Da je Bogdom Sarajevo kao Teheran ovi i ovakvi bi dvaput razmislili da rade sto su nam radili u proslosti.wraagh wrote:Mi Bosanci smo toliko naivan narod, da je to cudo jedno. Srbija je dobila svoje sto je zacrtala posjetom u Srebrenici. Dobili su poene, da mogu hladno govoriti vidite bili smo upravu za Rezoluciju, Dodik dobio krila da kaze ukinite direkciju za sigurnost, od sad ce policija RSa biti zaduzena za bezbjednost dzenaze. Hrvatska nikad ne bi dozvolila ulazak ovakvog politicara u posjeti Vukovaru, jednostavno ne daju, pa samo se sjetite da su zabranili ulazak igraca zato sto je imao tetovazu draze mihajlovica. Realno ovo je bilo sve planski, prije posjete negiranje genocida, veto na rezoluciju, doci cu samo ako me pozovu, i onda umjestu da mu kazu ne dolazi, mi fol se igramo mirovnjaka, i opet smo dobili po prstima. Ko nas predstavlja od politicara niko, izvinjavamo se frajeru koji je govorio na jednog ubijenog srbina ubit cemo 100 muslimana, dozvoljavamo mu da dodje u Srebrenicu. Iskreno ne znam sta je ocekivao, da ce ga ljudi ljubiti. I on fol meni je ruka i dalje pruzena "Bosnjacima", dokle raspodjela na mi, vi i oni?. Fol su za pomirenje i stabilizaciju, a to sto zele ukinutu Sud BiH, stalno naglasavanje na Referendum, slobodno marsiranje Ravnogorski cetnika gradovima RSa, 10.jula navecer ori se muzika iz Bratunca, Bobar i ostale radio stanice iz RSa normalno pustaju muziku na 11. juli, iako je vijece ministara izglasalo da se na podrucju cijele drzave proglasi dan zalosti. Sta cemo sa tim jel to nacin da se napravi stabilna drzava?. Pricaju o Kazanima stalno, o dobrovoljackoj, pricaju kako je u Sarajevu prognano 120.000 Srba tokom rata, nazivaju Sarajevo Teheran, negiraju drzavu, djeca im nose kokarde na dan mature (osnovci), pa samo udjite na fan page Republika Srpska i vidjete ce te stvarnu sliku, a mi neka, treba gledati buducnost. A oni i dalje od nastanka Nacrtanije, cilj im je Velika Srbija, da uniste Bosnu, taj plan kod njih jos zivi, sto nisu mogli oruzjem sad idu politikom. Vucic moze dlaku promjeniti, a cud nikad. Dok mi ne budemo jedinistveni, gazit ce nas i igrati se sa nama kako hoce. Dobili su, sto su htjeli posjetom u Srebrenici. Djeca nam se smiju!
Novi rat
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
- Sanjarko
#1627 Re: Novi rat
- andromeda101
#1628 Re: Novi rat
Paul F. wrote:Sistematski bušit kurtone.
-
Innovation
#1630 Re: Novi rat
"Poslati naoružane i nepoznate ljude u masu koju je lako okrenuti u željenom pravcu, provesti sigurnosno rizičnu osobu kroz kordon mase, ne obavijestiti zadužene za sigurnost osoblja koje se obezbjeđuje, jeste podrivanje sigurnosnog sistema BiH i rizikovanje sigurnosti prisutnih na jučerašnjem skupu podgrijanom emocijama", kazao je.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/mehmedov ... /150712057
http://www.klix.ba/vijesti/bih/cavic-na ... /150712059
-
Patriotska_Liga
#1631 Re: Novi rat
Nek se sami oslobađaju ako mogu.Skijaš wrote:Stvaranje fobije od bilo kojeg naroda ne samo da nije prihvatljivo nego nije normalno, to je idiotizam. Srbi su žrtve velikosrpske nemani, sigurno ne u istoj mjeri kao Bošnjaci, ali su žrtve i njima treba pomoći, osloboditi ih tih bolesnih parazita koji su im se nakačili na krvotok kolektiviteta.Patriotska_Liga wrote:HRT sistemski radi na srbofobiji kako se slučajno sutra ne bi pojavile generacije koje bi ne daj Bože ponovo sanjale nekakve balkanske unije sa Srbijom. U budućnost treba investirati, a Hrvati su iz vlastitog iskustva naučili puno toga.
- Skijaš
#1632 Re: Novi rat
Poenta je, ne možeš predstavljati fobiju od nekog naroda kao prihvatljiv model, to je šovinizam.Patriotska_Liga wrote:Nek se sami oslobađaju ako mogu.Skijaš wrote:Stvaranje fobije od bilo kojeg naroda ne samo da nije prihvatljivo nego nije normalno, to je idiotizam. Srbi su žrtve velikosrpske nemani, sigurno ne u istoj mjeri kao Bošnjaci, ali su žrtve i njima treba pomoći, osloboditi ih tih bolesnih parazita koji su im se nakačili na krvotok kolektiviteta.Patriotska_Liga wrote:HRT sistemski radi na srbofobiji kako se slučajno sutra ne bi pojavile generacije koje bi ne daj Bože ponovo sanjale nekakve balkanske unije sa Srbijom. U budućnost treba investirati, a Hrvati su iz vlastitog iskustva naučili puno toga.
