Burkini, Evropa i demokratija
- Ludzak
#1626 Re: Burkini, Evropa i demokratija
A inače se Iranke u Iranu pokrivaju zato što im je to volja?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1627 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Ovaj Animals od datuma registrovanja širi istu upakovanu retoriku. 
Pa više bih te poštovao da fino napišeš: "Mrzim
muslimane i sve što ima veze s Bosnom", nego što sve vrijeme pakuješ. 

Pa više bih te poštovao da fino napišeš: "Mrzim
-
Hakiz
#1628 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Pa, hoćeš reći da znati da je neko nečiji bivši supružnik ima istu važnost kao znati ko je prvi ispenjao Mont Everest i slično?insomnia78 wrote:Pa onako, opsta kultura
Ili da bih uživao u nečijoj muzici, bračno stanje autora je neophodan uslov?
Moćda i jeste. Pa daj nam onda više informacija, gdje je tetovirana, ide li na brazilku, to su sve neophodne informacije i dio opšte kuture.
-
Hakiz
#1629 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Naravno da jeste. Tamo negdje 1979. su sve Iranke odjednom, prekonoći, došle tobe i slobodnom voljom počele se pokrivati.Ludzak wrote:A inače se Iranke u Iranu pokrivaju zato što im je to volja?
- ¤ jelena ¤
#1630 Re: Burkini, Evropa i demokratija
dobro de nije baš kulturno, ali je čovjek u pravu... nako nekako ko Milanović...animals wrote:A ti to ozbiljan,covjek..Fudo387 wrote:Laicki, mozda bi i bio red.animals wrote: Znaci, Francuska ministrica postiva njenu religiju..
zar ne bi bio red da obrnuto ,ova kad dodje u Francusku, normalno se obuce..
bez marame..
No mislim kako Francuzi i ne bi bili posebno sretni ako bi im dojavili kako od danas imaju isti sistem vrijednosti k'o Iran.
Tako da, malo ti je analogija tupava. Sreca u opstoj nesreci je da o ovim stvarima jos uvijek odlucuju ozbiljni ljudi a ne neke forumske ojebine.
pokazujes u svakom postu kulturu dijaloga..
tako da me vise ne citiraj..
- uglavnomja
#1631 Re: Burkini, Evropa i demokratija
zar ona nije bila protukandidat sarkozyu?insomnia78 wrote:Segolene je, inace predsjednikova bivsa zena
- insomnia78
#1632 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
Jeste ali tanka je onauglavnomja wrote:zar ona nije bila protukandidat sarkozyu?insomnia78 wrote:Segolene je, inace predsjednikova bivsa zena
- ABH017
#1633 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
Evo čovjek te demantuje iz prve ruke. Vidio svojim očima.Hakiz wrote:Gdje to u Turskoj na gradskim plažama ima toplesa? Pusti mi zatvorene plaže hotelskih resorta sa ograničenim i kontrolisanim pristupom, gdje na javnim plažama ima toples.ABH017 wrote: Upravo suprotno jarane. Ti ne možeš da shvatiš da jedna Turska, za koju svi vrlo dobro znamo da naginje totalitarizmu, dopušta sve na plažama, od burkinija do toplesa, dok jedna "kolijevka demokratije", kao Francuska, uvodi zabrane za određenu populaciju. Jel' sad malo jasnije?
Nemoj se vaditi na terorizam, jer ga je u posljednje vrijeme bilo daleko, daleko više u Turskoj, nego u Francuskoj.
Jedna od prvih stvari koje su nestale dolaskom sultana na vlast je toples, ima tome 15-ak godina. Čak i na hotleskim plažama, a pogotovo javnim.
Pa tako u Turskoj nema toples ima bikini i burkini, u Francuskoj ima toples i bikini, nema burkini.
A to znači da je srednja vrijednost i mjerilo sekularizma, demokratije i republike bikini.
U stvari de nam taj zakon u Turskoj, kojim se zabranjuje. Nemoj samo propagandu prosipat.
- ABH017
#1634 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Prije će biti malo pretjerivanje. Ne vjerujem ja da je animals neinformisan.seln wrote:Otkud ti to? Hidzab = nepoznavanje jezika i nezaposlenost?animals wrote:
Zena koja nosi burku, ili ide na kupanje u burkiniju, vjerovatno na zapadu ce tesko naci posao..
ili ga jednostavno i ne treba..znaci nece nikada raditi..
a osoba koja ne radi, tesko da ce se integrisati igdje..
