hrasno38 wrote:On magistriro u Engleskoj

hrasno38 wrote:On magistriro u Engleskoj

napisala sam KAKO je Sanko zavrsio. Tako sto.je te godine.njegovog upisa cijela generacija pisala prijemni grafitnom olovkom . Poslije je njegov prijemni brisan I prepravljan. Kako se upisao tako je I davao ispite. Odatle I famozna kletva "Da Bog da te Sanko.lijecio". Gdje je ovdje gubljenje? I ja imam.iskustvo hospitalizacije I smrti bliske osobe.....I onako je kako sam napisala. Sve sam nosila, a pola je kradeno...syrasno.je bilo. Lijecnici nisu primali na konsultacije, bjezali sa posla, nisu dolazili, sesyre otvoreno trazile pare I.mito.....ne dao Bog nikom. Gavrankapetanovic lopov kao I Sanko I Aganovic.javasluk I.lopovluk.ova bar gubitke ne pravi za sad, a lijecenje jednako.lose. Bar lijecnici ne idu u podne na privatnu.klinikuhrasno38 wrote:Opet se gubis...sta ti je Kato pitam se da li si to ti??? Mesihovic je rodjen 1964 a medicinu zavrsio 1988 pa ti skontaj koliko je studirao tj. da li je zavrsio u roku ili ko Sebi-ja za 11 godina!!!! Meni je pokojni otac lezao 10-tak godina po KCUS-u, sin mi je lezao 2 puta i nikada mi niko nije rekao da donese kesicu sode bikarbone a kamo li sta drugo. Tu ruku koja te informisala momentalno polomi mada ja zaista ne branim ni Sanku ni Aganovica ali je jako bezobrazno od tebe i indikativno da ne spominjes 12-godisnji boravak Gavrankapetanovica na funkciji direktora kada su se i napravila najveca dugovanja. Postala si kao Senad Avdic potparol SDA mada mi nije jasno iz kojih razloga. SDA kadar je vladao bolnicom 3x duze nego kadrovi SDP-a ali ti si stvarno postala toliko nerealna da ne mogu da vjerujem da ovo ti pises.KatarinaKosaca wrote:Dosla partijski. Nepotizam. Ovi prije nje javnim natjecajem maybe? Nema lijekova, maramica, flastera u bolnici. Prije bilo maybe? Studirala dugo. Kako je studirao Sanko? Prije doktori isli u 12h sa posla u privatnu praksu. Sad? Koliko je KCUS zaduzio Sanko i Aganovic, a koliko je vratila Sebija?- I nemojte mi samo sad, sendvicari, pisati kako je bilo lijekova i zavoja unjihovo vrijeme jer iz prve ruke znam da nije. I ne samo to...odnesem bolesniku ljekove, trakice za secer, vlazne maramice itd, pola pokradu sestre. U to zlatno doba Sanke, Aganovica I SDP kadra.
I opet zavrsio faks na vrijeme!!!Toffee karamela wrote:Hm uz dužno poštovanje druže @hrasno, Šanko se nije ufatio šanka poslije faxa nego i za vrijeme faxa....nisu ga ljudi mogli odlijepiti od Koga, odatle je ko fol kreto na vježbe i tako to...hrasno38 wrote: Opet naljeces na mine kao i Katarina......ali ga otac nije postavio za sefa klinike, bio je kao i sestra izvanredan student koji je zavrsio u roku e sad sto je Senka krenula naucnim putem i ostvarila ono sto Seka nece za 10 zivota i sto je Sanko kako mu i nadimak kaze se ufatio sanka poslije faksa to je druga prica.
hrasno38 wrote:Opet se gubis...sta ti je Kato pitam se da li si to ti??? Mesihovic je rodjen 1964 a medicinu zavrsio 1988 pa ti skontaj koliko je studirao tj. da li je zavrsio u roku ili ko Sebi-ja za 11 godina!!!! Meni je pokojni otac lezao 10-tak godina po KCUS-u, sin mi je lezao 2 puta i nikada mi niko nije rekao da donese kesicu sode bikarbone a kamo li sta drugo. Tu ruku koja te informisala momentalno polomi mada ja zaista ne branim ni Sanku ni Aganovica ali je jako bezobrazno od tebe i indikativno da ne spominjes 12-godisnji boravak Gavrankapetanovica na funkciji direktora kada su se i napravila najveca dugovanja. Postala si kao Senad Avdic potparol SDA mada mi nije jasno iz kojih razloga. SDA kadar je vladao bolnicom 3x duze nego kadrovi SDP-a ali ti si stvarno postala toliko nerealna da ne mogu da vjerujem da ovo ti pises.
