Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Dozer

#1626 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Dozer »

Fudo387 wrote:
Dozer wrote:
Fudo387 wrote: Pa eto, kad je ova jadna i ratom razorena uspjela nekako napraviti 80 km autoputa, a ona tvoja sjajna i nikad ti prezaljena ni metra, onda je jasno u kakvom se budalastom sistemu nekad zivjelo.
:lol: :lol: :lol:
Beograd - Zagreb, Zagreb - Ljubljana (djelimicno), a onda i Beograd - Nis, pravili su valjda vanzemaljci :lol: :lol: :lol:
To ti je nekih 700+ km
I danas se vozis tim putem ako ides u tim pravcima :D
Ma nema toliko, a sve i da ima boli me djon za njima.
Mene zanima koliko su napravili u Bosni, jebe me se za Nis.
Oooooo pateticaru neprevazidjeni :lol: :lol: :lol:
Ima 740, ako te bas zanima, a to je predaleko od tvojih "ni metra" Image Image

@piupiu
Deder nam zrakni da ovaj Fudo i Burgeras nisu jedan te isti sreco :D
Last edited by Dozer on 26/08/2015 16:05, edited 1 time in total.
5 0 5

#1627 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by 5 0 5 »

burger_pasa wrote:pa covjece mi nemamo zakon o sportu na nivou drzave... pa federacija placa avion fudbalskoj reprezentaciji i troskove hotela... a kanton Sarajevo kosarkaskoj reprezentaciji BiH... ma sta ti imam pricat vise...
evo burger presao na nasu stranu. :thumbup: :thumbup: :lol: :lol: :lol: to je ta drzava o kojoj mi pricamo ovdje. :lol: :lol: :lol:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#1628 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by sabina1 »

AleksoMKD wrote:
cyprus wrote: Odgovor vrlo jednostavan - ta dva naroda su najviše dobila u Jugoslaviji, odnosno najviše izgubila njenim raspadom... Njima bih pridodao i Makedonce...
Kod nas u Makedoniji je 50/50 sto se tice zali za Jugoslavijom. Tacnije ne za Jugoslavijom vec funcionisanjem sistema u svakodnevnici.

Doduse kad se razbole ljudi pa odu u drzavnu bolnicu zaljenje za Jugoslavijom poraste na 90/10.

Nisam za obnovu Jugoslavije (pu, pu, daleko bilo, dovoljno naj jebu politicari ovako pojedinacno, ko zna sta bi nam radili da su zajedno) ali zdravstvo i skoltvo su neuporedivi sa ovim danas, barem u Makedoniji.

Skolske knjige se menjaju svake godine (da ne pricam koje gluposti pisu u njima) zavoj moras sam kupiti kad se povredis iako placas zdravstveno (o lekovima da ne govorim) te se renovirani krov srusi 3 nedelje posle renoviranja istog i ubije 2 pacijenata.

Ne poznajem mnogo situaciju u Makedoniji , ne poznajem mnogo ni makedonsku prošlost niti imam Makedonce za prijatelje....samo poznanike i sve što znam o Makedoniji je iz knjiga ili iz vijesti a na kraju krajeva Makedonija je jedina ex-jugoslovenska republika u kojoj nisam bila.

Dozvoliću sebi da utvrdim slijedeće :

socijalistička ili Titova Jugoslavija je bila JEDINA država koja je OZAKONILA ravnopravnost makedonskog naroda i jezika i jedina koja je Makedonce i makedonski jezik branila od srpskog , bugarskog , albanskog i grčkog nacionalizma i šovinizma.

Nakon SR Makedonije , nastala je današnja Republika Makedonija.

Srdačan pozdrav.
Last edited by sabina1 on 26/08/2015 16:07, edited 1 time in total.
Fudo387

#1629 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

tvsabina wrote:
Fudo387 wrote:
Ma nema toliko, a sve i da ima boli me djon za njima.
Mene zanima koliko su napravili u Bosni, jebe me se za Nis.
U BIH je 1945 godine Fudo bilo JEDVA dvadesetak kilometara asfaltnog druma uopšte a po gradovima - kaldrma.
Uzmi Fudo historijske knjige i komunističke i antikomunističke , uzmi Fudo popise i pročitaj.

Četrdeset godina poslije svako selo je imalo asfaltni put a mi smo bili domaćini Zimskih Olimpijskih Igara i BEZ autoputa.

