Blokada puteva

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Kikibombona

#1626 Re: Blokada puteva

Post by Kikibombona »

seln wrote:Spreca, kasni li tebi boracki dodatak? :D
Lako se tebi iz Bazela sprdati. Nije vam mrsko huskati na rat a ismijavate jadnike kojima je rat upropastio zivot.

Pravo na boracku nadoknadu treba oduzeti svim borcima koji su zaposleni. Prekinuti finansiranje svih borackih udruzenja. Izdvojiti tih 200km mjesecno za borce koji su nezaposleni, ali za istinske borce.

Sada je slucaj da nas pljackaju lazni SDA-HDZ borci dok ova bijeda nema od cega zivjeti.
seln

#1627 Re: Blokada puteva

Post by seln »

plain vanilla wrote:Eto, odblokirani su vam putevi. Niti je sta rijeseno, niti ce biti. Sacekat cemo jos 20 godina da pomru borci, pa da rahat spavamo i ne brinemo da cemo zapet u kakvoj koloni.
Nadam se da ce taoci brzo zaboraviti ovaj kosmar, lako je bilo borcima provesti cetiri godine u rovu, hajde ti brale budi frajer pa provedi dan na cesti u autu.
vanilla, ne znam kakvi su adeti drugdje, ali kod mene samo jedan prima invalidninu ( i pored toga radi, uprkos protezi) i cetiri porodice primaju porodicnu invalidninu. A nije bilo covjeka rodjenog poslije 1950. i prije 1975. koji nije okusio rova.
No, vidi cuda: svi smo se zaposlili, neko u BiH, neko je poslije rata potrazio srecu u inostranstvu, neko postao zanatlija, neko poljoprivrednik...
na budzetu je, slovom i brojem, jedan i to prosvjetni radnik.
Od kako je svijeta i insana, bilo je i ratova. No, samo kod nas na Balkanu, zdravi i radno sposobni cekaju sadaku.
Jesu li americki vojnici, po povratku iz 1. i 2. svjetskog rata imali sadaku? Britanci? Nijemci koji su se vracali iz Sibira?
Jesu vraga... zasukali su rukave i gradili drzavu.
drag_gost

#1628 Re: Blokada puteva

Post by drag_gost »

insomnia78 wrote:
drag_gost wrote:
insomnia78 wrote:Uvjek je mog’o ostati i provjeriti humanost komšija
Ili pobjec' u Francusku pod zeninu suknju? :lol:
Bilo je i takvih
Salim se ja naravno, nemoj sta zamjeriti. Ali si seronja generalno. :D
SaraFina

#1629 Re: Blokada puteva

Post by SaraFina »

Kikibombona wrote:
mali_balon wrote:NE mogu da vjerujem, ovdje se neki ponasaju kao da su bivsi/demobilisano borci sveta krava....pa velika je vecina onih koji su isto ratovlai bili u rovu bili ranjavani ostali invalidi pa su nastavili sa zivotom, nisu cekali drzavu da im da....
Zbog sake jada ovakvih placenika baca se ljaga na citavu boracku populaciju.....
A neko je vec napisao sto ne na naprave cistke u svojim redovima, malo pokucaju kod svrakica i ostalih ratnoporfiterskih udruga, ne smiju jer bi u sekundi bili izbatinani.....
Sto dozvoljavaju raznim strankama i pojedincima da manipulisu sa njima....sto dozvoljavaju da ih se guzi i daju guzice za 2 3 sotje......
Da su imalo slozni i posteni cijela BiH bi bila uz njih...ovako samo Scepo kad mu trebaju za izbora da ih kupi za sicu
I jos jedna interesantna stvar, protesti demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida, porodica šehida i poginulih boraca te dobitnika najvećih ratnih priznanja iz 2010, protesti februar 2014 i februar 2018. PAmetnom odsta da skonta sto se desavaju i ko stoji iza ovih sranja.
Ma ja bolan, BiH je kao Svicarska, ne radi samo onaj sto nece. Ne mogu shvatiti ovakav stepen ignorancije. Da li znas da sve ove godine imamo najvisu stopu nezaposlenosti u Evropi. Da li znas da ne mogu raditi svi koji zele raditi?

Ovi ljudi se ocigledno snalaze na razne nacine, jer kako bi zivjeli od 40-50km mjesecne boracke naknade?

Niko od njih nije bezveze u satoru 9 mjeseci, pa sinoc cijelu noc na onakvom minusu, na to ih je muka natjerala.

