Brexit

Post Reply
GeeTnT

#1626 Re: Brexit

Post by GeeTnT »

:lol: :lol:
hrle1976

#1627 Re: Brexit

Post by hrle1976 »

Ovi sto su za EU zive u zavjeri. Prije godinu su svakom kenjali kako su bolesni jer pisu da ce UK izaci. Dodje dan i UK iglasa mrs Unijo. Sta u katkoj buducnosti jos tri drzave napuste? Ja tipam da ce doci do jos napustanja.
daddy-kool

#1628 Re: Brexit

Post by daddy-kool »

Neka napuste ako misle da bi im to bilo dobro.
Problem za EU bi bio samo u slučaju da Njemačka (ili eventualno Francuska) napusti ideju EU.

stakasa

#1629 Re: Brexit

Post by stakasa »

hAZNADAR wrote:
prog321 wrote:
Kako ste uspjeli Bosnu ukljuciti u ovaj proces kad nismo ni tacka na mapi ? :-)
Korisničkoime wrote:Samo nas Bosnjo moze sa povlaci bilo kakve paralele izmedju Brexita u referenduma u ex-YU svako i spominjanje posljednjeg diskvalifikuje bilo koga da uopste na ovoj temi diskutuje.
Mjeste ne kruske i jabuke nego galaksije.
Ne obavezno samo Bosnjo. Neko je zakljucio da je izlazak Britanije iz EU jednako glup i gubitnicki potez kao izlazak iz YU. I onda,... hebiga. Nadam se da ce na ovoj stranici to stati.
Ne, nego pobjeda opcija, u BiH slucaju nacionalisticke opcije, koju zagovaraju ljudi koji su sve samo ne miljenici kulturnih elita i popularnih medija. Ako nisi mlad trebao bi znati da je bilo seljacki smatrat se nacionalistom. I London je engleski izlog a London je saren, multikulturalan, bogat, dinamican, pro... Pomisle ljudi da je komplet glasacko tijelo takvo. A nije. Nisu ni sve Sarajlije nadrealisti niti su svi Bosanci i Hercegovci zivjeli u gradovima itd itd
Challenger__

#1630 Re: Brexit

Post by Challenger__ »

vivaldi wrote:iako sam se u sebi smijao (ne javno naravno) na onu tvoju mantru "sirija kao katalizator" jer mi je to bilo van svake pameti, posteno je reci da mi sada to vise nije smjesno. ni najmanje.
Znaš zašto? Jer nisi miš i imaš dovoljno ljudske veličine da drugom priznaš kvalitet.
bole1st

#1631 Re: Brexit

Post by bole1st »

hrle1976 wrote:Ovi sto su za EU zive u zavjeri. Prije godinu su svakom kenjali kako su bolesni jer pisu da ce UK izaci. Dodje dan i UK iglasa mrs Unijo. Sta u katkoj buducnosti jos tri drzave napuste? Ja tipam da ce doci do jos napustanja.
Nece si dopustiti jos napustanja, prije ce malo popustiti. Jedna zaba im je tek iskocila iz lonca, moraju smanjiti vatru il nece skuhati ni jednu.
Last edited by bole1st on 26/06/2016 20:58, edited 1 time in total.
Challenger__

#1632 Re: Brexit

Post by Challenger__ »

stakasa wrote:Nisu ni sve Sarajlije nadrealisti niti su svi Bosanci i Hercegovci zivjeli u gradovima itd itd
Kad smo već kod Nadrealista, vrijeme je da podsjetim na jedno od dva neispunjena proročanstva:

Edin H.

