Tako sto vi u nepodebljanoj Kifli i ova saka jada ovdje ocito jos imate ambicije zapocete sa sporazumom Cvetkovic-Macek, a preko NDH, Tudjmana i danas uljudbenog Milanovica... ono, uzgrozba, treci, predzidje krscanstva, podjela...dalmatinka wrote:Ajmo još jedan primjer. U Plodinama neki dan odoh kupiti ulje. Imaju tri različite ambalaže svoje robne marke pa ja iz znatiželje pročitam deklaracije. Jedno je iz Bugarske, drugo iz Rumunjske, treće iz Srbije.and wrote:naravno uvoznici i distributeri,al uz pomoć države.pametne.koja takve ljude podržavadalmatinka wrote:@and - tko uvozi robu i plasira je na tržište? Država ili uvoznici i distributeri?
to je normalan i pametan način plasiranja svojih proizvoda i da ne bude zabune to je pametan potez na kojem vam čestitam.
Kako to da država se država nije umiješala nego eto zabranjuje samo bosanske proizvode. Biti će ipak da bosanski proizvođači ne znaju plasirati svoje proizvode. Btw, kupila sa Tena ulje po koje sam i došla, skuplje od sva tri,ali provjereno.
Moja mjesecna potrosacka korpa sadrzi u prosjeku 70 % bosanskih proizvoda iz svih dijelova zemlje, a kupujem samo ono sto je konkurentno cijenom i kvalitetom, sve uprkos monopolu koji je ovdje pokusao usposaviti Todoric, ali i tu ga je ispusio. Tih 30% uglavnom otpada na proizvode koji se u BiH ne proizvode, poput maslinovog ulja i sl. Ulje kupujem talijansko ili iz Tunisa i ne pada mi na pamet kupovati hrvatsko, posebno nakon afere sa splitskim SMS-om koji je pod uljem prodavao otrov, kao uostalom i mnoge druge hrvatske firme, poput Dukata i drugih.
Mi bez vas mozemo, vi bez nas ne, jer nemate sansu ni u Austriji, ni u Njemackoj, ni u Mađarskoj, ni u Francuskoj, niti bilo gdje drugo. U Podgorici nedavno u supermarketu bosanskih proizvoda duplo vise nego ovdje u Konzumu bosanskih i za Crnogorce i druge to valja, ali ne i za vas uljudbene. Jednako kao i prema nama, odnosite se i prema Srbiji, CG, Makedoniji, pogotovo sad kad vam je EU udarila u glavu, a ustvari ste najveci jad i banana u njoj i prema vama su Rumunija i Bugarska stotinu godina naprijed. Pitam se samo kad vas poput nas najure i Srbi, Crnogorci, Makedonci, Kosovari, kako cete onda otplacivati dugove.
I da, neki dan sam prinudjen kupio dnevne novine u Konzumu, jer je bila nedjelja i vec nista nije radilo i dva dana sam imao grizu savjesti zbog te marke. Osim toga, uopste se ne mogu sjetiti kad sam kupio nesto hrvatsko i to nije bila stvar bojkota, vec prosto zato sto su ovdje hrvatski proizvodi nekonkurentni, skuplji od ostalih, a uglavnom smece samo takvo, koje nigdje osim pomenutih zemalja ne moze proci. Ovaj uljudbeni europski fasizam oko mlijeka i krompira definitivno je presudio da odbacim i svaku pomisao da kupim nesto iz Hrvatske, a tako je kod 90% ljudi koje srecem i koje je najnovija europska uljudba i ugrozba definitivno osvijestila.