Tako ti je to moj Fudo....
Nemoj da mi govoris moj Fudo, nisam ja tvoj, i nisam s tobom ovce cuvao. Prijavicu ti post.
Sto se tice ZOI igara, sjecam se i onih ogromnih panoa da se sa glavnih ulica ne vidi onaj ciganluk i zbrdzdola nabacano sivilo.
Isto Sjeverna Koreja.
Dozer

#1630 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Dozer »

Auh... 16 o'clockova..."branioci" odose kucama. Zaradili danasnju dnevnicu (iako katastrofalno neuspjenso :D )

------------

Ja poznajem stanje i u Makedoniji, ali i u SRB i HR i SLO - identicno st(r)anje ovom nasem. Ista prica do u milimetar, sto politicka, sto u narodu.
Fudo387 wrote: Sto se tice ZOI igara, sjecam se i onih ogromnih panoa da se sa glavnih ulica ne vidi onaj ciganluk i zbrdzdola nabacano sivilo.
Isto Sjeverna Koreja.
Image Image
Last edited by Dozer on 26/08/2015 16:10, edited 1 time in total.
sabina1

#1631 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by sabina1 »

Fudo387 wrote:
tvsabina wrote: U BIH je 1945 godine Fudo bilo JEDVA dvadesetak kilometara asfaltnog druma uopšte a po gradovima - kaldrma.
Uzmi Fudo historijske knjige i komunističke i antikomunističke , uzmi Fudo popise i pročitaj.

Četrdeset godina poslije svako selo je imalo asfaltni put a mi smo bili domaćini Zimskih Olimpijskih Igara i BEZ autoputa.

Tako ti je to moj Fudo....
Nemoj da mi govoris moj Fudo, nisam ja tvoj, i nisam s tobom ovce cuvao. Prijavicu ti post.
Sto se tice ZOI igara, sjecam se i onih ogromnih panoa da se sa glavnih ulica ne vidi onaj ciganluk i zbrdzdola nabacano sivilo.
Isto Sjeverna Koreja.
Potemkinova sela tih komunističkih varalica a Olimpijada je zapravo bila na play stationu - Fudo !
sumirprimus

#1632 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by sumirprimus »

Ako se uradi kako je bog zapovidio... evropska norma ne bi ga smio ni osjetit.pricam o sahtovima.
:mrgreen:
Dozer

#1633 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Dozer »

Ne znam cija je norma, ali evropska nije sigurno jer se i te kako osjete. Vec! :D
AleksoMKD

#1634 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by AleksoMKD »

tvsabina wrote:
Dozvoliću sebi da utvrdim slijedeće :

socijalistička ili Titova Jugoslavija je bila JEDINA država koja je OZAKONILA ravnopravnost makedonskog naroda i jezika i jedina koja je Makedonce i makedonski jezik branila od srpskog , bugarskog , albanskog i grčkog nacionalizma i šovinizma.

Nakon SR Makedonije , nastala je današnja Republika Makedonija.

Srdačan pozdrav.
100% :thumbup:

Ja kada raspravljam sa mojim prijateljima koji pljuju po Jugoslaviji pocnem sa onim ko iz "Life of Brian" kada Judean Peoples Front raspravljaju o Rimljanima.

Znaci, osim priznatog jezika, osnivanja vlade (CK bivsi), milicije, akademije nauka, opismenjivanja nepismenog stanovnistva, priznavanja naroda (mozes se izjasniti ko Makedonac), zdravstva i skolstva STA JE JUGOSLAVIJA NAPRAVILA ZA NAS ? :lol:

Tu se zbune obicno i prekine debata.
Fudo387

#1635 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

Evo i predstavnika Makedonije.
Ja ne znam da ste vi ista dole pravili sem ajvara.
Dozer

#1636 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Image Image
sumirprimus

#1637 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by sumirprimus »

Dozer wrote:Ne znam cija je norma, ali evropska nije sigurno jer se i te kako osjete. Vec! :D
ovi za drumski saobracaj nema boga osim ako nije shuferaj.
A ne bi smio bit.evropska norma EN...
Skoro bi rasprava doljani/bijaca...jelde.tunel s nase i tunel s njihove strane od bijace identicni...jedina razlika kod njih kad nagazis bijelu liniju vise udara po tocku.
Fudo387

