Svijet bez religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked

Kako bi svijet bio bolje mjesto?

Da nema nikako religija (Agnosticizam, Apateizam, Ateizam, ... )
117
65%
Da ima samo jedna religija
22
12%
Da su svi Deisti
12
7%
Svijet je dobar kakav jeste
30
17%

Total votes: 181

zagortenej

#1626 Re: Svijet bez religija

Post by zagortenej »

Connaisseur Karlin wrote:
Towelie wrote:
asurbanipal wrote: A sve slike sa dunjaluka... :lol:
A i ovaj dunjalucki Dzennet uglavnom poseduj neki od najgorih cafira. :D
I na stranu sto nekog zaista ne impresioniraju basce pored kojih ce rijeke teci i orgije sa hurijama, jer jelte imali su to sve vec i ovde. :lol:
Ja sam procitala da seksa sa hurijama nece biti ;-) Tacnije,nema seksa "tamo gore".
Kako sad nema? :D
a hoće li ga biti igdje?
Last edited by zagortenej on 16/03/2016 20:37, edited 1 time in total.
Towelie

#1627 Re: Svijet bez religija

Post by Towelie »

Ja sam procitala da seksa sa hurijama nece biti ;-) Tacnije,nema seksa "tamo gore".
Molim?! :D :D :D
Salim se, citao sam i ja slicno. Valjda cemo saznati kad odemo "gore". :wink:
Connaisseur Karlin

#1628 Re: Svijet bez religija

Post by Connaisseur Karlin »

Towelie wrote:
A sta ce biti sa zenama ,dali one imaju muske hurije? Inace,prica o hurijama je tipicna muska religijska bajka.
zagortenej wrote:
Connaisseur Karlin wrote: Kako sad nema? :D
Eto,zamisli da imas seks sa zenskim vanzemaljcem. :D
Connaisseur Karlin

#1629 Re: Svijet bez religija

zagortenej wrote: a hoće li ga biti igdje?
Mislim da nece svakome :lol:
Pa,da,objasnim,umre musliman,cekaju ga hurije i nejgova zena ako udje u dzenet,ako umre muslimanka,ona nema toliko zelje za seksom,njoj je drazi nakit,kazu hadisi ;a ako umre katolik,nema seksa u raju,tako je reako Glas Koncila. :oops:
dustaban

#1630 Re: Svijet bez religija

Post by dustaban »

To sto vi zovete zivotom poslije smrti... to vam je klasicna reciklaza gdje bastenska stolica niti ne zna da je nekad bila gajba, kamoli da sebe smatra "gajbom u raju"!
Smrcak15

#1631 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

AleksoMKD wrote:Kao sto sam pisao, "zivi fosili" ipak evoluiraju, slicno telo ostaje jer je osnovni dizajn dobar ali genetski ima razvoja.

Mozes li mi dati neki link za ovaj takozvani "homo erectus" iz Malezije je ne mogu nista da nadjem?
http://m.harunyahya.com/tr/works/592/Da ... gin-of-Man
Smrcak15

#1632 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:
Smrcak15 wrote:
Dozer wrote: Nego, jedno pitanje za tebe - Ako je u tom raju sve tako predivno, prekrasno, savrseno, itd., zasto se svi vjernici polomise da ozdrave kada tesko obole, npr. od raka, pri cemu se pate mjesecima i godinama pokusavajuci se izlijeciti i sto duze ostati na ovome svijetu...?
zato sto nikad neznas kakav ti je kraj, nisi siguran sa 100% da ces zasluziti Raj, a u ostalom za vjernika rana smrt je uskracivanje rada dobrih djela a to je odmah manja nagrada, sto vise zivis a radis dobro veca je nagrada u raju, jeli ti sad jasno sto?

u ostalom i kad znas da te ceka Raj, opet sa zebnjom se ide na onaj svijet jer valja stati pred Allaha , gospodara svih svjetova i polagati racune.
Preskocicu ostalo, mamne snage, a ni zivaca, pa cu samo ovo...

Jadan ne bio... kakva dobra djela ces raditi kad si na hemoterapijama i zracenjima, fataju te gangrene, ziv se raspadas, i na kraju nemas pojma ni ko si, ni sta si, ni kako se zoves....nista. A to nekad traje mjesecima...