Fakat sam tuzan kada vidim potpuno odsustvo empatije za ljude koji jedva prezivljavaju. Ja imam i boli me kurac sto drugi nemaju. Svi sute ili seru dok njih ne pogodi. Protesti radnika Dite, Zeljezare, Krivaje, Agrokomerca itd. Svi izadju na ulicu kada ih muka snadje, a dok imaju neka primanja, boli ih kurac za tamo neke strajkace.

Svi snosimo odgovornost za situaciju u kojoj se nalazi drzava. Najvecu odgovornost snose obrazovani jer su oni ti koji bi trebali pokrenuti pozitivne procese. Sta zna i sta moze nepismen i siromasan demobilisani borac? Moze samo zakukati. Na eliti je odgovornost da se pobrine za sve gradjane.

Empatiju treba razgraničiti na potrebite i one koji to nisu. Ako je čovjek od trideset i kusur godina krajem devedesetih imao nadu da će do smrti živjeti od nadoknade za demobilizaciju onda on nije normalan. I to upravo zato što BiH nije Švicarska. Šta je tebi, ne znam? Ali treba pogledati realnosti u oči.
KB9

#1630 Re: Blokada puteva

Post by KB9 »

ma daj ba 20+ godina kukaju na iste stvari i nista ne poduzimaju pa sad nasli handrit posten svijet
PM72

#1631 Re: Blokada puteva

Post by PM72 »

Seln,u pravu si!
Jedan američki general,čini mi se Paton,poručio je svojevremeno onima koji su tražili kojekakve benificije što su ratovali:
Recite koliko košta taj vaš patriotizam,da vas isplatimo da nam više ne nabijate na nos vaše ratovanje...
KB9

#1632 Re: Blokada puteva

Post by KB9 »

PM72 wrote:Seln,u pravu si!
Jedan američki general,čini mi se Paton,poručio je svojevremeno onima koji su tražili kojekakve benificije što su ratovali:
Recite koliko košta taj vaš patriotizam,da vas isplatimo da nam više ne nabijate na nos vaše ratovanje...
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
mayab

#1633 Re: Blokada puteva

Post by mayab »

muha_sa wrote:
seln wrote:Skoro na godisnjicu proslih protesta u ferbruaru 2014., pocela je i nova "revolucija". Je li to opet onaj pozar od slame, kada bosanskoj fukari dodje hrabrost, koj atraje koliko da se napravi materijalna i politicka steta, a onda se svi zavuku u svoje jazbine i mole boga da ih se vlast ne sjeti?
Ili Faahro opet jase, nas koalicionoopozicionar, koji bi valjda priznao da je u vlasti samo ako bi on i njegovo DJL dobili 100% glasova?
Sta god bilo: mjesto za proteste se u civiliziranim drzavama zove "glasacka kabina". Ovako, to je sviranje kurcu... i na tom instrumentu su Bosanci doista virtuozni.
:thumbup:
Takodjer je kriminalna hobotnica i ovih 1600 i nešto boračkih udruženja. To nikakve veze sa zdravim mozgom nema, kao ni cifra od 125.000 trenutno potrebitih demobilisanih boraca.
Eto poente, dakle 120 i kusur hiljada "potrebitih boraca" i njihove famElije, uz barem jos 100 000 prevarenih peMzionera, i 100 000 ostalih pravo nezadovoljnih, obespravljenih antinacionalista, dakle respektabilna brojka za otjerati na SMETLJIŠTE na izborima ove sto su to sve zakuhali i popljačkali!
I šta se onda desi?? Desi se da ti isti opet i još ubjedljivije pobijede , i nastave hebavanje , jer je to volja izborima potvrđena!
Dakle ili su glupi, pa ne znaju kako se glasa na izborima, ili ih zapravo libo tuki, ili su plaćenici-teroristi i glumci!
Ma hajte molim vas!
insomnia78

#1634 Re: Blokada puteva

Post by insomnia78 »

Nista vi niste shvatili.
SaraFina

#1635 Re: Blokada puteva

Post by SaraFina »

insomnia78 wrote:Nista vi niste shvatili.

De objasni u par rečenica, ako možeš skuckati?
seln

#1636 Re: Blokada puteva

Post by seln »

Kikibombona wrote:
seln wrote:Spreca, kasni li tebi boracki dodatak? :D
Lako se tebi iz Bazela sprdati. Nije vam mrsko huskati na rat a ismijavate jadnike kojima je rat upropastio zivot.

