Natjerao si me da povučem doslovni zakon Velike Britanije o terorizmu gdje se identificira irski terorizam:Fudo387 wrote:Ma nisu se sluzbeno koristili tim izrazima, mislim na vlasti tog vremena.tranquil wrote:Pa kakve veze ima o čemu je riječ i što je lik ispao pozitivan, taj link je samo zato što je ta priča aktuelna, ako samo ukucaš pojam u Google (probaj neće ujesti) naći ćeš doslovno hiljade tekstova gdje su irski teroristi u negativnom kontekstu. Npr. još neke aktuelne priče su zamjerke trenutnom vođi britanskih laburista svojevremena bliskost sa konkretnim irskim teroristima za koje su vezana konkretna zlodjela.Fudo387 wrote:Ocigledno da imam, izvini, bio si u pravu.
Nisam obracao paznju na naslov vec sam poceo odmah citati tekst, doduse i to sam sve ovlas.
Isplakase se za covjekom.
Pričali smo o tome da li postoje "irski/baskijski/palestinski/ekološki terorizam" kao pojmovi i nadam se da je ta abeceda pojma "terorizam" sada jasna svim učesnicima teme "Ekspanzija terorizma".
https://www.publications.parliament.uk/ ... 049x--.htm
Nadam se da time možemo završiti ovu besmislenu raspravu.8. Existing counter-terrorist legislation was originally designed in response to terrorism connected with the affairs of Northern Ireland ("Irish terrorism"), and some of its provisions were subsequently extended to certain categories of international terrorism. It does not apply to any other terrorism connected with UK affairs ("domestic terrorism"). Under the Bill these restrictions will be lifted, so that counter-terrorist measures will be applicable to all forms of terrorism: Irish, international, and domestic.