E, bas te takve vjernike bog dobro nagradi - da se zivi raspadaju.... Ali, onda ce ih, valjda, posaditi tamo negdje da ponovo niknu, k'o biljke....
Ima smisla...k'o biljka umro na ovom svijetu, k'o biljka niknuo na onom. Zakljucak, kako si ovdje umro, tamo ces tako zivjeti - k'o biljka :lol:

De, ziv bio, neka te... :D
Naravno da mozes radit dobra djela od lijepe rijeci upucene pa do osmjeha na licu kad sretnes prijatelja pa sve do strpljenja u ime boga, cak kad prineses zalogaj u usta zene jd dobro djelo i ne samo to nego i seks sa svojom zenom spada u dobro djelo za koje slijedi nagrada na sudnjem danu. A sto se tice muka koje vjernik prolazi to mu je ciscenje od grijeha i podizanje stepena u raju, isto kao kad zlato na vatru stavljas da odsgranis sve sto nevalja i dobijes cisto zlato. Kad vide neki kakve ce nagrade dobiti na sudnjem danu pizeljet ce da su i. Kidali meso od kostiju na ovom svijetu samo da dobiju i oni takvu nagradu
Smrcak15

#1633 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

asurbanipal wrote:
Smrcak15 wrote:evo jedan lijep tekst o Dzennetu

A sve slike sa dunjaluka... :lol:
Pa da je raj kao na slikama ali da je vjecan vrrijedilo bi se boriti za to a raj je daleko ljepsi od tih slika, te slike su samo malo da docara situaciju
Smrcak15

#1634 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Nero Histrion wrote:
asurbanipal wrote:

E bas tako,@asurbanipal :thumbup:,

kakav je to Dzennet gdje se ista nalik na dunjaliucke uzivancije moze naci tipa- kelnera s krpom preko ruke, pozlacenih predmeta, skupih gradjevina nastalih u sumnjivim vremenima, iza svake one zemaljske pozlate koja pokusava docarati dzennetske ljepote krije se pad ljduskog morala, nedostatak empatije ... ne kontam, moram priznat. :roll: , al' haj valjda nisam dovoljno upucen, sta li? :?
U dzennetu su samo rijeci iste kad se sporedi sa ovim svijetom sve ostalo se razlikuje i daleko bolje je.

Slike su tu da docaraju koliko toliko, a vala da je dzenet takav ali da je vjecan vrijedilo bi se boriti za njega
Dozer

#1635 Re: Svijet bez religija

Post by Dozer »

Smrcak... A kako ti znas kako je tamo? Bio? Vidio? Pricao ti neko ko se malo vratio otamo da ti prenese utiske? :D
Smrcak15

#1636 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Towelie wrote:
asurbanipal wrote:

I na stranu sto nekog zaista ne impresioniraju basce pored kojih ce rijeke teci i orgije sa hurijama, jer jelte imali su to sve vec i ovde. :lol:
Kad tako kazes o da nepoznajes dzennet jer nije imati stvari u dzennetu i imati ovdje kao da je to dvoje usporedivo. Imati kucu u dzennetu i sporediti sa kucama ovdje je poput onog covjeka koji zivi u kuci od blata i suhe zivotinjske balege i hvali se kako i on ima kucu kao da su kuce u dzennetu od blata i balege a ne recimo od zlata dijamanata dragog kamenja itd
Upravo je na tom nivou kad kazes pa i drugi imaju na ovom svijetu je poput sporedjenja kuce od blata i balege sa kucom Od zlata dijamanata mermera safira i ostalog dragocjenog materijala.
Smrcak15

#1637 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Towelie wrote:
asurbanipal wrote: A sve slike sa dunjaluka... :lol:
Bit ce seks izmedju bracnih parova u dzenetu a seks je 100 puta bolji nego na ovom svijetu, znaci orgazam intezivniji 100 puta nego na ovom svijetu, nema trudnoce niti izbacivanja sperme
Connaisseur Karlin

#1638 Re: Svijet bez religija

Smrcak15 wrote:
Bit ce seks izmedju bracnih parova u dzenetu a seks je 100 puta bolji nego na ovom svijetu, znaci orgazam intezivniji 100 puta nego na ovom svijetu, nema trudnoce niti izbacivanja sperme
A ako je jedno otislo u dzenet,a drugo u dzehenem!?

U zivot poslije smrti vjeruju mnoge religije,sekte,pagani :D
asurbanipal

#1639 Re: Svijet bez religija

Post by asurbanipal »

Smrcak15 wrote: Upravo je na tom nivou kad kazes pa i drugi imaju na ovom svijetu je poput sporedjenja kuce od blata i balege sa kucom Od zlata dijamanata mermera safira i ostalog dragocjenog materijala.

:mrgreen:

Image
Smrcak15

#1640 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Towelie wrote:
A sta ce biti sa zenama ,dali one imaju muske hurije? Inace,prica o hurijama je tipicna muska religijska bajka.
zagortenej wrote:
Connaisseur Karlin wrote: Kako sad nema? :D
Eto,zamisli da imas seks sa zenskim vanzemaljcem. :D
Zene ce dobiti lijepe i zgodne muskarce koji ce biti atraktivnog izgleda, ljepota ce i. Biti kao u najljepseg covjeka koji je ikad hodao zemljo. Poslanika jusufa, za kojeg su zene u egiptu govorile da je andjeo a ne covjek zbog njihove opsjednutosti njegovom ljepotom, dok je vladara egipta zena htjela ga silovati i kad nije uspjela u svojoj nakani strpali ga u zatvor. Eto kakve ce muskarce zene dobiti
asurbanipal

#1641 Re: Svijet bez religija

Post by asurbanipal »