Pravo na boracku nadoknadu treba oduzeti svim borcima koji su zaposleni. Prekinuti finansiranje svih borackih udruzenja. Izdvojiti tih 200km mjesecno za borce koji su nezaposleni, ali za istinske borce.

Sada je slucaj da nas pljackaju lazni SDA-HDZ borci dok ova bijeda nema od cega zivjeti.
Jeste, u pravu si, la(h)ko mi se odavde sprdati. Kao i tebi braniti Kurdistan iz tople sobe.
Upitas li se, otkud @spreca u Rusiji? Nije valjda otisao u ratu?
Otkud sila bivsih boraca u inostranstvu? Natjerala ih visoka boracka naknada?
Rodjak mi tri puta ranjavan, eno ga u Sloveniji. I njemu se lahko sprdati iz Ljubljane?
Maraschino

#1637 Re: Blokada puteva

Post by Maraschino »

Dokle ste?
muha_sa

#1638 Re: Blokada puteva

Post by muha_sa »

Saro :-D :kiss:

BiH je bogatija od Švicarske :D ovakve krave muzare nema na kugli zemaljskoj :-) nema ko je ne harci a ona još živa.
koliko je samo ovih na budzetu-pa to ni jedna zemlja na kugli zemaljskoj ne bi mogla isfinansirat a da ne propadne
koliko boraca i borackih udruženja imamo dobro nismo do Zemuna dobacili
hiljade nekih ministarstava kuraca palaca i svi imaju svoje zamjenike, savjetnike, vozace i šta ti ja znam cega sve ne :-) vecina tih koji službuju u Sarajevu a nisu iz Sarajeva primaju neki dodatak za odvojeni život a mnogi vlastiti stan ovdje imaju koji se na raznoraznim tetkama svastikama vode :-)

mogo bi vako do sutra nabrajat--al necu da trošim kisik u mozgu o njima razmišljajuci nit su vrijedni minute moje---al eto :-) odvojih par minuta :lol:
kmirsad

#1639 Re: Blokada puteva

Post by kmirsad »

PM72 wrote:Seln,u pravu si!
Ma šta bolan... ponovo ih plačati...več su plačeni za svoje ratovanje... država im dala dupli radni staž... dala kamaru certifikata, ovi glupani, umjesto da ih stave na štedne knjižicei mlate kamatu... iz bjesa ih uglavnom upisali u PIF-ove ili prodali dilerima i brokerima pred poslovnicama SDK... pohlepa...ccccccccccccc
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1640 Re: Blokada puteva

Post by pici »

dje su im pare sa racuna koje su dobili oma poslije rata 400DM za mjesec... 18 000 DM meni na racunu bilo... platio plin, vodu, dao starom da kupi neke dionice od firme itd... dje su te pare... ovo sad je daj pare pa imate glas na izborima :bih: bosno moja poharana
Last edited by pici on 01/03/2018 09:28, edited 1 time in total.
dobar osjecaj

#1641 Re: Blokada puteva

Post by dobar osjecaj »

KB9 wrote:ma daj ba 20+ godina kukaju na iste stvari i nista ne poduzimaju pa sad nasli handrit posten svijet
Pa ja, kasniće dostave parfema. Kakva je to bagra nemaju sposobnost empatije s nama dobitnicima tranzicije. Sram da ih bude onako krezave, neobrazovane, izluđenih pogleda. Joj pokvariše mi ideju romantične večeri.
kakavdanakneiskustvu

#1642 Re: Blokada puteva

Post by kakavdanakneiskustvu »

Freamon Lester wrote:
8:45 Okupljeni borci polako se razilaze sa prijevoja Ivan-sedlo. Mnogi sada čekaju autobuse da ih voze kućama.
Da ima drzave do 12 bi se saznalo ko je platio autobuse i privelo bi ga se za ovo... :izet:
tacno
SaraFina

#1643 Re: Blokada puteva

Post by SaraFina »

I ovi Forumaši koji daju bezuvjetnu potporu ovim protestima, nisu u dure nikako.
Mislim, nije to znak patriotizma, nego gluposti. Treba razgraničiti te cifre dobro. Čuj 125.000.
kakavdanakneiskustvu

#1644 Re: Blokada puteva

KB9 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
jefferson wrote:Citam vijesti, pa postove, i nikako da skontam sta je krajnji cilj ovih protesta?

ovi što su u zenici blokirali cestu ne znaju ni sami ,bar po njihovim izjavama od sinoć
kako ne znaju, napravili teferic :izet:
i odoše,a sinoć izjave necemo nikad otići,neozbiljno
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1645 Re: Blokada puteva

Post by _BataZiv_0809 »

Ja sta ste nakucali od sinoc :run:

Sreca pa citam samo pojedine nickove, ostale preskacem :D
Ci-Nick

#1646 Re: Blokada puteva

Post by Ci-Nick »

hAZNADAR wrote:
Kikibombona wrote:
Cini se da je tako. Sto vise odgadjamo neminovno, kompletan reset, tonemo sve dublje u govna. Drzava se zaduzuje, zivi na kredit.

