kako bi sama država imala legitimitet, da se nebi i u narodu a i svjetskoj javnosti okarakterisala kao neka divlja i na silu kreirana tvorevina.
Cekaj, je li sad bitno iz kojeg je rata ako su bili mrtvi srpski nacionalista ? Da su imali priliku ratovati u 2. svjetskom ratu na cijoj strani bi bili ? Hajde eto na stranu to sve, ali kakve veze su ti likovi imali sa Bosnom pa su zasluzili ulice ? Glavna ulica u Sarajevu se zvala Vojvode Putnika (Danasnja Zmaja od Bosne). Je li se mozda glavna ulica u Beogradu zvala Huseina-kapetana Gradascevica ?

S tobom nesto nije u redu ako ti jetako lako pomiriti se sa ulicama srpskih nacionalista koji nemaju nikakve veze s Bosnom, a problem ti nebitni Busuladzic.
..ima i Bg ulice cak i bulevare nazvane po onima koji su rodjeni u BiH..manje vise svi su neki zlocinci, ali za who cares...za srbe su ok.
Zgoljo

#1632 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Zgoljo »

asker wrote:
dale cooper wrote:Osmanlijsko carstvo je ovdje bilo okupirajuća sila, kao i Austro-Ugarska, kao i NDH, kao i Njemačka.
da,ali niko do spomenutih nije ostavio u amanet elemente koji su uticali na Balkan
Da ne nagadjamo, koje elemente?
Cuj koje,islamske :lol:
GeeTnT

#1633 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by GeeTnT »

Budjav_lebac wrote:
rajv0sa wrote:Kako može biti četnik vojvoda iz prvog svjetskog rata ? :mrgreen: Bitno je da je vlaško ime, nemere valjat ha je vlaško. Joj joj koliko neupućenosti i neznanja,pa zna se da je SFRJ mnogo toga naslijedila iz Kraljevine, iz prostog razloga kako bi se nastavio kontinuitet, te kako bi sama država imala legitimitet, da se nebi i u narodu a i svjetskoj javnosti okarakterisala kao neka divlja i na silu kreirana tvorevina.
Cekaj, je li sad bitno iz kojeg je rata ako su bili mrtvi srpski nacionalista ? Da su imali priliku ratovati u 2. svjetskom ratu na cijoj strani bi bili ? Hajde eto na stranu to sve, ali kakve veze su ti likovi imali sa Bosnom pa su zasluzili ulice ? Glavna ulica u Sarajevu se zvala Vojvode Putnika (Danasnja Zmaja od Bosne). Je li se mozda glavna ulica u Beogradu zvala Huseina-kapetana Gradascevica ?

..ima i Bg ulice cak i bulevare nazvane po onima koji su rodjeni u BiH..manje vise svi su neki zlocinci, ali za who cares...za srbe su ok.
Budjav_lebac

#1634 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Budjav_lebac »

rajv0sa wrote:
Budjav_lebac wrote: Cekaj, je li sad bitno iz kojeg je rata ako su bili mrtvi srpski nacionalista ? Da su imali priliku ratovati u 2. svjetskom ratu na cijoj strani bi bili ? Hajde eto na stranu to sve, ali kakve veze su ti likovi imali sa Bosnom pa su zasluzili ulice ? Glavna ulica u Sarajevu se zvala Vojvode Putnika (Danasnja Zmaja od Bosne). Je li se mozda glavna ulica u Beogradu zvala Huseina-kapetana Gradascevica ?

Glavna ulica u Sarajevu se zove i dan danas kako se zvala i prije rata. :mrgreen:
Odgovori mi na pitanje ili je nemoguce pronaci odgovor ?
ABH017

#1635 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by ABH017 »

Zgoljo wrote:
ABH017 wrote:
Apsolutno. Samo što naši narodi u svom zatupljenom umu ne mogu da shvate zbog čega su bili okupirani i zbog čega su i dan danas, neka vrsta protektorata. Dok jedni misle da su im Turci i Arapi braća, a ovi više ulažu i veće poštovanje pokazuju prema Srbiji, drugi ove prve, s ciljem omalovažavanja, nazivaju Turcima, muhamedancima, a trče da se slikaju u Tursku, prodaju Arapima veliki dio Beograda i Srbije, dovode investitore iz tog dijela svijeta. Kome mi glumimo i bezveze laprdamo? Vrijeđajući jedni druge, vrijeđamo zapravo samo sebe.
On time hoce reci da je samim tim opravdano Andricevo pljuvanje po Bosnjacima a vjerovatno i sve ono sto im se desavalo.
Klasika made in Garasanin,SANU...vera za veceru,znas vec kako ide.