Smrcak15 wrote:

:lol: :lol: :lol:

Ko ti je to prič'o ?
zagortenej

#1642 Re: Svijet bez religija

Post by zagortenej »

Smrcak15 wrote:
Zene ce dobiti lijepe i zgodne muskarce koji ce biti atraktivnog izgleda, ljepota ce i. Biti kao u najljepseg covjeka koji je ikad hodao zemljo. Poslanika jusufa, za kojeg su zene u egiptu govorile da je andjeo a ne covjek zbog njihove opsjednutosti njegovom ljepotom, dok je vladara egipta zena htjela ga silovati i kad nije uspjela u svojoj nakani strpali ga u zatvor. Eto kakve ce muskarce zene dobiti
Biće sexa k'o u priči :lol:
Jel se ti muškarci sto ce ih žene dobiti zovu hurci? :)
Connaisseur Karlin

#1643 Re: Svijet bez religija

Smrcak15 wrote:
Zena,vladara Egipta,je htjela silovati Jusufa? Ko je otisao u zatvor? Pisi malo jasnije,nista nisam razumjela!
asurbanipal

#1644 Re: Svijet bez religija

Post by asurbanipal »

Smrcak15 wrote:

Image
Nero Histrion

#1645 Re: Svijet bez religija

Post by Nero Histrion »

zagortenej wrote:
Smrcak15 wrote:
Biće sexa k'o u priči :lol:
Jel se ti muškarci sto ce ih žene dobiti zovu hurci? :)
:lol: :lol:
Lopov-eliminator

#1646 Re: Svijet bez religija

Post by Lopov-eliminator »

Bolan Smrcak, hajd nemuslimani ali kao sto vidis cak se i muslimani sprdaju s tvojim nebulozama, isto kao kad si se gadjao onim kvazidokazima, da li ti to nesto govori?
Last edited by Lopov-eliminator on 16/03/2016 22:29, edited 1 time in total.
zagortenej

#1647 Re: Svijet bez religija

Post by zagortenej »

asurbanipal wrote:
Smrcak15 wrote:

Image
Posto ce se u dzennetu navodno pričati na arapskom jeziku (!), vjerovatno ce arapi biti najzastupljenija populacija koja će da zigu :lol:
Last edited by zagortenej on 16/03/2016 22:28, edited 1 time in total.
Smrcak15

#1648 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:Smrcak... A kako ti znas kako je tamo? Bio? Vidio? Pricao ti neko ko se malo vratio otamo da ti prenese utiske? :D
Znam zato sto nas je Allah informisao preko Kur'ana a muhammed je licno ulazio u dzennet u noci miradza oreko svoje astralne projekcije i poslije opisivao sve sta je vidio.

Imamo takve informacije da se zna skoro do najsitnih detalja kako je sve opisano. Pa cak imaju razgovori zapisani izmedju dzenetlija o cemu ce pricati i kako ce e prisjecati zivota na ovom svijetu izmedju ostalog zajedno dok budu sjedili i uzivali u rajskim uzivanjima.

Toiko sam saznao informacija da vise neznam sta bi jos trebao saznati osim sto bi vomio to vidjeti svojim ocima :) tolino je raj atraktivan da ce covjek Allaha u lice lagati samo da udje u raj. Samo kad bi stao pred kapijom raja pomislio bi sigurno kad je ovako ogromnih propocija i velicanstveno kako li je tek unutra.
Nero Histrion

#1649 Re: Svijet bez religija

Post by Nero Histrion »

Smrcak15 wrote:
Kad tako kazes o da nepoznajes dzennet jer nije imati stvari u dzennetu i imati ovdje kao da je to dvoje usporedivo. Imati kucu u dzennetu i sporediti sa kucama ovdje je poput onog covjeka koji zivi u kuci od blata i suhe zivotinjske balege i hvali se kako i on ima kucu kao da su kuce u dzennetu od blata i balege a ne recimo od zlata dijamanata dragog kamenja itd
Upravo je na tom nivou kad kazes pa i drugi imaju na ovom svijetu je poput sporedjenja kuce od blata i balege sa kucom Od zlata dijamanata mermera safira i ostalog dragocjenog materijala.

Cemu onda postaviti u opisu dzennetskih ljepota dunjalucke slike, kad se dzennetsko nista i nicim ne moze docarati, spoznati i td itd.osim na licu mjesta, :? fakat mi nije jasno. Postavljene slike su slike bogatih trpeza, skupih turistickih odmaralista, pozlacenih statua i dvoraca, vodoskoka po bjelosvejtskim hotelima, da ne govorim o onoj :lol: muskoj huriji-konobaru koji eto treba da docara ko ce sve sluziti, tobejarabi, tamo. :?
Smrcak15

#1650 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Smrcak15 wrote:
A ako je jedno otislo u dzenet,a drugo u dzehenem!?

U zivot poslije smrti vjeruju mnoge religije,sekte,pagani :D
Onda ces biti udata za onoga ko ti si najvise svidja u raju
Locked