Jel i Fahro toranj pravio da bude blize tom necemu na nebuDozer wrote:I'm not saying anything, but just asking
So, the question is - why all of them looked at the sky and built such objects to come closer to the sky?
Is it because they believed that something exists up there - and why, or because they've seen something coming from there - and what?
Kako nastadosmo? Iz nicega, bog, vanzemaljci, ili...?
-
AmirBaa
#1626 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1627 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
Dozer wrote:Sto su ih Egipcani gradili?
Koliko sam ja upratio vecina grobnica, ako ne i sve, bile su izvan piramida.... Mozda grijesim..
Drevni egipatski kraljevi vjerovali su da njihov zagrobni život ovisi o očuvanju njihova tijela. Zato su mrtvi balzamirani, a mumije su se skrivale duboko ispod zemlje u unutrašnjosti ovih golemih građevina. Čak su i unutarnji hodnici zatrpavani i skrivani od mogućih pljačkaša. U grobnice je stavljana hrana i sve ostalo što je po vjerovanju Egipćana bilo potrebno kraljevima za njihov zagrobni život.
....
Kafrina je piramida....Istočna strana piramide otkriva ostatke hrama u kojem su se odvijali pogrebni rituali za pokojnog vladara. Godine 1860 francuski je arheolog Auguste Mariete našao impozantni Kafrin kip nizvodno od same piramide.
....
snova Menkaurine piramide, znatno manje od svojih prethodnica, prekrivena je pločama sijenita, odnosno granita vrlo visoke kvalitete. Mikerenov je pogrebni kompleks bio ukrašen mnoštvom kipova, a jedan od najpoznatijih je tzv. Menkaurina trijada koja kralja prikazuje između božice Hator i personifikacije egipatske pokrajine.
- Dozer
#1628 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
To vec moras njega pitatiAmirBaa wrote:Jel i Fahro toranj pravio da bude blize tom necemu na nebuDozer wrote:I'm not saying anything, but just asking
So, the question is - why all of them looked at the sky and built such objects to come closer to the sky?
Is it because they believed that something exists up there - and why, or because they've seen something coming from there - and what?![]()
Ipak je on Bosnjak s velikim "B"
- MyTao
#1629 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
Ako su vec gradili piramide da bi bili blize "necemu" na nebu, puno je logicnije da je to nesto zvijezde, mjesec, bog, sunce... nego leteci tanjiri... Cak su I svojom bogovima dali ime po nebeskim objektima... Nigdje se ne spominju vanzemaljci...Dozer wrote:I'm not saying anything, but just asking
Is it because they believed that something exists up there - and why, or because they've seen something coming from there - and what?
Zamisli da mi sada odemo na neku planet gdje zive bica koja jos nisu evolvirala dovoljno. Meni neide nikako u glavu da bi mi njih sa ovim znanjem koju sada imamo (a bica koja imaju mogucnost putovati iz jedne galaksije u drugu bi bila jos 1000 puta razvijenija) ucili kako da slazu velike ploce jedne na drugu
Osim ako tvrdis da su ti svemirci bili toliko razvijeni da putuju svemirom ali I dalje nisu bili u mogucnosti da savladaju kako napraviti objekat kompleksniji od jedne jebene piramide onda tvoj argument nema smisla...
Ljudi koji misle da je bilo nemoguce napraviti piramide su obicno ljudi koji ne znaju misliti izvan kutije sto se kaze... Oni u glavi vide jednu veliku piramidu koja je sastavljena od velikih ploca, I jedini nacin na koji oni vide da je bilo moguce napraviti nesto tako je ako su samo donosili kamenje I slagali ga jedno na drugo dok nisu naslagali piramide po 100 metara visoke
-
saimidin
#1630 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
sta je sve u njegovoj glavi, to je tesko objasniti.MyTao wrote:Ako su vec gradili piramide da bi bili blize "necemu" na nebu, puno je logicnije da je to nesto zvijezde, mjesec, bog, sunce... nego leteci tanjiri... Cak su I svojom bogovima dali ime po nebeskim objektima... Nigdje se ne spominju vanzemaljci...Dozer wrote:I'm not saying anything, but just asking
Zamisli da mi sada odemo na neku planet gdje zive bica koja jos nisu evolvirala dovoljno. Meni neide nikako u glavu da bi mi njih sa ovim znanjem koju sada imamo (a bica koja imaju mogucnost putovati iz jedne galaksije u drugu bi bila jos 1000 puta razvijenija) ucili kako da slazu velike ploce jedne na druguSa ovim znanjem bi ih ucili kako da kopaju rudnike, izvlace razne metale, preradjuju te metale I prave objekte onakve kakve mi trenutno pravimo.