Kako se bona ne gubis kad kazes da je Sanko isto zavrsio i studirao kao Sebi-JA! E eto vidis tebi su trazili a meni apsolutno niko nikada od 1976 godine kada mi je otac rak operisao....pa je poslije toga imao jos jedno 4-5 operacija. Pa mati, pa sin, pa tetka, pa zena i to sve jebeno od jebenijeg.......pa nikad mi niko nije trazio niti jednu jedinu jebenu KM jer da je trazio to bi elem bilo u novinama elem bi ja bio u novinama i to u crnoj hronici gdje bi pisalo da je nezadovljni pacijent premlatio doktora ili sestru ili bilo koga jer bi me bolio ..... ko je u pitanju. Doduse kad se pojavi neko sa 2m i 120 kg nije jednostavno ni traziti. Kato ja znam da toga ima i bez tebe kao sto ima u svakoj pori naseg drustva tog jebenog "podmazivanja" ali za koji smo mi krivi a ne ti koji traze. Naviknes ih i onda vise nema mjere.KatarinaKosaca wrote:napisala sam KAKO je Sanko zavrsio. Tako sto.je te godine.njegovog upisa cijela generacija pisala prijemni grafitnom olovkom . Poslije je njegov prijemni brisan I prepravljan. Kako se upisao tako je I davao ispite. Odatle I famozna kletva "Da Bog da te Sanko.lijecio". Gdje je ovdje gubljenje? I ja imam.iskustvo hospitalizacije I smrti bliske osobe.....I onako je kako sam napisala. Sve sam nosila, a pola je kradeno...syrasno.je bilo. Lijecnici nisu primali na konsultacije, bjezali sa posla, nisu dolazili, sesyre otvoreno trazile pare I.mito.....ne dao Bog nikom. Gavrankapetanovic lopov kao I Sanko I Aganovic.javasluk I.lopovluk.ova bar gubitke ne pravi za sad, a lijecenje jednako.lose. Bar lijecnici ne idu u podne na privatnu.kliniku
Sebija je rodila za vrijeme studiranja, Sanko nije, Sanko se prezivao Mesihovic (pozeljno) a ova Izetbegovic (nepozeljno)...KatarinaKosaca wrote:Sebija dugo studirala, Sanko zavrsio preko stele. I ja,se gubim.kad to.kazem? Da, bili bi u.novinama I sto se mene tice da imam dokaze I da noc sa tim monstrumima nije provodila osoba koju sam bezgranicno voljela. A ti brani Sanku I Aganovica do jutra, nista bolji, am.ne I gori od Gavrankapetanovica. Ako biram od ta 4 zla, biram Sebiju.
Stvar je u tome da ako se odliv kadrova nastavi ovom brzinom uskoro neće imati koga da natjera da radi, dobro ili loše...Daleko bilo da branim tu samodovoljnu kastu u bijelim mantilima što hoće da ih narod smatra božanstvima i da im se klanja ko pejgamberu ali je činjenica da žena ne zna iznaći neki zajednički jezik s personalom....Koga briga što se tehničari i sestre ne bune, neće oni operisati ni postavljati dijagnoze, čast onim valjanim izuzecima ali to je stoka sitnog zuba, bezobrazna i pohlepna isto kao i kolege im na višem levelu...okreću se kako vjetar puše. Na njih otpada bar polovina razloga zbog kojih je Koševo postalo Mengele City u koji se ljudi boje ući ili poslati tamo članove porodice.greatful_and_dead wrote: Ono zanimljivo što vidim u čitavoj priči oko Sebije, bilo što pročitam, bilo što čujem iz razgovora sa prijateljima koji rade na KCUS-u, je to da se na nju žale samo doktori, i to uglavnom ovi neki ugledni. Prijatelji koje rade gore kao sestre i tehničari ne da se ne žale, nego tvrde da je zavela red, da doktori nikad nisu više bili prisutni, da su popravili dosta aparata. A ti ljudi nemaju razloga da me lažu.
Tako da, Sebija je možda najgora, ali ako će natjerati doktore da redovno dolaze na posao za koji su plaćeni, zaslužila je priliku.
