Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
mmaar

#1626 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mmaar »

dalmatinka wrote:
and wrote:
dalmatinka wrote:@and - tko uvozi robu i plasira je na tržište? Država ili uvoznici i distributeri?
naravno uvoznici i distributeri,al uz pomoć države.pametne.koja takve ljude podržava
to je normalan i pametan način plasiranja svojih proizvoda i da ne bude zabune to je pametan potez na kojem vam čestitam.
Ajmo još jedan primjer. U Plodinama neki dan odoh kupiti ulje. Imaju tri različite ambalaže svoje robne marke pa ja iz znatiželje pročitam deklaracije. Jedno je iz Bugarske, drugo iz Rumunjske, treće iz Srbije.
Kako to da država se država nije umiješala nego eto zabranjuje samo bosanske proizvode. Biti će ipak da bosanski proizvođači ne znaju plasirati svoje proizvode. Btw, kupila sa Tena ulje po koje sam i došla, skuplje od sva tri,ali provjereno. :D
Tako sto vi u nepodebljanoj Kifli i ova saka jada ovdje ocito jos imate ambicije zapocete sa sporazumom Cvetkovic-Macek, a preko NDH, Tudjmana i danas uljudbenog Milanovica... ono, uzgrozba, treci, predzidje krscanstva, podjela...

Moja mjesecna potrosacka korpa sadrzi u prosjeku 70 % bosanskih proizvoda iz svih dijelova zemlje, a kupujem samo ono sto je konkurentno cijenom i kvalitetom, sve uprkos monopolu koji je ovdje pokusao usposaviti Todoric, ali i tu ga je ispusio. Tih 30% uglavnom otpada na proizvode koji se u BiH ne proizvode, poput maslinovog ulja i sl. Ulje kupujem talijansko ili iz Tunisa i ne pada mi na pamet kupovati hrvatsko, posebno nakon afere sa splitskim SMS-om koji je pod uljem prodavao otrov, kao uostalom i mnoge druge hrvatske firme, poput Dukata i drugih.

Mi bez vas mozemo, vi bez nas ne, jer nemate sansu ni u Austriji, ni u Njemackoj, ni u Mađarskoj, ni u Francuskoj, niti bilo gdje drugo. U Podgorici nedavno u supermarketu bosanskih proizvoda duplo vise nego ovdje u Konzumu bosanskih i za Crnogorce i druge to valja, ali ne i za vas uljudbene. Jednako kao i prema nama, odnosite se i prema Srbiji, CG, Makedoniji, pogotovo sad kad vam je EU udarila u glavu, a ustvari ste najveci jad i banana u njoj i prema vama su Rumunija i Bugarska stotinu godina naprijed. Pitam se samo kad vas poput nas najure i Srbi, Crnogorci, Makedonci, Kosovari, kako cete onda otplacivati dugove.

I da, neki dan sam prinudjen kupio dnevne novine u Konzumu, jer je bila nedjelja i vec nista nije radilo i dva dana sam imao grizu savjesti zbog te marke. Osim toga, uopste se ne mogu sjetiti kad sam kupio nesto hrvatsko i to nije bila stvar bojkota, vec prosto zato sto su ovdje hrvatski proizvodi nekonkurentni, skuplji od ostalih, a uglavnom smece samo takvo, koje nigdje osim pomenutih zemalja ne moze proci. Ovaj uljudbeni europski fasizam oko mlijeka i krompira definitivno je presudio da odbacim i svaku pomisao da kupim nesto iz Hrvatske, a tako je kod 90% ljudi koje srecem i koje je najnovija europska uljudba i ugrozba definitivno osvijestila.
Last edited by mmaar on 05/09/2015 18:29, edited 3 times in total.
mmaar

#1627 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mmaar »

Kitrona wrote: Ajmo ponovo - blokada nije došla zbog "umjetničkog dojma". BiH sebi traži prava koja ne želi ponuditi zauzvrat.
:lol: :lol: :lol:

Kakav tipicni hinjaluk, licemjerje i pokvarenost i jos misle da neko pusi njihove gadosti i nebuloze :D

Mi bez vas mozemo, vi bez nas ne :) Cao, cao, druze uljudbeni i zelim vam sto tvrdje prizemljenje, a ko je sta traziio i kako, vidjet ce se u srijedu, a steta koju je Hrvatska napravila svojoj ekonomiji nece biti tako lako sanirana :D
Drvosjeca iz Dejcica

#1628 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

mmaar wrote: Tako sto vi u Kifli i ova saka jada ovdje ocito jos imate ambicije zapocete sa sporazumom Cvetkovic-Macek, a preko NDH, Tudjmana i danas uljudbenog Milanovica... ono, uzgrozba, treci, predzidje krscanstva, podjela...