#1638 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

Dozer wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Image Image
Sta se smijes, ajvar i ona ruzni smoki.
:D
AleksoMKD

#1639 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by AleksoMKD »

Fudo387 wrote:Evo i predstavnika Makedonije.
I autobuse u FAS (fabrika je sjebana privatizacijom te sada uvozimo Autobuse)

I riza u istocnoj makedoniji :D

I MZT je radio punom parom, i desetine fabrika za sve, od papira do delova za tenkove.
Fudo387 wrote: ona ruzni smoki.
Ovo je vec vredjanje na nacionalnoj bazi.
Bolji smoki ne postoji na planeti i jos uvek se proizvodi.
Last edited by AleksoMKD on 26/08/2015 16:25, edited 1 time in total.
Fudo387

#1640 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

Ima li gdje slika tih makedonskih autobusa?
Obecavam da se necu smijati. :mrgreen:
musicman80

#1641 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by musicman80 »

Fudo387 wrote:Evo i predstavnika Makedonije.
Last edited by musicman80 on 26/08/2015 16:29, edited 2 times in total.
Dozer

#1642 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Dozer »

Fudo387 wrote:
Dozer wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Image Image
Sta se smijes, ajvar i ona ruzni smoki.
Ajvar - i to najbolji u Jugi. Danas ga imas opet i ovdje kupiti. Ubjedljivo najbolji.
Paradajz, paprike, ma generalno poljoprivreda - nije bilo boljeg povrca nego tamo. Dakle - prehrambena industrija.
Pa onda Alkaloid, duhanska industrija, celik...ima toga ;)
sumirprimus

#1643 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by sumirprimus »

Ovo je uvreda za obracuna.zna se koji je najnolji smoki i orginal smoki na dunjaluku.corn flips.
AleksoMKD

#1644 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by AleksoMKD »

Fudo387 wrote:Ima li gdje slika tih makedonskih autobusa?
Obecavam da se necu smijati. :mrgreen:

Fabrika i sada postoji no sklapa autobuse u manjem broju za izvoz.

I ko sto napisa kolega Dozer, duhan, poljoprivreda (ljudi su kuce izgradili i decu iskolovali od poloprivrede), celik, rudnici, sve sto je sada propalo.
sumirprimus

#1645 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by sumirprimus »

Makedonski celik za zenicki pusi smouk.eto imaju paprike.al mi imamo kupus.veci smo kupusari :mrgreen: kupus je zdraviji i zec ga jede .
supercali

#1646 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by supercali »

Zar nije ovaj fap iz srbije tj fabrika automobila priboj?
sabina1

#1647 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by sabina1 »

AleksoMKD wrote:
Fabrika i sada postoji no sklapa autobuse u manjem broju za izvoz.

I ko sto napisa kolega Dozer, duhan, poljoprivreda (ljudi su kuce izgradili i decu iskolovali od poloprivrede), celik, rudnici, sve sto je sada propalo.
Zato Vaša vlada danas nažalost baca silne milijarde u spomenike antičkoj Makedoniji u centru Skoplja.
Baš kao da nemate nigdje drugo da investirate.

Srdačan pozdrav.

p.s. vaša izvorna muzika je predivna.
Leons

#1648 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Leons »

tvsabina wrote:
Zato Vaša vlada danas nažalost baca silne milijarde u spomenike antičkoj Makedoniji u centru Skoplja.
nek naprave bunker ili podzemni aerodrom npr.
musicman80

#1649 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by musicman80 »

Da ne zaboravimo kikiriki iz Makedonije.
AleksoMKD

#1650 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by AleksoMKD »

tvsabina wrote: Zato Vaša vlada danas nažalost baca silne milijarde u spomenike antičkoj Makedoniji u centru Skoplja.
Baš kao da nemate nigdje drugo da investirate.
Lakse se krade. Ko ce da kaze koliko "kosta" umetnost.
Skluptor dobije 10% od dogovorene sume a ostatak izvadi sa racuna i isplati ko mu je vec dogovorio.
Bolnice se raspadaju al imamo novih 3-4 spomenika svaki dan.

Srdačan pozdrav.
tvsabina wrote: p.s. vaša izvorna muzika je predivna.
Zahvaljujem. :kiss:
Jos to ne mogu da smisle politicari kako da upropaste.
Post Reply