Odlazak kadrova je sasvim normalna stvar posvuda, recimo Norveska je puna doktora iz Njemacke, njihova mjesta krpe Balkanci i uglavnom svi idu gdje je njima bolje.Toffee karamela wrote:Stvar je u tome da ako se odliv kadrova nastavi ovom brzinom uskoro neće imati koga da natjera da radi, dobro ili loše...Daleko bilo da branim tu samodovoljnu kastu u bijelim mantilima što hoće da ih narod smatra božanstvima i da im se klanja ko pejgamberu ali je činjenica da žena ne zna iznaći neki zajednički jezik s personalom....Koga briga što se tehničari i sestre me bune, neće oni operisati ni postavljati dijagnoze, čast onim valjanim izuzecima ali to je stoka sitnog zuba, bezobrazna i pohlepna isto kao i kolege im na višem levelu...okreću se kako vjetar puše. Na njih otpada bar polovina razloga zbog kojih je Koševo postalo Mengele City u koji se ljudi boje ući ili poslati tamo članove porodice.greatful_and_dead wrote: Ono zanimljivo što vidim u čitavoj priči oko Sebije, bilo što pročitam, bilo što čujem iz razgovora sa prijateljima koji rade na KCUS-u, je to da se na nju žale samo doktori, i to uglavnom ovi neki ugledni. Prijatelji koje rade gore kao sestre i tehničari ne da se ne žale, nego tvrde da je zavela red, da doktori nikad nisu više bili prisutni, da su popravili dosta aparata. A ti ljudi nemaju razloga da me lažu.
Tako da, Sebija je možda najgora, ali ako će natjerati doktore da redovno dolaze na posao za koji su plaćeni, zaslužila je priliku.
Pa ne možeš porediti razmjenu dobara između Norveške i Njemačke, u Evropi personal cirkulira od Malte do Islanda,pod uslovom da zna jezik...Ko će zamijeniti ove koji su zbrisali u jednoj rupčagi zvanoj Koševo, pa bojim se da ni u Albaniji i Bugarskoj više ne bismo našli voljne za dolazak. Ovog Đokanovića su vjerovatno i doveli iz Šumske jer se rascjep počeo otvarati a šumnjacima je rad u Federaciji još uvijek poželjniji nego u njihovom Mordoru.mario001 wrote:
Odlazak kadrova je sasvim normalna stvar posvuda, recimo Norveska je puna doktora iz Njemacke, njihova mjesta krpe Balkanci i uglavnom svi idu gdje je njima bolje.
Specificno kod nas je da ne idu vani, nego u svoje privatne klinike, osim ovoga sa Djecije hirirgije koji je otisao u Nogomenti savez.
Onog cetnika su proglasili strucnjakom,a lik je ispodprosjecan doktor koji je specijalizirao u 47 godini...
Sebija je prava kucka, ko je poznaje reci ce vam isto ali je isto i postena, nema namjestanja tendera, nema placanja preko reda i to mozete provjeriti sa distributerima, koji dobijaju vise love i redovno placanje, ali su i smanjili promet sto svima odgovara.
Tu dolazimi do problema sa lijekovima i opremom koji ce se prevazici, i nije gore dosao sa njom
I ne poredim, samo govorim da su te migracije stara prica...Sto se tice koseva gore je to malo veci problem jer ti isti doktori nisu davali specijalizacije, te nisu nikome davali znanje sto je za zatvora.Toffee karamela wrote:Pa ne možeš porediti razmjenu dobara između Norveške i Njemačke, u Evropi personal cirkulira od Malte do Islanda,pod uslovom da zna jezik...Ko će zamijeniti ove koji su zbrisali u jednoj rupčagi zvanoj Koševo, pa bojim se da ni u Albaniji i Bugarskoj više ne bismo našli voljne za dolazak. Ovog Đokanovića su vjerovatno i doveli iz Šumske jer se rascjep počeo otvarati a šumnjacima je rad u Federaciji još uvijek poželjniji nego u njihovom Mordoru.mario001 wrote:
Odlazak kadrova je sasvim normalna stvar posvuda, recimo Norveska je puna doktora iz Njemacke, njihova mjesta krpe Balkanci i uglavnom svi idu gdje je njima bolje.
Specificno kod nas je da ne idu vani, nego u svoje privatne klinike, osim ovoga sa Djecije hirirgije koji je otisao u Nogomenti savez.
Onog cetnika su proglasili strucnjakom,a lik je ispodprosjecan doktor koji je specijalizirao u 47 godini...
Sebija je prava kucka, ko je poznaje reci ce vam isto ali je isto i postena, nema namjestanja tendera, nema placanja preko reda i to mozete provjeriti sa distributerima, koji dobijaju vise love i redovno placanje, ali su i smanjili promet sto svima odgovara.