Moja mjesecna potrosacka korpa sadrzi u prosjeku 70 % bosanskih proizvoda iz svih dijelova zemlje, a kupujem samo ono sto je konkurentno cijenom i kvalitetom, sve uprkos monopolu koji je ovdje pokusao usposaviti Todoric, ali i tu ga je ispusio. Tih 30% uglavnom otpada na proizvode koji se u BiH ne proizvode, poput maslinovog ulja i sl. Ulje kupujem talijansko ili iz Tunisa i ne pada mi na pamet kupovati hrvatsko, posebno nakon afere sa splitskim SMS-om koji je pod uljem prodavao otrov, kao uostalom i mnoge druge hrvatske firme, poput Dukata i drugih.

Mi bez vas mozemo, vi bez nas ne, jer nemate sansu ni u Austriji, ni u Njemackoj, ni u Mađarskoj, ni u Francuskoj, niti bilo gdje drugo. U Podgorici nedavno u supermarketu bosanskih proizvoda vise nego ovdje u Konzumu hrvatskih i za Crnogorce i druge to valja, ali ne i za vas uljudbene. Jednako kao i prema nama, odnosite se i prema Srbiji, CG, Makedoniji, pogotovo sad kad vam je EU udarila u glavu, a ustvari ste najveci jad i banana u njoj i prema vama su Rumunija i Bugarska stotinu godina naprijed. Pitam se samo kad vas poput nas najure i Srbi, Crnogorci, Makedonci, Kosovari, kako cete onda otplacivati dugove.

I da, neki dan sam prinudjen kupio dnevne novine u Konzumu, jer je bila nedjelja i vec nista nije radilo i dva dana sam imao grizu savjesti zbog te marke. Osim toga, uopste se ne mogu sjetiti kad sam kupio nesto hrvatsko i to nije bila stvar bojkota, vec prosto zato sto su ovdje hrvatski proizvodi nekonkurentni, skuplji od ostalih, a uglavnom smece samo takvo, koje nigdje osim pomenutih zemalja ne moze proci. Ovaj uljudbeni europski fasizam oko mlijeka i krompira definitivno je presudio da odbacim i svaku pomisao da kupim nesto iz Hrvatske, a tako je kod 90% ljudi koje srecem i koje je najnovija europska uljudba i ugrozba definitivno osvijestila.
Amin i hvala im na tome. :mrgreen:
dalmatinka

#1629 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by dalmatinka »

mmaar

Tako sto vi u Kifli i ova saka jada ovdje ocito jos imate ambicije zapocete sa sporazumom Cvetkovic-Macek, a preko NDH, Tudjmana i danas uljudbenog Milanovica... ono, uzgrozba, treci, predzidje krscanstva, podjela...

Mi bez vas mozemo, vi bez nas ne, jer nemate sansu ni u Austriji, ni u Njemackoj, ni u Mađarskoj, ni u Francuskoj, niti bilo gdje drugo. U Podgorici nedavno u supermarketu bosanskih proizvoda vise nego ovdje u Konzumu hrvatskih i za Crnogorce i druge to valja, ali ne i za vas uljudbene. Jednako kao i prema nama, odnosite se i prema Srbiji, CG, Makedoniji, pogotovo sad kad vam je EU udarila u glavu, a ustvari ste najveci jad i banana u njoj i prema vama su Rumunija i Bugarska stotinu godina naprijed. Pitam se samo kad vas poput nas najure i Srbi, Crnogorci, Makedonci, Kosovari, kako cete onda otplacivati dugove.

