Taj strah, je osnovno pogonsko gorivo fašizma, takve i slične medije treba ugasiti, i kreirati društvo gdje je imperativ, biti novinar, a tu profesiju dici na visoki nivo.Alfons Kauders wrote:
Njihov strah treba upotrijebiti protiv njih.
Referendum(i) u RS-u
-
kolegione
#1626 Re: RE: Re: Referendum(i) u RS-u
- mO k3
#1627 Re: Referendum(i) u RS-u
SIPA vas prati za ovo antidejtonsko djelovanje ,Alfons Kauders wrote:More i toarzuhal wrote:Ja sam za to da se u Brčkom, kao Distriktu države BiH, organizuje referendum s pitanjem: Jeste li da FBiH uključite u Distrikt?
- Alfons Kauders
#1628 Re: RE: Re: Referendum(i) u RS-u
Ugasiti ih ne mozes. Promijeniti ih ne mozes - mediji u RS i Srbiji nisu nista bolji no za vrijeme rata.kolegione wrote:Taj strah, je osnovno pogonsko gorivo fašizma, takve i slične medije treba ugasiti, i kreirati društvo gdje je imperativ, biti novinar, a tu profesiju dici na visoki nivo.Alfons Kauders wrote:
Njihov strah treba upotrijebiti protiv njih.
Zato kazem, kad su vec tu i kada se ne mijenjaju, treba ih iskoristiti.
-
stari grad Visegrad
#1629 Re: Referendum(i) u RS-u
Sta i ako SIPA prati, svako ima pravo na svoje misljenje.mO k3 wrote:SIPA vas prati za ovo antidejtonsko djelovanje ,Alfons Kauders wrote:More i toarzuhal wrote:Ja sam za to da se u Brčkom, kao Distriktu države BiH, organizuje referendum s pitanjem: Jeste li da FBiH uključite u Distrikt?
- Alfons Kauders
#1630 Re: Referendum(i) u RS-u
Neka prate jos koju sedmicu, mislim dok je Dejton jos uvijek na snazi, odnosno do 26. 9. 2016.mO k3 wrote:SIPA vas prati za ovo antidejtonsko djelovanje ,Alfons Kauders wrote:More i toarzuhal wrote:Ja sam za to da se u Brčkom, kao Distriktu države BiH, organizuje referendum s pitanjem: Jeste li da FBiH uključite u Distrikt?
Ja se ne sjecam nikakve SIPA-a u sastavu MUP-a Republike BiH.
- tandmand
#1631 Re: Referendum(i) u RS-u
Ne može se u istu ravan staviti mišljenje nekog forumaša i Bakira, koji zbog referenduma poziva na rat ili Dodika koji svojim izjavama ili djelovanjem svakodnevno ruši ustavnopravniporedak BiH. Daleko su gore i opasnije izjave zvaničnika, o ratu, secesiji, trećem entitetu, stolnom gradu, negiranju jezika .....stari grad Visegrad wrote: Sta i ako SIPA prati, svako ima pravo na svoje misljenje.
- Henry Chinaski
#1632 Re: Referendum(i) u RS-u
Iako je sve ovo predizborna šuplja i ne bih želio da se upecam na to, moraju se pokazati zubi.
Samo radikalan odgovor u smislu kontra referenduma i istrajati u tome. Ako su svi u entitetu sljedbenici poglepne budale koja želi ostati na vlasti po svaku cijenu, treba odgovoriti žestoko. Valjda su se ovi iz SDA nakrali dovoljno da mogu izdržati neke sankcije određeni period?
Samo radikalan odgovor u smislu kontra referenduma i istrajati u tome. Ako su svi u entitetu sljedbenici poglepne budale koja želi ostati na vlasti po svaku cijenu, treba odgovoriti žestoko. Valjda su se ovi iz SDA nakrali dovoljno da mogu izdržati neke sankcije određeni period?
- arzuhal
#1633 Re: Referendum(i) u RS-u
Ja sam svjestan da se moj telefon prisluškuje, a kompjuter prati...stari grad Visegrad wrote:Sta i ako SIPA prati, svako ima pravo na svoje misljenje.mO k3 wrote:SIPA vas prati za ovo antidejtonsko djelovanje ,Alfons Kauders wrote: More i to
Al' da znate koliki dosije @madner ima, ojha...ja sam ništa...
-
stari grad Visegrad
#1634 Re: Referendum(i) u RS-u
Henry Chinaski wrote:Iako je sve ovo predizborna šuplja i ne bih želio da se upecam na to, moraju se pokazati zubi.
Ne samo odgovoriti zestoko vec i uraditi.