Niste se skontali.
Osmanlije su bili okupatori. Tačka. Moj favorit iz tog perioda je Husein Kapetan Gradaščević, onaj koji se borio za oslobođenje zemlje od okupatora. Jedini.
Connaisseur Karlin

#1636 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

asker wrote:
Da ne nagadjamo, koje elemente?
pa da se narod udalji od opterecenosti ideologijama starim nekoliko stoljeca :)

evo,i danas u 21 stoljecu na forumu su najaktulenije teme o ideologjama,niko ne pise o buducnosti u BiH :-)
dale cooper

#1637 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by dale cooper »

pa nisu,na kraju se narod poubijao radi ideologija starih vduze od jednog stoljeca :)

hrana,kulutrua,tradicija ,to je nesto o cemu ne pisem :-D pisem o ideologijama,koje nisu nikad prestale da drmaju pojedine regije Balkana :)
Sama ova tema kao i nedavno propala Karamarkova vlada u Hrvatskoj ti govore da elementi i duh nekih od ovih
okupacijskih sila još uvijek žive.
Edin H.

#1638 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Edin H. »

rajv0sa wrote:

:D
animals

#1639 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by animals »

Zgoljo wrote:
Cuj koje,islamske :lol:
Napredni narodi, se odvajaju od religije..
znaci, ne mozes me i moju licnost vezati za religiju, i po tome ocjenjivati..
Last edited by animals on 29/10/2016 00:07, edited 1 time in total.
Zgoljo

#1640 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Zgoljo »

listopad wrote:

Srceparajuce pravdanje lika i djela fasisticko-okupatorskog sluge, ustaskog ideologa Mustafe Busuladzica. Dok fasizam hara Evropom, dok mu pod prozorom od ustaskog noza teku potoci krvi, sentimentalni Mujo se zali na propadanje morala u Evropi pod utjecajem zapadne kulture. Najproblematicniju manifestaciju tog "problema" pronalazi u slobodnijem odijevanju zena. Propast morala se po njemu ne izrazava u tvornicama genocida, koncentracionim logorima, nego na zenskom tijelu. borbu za pravo na rad za zene je poistovjecavao sa pozivanjem na silovanje.

Slazem se sa opaskom jednog forumasa ovdje koji je napisao da vecina ljudi do skora nije imala pojma tko je bio Busuladzic. To je razumljivo s obzirom da se radi o ispodprosjecnom fasistickom piskaralu i intelektualnoj nuli kakvih je bilo na tisuce. Uzdizanje takvih osoba na razinu velikana dovoljno govori ponoru u kakvom se nalazi bh. drustvo. I naravno, po obicaju licnosti kao sto su Busuladzic brane oni kojima su puna usta optuzbi srpskog i hrvatskog fasizma.
Rzumijem da tebi nije srceparajuce no druze moj meni jeste.Kako sam vec napisao da nas je Mujo uspio razbuditi danas nas ne bi vadili iz masovnih grobnica.A vjerovatno ne bi ni te 42-45.
Budjav_lebac

#1641 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Budjav_lebac »

GeeTnT wrote:
Budjav_lebac wrote:

Ne, ja zelim da vidim imena ulica u Beogradu koje su nosile imena po istaknutim Bosnjacima poput Uskufija, Uzicanina, Gradascevica, Spahe.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1642 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škol

Post by hrasno38 »