I da, neki dan sam kupio ne obracajuci paznju dnevne novine u Konzumu, jer je bila nedjelja i vec nista nije radilo i dva dana sam imao grizu savjesti zbog te marke. Osim toga, uopste se ne mogu sjetiti kad sam kupio nesto hrvatsko i to nije bila stvar bojkota, vec prosto zato sto su ovdje hrvatski proizvodi nekonkurentni, skuplji od ostalih, a uglavnom smece samo takvo, koje nigdje osim pomenutih zemalja ne moze proci. Ovaj uljudbeni europski fasizam oko mlijeka i krompira definitivno je presudio da odbacim i svaku pomisao da kupim nesto iz Hrvatske, a tako je kod 90% ljudi koje srecem i koje je najnovija europska uljudba i ugrozba definitivno osvijestila.
Ti očito imaš puno većih problema od nas. Potraži pomoć. :-)

P.S. Nitko nije nenadomjestiv. KOga nema bez njega se može. :mrgreen:
Kitrona

#1630 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Kitrona »

mmaar wrote:
dalmatinka wrote:
and wrote: naravno uvoznici i distributeri,al uz pomoć države.pametne.koja takve ljude podržava
to je normalan i pametan način plasiranja svojih proizvoda i da ne bude zabune to je pametan potez na kojem vam čestitam.
Ajmo još jedan primjer. U Plodinama neki dan odoh kupiti ulje. Imaju tri različite ambalaže svoje robne marke pa ja iz znatiželje pročitam deklaracije. Jedno je iz Bugarske, drugo iz Rumunjske, treće iz Srbije.
Kako to da država se država nije umiješala nego eto zabranjuje samo bosanske proizvode. Biti će ipak da bosanski proizvođači ne znaju plasirati svoje proizvode. Btw, kupila sa Tena ulje po koje sam i došla, skuplje od sva tri,ali provjereno. :D
Tako sto vi u nepodebljanoj Kifli i ova saka jada ovdje ocito jos imate ambicije zapocete sa sporazumom Cvetkovic-Macek, a preko NDH, Tudjmana i danas uljudbenog Milanovica... ono, uzgrozba, treci, predzidje krscanstva, podjela...

Mi bez vas mozemo, vi bez nas ne, jer nemate sansu ni u Austriji, ni u Njemackoj, ni u Mađarskoj, ni u Francuskoj, niti bilo gdje drugo. U Podgorici nedavno u supermarketu bosanskih proizvoda duplo vise nego ovdje u Konzumu bosanskih i za Crnogorce i druge to valja, ali ne i za vas uljudbene. Jednako kao i prema nama, odnosite se i prema Srbiji, CG, Makedoniji, pogotovo sad kad vam je EU udarila u glavu, a ustvari ste najveci jad i banana u njoj i prema vama su Rumunija i Bugarska stotinu godina naprijed. Pitam se samo kad vas poput nas najure i Srbi, Crnogorci, Makedonci, Kosovari, kako cete onda otplacivati dugove.

Ja osobno nemam nista protiv da se ogradimo sa onima kojima instrukcije dolaze iz Saudijske Arabije.

Svejedno, hrvatskih proizvoda se nikad neces moci rijesiti. Najveci turisticki potencijali drzave su u rukama Hrvata tako da cete u Neumu jesti hrvatske proizvode a stranci u Medjugorju isto tako.

A ti se požderi radi toga!
mmaar

#1631 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mmaar »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Amin i hvala im na tome. :mrgreen:
I ja kazem :) Eno im sad Europa :lol:

Mi smo ionako beznacani i u Bosni i u ostalim ex-yu drzavama :D
Bosnjak333

#1632 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Bosnjak333 »

Hajmo izjednaciti prava na nacin sto cete vi za duplo smanjiti svoj izvoz u BiH i na taj nacin biti jednaki s nama. Dok god vise izvozite u BiH nego sto uvozite iz nje nemate se sta buniti jer da vas na neki nacin maltretiramo ne bi imali suficit od 500 miliona u vanjskotrgovinskim odnosima.