#1633 Re: Brexit

Post by Edin H. »

stakasa wrote:
hAZNADAR wrote:
prog321 wrote:
Kako ste uspjeli Bosnu ukljuciti u ovaj proces kad nismo ni tacka na mapi ? :-)
Korisničkoime wrote:Samo nas Bosnjo moze sa povlaci bilo kakve paralele izmedju Brexita u referenduma u ex-YU svako i spominjanje posljednjeg diskvalifikuje bilo koga da uopste na ovoj temi diskutuje.
Mjeste ne kruske i jabuke nego galaksije.
Ne obavezno samo Bosnjo. Neko je zakljucio da je izlazak Britanije iz EU jednako glup i gubitnicki potez kao izlazak iz YU. I onda,... hebiga. Nadam se da ce na ovoj stranici to stati.
Ne, nego pobjeda opcija, u BiH slucaju nacionalisticke opcije, koju zagovaraju ljudi koji su sve samo ne miljenici kulturnih elita i popularnih medija. Ako nisi mlad trebao bi znati da je bilo seljacki smatrat se nacionalistom. I London je engleski izlog a London je saren, multikulturalan, bogat, dinamican, pro... Pomisle ljudi da je komplet glasacko tijelo takvo. A nije. Nisu ni sve Sarajlije nadrealisti niti su svi Bosanci i Hercegovci zivjeli u gradovima itd itd
Nisu u urbanijim djelovima i gradovima ljudi glasali za nacionalne stranke, ali je problem bio kada spojis Vrace, mahale itd...

A u unutrasnjosti BiH je vec poodavno bilo svaka selendra istakla "Zna se HDZ", "SDS", "SDA"...
Drvosjeca iz Dejcica

#1634 Re: Brexit

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

japin_mutapi wrote:kakav je majstor, velemajstor, šahista vladimir prvi ... kakav maestralan odgovor na cionističke zavjere i sankcije protiv majčice velike i još veće rusije
izbaciti gb iz eu, toga se mogao sjetiti samo veliki um, genije, supergeostrateg ... jedna riječ u potpunosti opisuje ovaj potez a ta riječ je - PUTIN
:lol: Jok bolan, El Bagdadi... :mrgreen:
hAZNADAR

#1635 Re: Brexit

Post by hAZNADAR »

japin_mutapi wrote:kakav je majstor, velemajstor, šahista vladimir prvi ... kakav maestralan odgovor na cionističke zavjere i sankcije protiv majčice velike i još veće rusije
izbaciti gb iz eu, toga se mogao sjetiti samo veliki um, genije, supergeostrateg ... jedna riječ u potpunosti opisuje ovaj potez a ta riječ je - PUTIN
:roll: Dokle vise
Edin H.

#1636 Re: Brexit

Post by Edin H. »

hrle1976 wrote:Ovi sto su za EU zive u zavjeri. Prije godinu su svakom kenjali kako su bolesni jer pisu da ce UK izaci. Dodje dan i UK iglasa mrs Unijo. Sta u katkoj buducnosti jos tri drzave napuste? Ja tipam da ce doci do jos napustanja.
Bice tesko, bice 0 - 2 :D
stakasa

#1637 Re: Brexit

Post by stakasa »

Bodkin wrote:
prog321 wrote:
Od djikana je to kompliment.
Tata ti je djikan neznalico notorna
Ne znam zasto ga ne prijavis
pirmin

#1638 Re: Brexit

Post by pirmin »

edit: pogresna tema :D
Last edited by pirmin on 26/06/2016 21:09, edited 1 time in total.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1639 Re: Brexit

Post by japin_mutapi »

švaba se pita, englez je pička vazda bio
ovo otvara vrata evropskoj uniji da se pridruži rusiji i da zajedno pomrse planove anglocionistima

eu ima šansu da stvori multipolarni svijet, zajedno sa rusijom i bricsom
živjela eu, za bolji pravedniji, multipolarni svijet na čelu sa rusijom
dole amerika i engleska
Drvosjeca iz Dejcica

#1640 Re: Brexit

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

japin_mutapi wrote:švaba se pita, englez je pička vazda bio
ovo otvara vrata evropskoj uniji da se pridruži rusiji i da zajedno pomrse planove anglocionistima

eu ima šansu da stvori multipolarni svijet, zajedno sa rusijom i bricsom
živjela eu, za bolji pravedniji, multipolarni svijet na čelu sa rusijom
dole amerika i engleska
:lol:

stakasa

#1641 Re: Brexit

Post by stakasa »