-
Patriotska_Liga
#1633 Re: Novi rat
Teško je uopšte ponuditi suvisao odgovor nepismenom trivijalcu poput tebe ali ozbiljnim ljudima to treba da bude izazov jer čak i takvi poput tebe treba da nađu svoje mjesto kako na forumu tako i u društvu.dosadnistemnogo wrote: joj intelektualaca na temi , hahahahahahahah
najjaci mi je Bakir, covjek samo sto sa vama ratnicima nije na televizije predstavio ofanzive napredovanja , a sada kmeci , izvinjava se ,spusuta loptu ...DJe problem, daj reci Bakire, malo je jedan kamen![]()
![]()
Nego patriota, ima li cirilice u Vukovaru![]()
Sta kaze Dodo![]()
![]()
Dovođenje u vezu razmišljanje Bakira Izetbegovića sa mojim razmišljanjem zapravo najbolje govori o tvojoj nemogućnosti da pravilno rasuđuješ i povezuješ. Spominjanje rata u konketstu mog posta je takođe dokaz da ti uopšte nisi razumio o čemu govorim. Srbofobija nije poziv u rat sa Srbijom, kako si ti to neprecizno pomislio.
Jedna tako trivijalna stvar kakva je postavljanje ploče na ćirilici najbolje je pokazala na kojem je nivou srbofobija tamo. Mjesecima se natezalo oko jedne trivijalne ploče sa 5-6 riječi napisanim na ćirilici. Dakle, to je argument meni u korist, ali ko si ti da to pravilno prepoznaš.
Danas je tvoj sretan dan jer si dobio besplatnu lekciju na osnovu koje možeš da revidiraš vlastita razmišljanja što će te u budućnosti sigurno učiniti kredibilnijom osobom u široj društvenoj zajednici i na osnovu čega ćeš ostvariti i određene benefite drušvenog života.
-
Patriotska_Liga
#1634 Re: Novi rat
To je već druga priča. Moj zaključak da mi nemamo šta pomagati Srbima u njihovoj katarzi i odbacivanju velikosrpstva što se mene tiče i dalje stoji.Skijaš wrote: Poenta je, ne možeš predstavljati fobiju od nekog naroda kao prihvatljiv model, to je šovinizam.
Srbofobija, kao apsolutni model svakako nije prihvatljiv jer bi prije svega nama mogao napraviti probleme. Međutim, kontrolisana srbofobija koja treba poslužiti da se Bošnjaci slučajno u budućnosti ne bi ponovo bratimili sa Srbima i prizivali unije sa Srbijom, svakako je prihvatljiva i poželjna. Dakle, nešto što se radi u Hrvatskoj i što se pokazuje kao dobar model trebamo samo prepisati. Slični modeli rusofobije postoje u nekim zemljama Europe, npr. u Rumuniji i Poljskoj i to tamo niko ne zaustavlja nego se na tome sistemski radi. To svakako daje rezultate jer su oni koji prizivaju rusku šapu tamo jasno marginalizovani.
Jasno mi je da ćeš mi spomenuti milion+ Srba koji žive u BiH. To ne znači da je srbofobija (gore definisana) neprihvatljiva nego da je treba dorađivati, jer će izostanak srbofobije vrlo vjerovatno voditi u novu srbofiliju, a znamo kako se to do sada završavalo.
- Gojeni H
#1635 Re: Novi rat
muha_sa wrote:šta cekaju, nek se sami oslobode.Skijaš wrote:Stvaranje fobije od bilo kojeg naroda ne samo da nije prihvatljivo nego nije normalno, to je idiotizam. Srbi su žrtve velikosrpske nemani, sigurno ne u istoj mjeri kao Bošnjaci, ali su žrtve i njima treba pomoći, osloboditi ih tih bolesnih parazita koji su im se nakačili na krvotok kolektiviteta.Patriotska_Liga wrote:HRT sistemski radi na srbofobiji kako se slučajno sutra ne bi pojavile generacije koje bi ne daj Bože ponovo sanjale nekakve balkanske unije sa Srbijom. U budućnost treba investirati, a Hrvati su iz vlastitog iskustva naučili puno toga.
prije ce na k..cu nokat narast neg se to desit.
Skijas je merhametli insan ... nije mu zamjerit'.
- Skijaš
#1636 Re: Novi rat
Zašto ne ? Šta košta Ćamila Durakovića da pokaže moralnu superiornost svoje ideologije u odnosu na Vučićevu ? Izvinjava se kao domaćin liku koji negira genocid. To je dobra stvar, plastični primjer te kako rekoh, superiornosti ideje suživota. Izvini jer se na tebe koji negiraš genocid na mom satu straže bacilo kamen. Kako to slabi Durakovića, Bošnjake ili BiH ? Ne slabi, naravno da ne slabi. To pokazuje snagu i kako rekoh, moralnu prednost jedne ideologije nad drugom.Patriotska_Liga wrote:To je već druga priča. Moj zaključak da mi nemamo šta pomagati Srbima u njihovoj katarzi i odbacivanju velikosrpstva što se mene tiče i dalje stojiSkijaš wrote: Poenta je, ne možeš predstavljati fobiju od nekog naroda kao prihvatljiv model, to je šovinizam.