Osim ako tvrdis da su ti svemirci bili toliko razvijeni da putuju svemirom ali I dalje nisu bili u mogucnosti da savladaju kako napraviti objekat kompleksniji od jedne jebene piramide onda tvoj argument nema smisla...
Ljudi koji misle da je bilo nemoguce napraviti piramide su obicno ljudi koji ne znaju misliti izvan kutije sto se kaze... Oni u glavi vide jednu veliku piramidu koja je sastavljena od velikih ploca, I jedini nacin na koji oni vide da je bilo moguce napraviti nesto tako je ako su samo donosili kamenje I slagali ga jedno na drugo dok nisu naslagali piramide po 100 metara visoke![]()
sve ove ideje koje on iznosi nauka je vec objasnila,
ali on ima problem da to prihvati.
e sad zasto mu je to problem, tesko je utvrditi bez detaljne analize njegovih intelektualnih i
psiholoskih osobina.
ima nas koji mislimo da je paraniok opsjednut teorijama zavjere,
a ima ih i koji misle da je nizak IQ, jer on postavi pitanje o necemu, i kad mu ljudi objasne,
opet postavlja to isto pitanje.
uostalom nije ni bitno, treba prestati obracati paznju na njega, njegovo neznanje njemu ide na cast.
- MyTao
#1631 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
Mislim da se ne radi o tome uopste... meni Dozer vuce na inteligentnu I racionalnu osobu, stvar je da on vjeruje u nesto, sto se ne razlikuje puno od onog sto puno ljudi vjeruje na svjetu (religija, bog)saimidin wrote:sta je sve u njegovoj glavi, to je tesko objasniti.MyTao wrote:Ako su vec gradili piramide da bi bili blize "necemu" na nebu, puno je logicnije da je to nesto zvijezde, mjesec, bog, sunce... nego leteci tanjiri... Cak su I svojom bogovima dali ime po nebeskim objektima... Nigdje se ne spominju vanzemaljci...Dozer wrote:I'm not saying anything, but just asking
Zamisli da mi sada odemo na neku planet gdje zive bica koja jos nisu evolvirala dovoljno. Meni neide nikako u glavu da bi mi njih sa ovim znanjem koju sada imamo (a bica koja imaju mogucnost putovati iz jedne galaksije u drugu bi bila jos 1000 puta razvijenija) ucili kako da slazu velike ploce jedne na druguSa ovim znanjem bi ih ucili kako da kopaju rudnike, izvlace razne metale, preradjuju te metale I prave objekte onakve kakve mi trenutno pravimo.
Ljudi koji misle da je bilo nemoguce napraviti piramide su obicno ljudi koji ne znaju misliti izvan kutije sto se kaze... Oni u glavi vide jednu veliku piramidu koja je sastavljena od velikih ploca, I jedini nacin na koji oni vide da je bilo moguce napraviti nesto tako je ako su samo donosili kamenje I slagali ga jedno na drugo dok nisu naslagali piramide po 100 metara visoke![]()
e sad zasto mu je to problem, tesko je utvrditi bez detaljne analize njegovih intelektualnih i
psiholoskih osobina.
a ima ih i koji misle da je nizak IQ, jer on postavi pitanje o necemu, i kad mu ljudi objasne,
uostalom nije ni bitno, treba prestati obracati paznju na njega, njegovo neznanje njemu ide na cast.
Kada vjerujes u nesto ili zelis da to bude istina onda prihvatamo "dokaze" koje bi inace odbili, ali se to mjenja kada ti dokazi idu u prilog tvom vjerovanju. Ako je Dozer ima intelektualnih I psiholoskih problema sta onda reci za 90% ostatka svijeta koji vjeruje u duhove, zmajeve, letece konje, hodanje po vodi, virgin birth, I masu drugih bajki koje nemaju ni ove "dokaze" koje Dozer ima...
Poznajem dosta ljudi koji su inzinjeri, profesori, doktori a I dalje vjeruju u ove bajke, pa niko za njih da kaze kako imaju nizak IQ...
