Sirija vol. 2

Locked
arzuhal

#1626 Re: Sirija vol. 2

Post by arzuhal »

Ja simpatišem Rusiju još od onog objašnjenja Vitalija Čurkina kod veta na rezoluciju o genocidu u Srebrenici. Vidi se odmjeren rječnik, empatija za žrtve ali i spremnost za bolju budućnost, zagrljaje i sreću.

Izražavamo žaljenje što je avion srušen, ali ne možemo i ne smijemo upirati prstom u cijelu Tursku i govoriti kako je cijeli turski narod srušio taj avion, ako je uopće srušen, to se treba godinama istraživati...Uglavnom, trebamo raditi na jačanju suradnje za mir, na zajedničkim ciljevima za bolju budućnost svih nas :-D
tututuuuu

#1627 Re: Sirija vol. 2

Post by tututuuuu »

Kikibombona wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ne vidim poveznicu između rušenja ruskog aviona i podjele Sirije ali eto ako je ti vidiš onda nema razloga da ti ne vjerujemo. Misim da je sličan incident već bio pa je Turska lijepo rekla "odmakni od moje međe" ali Putin jok, mislio da može k'o u Krimu ili Ukrajini zajebavati Tursku. E neka su ga skinuli, treba svaki skinuti koji uđe u turski prostor. Rusija kurac obični. ja sam mislio da će fakat u Siriji unijeti neku prevagu, srušiti ISIL kad ono sve ostalo isto samo eto oni treniraju svoje pilote u realnim uslovima. Ma marš jebem te Rusijo. :oops:
Ako su velike globalne i regionalne sile koje imaju interes u Siriji posvadjane, onda nema dogovora oko jedinstvene Sirije.

Koliko vec Amerikanci i druge zapadne zemlje (plus Arapi i ponekad Turci) lupaju u Iraku i Siriji? :D
Jesu prelomili odmah? :D

A najlakse je skinuti avion. Postavlja se pitanje sta poslije. Turska je zakuhala sa Egiptom koji je tu u susjedstvu. Zakuhali su sa Sirijom koja je susjed. Zakuhali su sa Irakom koji ih je optuzio za agresiju. Sa Iranom je tenzija konstantna. Sa Libanom isto. Sa Izraelom isto. Grcku da ne spominjemo. I sada velika Rusija preko Crnog mora. Kurdi?

Katastrofa za tursku vanjsku politiku.

Gdje je ta strateska dubina o kojoj je pricao Davutoglu?
Nije valjda pala na SDA? :lol: :lol:

I na kraju, bistri islamista je porucio Amerikancima
Erdogan: Amerikanci uzivaju da gledaju mrtvu muslimansku djecu
Koja budala!
i Europu je otuzi za smrt onog malo djecaka... a oni bjezali iz Turske. :-) Budaletina, i to dvolicna.
studiorum_tuzlaensis

#1628 Re: Sirija vol. 2

Post by studiorum_tuzlaensis »

Acta, non verba. :lol: :lol: :lol:

Image
dudlov

#1629 Re: Sirija vol. 2

Post by dudlov »

video ubijenog pilota na linku ispod

http://www.klix.ba/magazin/zanimljivost ... /151124064
sumirprimus

#1630 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

ispeglace to oni.
razum ce prevladati.
LBVIEW

#1631 Re: Sirija vol. 2

Post by LBVIEW »

_BataZiv_0809 wrote:
LBVIEW wrote:

Cek,jesi li ti Rus ili Turcin pa imas eklsuzivno pravo na politicku analizu i ovaj put? :D
Znas ono tvoje ,ako ne placas porez ovdje nemas pravo... :D
A onaj veto Rasije ce ti si na nos nabijati dok ti je glava pod subarom "ziva" na ovom forumu. :izet:
Nabijaj ti sta drugo, to ce te vise usreciti. :D

Ti si placao porez od kojeg su se kupovale bombe zafrljacene na Libiju. Nije im bilo strano pasti ni na vodovode, ni na skole, ni na bolnice.

Ali nije tema.

Sad ozbiljno i on topic: Nadam se da ovo nece prerasti u siri medjunarodni incident, jer zna se, "kad slonovi ratuju, najvise nastrada trava".

Aha,ja kriv zbog poreza kojim su finanirani letovi(izvidacki :D ) Gripena.a kad neko spomenu moralnu odgovornost onih sto par puta zaredom,
nicim izazvani,birase politiku "krvi i tla" kuknjava do neba.I ovo cu zabiljeziti k'o i naj veto bacuski,valjat ce. :D
Pa i ja se to nadam,al' hajd' ti to ovim nabrijanim na krimske plaze :D ili ekipi "brat Davatoglu" :D objasni.Kako bilo,Rusi su se sami zahebali-niti im je sirijsko-turska granica u dvoristu niti su Turci Svedi s Gripenima koje ne smiju upotrijebiti.