-
Hakiz
#1635 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
Baš lijepo. Uvijek mi je drago kada se dokaže da je neko liberalniji nego što sam ja mislio ili iskusio.ABH017 wrote:Evo čovjek te demantuje iz prve ruke. Vidio svojim očima.Hakiz wrote:Gdje to u Turskoj na gradskim plažama ima toplesa? Pusti mi zatvorene plaže hotelskih resorta sa ograničenim i kontrolisanim pristupom, gdje na javnim plažama ima toples.ABH017 wrote: Upravo suprotno jarane. Ti ne možeš da shvatiš da jedna Turska, za koju svi vrlo dobro znamo da naginje totalitarizmu, dopušta sve na plažama, od burkinija do toplesa, dok jedna "kolijevka demokratije", kao Francuska, uvodi zabrane za određenu populaciju. Jel' sad malo jasnije?
Nemoj se vaditi na terorizam, jer ga je u posljednje vrijeme bilo daleko, daleko više u Turskoj, nego u Francuskoj.
Jedna od prvih stvari koje su nestale dolaskom sultana na vlast je toples, ima tome 15-ak godina. Čak i na hotleskim plažama, a pogotovo javnim.
Pa tako u Turskoj nema toples ima bikini i burkini, u Francuskoj ima toples i bikini, nema burkini.
A to znači da je srednja vrijednost i mjerilo sekularizma, demokratije i republike bikini.
U stvari de nam taj zakon u Turskoj, kojim se zabranjuje. Nemoj samo propagandu prosipat.
- KB9
#1636 Re: Burkini, Evropa i demokratija
al oko cega je ovde fazon ako nije bog propiso i nema burke i burkinija u kuranu? (tako ste cini mi se napisali, ako to nije slucaj ispricavam se)
da li je to inat i klasicno arapsko prilagodjavanje svijeta i ostalih sebi il sta?
da li je to inat i klasicno arapsko prilagodjavanje svijeta i ostalih sebi il sta?
- skupljac_zeljeza
#1637 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Grupa glumaca izvela je socijalni eksperiment na britanskim plažama, u kojem se "policajac" suočio sa ženom koja nosi burkini, pokušavši da je natjera da ga skine.
Muškarac i žena iz grupe poznate kao "Trollstation" glumili su u ovom eksperimentu, koji je izazvao burne reakcije ljudi koji su bili na plaži.
Muškarac i žena iz grupe poznate kao "Trollstation" glumili su u ovom eksperimentu, koji je izazvao burne reakcije ljudi koji su bili na plaži.
- animals
#1638 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Sta me ti imas postovati..ja pisem ono sto vidim..Velkoski wrote:Ovaj Animals od datuma registrovanja širi istu upakovanu retoriku.
Pa više bih te poštovao da fino napišeš: "Mrzimmuslimane i sve što ima veze s Bosnom", nego što sve vrijeme pakuješ.
ne mrzim muslimane,ne mrzim Bosnu, koliko si inteligentan, za tebe je Bosna znak jednakosti sa muslimanima..
toliko da nemam sta sa tobom diskutovati..
mene vjerovatno placa Mosad, masoni i Vatikan, da piskaram po ovome forumu..
o inteligencijo
- animals
#1639 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Nigdje nisam napisao, da ne znaju jezik..ABH017 wrote:Prije će biti malo pretjerivanje. Ne vjerujem ja da je animals neinformisan.seln wrote:Otkud ti to? Hidzab = nepoznavanje jezika i nezaposlenost?animals wrote:
Zena koja nosi burku, ili ide na kupanje u burkiniju, vjerovatno na zapadu ce tesko naci posao..
ili ga jednostavno i ne treba..znaci nece nikada raditi..
a osoba koja ne radi, tesko da ce se integrisati igdje..
masa mali djevojcica , vec sam napisao ide u skolu u hidzabima..
znaci, znaju jezik, uce skolu, ali iako roditelji, znaju da ce sa njim tesko naci neki bolji posao,
i dalje tjeraju svoje..vjerovatno nakon obavezne skole i ne nastavljaju dalje,
jer se udaju za svoga sunarodnjaka, koji im isto ne dozvoljava da rade..