- aurora313
#1635 Re: Referendum(i) u RS-u
Vrag zna šta i kako, ali Dodikovi potezi nisu nasumice kao što nisu recimo ni Erdoganovi u vezi unutarnje politike. Svako bi valjda da dobije nešto iz trenutnog stanja/sranja. Da li Dodik puca na neku nagradu ako odustane, to ne znam. Ali znam da Bakir ništa ne čini za Federaciju dok mislim da se Čović u ovom momentu udobno zavalio u fotelju i sa smiješkom prati šta se događa.General War wrote:Nema veze ovo sa emotivnoscu, vec ono" nije govno vec se neko posro"...nije dodik pobio ali hoce da iskoristi tu prostu cinjenicu koja je radjena u ime srpskog naroda, ko ga usvaja nema veze, ako zelis opet ( a sve mi se cini drugacije) znas da je parlament pc samo pokrice za naloge iz kuhinje preceDnika...ne vjerujem da referendum o autoputu, komunalnim pitanjima bosnjaci bi se ovoliko bunili.aurora313 wrote: Lako mi je sve objasniti. Ali ti komentarišeš emotivno na nešto o čemu ja nisam pisao. Šta se dogodilo, svi znamo i zadnji sam koji bi branio Miloševića ili Karadžića. Dodik nije naredio nekakav nalog za referendum nego ga je predložio, Skupština (kakva je, takva je) prihvatila, i sud odobrio. Zato me i interesuje mišljenje o Dodiku: da li je fašista i ako jeste, zašto.
Stvar je sto bosnjacko rukovodstvo apsolutno ne cini nista...povlacenje potisa za kredite, istup iz organa PC...e sad da neko povlaci pare od MMF- a, a na drugoj strani se sprema za rat...ja jednostavno ne vjerujem ni jednima ni drugima...ovo je tipicna karakteristika UZP prema svom narodu od svih strana.
Daj da vidimo recimo ovaj scenario: Umjesto da se RS kreditom zadužuje za isplatu penzija––što nam daje veoma dobru sliku o dubini septičke jame u kojoj se svi ovdje nalazimo––ili čak nekakve otplate dugova, možda će neki novac da kapne sa strane (EU, USA) bez da se vraća. Time se referendum poništava.
Ako je to moguće, onda svaka čast Miletu. Tako mu je spašen obraz i ušutkani ostali.
Ako referendum ipak ostaje da se provede, ne vjerujem da bi Dejton bio prepreka. Uzbudiće se svi da Mileta prepadnu, on neće trepnuti, i nakon toga neko će reći ma ko šljivi njihov dan pobjede, neka slave šta hoće. A to se može dogoditi.
Poledajmo oko nas. Dođu izbjeglice u Grčku čak i bez dokumenata, ona ih primi, ali im drugi iz EU stave bodljikavu žicu. Isto rade Italijanima. Već sam rekao šta je Putin napravio Ukrajincima na Krimu. Zatim, NATO bombarduje isilovce u jurisdikciji koja nije njihova. Kurdi nemaju državu ali ih ipak Ameri naoružavaju i potpomažu da se bore. Erdogan bi digao slavoluk Gulenu samo da ne mora da se bakće sa Kurdima koji po zakonima Turske i Iraka nemaju nikakvo pravo na referendum... ali je to neko zaboravio reći Kurdima!
Ko traži neku 'pravu' pravdu, taj je naivan. Jer sve što se prijeti i izglasa (stotine UN rezolucija uključujući i one za Jugu iz 1991-95) ne vrijedi ni pišljiva boba ako se tu pomiješaju tuđi interesi.
O tome ja govorim. Dodik je poslijedica a ne uzrok. To sam već napisao a vidim da i neki drugi slično misle. Ko zna; možda se iz ovih sranja ipak nešto novo rodi što će nam svima dobro doći.
A za neke od usijanih glava ovdje na temi, moj savjet: uzmite te skrivene puške u ruke pa u hajdučiju. Možda nešto promjenite, ali sve se bojim da će na kraju to da budu vaše usrane gaće.
Last edited by aurora313 on 18/08/2016 14:12, edited 1 time in total.
-
Juliuscezar
#1636 Re: Referendum(i) u RS-u
Pa zar nisu ono prosle godine objavljivali ratne planove sa foruma i mape
-
stari grad Visegrad
#1637 Re: Referendum(i) u RS-u
Po piscu tog clnaka srbi mogu praviti referendume, a Bosnjaci ne, jer to nije dobro.bhnapoleon1 wrote:Pa zar nisu ono prosle godine objavljivali ratne planove sa foruma i mape
Tipicna velikosrpsa demagogija.
- BHCluster
#1638 Re: Referendum(i) u RS-u
Ovo nije tacno mi zelimo da bh. entitet FBiH pripojimo Distriktu Brčko.Ukoliko vlasti i sve političke stranke u Republici Srpskoj ostanu pri stavu da se referendum o Danu Srpske održi 25. septembra, SDA će uskoro pokrenuti priču o organizovanju referenduma o pripajanju Brčkog FBiH. Bošnjačke stranke će se pozivati na rezultate posljednjeg popisa stanovništva prema kojima u Distriktu trenutno živi više od 42 odsto Bošnjaka, što uz 20 odsto brčanskih Hrvata predstavlja apsolutnu većinu.