PS.
Tvoje je da nabijas,mlad si i jos ucis,kasnije ces na "tehniku". :izet:
The 51st State

#1632 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

sumirprimus wrote:ispeglace to oni.
razum ce prevladati.
jasno ko dan, samo jebeno ovim nasim geostratezima sa jutuba kad im neko okrnji sliku majcice...
It_is_a_Leclerc

#1633 Re: Sirija vol. 2

Post by It_is_a_Leclerc »

Ma pogranični incident, šta vam je. Smirite te mokre snove o svjetskim ratovanjima, pobogu ljudi.
sumirprimus

#1634 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

The 51st State wrote:
razum ce prevladati.
jasno ko dan, samo jebeno ovim nasim geostratezima sa jutuba kad im neko okrnji sliku majcice...
mescini da bi onaj najsretniji bio da izbije ww3 i da onda dodje ovde i kaje ,eto jesam vam reko.al dok jos bude struje... :skoljka:
tututuuuu

#1635 Re: Sirija vol. 2

Post by tututuuuu »

LBVIEW wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
LBVIEW wrote:

Cek,jesi li ti Rus ili Turcin pa imas eklsuzivno pravo na politicku analizu i ovaj put? :D
Znas ono tvoje ,ako ne placas porez ovdje nemas pravo... :D
A onaj veto Rasije ce ti si na nos nabijati dok ti je glava pod subarom "ziva" na ovom forumu. :izet:
Nabijaj ti sta drugo, to ce te vise usreciti. :D

Ti si placao porez od kojeg su se kupovale bombe zafrljacene na Libiju. Nije im bilo strano pasti ni na vodovode, ni na skole, ni na bolnice.

Ali nije tema.

Sad ozbiljno i on topic: Nadam se da ovo nece prerasti u siri medjunarodni incident, jer zna se, "kad slonovi ratuju, najvise nastrada trava".

Aha,ja kriv zbog poreza kojim su finanirani letovi(izvidacki :D ) Gripena.a kad neko spomenu moralnu odgovornost onih sto par puta zaredom,
nicim izazvani,birase politiku "krvi i tla" kuknjava do neba.I ovo cu zabiljeziti k'o i naj veto bacuski,valjat ce. :D
Pa i ja se to nadam,al' hajd' ti to ovim nabrijanim na krimske plaze :D ili ekipi "brat Davatoglu" :D objasni.Kako bilo,Rusi su se sami zahebali-niti im je sirijsko-turska granica u dvoristu niti su Turci Svedi s Gripenima koje ne smiju upotrijebiti.

PS.
Sta fali Gripenima? Jedni ovdje onaniziraju na Ruse, drugi na Turke. Pa usli su im u prostor do ssad vec par puta, i Svedi bi ih oborili da se sprdaju s njima kao s Turcima. Ja sam pro Svedski nastrojen. :D
nosara

#1636 Re: Sirija vol. 2

Post by nosara »

sumirprimus wrote:
The 51st State wrote:
razum ce prevladati.
mescini da bi onaj najsretniji bio da izbije ww3 i da onda dodje ovde i kaje ,eto jesam vam reko.al dok jos bude struje... :skoljka:
Ne bi bilo lose malo tiltovat... :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1637 Re: Sirija vol. 2

Post by _BataZiv_0809 »

LBVIEW wrote:

PS.

Ma nisi kriv, daleko od toga, nego dade mi slagvort tim porezom. Halali :)

Nisam ti ja u te dvije ekipe, isti je to qrtz i sutra bi nas i jedni i drugi sprzili ako im to bude interes.

Eh, tehnika, hajde bolan na LJ&S da bacimo suplju, sta si se politike ufatio :razz:

P.S. Evo odose mi Turci, ja im price Tito dragi :lol:
Last edited by _BataZiv_0809 on 24/11/2015 13:01, edited 1 time in total.
sumirprimus

#1638 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

samo nemoj bRez struje jopet..sve ostalo moremo se zdogovorit. :D
karanana

#1639 Re: Sirija vol. 2

Post by karanana »

i bez interneta.

mozes vodu zavrnut.

ovaj su24....kakve su mu borbene sposobnosti protiv f16ki?
da li je to fajter ili bombarder? dajte mi malo tehnikalija dok sjedim na solji i citam temu....bolje se crijeva prazne.
AleksoMKD

#1640 Re: Sirija vol. 2

Post by AleksoMKD »

PURKE wrote:Jesu, jesu povredili vazdusni prostor Turske. Sad sto je oboren u sirijskom prostoru je drugi par cipela.