- seln
#1640 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Kolika je ta masa u odnosu na ukupan broj muslimanskih ucenica?animals wrote:ABH017 wrote:seln wrote:
Nigdje nisam napisao, da ne znaju jezik..
masa mali djevojcica , vec sam napisao ide u skolu u hidzabima..
znaci, znaju jezik, uce skolu, ali iako roditelji, znaju da ce sa njim tesko naci neki bolji posao,
i dalje tjeraju svoje..vjerovatno nakon obavezne skole i ne nastavljaju dalje,
jer se udaju za svoga sunarodnjaka, koji im isto ne dozvoljava da rade..
50%? 40%? Bar 20%?
Evo, ja tvrdim da nije ni 5%. Dakle, o kojoj masi govorimo?
- animals
#1641 Re: Burkini, Evropa i demokratija
[quote="seln"]
Ja tvrdim da je barem 60%, sa tendecijom rasta..
onaj koji zivi u Becu, zna o cemu pricam..
pa razred ide na tjelesno, sve djevojcice,nema muskaraca,i sve sa maramama..
u po Beca..
i moja zena kaze u njeno vrijeme,nijedan Turkinja nije nosila maramu u skoli..
znaci, to je pocelo nedavno..
u po Beca..
- insomnia78
#1642 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
Da ali zato je nekih 90% od ovih koje nose hidzabseln wrote:Kolika je ta masa u odnosu na ukupan broj muslimanskih ucenica?animals wrote:ABH017 wrote:
50%? 40%? Bar 20%?
Evo, ja tvrdim da nije ni 5%. Dakle, o kojoj masi govorimo?
- seln
#1643 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Mozes li to podastrijeti nekim zvanicnim podacima?animals wrote:seln wrote:
u po Beca..
Nije moguce da niko u Becu nije radio istrazivanje, inace istrazuju i koliko pasa sere u parku.
- animals
#1644 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Kakvo istrazivanje... hodas ulicom, vozis se tramvajom ili podzemnom..seln wrote:Mozes li to podastrijeti nekim zvanicnim podacima?animals wrote:seln wrote:
u po Beca..
Nije moguce da niko u Becu nije radio istrazivanje, inace istrazuju i koliko pasa sere u parku.
i sve ce ti biti jasno..
-
moja tetka
#1645 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Kakve veze ima piše li u Kur'anu ili ne piše?[/quote]
Muslianke koje nose hidzab kazu da ima veze,jer pise u Kur'an,inace,da tako ne misle,ne bi ni nosile.
[/quote]
I? Kakve to ima veze sa zabranom francuskih gradova? Oni su zabranili burkini na plaži (neustavno, kako smo poslije vidjeli), bez obzira šta piše ili ne piše u Kur'anu.
I de se vi, koji brinete o muslimanima, dogovorite. Jel' piše il' ne piše.
[/quote]
gdje piše meni se čini da nigdje ne piše. da piše već bi objavili
Muslianke koje nose hidzab kazu da ima veze,jer pise u Kur'an,inace,da tako ne misle,ne bi ni nosile.
I? Kakve to ima veze sa zabranom francuskih gradova? Oni su zabranili burkini na plaži (neustavno, kako smo poslije vidjeli), bez obzira šta piše ili ne piše u Kur'anu.
I de se vi, koji brinete o muslimanima, dogovorite. Jel' piše il' ne piše.
gdje piše meni se čini da nigdje ne piše. da piše već bi objavili
- seln
#1646 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Hvala, dovoljno je...animals wrote:Kakvo istrazivanje... hodas ulicom, vozis se tramvajom ili podzemnom..seln wrote:Mozes li to podastrijeti nekim zvanicnim podacima?animals wrote:
u po Beca..
i sve ce ti biti jasno..
-
moja tetka
-
daddy-kool
#1648 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
U Turskoj toplessa koliko hoćeš, najnormalnija stvar na plaži.ABH017 wrote: Evo čovjek te demantuje iz prve ruke. Vidio svojim očima.
- seln
#1649 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Ciji li si ti klon? Ko je taze banovan?moja tetka wrote:http://svemirac.com/slike/2016/07/kanad ... kantinama/
-
moja tetka
#1650 Re: Burkini, Evropa i demokratija
seln wrote:Ciji li si ti klon? Ko je taze banovan?moja tetka wrote:http://svemirac.com/slike/2016/07/kanad ... kantinama/
Nisam klon i nikada nisam banovana, a i može se provjeriti nikakav problem