Tu dolazimi do problema sa lijekovima i opremom koji ce se prevazici, i nije gore dosao sa njom
imas dokaz da je Sanko zavrsio preko stele??? S obzirom da mu je sestra clan Evropske akademije nauka (gdje ne postoje stele mrskih komunjara i malih zelenih) ne vidim razloga zasto bi Sanko zavrsio zavrsio sa stelama. Nije kao Senka sa prosjekom 9.9 ali lijepa sedmica i sestica iz raja izasle. Ti si jako jako cudna osoba a takvih sam sreo vrlo vrlo malo u zivotu. Ti jednostavno sve znas kao da si bila najveci moguci UDBAS. Ti znas sve o ratu, sve o miru, kako je ko zavrsio fakultete......jednostavno nevjerovatno mada se kod nas to kaze "mahalusa". I sto je najgore ti uvijek imas neku osobu koja je bila na licu mjesta itd itd. Postajes Kato polako providna jer ti svaka prica pocinje da lici ko jaje jajetu jedna drugoj.KatarinaKosaca wrote:Sebija dugo studirala, Sanko zavrsio preko stele. I ja,se gubim.kad to.kazem? Da, bili bi u.novinama I sto se mene tice da imam dokaze I da noc sa tim monstrumima nije provodila osoba koju sam bezgranicno voljela. A ti brani Sanku I Aganovica do jutra, nista bolji, am.ne I gori od Gavrankapetanovica. Ako biram od ta 4 zla, biram Sebiju.
hahhahaha pa ja sve kontam gdje je nas @mario001 da malo stane u odbranu tekovina SDA revolucije!!!mario001 wrote:Sebija je rodila za vrijeme studiranja, Sanko nije, Sanko se prezivao Mesihovic (pozeljno) a ova Izetbegovic (nepozeljno)...KatarinaKosaca wrote:Sebija dugo studirala, Sanko zavrsio preko stele. I ja,se gubim.kad to.kazem? Da, bili bi u.novinama I sto se mene tice da imam dokaze I da noc sa tim monstrumima nije provodila osoba koju sam bezgranicno voljela. A ti brani Sanku I Aganovica do jutra, nista bolji, am.ne I gori od Gavrankapetanovica. Ako biram od ta 4 zla, biram Sebiju.
Plan joj je da rastjera sve sto ne moze da ukroti i da ostanu samo kadrovi odani njoj i stranci te da KCUS bude jos jedan od SDA ekspozitura.artime wrote:Halo ba ljudi. Ima li iko konkretne informacije iz prve ruke sta je ta zena napokon uvela? Cijela carsija zna vec kako je faks zavrsila ali pogodite sta? Nije jedina. Al hajde pravimo se budale. Bitan je backround ali bitno je sta ce biti. Dakle koji joj je plan i cemu ovo sve vodi. Sta me briga kako je zavrsavala. Odem na operaciju sa tom pricom? Sta ko ima od tog beskrajnog laprdanja meni nije jasno. Kontam zavrsili smo o tome, kad eno opet.
Vidi kad izgubis jednog Kemala Dizdarevica koji jeste nista manje i nista vece djubre od same direktorice izgubio su neurohirurgiju jer taj kadar a da bude vrhunski se vrlo vrlo rijetko pojavljuje.Ali_G wrote:Ma ljudi pricaju o necemu o cemu nemaju pojma. Prica se o odlivu nekih strasnih strucnjaka, a od ukupnog broja onih koji su otisli nek ih je 5 da se kaze ogroman su gubitak.
A sama edukacija mladih kadrova je gore vrlo vrlo slaba. Pa na ex glandularnoj hirurgiji je jedan covjek operisao. Prije par godina na abdomenu isto. Naravno da onda u slucaju odlaska tog jednog nastane haos. Problem je sistemski i za vrijeme ostalih direktora ga nije bilo jel se pojedincima nije stalo na zulj. Sebija je odlucila da to uradi pa cemo vidjeti dokle ce i sta ce.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ma nek idu ti bogovi koji misle da im niko nista ne moze. Ljudi su se operisali prije njega, operisace se i poslije njega.hrasno38 wrote:Vidi kad izgubis jednog Kemala Dizdarevica koji jeste nista manje i nista vece djubre od same direktorice izgubio su neurohirurgiju jer taj kadar a da bude vrhunski se vrlo vrlo rijetko pojavljuje.Ali_G wrote:Ma ljudi pricaju o necemu o cemu nemaju pojma. Prica se o odlivu nekih strasnih strucnjaka, a od ukupnog broja onih koji su otisli nek ih je 5 da se kaze ogroman su gubitak.