-
pemanapemani
#1632 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
Zasto bas piramide po citavoj planeti?
- fortaleza
#1633 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
Po novim teorijama one civilizacije koje su prikazivane kao takve, te prolijevali krv i prinosili žrtve bogovima i sami nisu znali kako su napravljene piramide i čemu su služile kad su došli europski osvajači. Jako slična priča kao i s Egipćanima koji su vremenom gradili sve manje, slabije te neuglednije piramidalne strukture.Tomahawk11 wrote:Ok, to je jedna pretpostavka....a sto ce im objekat kao sto je piramida? Koja je svrha? Ako si gledao Apocalypto, znas da su prinosili zrtvu (bozanski posao). Egipatske piramide...znamo sto su ih gradili.
Dalje...
U pretkolumbovskoj Sjevernoj Americi građeno je mnogo piramidalnih struktura. Najpoznatija je Monk's Mound u Cahokii, Illinois (SAD). Neki smatraju kako su ove građevine također bile namijenjene bogoslužju.Granitni hramovi piramidalnog oblika postoje u južnoj Indiji, a izgrađene su za vrijeme dinastije Chola. Najpoznatije su: hramovi Brihadisvara, Gangaikondacholisvaram i Airavatesvara.
-
sumirprimus
#1634 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
Zasto piramida....
Sveti svemoguci lakat...
Sveti svemoguci lakat...
-
sumirprimus
#1635 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
Zanimljivi su ti egipcani...afterlajf i bozanstva...besmrtnost..zvijezde...
-
pemanapemani
#1636 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
Nije samo Egipat.
Juzna i Srednja Amerika, Kina, Indonezija...
Juzna i Srednja Amerika, Kina, Indonezija...
- Dozer
#1637 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
Nisam bas siguran da razumijem odakle izvlacis ovakvu pretpostavku, pogotovo jer pricamo o periodu i ljudima od prije 3000+ godina. Mislim... njihov tadasnji tehnicko-tehnoloski razvoj nije bio ni priblizan danasnjem, pa onda samo probaj zamisliti da im neko dodje i pokaze kako da sagrade neboder...MyTao wrote:Ako su vec gradili piramide da bi bili blize "necemu" na nebu, puno je logicnije da je to nesto zvijezde, mjesec, bog, sunce... nego leteci tanjiri... Cak su I svojom bogovima dali ime po nebeskim objektima... Nigdje se ne spominju vanzemaljci...Dozer wrote:I'm not saying anything, but just asking
Sto se prerade i obrade materijala tice, mislim da smo vec ranije pricali i o tome, a bilo je i nekih slika tipa onih kamenih blokova iz Perua i njhove obrade, ukljucujuci i savrseno precizne rupe u tim granitnim blokovima.
Ja i dalje ne tvrdim nista, nego pitam i pretpostavljam... zasto je to tako tesko razumjeti nekome ko je, navodno, stravicno naucno potkovan...? Zar pretpostavka nije majka svake nauke? A ovo: "kako napraviti objekat kompleksniji od jedne jebene piramide" meni pokazuje da ti bas i ne znas puno o tim "jebenim" i nadasve jednostavnim piramidama...Osim ako tvrdis da su ti svemirci bili toliko razvijeni da putuju svemirom ali I dalje nisu bili u mogucnosti da savladaju kako napraviti objekat kompleksniji od jedne jebene piramide onda tvoj argument nema smisla...
Da je nemoguce, ne bismo ih sada gledali. Usput, one nisu napravljene ni od kakvih "ploca"... Da li si ti bio u tim egipatskim piramidama...?Ljudi koji misle da je bilo nemoguce napraviti piramide su obicno ljudi koji ne znaju misliti izvan kutije sto se kaze... Oni u glavi vide jednu veliku piramidu koja je sastavljena od velikih ploca, I jedini nacin na koji oni vide da je bilo moguce napraviti nesto tako je ako su samo donosili kamenje I slagali ga jedno na drugo dok nisu naslagali piramide po 100 metara visoke![]()
U mojoj glavi je puno toga, a uopste nije tesko objasniti.saimidin wrote: sta je sve u njegovoj glavi, to je tesko objasniti.
psiholoskih osobina.
Usput, sta je to tacno nauka vec objasnila? Daj nam preciznije.