Osim sto kmece nasi lokalni Hrvati sad su poceli i oni pravi (barem se nadam da si pravi i da ti korijeni nisu bosanski). Haj sto majoriziramo Hercegovce, ali poceli smo majorizirati cijelu Republiku Hrvatsku. :mrgreen:
mmaar

#1633 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mmaar »

dalmatinka wrote: Ti očito imaš puno većih problema od nas. Potraži pomoć. :-)

P.S. Nitko nije nenadomjestiv. KOga nema bez njega se može. :mrgreen:
Nemam ja problema, vec oni koji vode Hrvatsku i hrvatski narod preko sto godina, uz izuzetak Stipe Suvara. :)
Drvosjeca iz Dejcica

#1634 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Bosnjak333 wrote:Hajmo izjednaciti prava na nacin sto cete vi za duplo smanjiti svoj izvoz u BiH i na taj nacin biti jednaki s nama. Dok god vise izvozite u BiH nego sto uvozite iz nje nemate se sta buniti jer da vas na neki nacin maltretiramo ne bi imali suficit od 500 miliona u vanjskotrgovinskim odnosima.

Osim sto kmece nasi lokalni Hrvati sad su poceli i oni pravi (barem se nadam da si pravi i da ti korijeni nisu bosanski). Haj sto majoriziramo Hercegovce, ali poceli smo majorizirati cijelu Republiku Hrvatsku. :mrgreen:
:pisnuo:
Kitrona

#1635 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Kitrona »

mmaar wrote:
Kitrona wrote: Ajmo ponovo - blokada nije došla zbog "umjetničkog dojma". BiH sebi traži prava koja ne želi ponuditi zauzvrat.
:lol: :lol: :lol:

Kakav tipicni hinjaluk, licemjerje i pokvarenost i jos misle da neko pusi njihove gadosti i nebuloze :D

Mi bez vas mozemo, vi bez nas ne :) Cao, cao, druze uljudbeni i zelim vam sto tvrdje prizemljenje, a ko je sta traziio i kako, vidjet ce se u srijedu, a steta koju je Hrvatska napravila svojoj ekonomiji nece biti tako lako sanirana :D

BiH GDP - 18,34 milijardi USD.
Hrvatski GDP - 58 milijardi USD

Izvoz BiH u HR - 600 milijuna USD
Izvoz HR u BiH - 1200 milijuna USD

Udio izvoza BiH u HR - cca 3%
Udio izvoza HR u BiH - cca 2%

Ćao :bih:
Bosnjak333

#1636 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Bosnjak333 »

Kitrona wrote:

Ja osobno nemam nista protiv da se ogradimo sa onima kojima instrukcije dolaze iz Saudijske Arabije.

Svejedno, hrvatskih proizvoda se nikad neces moci rijesiti. Najveci turisticki potencijali drzave su u rukama Hrvata tako da cete u Neumu jesti hrvatske proizvode a stranci u Medjugorju isto tako.

Bingo je otvorio supermarket u Neumu tako da ce zastupljenost bh proizvodima od sada i tamo biti zagarantovana
Kitrona

#1637 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Kitrona »

Bosnjak333 wrote:Hajmo izjednaciti prava na nacin sto cete vi za duplo smanjiti svoj izvoz u BiH i na taj nacin biti jednaki s nama. Dok god vise izvozite u BiH nego sto uvozite iz nje nemate se sta buniti jer da vas na neki nacin maltretiramo ne bi imali suficit od 500 miliona u vanjskotrgovinskim odnosima.

To što hoćeš se zove planirana ekonomija i nije u skladu sa EU pravilima. Robnu razmjenu diktira isključivo ponuda i potražnja.
Kitrona

#1638 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Kitrona »

Bosnjak333 wrote:
Kitrona wrote:

Bingo je otvorio supermarket u Neumu tako da ce zastupljenost bh proizvodima od sada i tamo biti zagarantovana

Govorim o gostima u hotelima. Par kila paradajza ionako ne utiče puno.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1640 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Bobi »

Samo za info...DUKAT mliječni proizvodi na BiH policama se proizvode u BiH od BiH mlijeka :D ...ne njih bojkotovati :D.
Bosnjak333

#1641 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Bosnjak333 »

Kitrona wrote:

To što hoćeš se zove planirana ekonomija i nije u skladu sa EU pravilima. Robnu razmjenu diktira isključivo ponuda i potražnja.
Isto ti je i sa clanstvom u CEFTA-i i EU, robnu razmjenu diktiraju zakoni i ugovori. :)
Bosnjak333

#1642 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Bosnjak333 »

Kitrona wrote:
Bosnjak333 wrote:
Kitrona wrote:

Govorim o gostima u hotelima. Par kila paradajza ionako ne utiče puno.
U Neumu Bosnjaci drze minimalno 30 % nekretnina, a ista je stvar i sa hrvatskim primorjem. :lol:
Cornholio_

#1643 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Cornholio_ »

Jel ovo o moralu pricaju konjusari sto su u prethodnom ratu, i jednom poslije da budemo posteni, promijenili 4 puta stranu? Nezapamceno nesta u historiji
Glasujmo za cjelovitu BiH, pa malo sa cetnicima da podilimo Bosnu da istrijebimo Bosnje, pa trci Klinktonu da natjera te iste Bosnje u Federaciju jer nam dapace i oni jebase majku, e sad hocemo entitet sa Dodom kao bratom itd...dokle braco konjusari, dokle?
Cornholio_

#1644 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Cornholio_ »

Bobi wrote:Samo za info...DUKAT mliječni proizvodi na BiH policama se proizvode u BiH od BiH mlijeka :D ...ne njih bojkotovati :D.
To je primljeno k znanju vec. :mrgreen:
Bodkin

#1645 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Bodkin »

Cornholio_ wrote:Jel ovo o moralu pricaju konjusari sto su u prethodnom ratu, i jednom poslije da budemo posteni, promijenili 4 puta stranu? Nezapamceno nesta u historiji
Glasujmo za cjelovitu BiH, pa malo sa cetnicima da podilimo Bosnu da istrijebimo Bosnje, pa trci Klinktonu da natjera te iste Bosnje u Federaciju jer nam dapace i oni jebase majku, e sad hocemo entitet sa Dodom kao bratom itd...dokle braco konjusari, dokle?
a ko jos :D
dalmatinka

#1646 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by dalmatinka »

Bodkin wrote:
Cornholio_ wrote:Jel ovo o moralu pricaju konjusari sto su u prethodnom ratu, i jednom poslije da budemo posteni, promijenili 4 puta stranu? Nezapamceno nesta u historiji
Pogodi! :D
Bodkin

#1647 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Bodkin »

dalmatinka wrote:
Bodkin wrote:
Pogodi! :D
ne bih ipak, volio bih da nam kolega razjasni :D
prof.

#1648 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by prof. »

zunazu wrote:
ovo je sve češća reakcija ljudi u mojoj okolini, od kolega, komšija, rodbine do prijatelja i to je pravi odgovor. ako već žele da se odvoje od 'nas koji primamo naredbe iz saudijske arabije' :-) dajte da im pomognemo, red je :D

ja jedva čekam da vidim prve pokazatelje, brojke i statistiku, sad je rano za te stvari ali ide vrijeme, pred nama je :thumbup:
mmaar

#1649 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mmaar »

Kitrona wrote:

Iz Saudijske Arabije :lol: :lol: :lol:

Za razliku od onih kojima instrukcije stizu iz ozloglasenog Vatikana, Bosnjacima instrukcije stizu nazalost iz nekih drugih, ali ipak sekularnih zemalja..

U Neum ne zalazim, ali da zalazim kupovao bi logicno u Bingu zbog cijena i izbora. Zato u Bingu kupujem na tromedji u Citluku, u Kiseljaku, u Busovaci, itd, mada kako povremeno posjecujem Zapadnu Hercegovinu, mogu odgovorno tvrditi da i u drugim prodavnicama, na beznzinskim pumpama, kioscima, restoranima, takodjer ima jako puno domacih proizvoda i to iz svih dijelova BiH, a ja ne pravim razliku i kupujem jednako i ono proizvedeno u Citluku i Livnu, kao i u Travniku, Sarajevu, Zenici ili Banja Luci i Trebinju. Za svaki kupljeni domaci proizvod iz bilo kojeg dijela BiH, pare ostaju i ovdje i rasporedjuju se u sve dijelove BiH, od gradnje auto-puta do Pocitelja, preko ulaganja u skolstvo, zdravstvo, drugu infrastrukturu, a vi samo kupujte u Konzumu i robu iz Hrvatske i tako unistavajte i proizvodjace u Citluku, Capljini, Sirokom, Grudama i onda se iseljavajte i kukajte o uzgrozbi, a lijepoj vasoj vas jedva cekaju.
Cornholio_

#1650 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Cornholio_ »

Bodkin wrote:
Braca im iz VRS-a, evo i zeleni smajli :D
Post Reply