- tandmand
#1639 Re: Referendum(i) u RS-u
Upravo Bošnjaci referendumima o Srebrenici i Brčkom vrlo lako mogu oživiti HR Herceg Bosnu !!stari grad Visegrad wrote:Po piscu tog clnaka srbi mogu praviti referendume, a Bosnjaci ne, jer to nije dobro.![]()
![]()
![]()
S tim da Bošnjaci neće imati efektivnu kontrolu nad Srebrenicom a Hrvati hoće nad npr. Žepčem. No, to je uobičajena trgovina kod bošnjačke elite.
Last edited by tandmand on 18/08/2016 14:40, edited 1 time in total.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1640 Re: Referendum(i) u RS-u
ja vec skupljam zenmskih carapa za preko glave...

a oni anamo neg nosaju transparente i referendisHu...HaJa

a oni anamo neg nosaju transparente i referendisHu...HaJa
- pici
#1641 Re: Referendum(i) u RS-u
tandmand wrote:Upravo Bošnjaci referendumima o Srebrenici i Brčkom vrlo lako mogu oživiti HR Herceg Bosnu !!stari grad Visegrad wrote:Po piscu tog clnaka srbi mogu praviti referendume, a Bosnjaci ne, jer to nije dobro.![]()
![]()
![]()
zasluziJo je kladiJonicar sHo jes yes
- BHCluster
#1642 Re: Referendum(i) u RS-u
kako?tandmand wrote: Upravo Bošnjaci referendumima o Srebrenici i Brčkom vrlo lako mogu oživiti HR Herceg Bosnu !!
S tim da Bošnjaci neće imati efektivnu kontrolu nad Srebrenicom a Hrvati hoće nad npr. Žepčem. No, to je uobičajena trgovina kod bošnjačke elite.
- tandmand
#1643 Re: Referendum(i) u RS-u
Srebrenicom će i dalje patrolirati MUP RS ... a Žepčem hrvatska komponenta sadašnjeg federalnog MUPa.BHCluster wrote:kako?tandmand wrote: Upravo Bošnjaci referendumima o Srebrenici i Brčkom vrlo lako mogu oživiti HR Herceg Bosnu !!
- mO k3
#1644 Re: Referendum(i) u RS-u
Otkud znasarzuhal wrote:Ja sam svjestan da se moj telefon prisluškuje, a kompjuter prati...stari grad Visegrad wrote:Sta i ako SIPA prati, svako ima pravo na svoje misljenje.mO k3 wrote: SIPA vas prati za ovo antidejtonsko djelovanje ,![]()
Al' da znate koliki dosije @madner ima, ojha...ja sam ništa...
- pici
#1645 Re: Referendum(i) u RS-u
kad prodje referendum, onda 100 000 radnih mjesta al kako ovi krenusHe pod zemljom...
- wonkaw
- Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova
#1646 Re: Referendum(i) u RS-u
Au ja se prepade, cuj to Hrvati ce izvuci na kraju najvise koristi. Ok, onda podrzite bosnjacku volju i glasajte zajedno ZA na referendumu o Brckom, javno podrzite referendum u Srebrenici a potom cemo se dogovoriti o referendumu o HRHB, znas ono, ima novi zakon da se donese, karta da se iscrta i te sitnice. Ali nemoj da brines, vazno da smo slozni i da treci ne smeta.tandmand wrote:Upravo Bošnjaci referendumima o Srebrenici i Brčkom vrlo lako mogu oživiti HR Herceg Bosnu !!stari grad Visegrad wrote:Po piscu tog clnaka srbi mogu praviti referendume, a Bosnjaci ne, jer to nije dobro.![]()
![]()
![]()
- BHCluster
#1647 Re: Referendum(i) u RS-u
Na osnovu ceka bi uskrsla paradrzavna tvorevina hb?tandmand wrote:Srebrenicom će i dalje patrolirati MUP RS ... a Žepčem hrvatska komponenta sadašnjeg federalnog MUPa.BHCluster wrote:kako?tandmand wrote: Upravo Bošnjaci referendumima o Srebrenici i Brčkom vrlo lako mogu oživiti HR Herceg Bosnu !!
- mO k3
#1648 Re: Referendum(i) u RS-u
Hallo Willy wonka sta ti to misliš da svako ima pravo na referendum , sta si se umislio 
- arzuhal
#1649 Re: Referendum(i) u RS-u
Viče Dodik und ekipa iz bh. entiteta erotično raspuknutog na dvoje: Mi želimo da - na miran, dostojanstven i legalan način, referendumom kao najvišim oblikom demokratskog izražavanja volje jednog naroda - djelujemo politički i društveno odgovorno, mi ne želimo nikakve sukobe, ne znamo ko je pominjao rat i to, ali mi to ne želimo ni u kom slučaju...
Koje budale, pa to smo isto i mi govorili i vjerovali 1. marta 1992.
Koje budale, pa to smo isto i mi govorili i vjerovali 1. marta 1992.
- General War
#1650 Re: Referendum(i) u RS-u
Al su se zato zabrinuli od tvojih postova i ove bratije sto se skupilahAZNADAR wrote:Vjerovatno nisu stigli procitati tvoje postove,.... i jos par drugih.