Nauka je objasnila kako i zasto su gradjene egipatske piramide? Mislim da je nauka dala samo kamaru pretpostavki, ali jos nikada ni jednu jedinu nisu dokazali. Ako ti znas neku koja je dokazana, daj podijeli to i s nama ovdje... Eno, malo ranije imas lijep primjer kako je nasa nauka restaurirala neke od tih crteza - na bazi vlastite pretpostavke kako je to izgledalo, a ne na bazi necega zapisanog...
I nemam ja problem da prihvatim bilo sta, ali sta ima zaista validne i provjerljive dokaze. A do tada, dok su sve to nekakve pretpostavke pa makar one bile i ober naucne, to su i dalje samo pretpostavke. A nije mi poznato pravilo po kojem samo neko s diplomom arheologa ili fizicara ili antropologa moze i smije iznositi nekakvu pretpostavku za nesto... A, vjeruj mi na rijec, i intelektualne i psiholoske osobine, kao i IQ, poprilicno su mi dobre, za sta postoje i odredjeni papiri i certifikati, poput onih MENSA-inih. Ako se to tebi pika, naravno.
To sto neki daju neki odgovor na neko moje pitanje, a koji je vise nekakvo bulaznjenje o naucnim metodama i pri cemu ne znaju navesti te famozne naucne metode koje su koristene, ipak vise govori o onima koji su ubijedjeni da nesto znaju, nego o meni koji, kako i sam kazes - postavljam pitanja.
A sto se neznanja tice...pa pogledaj samo zadnjih 5-6 stranica ove teme... Mislim da je prilicno strasno da se ljudi koji se, kao, svrstavaju u naucno potkovane, mogu tako srozati sa svojim neznanjem i nemogucnoscu rasprave o pretpostavkama.
Ja sam poprilicno jasno napisao koje diplome imam. Ti / vi? Ni jedan od vas, osim Sizifa, to niste naveli. A Sizif jos nema ni jednu, samouk je (sto je po meni veliki plus). Koje diplome, odnosno formalno obrazovanje imate vi, ostali "potkovani ljudi od nauke" na temi?
- delllboy79
#1638 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
Šta je sa bagdadskom baterijom?
Jeli i to nauka objasnila?
Da nepominjemo kristalne lobanje .
Jeli i to nauka objasnila?
Da nepominjemo kristalne lobanje .
- Dozer
#1639 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
Mojne o lobanjama...pogotovo ne kristalnim... Jer onda cemo morati malo i o svim onim drugim poput:
ili

Vise na - http://www.disclose.tv/news/mysterious_ ... ica/122470
Ili ovakvima:

,
...pa cemo onda morati malo i o Nefertiti i nekim njenim postojecim muzejskim slikama poput:

a znamo da se Egipcani bas i nisu bavili izduzivanjem svojih lobanja...
ili 
Ili ovakvima:

, ...pa cemo onda morati malo i o Nefertiti i nekim njenim postojecim muzejskim slikama poput:

-
sumirprimus
#1640 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
ta treca slika mislim da nije nepoznanica,,,bila je jednom negdje emisija na tu temu...
djevojcica koja je umrla od hidrocefalusa il neceg slicnog???
djevojcica koja je umrla od hidrocefalusa il neceg slicnog???
- MyTao
#1641 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
Ja jednostavno nemam snage da pisem o piramidama i tim lobanjama
Mislim da je dovoljno to sto se na njih gleda isto kao i na nase piramide, biblijska cuda itd... Nijedan ozbiljan naucnik ne samo da osporava te tvrdnje o vanzemaljcima i njihovim lobanjama vec je to toliko smijesno i neozbiljno da se niko tim i ne bavi vise... dokazano davno.
Ancient Aliens i slicne gluposti ne mogu gledati na TV-u a kamoli jos da citam te gluposti ovdje na forumu... Samo vi
Ancient Aliens i slicne gluposti ne mogu gledati na TV-u a kamoli jos da citam te gluposti ovdje na forumu... Samo vi
- delllboy79
#1642 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
Dozer wrote:Mojne o lobanjama...pogotovo ne kristalnim... Jer onda cemo morati malo i o svim onim drugim poput:
ili
Ili ovakvima:
,
...pa cemo onda morati malo i o Nefertiti i nekim njenim postojecim muzejskim slikama poput:
U pravu si . a onda ce cike
Bolje je ovako pomalo piskarati bez puno argumenata.
