Problem pasa lutalica vol 2

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
lijepa u dusi

#1626 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by lijepa u dusi »

Ja bih pustila cuku i svezala njega, jebo majku pa da li su ti ljudi imalo normalni
Sta je u tim glavama mahnitim, ima li ista osim vakuuma

Ne mogu da skontam ko od komsija, ali neko posakriva pascad svaki put kad dodju sintori da kupe. Zadnjih dana ih nije bilo, sinoc opet cujem klanje copora. Da ne spominjem da sam bar na 5 mjesta naisla na legla i okote. Definitivno mislim da je na rubnim dijelovima grada situacija najkriticnija...
Naslovnica

#1627 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Naslovnica »

Ja zaista ne mogu da vjerujem da postoji toliki broj stanovnika ovog grada (a postoji) koji zapravo brane šintorima da uklanjaju pse sa ulica.
Prvo su nam problem čopori lutalica, kada ljudi počnu da ih sklanjaju, izađe cijeli komšiluk da se bije sa šintorima, da ih proklinje.
Ovaj narod definitivno nije normalan.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1628 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Truba »

idu dječak na bajku i pjehe zaganjaše ih psi
2 psa neće ništa stvarno...meni koji imam 100 kila a njima koji su skoro pa iste kao i psi mase
jaoj špure da vidiš malca kako trči kakva olimpijada :-? :-? :-?
condy

#1629 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by condy »

Nije problem, neka oni izađu na ulicu i kažu šintoru, nemoj mi dirati to pašče. E onda, ljepo šintor ga neće pipnut, ako će ga on voditi sa ulice svojoj kući i ljepo ga udomiti u svojoj kući. Voliš ga, nosi ga jebote on.

Kakvim se glupostima bavimo. Oko svega polemišemo, vako-nako, a ništa do kraja ne znamo dovesti u red, a zna se šta je ispravno, vidi se iz neba...životinje lutalice na ulici branimo i hranimo, e svaka nam čast :roll: :-)
kakavdanakneiskustvu

#1630 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by kakavdanakneiskustvu »

condy wrote:Nije problem, neka oni izađu na ulicu i kažu šintoru, nemoj mi dirati to pašče. E onda, ljepo šintor ga neće pipnut, ako će ga on voditi sa ulice svojoj kući i ljepo ga udomiti u svojoj kući. Voliš ga, nosi ga jebote on.

Kakvim se glupostima bavimo. Oko svega polemišemo, vako-nako, a ništa do kraja ne znamo dovesti u red, a zna se šta je ispravno, vidi se iz neba...životinje lutalice na ulici branimo i hranimo, e svaka nam čast :roll: :-)

životinje lutalice koje nas svako malo mogu napasti
vješalica

#1631 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by vješalica »

redovna štancanja paščadi kod " ex pilića" stanice trolejbuske,nova tura šćenadi ima
inače ima ih barem 10-tak što ordiniraju svaki dan
kakavdanakneiskustvu

#1632 Re: Problem pasa lutalica vol 2

napisa mi prijatelj na fb,trebale su m .zajednice svaka napraviti po jedan azil za ove kerove lutalice,ne bi ih to puno kostalo
Maharadza

#1633 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Maharadza »

http://www.klix.ba/magazin/zanimljivost ... /160825061

Bacajte tu atomsku, 'bemti svijet ovakav bolestan i retardiran! :run: :run:
kakavdanakneiskustvu

#1634 Re: Problem pasa lutalica vol 2

MickeyPierce wrote:Dvije su vrste ovih pasceljubaca .... Jedni koji to itekako unovce tipa ona turalic ili ova milena .. I druga vrsta su duduci koji ne mogu svoja gradjanska prava da ostvare nit imaju s kim da se druze pa se ko biva bave pasjim pravima
:thumbup:
benjen

#1635 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by benjen »

Evo love od Sanele :mrgreen:
Nepass

#1636 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Nepass »

nama neko donio stenad u mahalu, katastrofa
dezurni_ucenik

#1637 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by dezurni_ucenik »

benjen wrote:Evo love od Sanele :mrgreen:

Nema britanskog ambasadora vise, ali zato tu je "najpoznatija Bosanka" :oops: da podmaze.
L u c i f e r

#1638 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by L u c i f e r »

Apeliram da se ovo obavezno primjeni u novom domu za tužne okice.

http://www.klix.ba/magazin/zanimljivost ... /160825061

I da se ne štedi na eksponatima, imaju i oni pravo da uživaju u djelima vrhunskih umjetnika.
nelle_tz

#1639 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by nelle_tz »