Sve to ne zanima aktuelnu vlast. Posudjuju lovu i ne rade nista. Kada drzava propadne, izvuci ce guzice, vec su se materijalno osigurali.

Bolje izazvati haos i prekinuti ovo propadanje sad nego za 10 godina. Samo bezveze gubimo vrijeme i idemo u pogresnom pravcu.

Do toga ce tesko doci jer u drzavi imamo tri plemena, imamo stranke, rezimske medije i armiju uhljeba kojim odgovara status kvo.
Prizivas haos koji ne donosi nikakav reset. Isto kao oni sto vicu Revolucijaaaaa, a nude samo druge guzice u foteljama.

Problem je u glavama ljudi, mentalitetu, zrelosti,.... nema reseta dokle je pozeljno biti na budzetu, i svako misli samo za sebe i samo za danas.

To sto ti zoves laganim propadanjem se zove tranzicija. Mislis da se odnos ljudi prema drustvu mijenja preko noci i da haos moze donijeti promjene u glavi preko noci.

Ja bih sankcionisao ovo prizivanje haosa od strane tebe i slicnih "revolucionara" sto im je krajnji domet i vizija skinuti Bookira i onda cvjetaju ruze. Ako ne moze legalno izborima - more i haosom. Svi bivsi borci koje znam su se kako-tako snasli i zive od svog rada. Nema te drzave u svijetu koja svoje borce hrani poslije dvije decenije. A kada prizivas haos - pretpostavljam da ti dijete ne sjedi u autu na minusu cekajuci jos jedan kredit za uhljebe.
:thumbup:
Fino rečeno.
Ne treba zaboraviti da smo zemlja koja je stoljećima živjela pod okupacijom, i da je ovih dvadesetak godina djelimične demokratije nedovoljno da evoluiramo u normalnu zemlju.
SaraFina

#1647 Re: Blokada puteva

Post by SaraFina »

muha_sa wrote:Saro :-D :kiss:

BiH je bogatija od Švicarske :D ovakve krave muzare nema na kugli zemaljskoj :-) nema ko je ne harci a ona još živa.
koliko je samo ovih na budzetu-pa to ni jedna zemlja na kugli zemaljskoj ne bi mogla isfinansirat a da ne propadne
koliko boraca i borackih udruženja imamo dobro nismo do Zemuna dobacili
hiljade nekih ministarstava kuraca palaca i svi imaju svoje zamjenike, savjetnike, vozace i šta ti ja znam cega sve ne :-) vecina tih koji službuju u Sarajevu a nisu iz Sarajeva primaju neki dodatak za odvojeni život a mnogi vlastiti stan ovdje imaju koji se na raznoraznim tetkama svastikama vode :-)

mogo bi vako do sutra nabrajat--al necu da trošim kisik u mozgu o njima razmišljajuci nit su vrijedni minute moje---al eto :-) odvojih par minuta :lol:

Definitivno se slažem. I sam otac mi je takodjer demobilisani borac.
insomnia78

#1648 Re: Blokada puteva

Post by insomnia78 »

Jes. Sve su to oni zakuali
kakavdanakneiskustvu

#1649 Re: Blokada puteva

kad ce blokirati aerodrom?
seln

#1650 Re: Blokada puteva

Post by seln »

KB9 wrote:

ovi što su u zenici blokirali cestu ne znaju ni sami ,bar po njihovim izjavama od sinoć
kako ne znaju, napravili teferic :izet:
i odoše,a sinoć izjave necemo nikad otići,neozbiljno
Je li iko sumnjao u to? Jebat ga, vec godinama ne zivim u BiH, ali i odavde vidim da je bosanski protest ko staracki sex: jel ga gurnuo, on vec gotov.
Ne moze ni jedan Bosanac toliko dugo protestvovati koliko uhljeb moze cekati.
Locked