-
sumirprimus
#1643 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
fakat sta te tjera?da citas mislim ako te vec toliko nervira?sto ti to treba?
- Dozer
#1644 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
Ako je sve kako kazes, zasto nam onda ne das neke linkove na relevantne stvari, dokaze, potvrde... bilo sta gdje ne pise "pretpostavlja se"...?MyTao wrote:Ja jednostavno nemam snage da pisem o piramidama i tim lobanjamaMislim da je dovoljno to sto se na njih gleda isto kao i na nase piramide, biblijska cuda itd... Nijedan ozbiljan naucnik ne samo da osporava te tvrdnje o vanzemaljcima i njihovim lobanjama vec je to toliko smijesno i neozbiljno da se niko tim i ne bavi vise... dokazano davno.
Jer, kao sto smo do sada, valjda, utvrdili - ako se nesto pretpostavlja, to onda znaci da nije 100% dokazano i potvrdjeno. Ili je, mozda, kod tebe pretpostavka = dokazana cinjenica...?
Ovo ovako, gdje se ti postavljas na nacin "haha, sjoooo jeste sega, ne mogu se ja s tim baktati, to su gluposti", i bez da bilo sta cak i pokusas dokazati nama blesanima, samo te svrstava u rang djecaka iz osnovne, maksimalno srednje skole koji misli da sve zna i da niko nije vrijedan njegovog truda i vremena
- MyTao
#1645 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
Covjece dragi zar ti je toliko tesko ici na google.com i ukucati "are alien skulls real or fake"... Doce ti stranice koje pokazuju naucne eksperimente (DNA analiza) koji DOKAZUJU da se radi o ljudskim lobanjama, prica kako je to bio obicaj u Juznoj Americi (deformisanje lobanje od malena) cak i danas postoje plemena koja to rade...Dozer wrote:Ako je sve kako kazes, zasto nam onda ne das neke linkove na relevantne stvari, dokaze, potvrde... bilo sta gdje ne pise "pretpostavlja se"...?MyTao wrote:Ja jednostavno nemam snage da pisem o piramidama i tim lobanjamaMislim da je dovoljno to sto se na njih gleda isto kao i na nase piramide, biblijska cuda itd... Nijedan ozbiljan naucnik ne samo da osporava te tvrdnje o vanzemaljcima i njihovim lobanjama vec je to toliko smijesno i neozbiljno da se niko tim i ne bavi vise... dokazano davno.
Jer, kao sto smo do sada, valjda, utvrdili - ako se nesto pretpostavlja, to onda znaci da nije 100% dokazano i potvrdjeno. Ili je, mozda, kod tebe pretpostavka = dokazana cinjenica...?
Ovo ovako, gdje se ti postavljas na nacin "haha, sjoooo jeste sega, ne mogu se ja s tim baktati, to su gluposti", i bez da bilo sta cak i pokusas dokazati nama blesanima, samo te svrstava u rang djecaka iz osnovne, maksimalno srednje skole koji misli da sve zna i da niko nije vrijedan njegovog truda i vremena
Istina, svako malo ces naletiti na youtube video od nekog "naucnika" koji iz svog podruma prica to sto i ti... ili Ancient Aliens klip gdje se prosipaju ko riza...
- Dozer
#1646 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
Znamo za izduzene glave i te obicaje u Juznoj Americi, nekada. Sta je s ostalim lobanjama...? Sta je sa slikom Nefertiti?
- MyTao
#1647 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
Isti recept... Google pa gledaj ko je za, a ko protiv ideje da pripadaju vanzemaljcima...Dozer wrote:Znamo za izduzene glave i te obicaje u Juznoj Americi, nekada. Sta je s ostalim lobanjama...? Sta je sa slikom Nefertiti?