Šibenik zabranio šetnju pasa na javnim površinama: Kazne i do 2000 kuna
KOMUNALNI redari postavili su u Šibeniku na ulazima u Perivoj Roberta Visianija oznake kojima je na tu zelenu gradsku površinu zabranjen ulaz psima. Osim tamo, psi izričito ne smiju ni u Perivoj Luje Maruna, na travu ispred zgrade Županijskog i Općinskog suda, u park na Baldekinu te na zelene površine na rivi. Nisu dobrodošli ni oko dječjih igrališta, u cvijetnjacima, na uređenim javnim površinama te na plaži Banj, piše Šibenik.in.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/sibe ... 15680.aspx
BIONA

#1640 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by BIONA »

nelle_tz wrote:Šibenik zabranio šetnju pasa na javnim površinama: Kazne i do 2000 kuna
KOMUNALNI redari postavili su u Šibeniku na ulazima u Perivoj Roberta Visianija oznake kojima je na tu zelenu gradsku površinu zabranjen ulaz psima. Osim tamo, psi izričito ne smiju ni u Perivoj Luje Maruna, na travu ispred zgrade Županijskog i Općinskog suda, u park na Baldekinu te na zelene površine na rivi. Nisu dobrodošli ni oko dječjih igrališta, u cvijetnjacima, na uređenim javnim površinama te na plaži Banj, piše Šibenik.in.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/sibe ... 15680.aspx
Ja sr...nja u Ruandi...
O'zone
Globalni moderator

#1641 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by O'zone »

Gledam ja na plaži u Gradac-u sve znakovi zabrane za pse i iskreno iznenadiše me....mislim to je ipak Europska članica, tolerancija, prava, demokratija..... nije kao kod nas anarhija prava....trebali bi ovi naši zagovornici prava pasa lutalica osnovati kakve ekspoziture u Hrvatskoj....ne može ovo ovako....neko pisamce prema Strazburu ili Briselu tamo psi šetaju slobodno gradom, bez vlasnika, bez povodaca, seruckajući na svaku zelenu površinu....to bi trebalo....

Poslato sa radnog mjesta...
benjen

#1642 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by benjen »

To ima veze sa zdravom pameti.
Ko voli gaziti po izmetu neka pusti psa da vrsi nuzdu u njegovom stanu ili dvoristu.
Ne mora normalan svijet patiti zbog necijih fetisha..ili peksinluka.
Vitezanin

#1643 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Vitezanin »

Ja ne sumnjam da ljudi koji hrane pse na ulici i govore da su psi tu godinama ispred njihovih ulaza, vole te pse i vezani su za njih. Ali u istom trenutku su jako licemjereni jer je jednostavno lakše kupiti konzerve i dati psu nego uzeti ga kao ljubimca i posvetiti mu se kako treba. Zašto ne uzmu psa i kupe mu kućicu, hranu itd? Ako je toliko stanara neke zgrade vezano za psa koji je u kvartu godinama ispred haustora, pa kupite zajednički stvari za njega, nije to toliko para i maknuli ste psa s ulice. Ljudi ne žele obavezu, ali zakon je jasan. Ili imaš ljubimca o kojem se brineš ili ga nemaš.
kakavdanakneiskustvu

#1644 Re: Problem pasa lutalica vol 2

MickeyPierce wrote:Suti hoce se pocet zalagat za zaposljavanje kerova u javne institucije.
:mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#1645 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Vitezanin wrote:Ja ne sumnjam da ljudi koji hrane pse na ulici i govore da su psi tu godinama ispred njihovih ulaza, vole te pse i vezani su za njih. Ali u istom trenutku su jako licemjereni jer je jednostavno lakše kupiti konzerve i dati psu nego uzeti ga kao ljubimca i posvetiti mu se kako treba. Zašto ne uzmu psa i kupe mu kućicu, hranu itd? Ako je toliko stanara neke zgrade vezano za psa koji je u kvartu godinama ispred haustora, pa kupite zajednički stvari za njega, nije to toliko para i maknuli ste psa s ulice. Ljudi ne žele obavezu, ali zakon je jasan. Ili imaš ljubimca o kojem se brineš ili ga nemaš.

mayab

#1646 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by mayab »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Vitezanin wrote:Ja ne sumnjam da ljudi koji hrane pse na ulici i govore da su psi tu godinama ispred njihovih ulaza, vole te pse i vezani su za njih. Ali u istom trenutku su jako licemjereni jer je jednostavno lakše kupiti konzerve i dati psu nego uzeti ga kao ljubimca i posvetiti mu se kako treba. Zašto ne uzmu psa i kupe mu kućicu, hranu itd? Ako je toliko stanara neke zgrade vezano za psa koji je u kvartu godinama ispred haustora, pa kupite zajednički stvari za njega, nije to toliko para i maknuli ste psa s ulice. Ljudi ne žele obavezu, ali zakon je jasan. Ili imaš ljubimca o kojem se brineš ili ga nemaš.