A sama edukacija mladih kadrova je gore vrlo vrlo slaba. Pa na ex glandularnoj hirurgiji je jedan covjek operisao. Prije par godina na abdomenu isto. Naravno da onda u slucaju odlaska tog jednog nastane haos. Problem je sistemski i za vrijeme ostalih direktora ga nije bilo jel se pojedincima nije stalo na zulj. Sebija je odlucila da to uradi pa cemo vidjeti dokle ce i sta ce.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tako je donekle ne bi se bas 100% slozio sa svim. Sa ovim da je jedino sto se stelilo na medicini upis to je 100% tacno i bila je i afera koverata vezanih za medicinski falultet ali isto tako sto ti kaze anatomijama je dosal glave mnogim kojima su guzonje bili roditelji.uglavnomja wrote:medicina se mogla upisati preko stele, bilo je previse odlikasa, a premalo mjesto na faksu
ali niko je nije zavrsio preko stele. znam njih nekoliko koji su stigli do anatomije, vise puta i prepisali se ... a roditelji u rangu munira. a i prije anatomije su se ispisivali jer su skontali da medicina nije samo bijeli mantil i status bozanstva ... nego treba svasta nesto.
svaki prof na medicini koji pusti nekoga je UBICA. drugo, u onom sistemu kad bi se saznalo za to - taj bi bio gotov sa karijerom. i ne samo on nego citav fakultet.
mesihovic je bio sitna riba u yu okvirima da bi neko ugrozio svoj zivot zbog njegovog sanke. centrala nije prastala takve greske, samo bi ga pojeo mrak.
Ja ne pricam o Sanki ljekaru nego pricam o Sanki studentu. Uh ja sam skroz previdio da je Rusmir dosao na KCUS 2015 i otisao iste godine...dakle bio direktor ni jednu godinu.....e ajde Kato docaraj mi kako je on za jednu godinu mogao unistiti nesto sto je Gavrankapetanovic taslacio 12 te za to vrijeme dizao cardake ni na nebu ni na zemlji!!!!KatarinaKosaca wrote:Cijeli grad zna kletvu "Da Bog da te Sanko.lijecio" I onda netko.pita "Imas li dokaz da je preko stele zavrsio bzirom da mu sestra.nije"Sta reci, kojem lijecniku otici?
De bolan Hrasno, zar si prespavao te godine?hrasno38 wrote:Tako je donekle ne bi se bas 100% slozio sa svim. Sa ovim da je jedino sto se stelilo na medicini upis to je 100% tacno i bila je i afera koverata vezanih za medicinski falultet ali isto tako sto ti kaze anatomijama je dosal glave mnogim kojima su guzonje bili roditelji.uglavnomja wrote:medicina se mogla upisati preko stele, bilo je previse odlikasa, a premalo mjesto na faksu
ali niko je nije zavrsio preko stele. znam njih nekoliko koji su stigli do anatomije, vise puta i prepisali se ... a roditelji u rangu munira. a i prije anatomije su se ispisivali jer su skontali da medicina nije samo bijeli mantil i status bozanstva ... nego treba svasta nesto.
svaki prof na medicini koji pusti nekoga je UBICA. drugo, u onom sistemu kad bi se saznalo za to - taj bi bio gotov sa karijerom. i ne samo on nego citav fakultet.
mesihovic je bio sitna riba u yu okvirima da bi neko ugrozio svoj zivot zbog njegovog sanke. centrala nije prastala takve greske, samo bi ga pojeo mrak.
E sad s cim se ne bi slozio da je Munitr Mesihovic bio sitna riba jer biti ekretar Centralnog komiteta Saveza komunista BiH te predsjednik Predsjedništva SR BiH i nisu bas male i beznacajne funkcije ali opet kazem kcerka mu je primljena u Evropsku akademiju i zavrsila sa prosjekom 9.9 a Sanko je zvarsio u roku i stvarno ne znam sa kojim prosjekom ali onaj ko je zavrsio medicinu u roku bio je jeban igrac. To sto neko cuga ne znaci da je glup i da mu je potrebna babina pomoc da bi nesto u zivotu uspio.
Pratim ja komunisticko kmecanje, nemoj da brines previse o tome...hrasno38 wrote:hahhahaha pa ja sve kontam gdje je nas @mario001 da malo stane u odbranu tekovina SDA revolucije!!!mario001 wrote:Sebija je rodila za vrijeme studiranja, Sanko nije, Sanko se prezivao Mesihovic (pozeljno) a ova Izetbegovic (nepozeljno)...KatarinaKosaca wrote:Sebija dugo studirala, Sanko zavrsio preko stele. I ja,se gubim.kad to.kazem? Da, bili bi u.novinama I sto se mene tice da imam dokaze I da noc sa tim monstrumima nije provodila osoba koju sam bezgranicno voljela. A ti brani Sanku I Aganovica do jutra, nista bolji, am.ne I gori od Gavrankapetanovica. Ako biram od ta 4 zla, biram Sebiju.