hrasno38 wrote:Boze sacuvaj a zasto bih se trebao da stidim??? Zato sto sam napisao fakte koji se pojedincima ocito ne svidjaju ili zato sto nisam klepio usima na ovu odvratnu recenicu @LBVIEW. Zaboli mene kurac sta je odlucio kantonalni parlament jer se ja sa tom odlukom ne slazem kao i oni koji su ga napustili prije glasanja i nikada se necu sloziti da nam ista vise u sarajevu ima veze sa "vojvodama", "satnicima", "simpatizerima fastickih rezima", "ostrascenim nacionalistima" itd itd. Na zalost taj genocid ja sam u zivotu spomenuo sto ovdje sto na javnim mjestima pred onima sto su ga pravili nebrojeno vise puta nego vi sto slinite i prosipate patetiku ugrozenosti bez da kurcom mrdnete da se to promjeni jer jednostavno zaokruzujte one kojima te promjene ne odgovaraju.
A gdje zivis matere ti????? 90% stanovnistva Evrope krcani i onda mi se ovaj ko nesto ufatio kurciti ko eto sila smo!!! Bjezi ba nemoj pisati stvari koje namaju veze sa napisanim jer odlicno znas da je moj patriotizam neupitan koliko i direktan i britak jezik!!! Jebo te pa vas kad skonta covjek ovdje pola pogadja kad vam covjek napise istinu i fakt :-)
ABH017 wrote:Pa ako već ideš da pišemo o sebi, ja sam već rekao da sam protiv imenovanja škole po Mustafi iz dva prosta razloga. Jedan je njegovo koketiranje sa ustašama i uvlačenje u guzicu, te njegovo fašističko piskaranje, a drugi njegovo nacionalno izjašnjavanje Hrvatom, zbog čega meni, kao Bošnjaku, prosto puca neka stvar za njim. Nek u Širokom daju ime škole po njemu. Totalno nebitan lik i da nije ostalo zabilježeno da je strijeljan i da se ne zna gdje je ukopan, ne bi se ni znalo da je postojao.
Koga "mi" ili "ja" zaokružujemo, je vrlo smjelo od tebe i mnogo više govori o tebi, nego o meni.
Tvoj britak jezik pokazuje koliko ti je on brži od pameti, jer na moju kritiku da prijetiš jednom narodu na sličan način kao jedan od najvećih krvoloka i zlovinaca XX vjeka, ti odgovaraš "zašto bi te trebalo biti stid?"
To što si ti spominjao genocid, meni ne znači ništa. Ja nisam kurcem mrdnuo, već sam sa 16 godina uzeo pušku i branio sebe, svoj narod i državu od onih, koji su zaluđeni likom, sa čijim govorom se tvoje pisanje podudara, branio sam i suprotstavljao se teroru nad zarobljenicima, tako da tvoje balavljenje (koje nazivaš direktnim i britkim jezikom) mene nije prepalo, već upravo zbog tvojih patriotskih stavova želim da ti ukažem na pogrešno razmišljanje. A ti shvati kako hoćeš.
Opet patetika i prica o nekim prijetnjama. Ako je tebi prijetnja ono sto je fakt iskreno da ti kazem zaboli me sta ti mislis o tome. Cinjenice su cinjenice i one su onakve kako sam ih napisao. Odgovor je bio poslan nekome ko se kurci bez ikakvog razloga a na kurcenje se odgovara argumentovanim kurcenjem. I zamolio bih te da me ne uporedjujes sa ratnim zlocincem Radovanom Karadzicem jer ces otici tamo gdje ne treba i ako mislis da si zajeban jer si sa 16 godina uzeo pusku mozda impresioniras nekoga drugog mene neces jer ovdje je svaki drugi forumas uzeo pusku sa 16 godina i po tom trebali smo imati Armiju od jedno milion boraca. Medjutim ja sam rekao sto sam imao i to je uglavnom bilo upuceno ovim malim fasistima u odrastanju i ponovit cu jos jednom "SVE STO JE SKUPSTINA KANTONA DONJELA U OVOM MANDATU U SLJEDECEM SE MOZE PONISTITI I PROMJENITI" pa o tom po tom. Ili brate nek se javno kaze da li se njeguju davno pogubljene fasisticke tradicije pa da svi znamo.
Connaisseur Karlin

#1643 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

ABH017 wrote:
Zgoljo wrote:
ABH017 wrote: Apsolutno. Samo što naši narodi u svom zatupljenom umu ne mogu da shvate zbog čega su bili okupirani i zbog čega su i dan danas, neka vrsta protektorata. Dok jedni misle da su im Turci i Arapi braća, a ovi više ulažu i veće poštovanje pokazuju prema Srbiji, drugi ove prve, s ciljem omalovažavanja, nazivaju Turcima, muhamedancima, a trče da se slikaju u Tursku, prodaju Arapima veliki dio Beograda i Srbije, dovode investitore iz tog dijela svijeta. Kome mi glumimo i bezveze laprdamo? Vrijeđajući jedni druge, vrijeđamo zapravo samo sebe.
On time hoce reci da je samim tim opravdano Andricevo pljuvanje po Bosnjacima a vjerovatno i sve ono sto im se desavalo.
Klasika made in Garasanin,SANU...vera za veceru,znas vec kako ide.