Image
Samo mi nije jasno kako je Tursko RV uspelo da 10 puta opomene avion u 5 minuta narusavanja kad je ovaj dio gde su proleteli oko 3 km ako se ne varam. Ovi bi to prosli za 30-40 sekundi.
Mada izgleda da su dvaput prosli pa ako su upozoreni posle prvog preleta.
LBVIEW

#1641 Re: Sirija vol. 2

Post by LBVIEW »

kamen spoticanja wrote:
jok isil tamo...tamo turkmenska sela koji su turski interes
:thumbup:

Upravo,samo hajd' ti objasni ovim rusofilima da i drugi imaju pravo na interes i to,fakticki, u svom dvoristu,a ne samo bacuske par hiljada km daleko od svog.
AleksoMKD

#1642 Re: Sirija vol. 2

Post by AleksoMKD »

karanana wrote:i bez interneta.

mozes vodu zavrnut.

da li je to fajter ili bombarder? dajte mi malo tehnikalija dok sjedim na solji i citam temu....bolje se crijeva prazne.
Bombarder.
sumirprimus

#1643 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

karanana wrote:i bez interneta.

mozes vodu zavrnut.

golf dvojka medj bombarderima... :D
Kikibombona

#1644 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

It_is_a_Leclerc wrote:Ma pogranični incident, šta vam je. Smirite te mokre snove o svjetskim ratovanjima, pobogu ljudi.
Veoma, veoma ozbiljan incident.

Izuzetno agresivan nastup Turske i ponizenje za Rusiju. Nimalo bezazlena situacija. Koliko puta se u proslosti desio slican incident?

Turkish, Greek warplanes tangle in mock dogfights over Aegean

Turkish military sources speaking to Al-Monitor on condition of anonymity said the number of mock dogfights between Turkish and Greek warplanes in 2014 has sharply increased compared to 2013. A report by the Greek Ekathimerini news agency confirmed the Turkish accounts. According to the agency, in just the first month of 2014, Turkish jets violated Greek airspace 1,017 times. That is twice the total number of violations in the first six months of 2013.
http://www.al-monitor.com/pulse/origina ... -nato.html#
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#1645 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

PURKE wrote:.

Ubijen i drugi ruski pilot!
Vidim da ti je drago. Od sutra ima da "uživaš" svaki dan.
AleksoMKD

#1646 Re: Sirija vol. 2

Post by AleksoMKD »

Oba pilota su se katapultirali, izgleda da su ubijeni na zemlji.
sumirprimus

#1647 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

arman1 wrote:
PURKE wrote:.

Ubijen i drugi ruski pilot!
Vidim da ti je drago. Od sutra ima da "uživaš" svaki dan.
:shock: sta vam je ljudi..
It_is_a_Leclerc

#1648 Re: Sirija vol. 2

Post by It_is_a_Leclerc »

Svaka zemlja ima suvereno i neotuđivo pravo da vojno zaštiti vlastiti teritorij.

Ovo će biti izvorom napetosti u jednakoj mjeri u kojoj je to bio, uz amin najviših zvaničnika Kremlja, oboren Malaysia Airlines u Ukrajini. Sad se samo kolo obrnulo, a maca, u ovom slučaju ruska, došla na vratanca.
Point.

#1649 Re: Sirija vol. 2

Post by Point. »

Jao kakvih carsijskih geopoliticara na ovoj temi. Ubila se za ismijati. Ovaj zna sta rusi spremaju, onaj zna agendu Turske, svaki zaseok u Siriji se upamtio i zna se naci na karti za 2 sekunde. Zna se sta Erdogan misli prije nego utone san, ima se informacija sta, kad i gdje Putin sere kad se najede supe od kupusa. Onaj navija za Ruse isto da ga je ruska majka rodila, dzaba sto ti krelci zaustavise rezoluciju o Srebrenici, ovaj vamo izdrkava na svaku Erdoganovu rijec, treci ima informacije direktno iz CIA, Mossad i ostalih obavjestajnih sluzbi. 9 stranica o srusenom avionu, isto da ce Turska i Rusija sutra zaratiti zbog jebenog srusenog vojnog aviona.

Volim forum! :sax:
desni

#1650 Re: Sirija vol. 2

Post by desni »

arzuhal wrote:Ja simpatišem Rusiju još od onog objašnjenja Vitalija Čurkina kod veta na rezoluciju o genocidu u Srebrenici. Vidi se odmjeren rječnik, empatija za žrtve ali i spremnost za bolju budućnost, zagrljaje i sreću.

Izražavamo žaljenje što je avion srušen, ali ne možemo i ne smijemo upirati prstom u cijelu Tursku i govoriti kako je cijeli turski narod srušio taj avion, ako je uopće srušen, to se treba godinama istraživati...Uglavnom, trebamo raditi na jačanju suradnje za mir, na zajedničkim ciljevima za bolju budućnost svih nas :-D
:thumbup: Bravo za Turke pokazali su Rusima da imaju muda.
    Rusofili na aparatima :lol: :lol:
    Locked