Nastavljaju li berze i funta i sutra pad ili bi to bilo to zasad? Po meni bi sutra cak moglo doci i do konsolidacije ali ostatak sedmice, mjeseca, ljeta - down. Trenutno je sentiment takav da ce se sve tumaciti kao negativno. Evo npr ovo ponovljeno glasanje u Spaniji itd
Bodkin

#1642 Re: Brexit

Post by Bodkin »

stakasa wrote:
Bodkin wrote:
prog321 wrote:
Od djikana je to kompliment.
Tata ti je djikan neznalico notorna
Ne znam zasto ga ne prijavis
Odavno pisem ovdje i nikad nikog nisam prijavio. Njegove postove svi ismijavaju tako da mu je to gore
Bodkin

#1643 Re: Brexit

Post by Bodkin »

stakasa wrote:Nastavljaju li berze i funta i sutra pad ili bi to bilo to zasad? Po meni bi sutra cak moglo doci i do konsolidacije ali ostatak sedmice, mjeseca, ljeta - down. Trenutno je sentiment takav da ce se sve tumaciti kao negativno. Evo npr ovo ponovljeno glasanje u Spaniji itd
Povratile su se malo isti dan ali je ostalo u minusu.
Vec sam nasao par hedge fondova koji su ubili pare na izlazu :)
bole1st

#1644 Re: Brexit

Post by bole1st »

UK ima 50% veci GDP od Rusije, pridruzivanje Unije Rusiji je presmijesno.
stakasa

#1645 Re: Brexit

Post by stakasa »

Bodkin wrote:
stakasa wrote:Nastavljaju li berze i funta i sutra pad ili bi to bilo to zasad? Po meni bi sutra cak moglo doci i do konsolidacije ali ostatak sedmice, mjeseca, ljeta - down. Trenutno je sentiment takav da ce se sve tumaciti kao negativno. Evo npr ovo ponovljeno glasanje u Spaniji itd
Povratile su se malo isti dan ali je ostalo u minusu.
Vec sam nasao par hedge fondova koji su ubili pare na izlazu :)
Ma znam to, cak su se sjevernoevropske digle debelo iznad ocekivanja po meni. Ali sta sad pitanje je - pocetak ljeta, smanjena likvidnost, nesigurnost. Shortat banke i zlato bi trebala biti prilicno sigurna opcija. I da, shortat VW
Edin H.

#1646 Re: Brexit

Post by Edin H. »

tandmand

#1647 Re: Brexit

Post by tandmand »

Zakuhava se ...
BERLIN - Neovisna Škotska bi bila dobrodošla da se pridruži Europskoj uniji, rekao je njemački dužnosnik i saveznik kancelarke Angele Merkel nakon što je Britanija glasovala za izlazak iz Unije.

"EU će se sastojati od 28 zemalja članica, jer očekujem novi referendum o neovisnosti u Škotskoj koji će biti uspješan", rekao je Günther Krichbaum, pripadnik konzervativaca Angele Merkel i predsjednik odbora za europske poslove u njemačkom Bundestagu.

"Trebamo brzo odgovoriti na kandidaturu za prijam od strane zemlje koja je prijateljski nastrojena prema EU-u", rekao je listu Welt am Sonntag.
Saul Alvarez

#1648 Re: Brexit

Post by Saul Alvarez »

Petition demanding second EU referendum investigated over FRAUD allegations as thousands sign up overseas (and it turns out the man who started the petition is a BREXIT supporter)

:D
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... esult.html
bole1st

#1649 Re: Brexit

Post by bole1st »

Da dopunim, tekst peticije:
We the undersigned call upon HM Government to implement a rule that if the remain or leave vote is less than 60% based a turnout less than 75% there should be another referendum.
Prakticki traze da se referendum ponavlja u nedogled. :D
madner

#1650 Re: Brexit

Post by madner »

Njemci se mjesaju u unutrasnja pitanja VB. Not cool.
Post Reply