Niste se skontali.
Osmanlije su bili okupatori. Tačka. Moj favorit iz tog perioda je Husein Kapetan Gradaščević, onaj koji se borio za oslobođenje zemlje od okupatora. Jedini.
On je izabran je pretohni izabranik doslovno umro,pa su Gradscevica onako mladog i neiskusnog izabrali da bude zrtva :) Deste godina prije Gradscevica su se borili za isti cilj. Romantiziranje pojedinih istorijskih licnosti bez dovoljnog znanja je nevjerovatan narodni fenomen. :D
Connaisseur Karlin

#1644 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

dale cooper wrote:

Sama ova tema kao i nedavno propala Karamarkova vlada u Hrvatskoj ti govore da elementi i duh nekih od ovih
okupacijskih sila još uvijek žive.
da :kiss:
ABH017

#1645 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by ABH017 »

SkyLimit wrote:
rajv0sa wrote: Misliš hrvatsko cvijeće ?
Bolje bit i hrvatsko cvijeće nego...
Nikad.
Pogubno razmišljanje.
Smrt fašizmu!
rajv0sa

#1646 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by rajv0sa »

@buđavi(čemu nik na ekavici mladiću, mustafa se okreće u grobu?)
Šta ba da ti odgovaram nisi ništa ni pito. Obrazložio sam u nekom od prethodnih postova zašto se to činilo, no za shvatanje toga potreban je neki širi uvid u postratnu situaciju unutar Jugoslavije, kako ti očigledno nemaš pojma o tome, suvišnim smatram bilo kakvu konverzaciju s tobom. A i fašista si, dežurni branitelj hitlera, a ja iskreno fašiste ne volim.
aratet

#1647 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by aratet »

mUstafa bUsUladzic
Budjav_lebac

#1648 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Budjav_lebac »

rajv0sa wrote:@buđavi(čemu nik na ekavici mladiću, mustafa se okreće u grobu?)
Šta ba da ti odgovaram nisi ništa ni pito. Obrazložio sam u nekom od prethodnih postova zašto se to činilo, no za shvatanje toga potreban je neki širi uvid u postratnu situaciju unutar Jugoslavije, kako ti očigledno nemaš pojma o tome, suvišnim smatram bilo kakvu konverzaciju s tobom. A i fašista si, dežurni branitelj hitlera, a ja iskreno fašiste ne volim.
Da bi se odrzao kontinuitet ? :lol:

Da kontinuitet pretenzije Srbije prema BiH teritoriju i kontinuitet zapisavanja BiH teritorija. Sad si u rangu Karadzica.
Zgoljo

#1649 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Zgoljo »

Niko ne spori da su Osmanlije bili okupatori,no vjeru su Bosnjaci muslimani uzeli dobrovoljno.Da nije tako odrekli bi je se kad je okupacija zavrsila.

Intresantno kako se velikosrpski crv uvijek otkrije sam.Kao nemamo mi nista protiv Bosnjaka ali imamo protiv osmanskog okupatora,odnosno njihove zaostavstine,odnosno religije koju su ti Bosnjaci prihvatili.
Drugim rijecima,vratite se veri pradedovskoj(kojoj uzgred Bosnjaci nikad za nikad nisu pripadali)i necemo vas vise klati.

I to sve ne na informer.rs,kurir,telegraf no na klix.ba :lol:
Last edited by Zgoljo on 29/10/2016 00:15, edited 1 time in total.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1650 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by hrasno38 »

Budjav_lebac wrote:

pa gdje su ti te ulice??? Jesu li mahom sve ukinute??JESU!!! Pa sto sjebase matere ti ulicu Fuada Midzica?? Jel i on cetnicki vojvoda??? Ukinuli ulice "vojvoda" i dali im imena drugih fasista i to tebi sasvim OK! Pa bolan u proslom ratu su te tukli i oni preko Drine i oni preko Save al dzaba ti na silu hoces da budes prekosavsko cvijece. Ti si se bolan nebio totalno zigubio u branjenju neodbranjivog do te mjere da bi ti i rahmetli Alija rekao "de mali ne lupetaj vise".
Locked