-
saimidin
#1648 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
MyTao wrote:Covjece dragi zar ti je toliko tesko ici na google.com i ukucati "are alien skulls real or fake"... Doce ti stranice koje pokazuju naucne eksperimente (DNA analiza) koji DOKAZUJU da se radi o ljudskim lobanjama, prica kako je to bio obicaj u Juznoj Americi (deformisanje lobanje od malena) cak i danas postoje plemena koja to rade...Dozer wrote:Ako je sve kako kazes, zasto nam onda ne das neke linkove na relevantne stvari, dokaze, potvrde... bilo sta gdje ne pise "pretpostavlja se"...?MyTao wrote:Ja jednostavno nemam snage da pisem o piramidama i tim lobanjamaMislim da je dovoljno to sto se na njih gleda isto kao i na nase piramide, biblijska cuda itd... Nijedan ozbiljan naucnik ne samo da osporava te tvrdnje o vanzemaljcima i njihovim lobanjama vec je to toliko smijesno i neozbiljno da se niko tim i ne bavi vise... dokazano davno.
Istina, svako malo ces naletiti na youtube video od nekog "naucnika" koji iz svog podruma prica to sto i ti... ili Ancient Aliens klip gdje se prosipaju ko riza...
tip je nedokazan, neznam jesi pratio od pocetka, ali lik tvrdi da su njegove misli brze od svjetlosti,
jer pazi objasnjenja, on moze brze zamisliti da je u australiji, nego sto svjetlost moze doci do tamo.
-
asker
#1649 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, evolucija, vanzemaljci, ili...?
Piramidalni oblik je najstabilniji oblik primitivne konstrukcije. Najotporniji na pomjeranje tla, vjetar, kisu. Da su mogli, Egipcani i ostali bi pravili Burj Dubai al nisu.
Zasto su ih pravili, oni ili ljudi prije njih? Covjek je oduvijek bio fasciniran visinom/velicinom, pogledom sa vrha stabla, sa planine. To nam pruza osjecaj velicine i nadmocnosti nad prirodom i dan danas pa se pentramo po Himalajima.
Postoje piramide po svijetu, zvanicne arheoloski dokazane koje izgledaju kao da su se djeca igrala u pijesku na plazi pa ih pravila. Covjek je vremenom postajao sofisticiran u svojim radnjama. Puno se podcjenjuju ljudi od prije nekoliko hiljada godina dok je istina potpuno drugacija. Bili su inteligentni, pravili razne alate, oruzja, hranili svoje zajednice veoma uspjesno. Eto u doba gradnje piramida proizvodili pivo. Odvazni do te mjere da ubiju ili ukrote slona, ubiju lava, bizona, sve sa primitivnim orudjem. Ko misli da je to lahko nek proba, bez snajpera i opreme danasnjice.
Jednostavno upornost, imali vremena na pretek, milion pokusaja kroz stotine godina pa se rodi Keopsova piramida.
Lobanje su dokazano fake ili deformacije. Kristalne definitivno fake, a ove druge ili deformacija ili fake.
I danas postoje plemena u Africi koja zenama izduzuju vratove, od malih nogu. Postavljaju neke prstenove na vrat zenskoj djeci od rodjenja. Sto duzi vrat to ljepsa djevojka
.................da to neznamo a negdje iskopamo jednu takvu ljepojku rekli bi evo je sa planete dugovratih.
Zasto su ih pravili, oni ili ljudi prije njih? Covjek je oduvijek bio fasciniran visinom/velicinom, pogledom sa vrha stabla, sa planine. To nam pruza osjecaj velicine i nadmocnosti nad prirodom i dan danas pa se pentramo po Himalajima.
Postoje piramide po svijetu, zvanicne arheoloski dokazane koje izgledaju kao da su se djeca igrala u pijesku na plazi pa ih pravila. Covjek je vremenom postajao sofisticiran u svojim radnjama. Puno se podcjenjuju ljudi od prije nekoliko hiljada godina dok je istina potpuno drugacija. Bili su inteligentni, pravili razne alate, oruzja, hranili svoje zajednice veoma uspjesno. Eto u doba gradnje piramida proizvodili pivo. Odvazni do te mjere da ubiju ili ukrote slona, ubiju lava, bizona, sve sa primitivnim orudjem. Ko misli da je to lahko nek proba, bez snajpera i opreme danasnjice.
Jednostavno upornost, imali vremena na pretek, milion pokusaja kroz stotine godina pa se rodi Keopsova piramida.
Lobanje su dokazano fake ili deformacije. Kristalne definitivno fake, a ove druge ili deformacija ili fake.
I danas postoje plemena u Africi koja zenama izduzuju vratove, od malih nogu. Postavljaju neke prstenove na vrat zenskoj djeci od rodjenja. Sto duzi vrat to ljepsa djevojka
- AstorH