Isto i ja govorim, čak u mojoj zgradi je bas takav slucaj sa tri "stalna domaća psa", i sve je fino i krasno , čak ima stanara koji stvarno paze na njih, čiste koliko toliko, a sami psi su izuzetno mirni, ponekad pomislim da su nadrogirani sedativima kakvim :lol: :lol: :lol:
Medjutim, ono sto svi ti hranitelji tih pasa zaboravljaju je da ti psi ipak nisu pod nadzorom i kontrolom, kako to mora da bude kad ti izvodis svog psa na ulicu, u javnost, tako da nekad nekoga i poganjaju, laju, pogotovo noću i kada naidju neki drugi "strani" psi , a to se ne treba bas svakome svidjati.... a da ne govorim o nekoj osobi koja , recimo, ima makar pomalo strah od pasa, kada mora proći ( javnim) trotoarom pored zgrade , a trojka povelikih "beštija" leži okolo , ne zna on da su oni uglavnom mirni i miroljubivi... :cry:
kakavdanakneiskustvu

#1647 Re: Problem pasa lutalica vol 2

mayab wrote:

Isto i ja govorim, čak u mojoj zgradi je bas takav slucaj sa tri "stalna domaća psa", i sve je fino i krasno , čak ima stanara koji stvarno paze na njih, čiste koliko toliko, a sami psi su izuzetno mirni, ponekad pomislim da su nadrogirani sedativima kakvim :lol: :lol: :lol:
Medjutim, ono sto svi ti hranitelji tih pasa zaboravljaju je da ti psi ipak nisu pod nadzorom i kontrolom, kako to mora da bude kad ti izvodis svog psa na ulicu, u javnost, tako da nekad nekoga i poganjaju, laju, pogotovo noću i kada naidju neki drugi "strani" psi , a to se ne treba bas svakome svidjati.... a da ne govorim o nekoj osobi koja , recimo, ima makar pomalo strah od pasa, kada mora proći ( javnim) trotoarom pored zgrade , a trojka povelikih "beštija" leži okolo , ne zna on da su oni uglavnom mirni i miroljubivi... :cry:

tacno,jer psima nije mjesto na ulici
lijepa u dusi

#1648 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by lijepa u dusi »

Znate sta meni na fb kaze jedna hanuma?
Kad smo im vec zauzeli njihovu teritoriju i mjesto za zivot da bismo mi tu zivjeli, onda je red da humanije postupamo s njima, bez upotrebe sile.

E pa hanuma, rekla sam ti jednom, govorim ti opet. Pasa nije ni bilo prije covjeka. Pas je nastao tek prije cca 5000 godina, kada je covjek pripitomljavao vukove i dobio psa, a nizom drugih groznih metoda (nemoj da govorim kakvih, srcka ce te zveknut) dobio izmedju ostalog i tog slatkog maltezera kakvog ti imas danas. Dakle, nije covjek uzeo psima nista, vec je psa i formirao da bi bio pod kontrolom covjeka. Psi otkako postoje, kontrolise ih covjek, radi covjeka su nastali, pas je zivotinja koja u divljini ne zna opstati potpuno neovisna o covjeku. Odvikli su se da love i time se hrane, bez otpadaka i covjekove milostinje osudjeni su na smrt. Da ne pricam o raznim bolestima, borbama za prevlast, agresivnosti prema drugim zivotinjama, ljudima... Da li je humano da se psi redovno truju, zaljevaju kojekakvim kiselinama, udaraju autima ili je humanije da ih ni nema na ulicama? Ako im vec slijedi bolna smrt, a na ulici drugacija ne moze ni biti, zar onda eutanazija nije bolji izbor?

Namjerno sam prenijela diskusiju ovdje jer sam sigurna da postoje oni koji slicno razmisljaju kao i hanuma.
S4mpion

#1649 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by S4mpion »

Nije mi jasno kako to da ogroman broj boraca za prava pasa kući drži izrazito rasnu i skupu životinju!?

Baš me zanima s koje ulice su njih spasili... U kojim ulicama u Sarajevu se može naći jadni napušteni maltezer, pomeranac, zlatni retriver...
Vitezanin

#1650 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Vitezanin »

mayab wrote:

Ma ljudi kućne ljubimce doživljavaju kao rekreaciju, a to oni nisu. Isto s tim ljudima koji dižu toliku frku kad se psi trebaju skoniti s ulice. Veoma je lako spriječiti šintore da odvedu pse, jednostavno usvojiš psa i problem riješen. Ali lakše je istresti konzervu, pogladiti cuku jednom u pet dana i onda dramiti ako se zakon treba sprovesti.

Ja imam psa i macu kod kuće. Treba ih hraniti, odvesti veterinaru, platiti, brinuti se za njih kako i dolikuje jer su to živa bića koja zaslužuju punu pažnju. Upravo to i radim jer se tako brine o kućnim ljubimcima. Ovo što ljudi rade je klasično bezobrazno licemjerje. Vole cuke, ali da ih gledaju s prozora stana kako spavaju u haustoru. Ali neće im kupiti kućicu. Ma fuj.
Post Reply