To je bolest.Međutim, kontrolisana srbofobija koja treba poslužiti da se Bošnjaci slučajno u budućnosti ne bi ponovo bratimili sa Srbima i prizivali unije sa Srbijom, svakako je prihvatljiva i poželjna.
-
hAZNADAR
#1637 Re: Novi rat
Dignut palac i tekst gdje se kritikuje naivnost a sam tekst naivan da naivniji ne moze biti.hrusta wrote:wraagh wrote:Mi Bosanci smo toliko naivan narod, da je to cudo jedno. Srbija je dobila svoje sto je zacrtala posjetom u Srebrenici. Dobili su poene, da mogu hladno govoriti vidite bili smo upravu za Rezoluciju, Dodik dobio krila da kaze ukinite direkciju za sigurnost, od sad ce policija RSa biti zaduzena za bezbjednost dzenaze. Hrvatska nikad ne bi dozvolila ulazak ovakvog politicara u posjeti Vukovaru, jednostavno ne daju, pa samo se sjetite da su zabranili ulazak igraca zato sto je imao tetovazu draze mihajlovica. Realno ovo je bilo sve planski, prije posjete negiranje genocida, veto na rezoluciju, doci cu samo ako me pozovu, i onda umjestu da mu kazu ne dolazi, mi fol se igramo mirovnjaka, i opet smo dobili po prstima. Ko nas predstavlja od politicara niko, izvinjavamo se frajeru koji je govorio na jednog ubijenog srbina ubit cemo 100 muslimana, dozvoljavamo mu da dodje u Srebrenicu. Iskreno ne znam sta je ocekivao, da ce ga ljudi ljubiti. I on fol meni je ruka i dalje pruzena "Bosnjacima", dokle raspodjela na mi, vi i oni?. Fol su za pomirenje i stabilizaciju, a to sto zele ukinutu Sud BiH, stalno naglasavanje na Referendum, slobodno marsiranje Ravnogorski cetnika gradovima RSa, 10.jula navecer ori se muzika iz Bratunca, Bobar i ostale radio stanice iz RSa normalno pustaju muziku na 11. juli, iako je vijece ministara izglasalo da se na podrucju cijele drzave proglasi dan zalosti. Sta cemo sa tim jel to nacin da se napravi stabilna drzava?. Pricaju o Kazanima stalno, o dobrovoljackoj, pricaju kako je u Sarajevu prognano 120.000 Srba tokom rata, nazivaju Sarajevo Teheran, negiraju drzavu, djeca im nose kokarde na dan mature (osnovci), pa samo udjite na fan page Republika Srpska i vidjete ce te stvarnu sliku, a mi neka, treba gledati buducnost. A oni i dalje od nastanka Nacrtanije, cilj im je Velika Srbija, da uniste Bosnu, taj plan kod njih jos zivi, sto nisu mogli oruzjem sad idu politikom. Vucic moze dlaku promjeniti, a cud nikad. Dok mi ne budemo jedinistveni, gazit ce nas i igrati se sa nama kako hoce. Dobili su, sto su htjeli posjetom u Srebrenici. Djeca nam se smiju!
U isto vrijeme kritika srpskog nacionalizma i zaljenje sto je narod rekao svoje o tome u Potocarima.
Koje hebene poene su dobili posjetom Srebrenici. Mislite da ce svjetske sile sad plaho ih hvaliti za to, razmisljati o tome i nagraditi ih za to. Da nemaju preca posla od nasih balkanskih zackoljica? Boli svijet dzon ko je ovdje genocidan a ko dobar,... interes se samo gleda i sve ovo sto se desilo ostaje u nasim okvirima.
Ovaj incident je interna stvar izmedju Bosnjaka i Srba.
A oni su se poslije one igre sa hapsenjem Orica vec poceli hvaliti kako su nas preveslali.
Sad ce govoriti kako smo divljaci i opasni. A to je puno bolje da govore nego da smo levati i glupani koje mozes gaziti i poslije pruziti ruku. Nesto lijepo svakako nece.
Politicari i majke su odigrali ovo savrseno. Dopustili dolazak i poslije osudili incident - obraz na mjestu.
A narod je rekao svoje sta misli,.. i to ce se ubuduce zapamtiti i uvaziti. Napokon je pokazao da ima kicmu i da je umoran od 20 god merhametluka, savijanja, okretanja drugog obraza na samare, kukanja i cvilenja zrtve a tako smo fini i posteni,.. A oni sto se sikiraju sta ce svijet reci,... neka nadju ijedan primjer gdje smo imali korist od poslusnih civilizovanih momaka i tapsanja po glavi. Hrvati i Albanci su od pocetka krize YU napravili stoput vise i gorih incidenata,.... pa ne mogu reci da su puno izgubili time a mi nesto u boljoj situaciji.
- madner
#1638 Re: Novi rat
Nista gluplje odavno nisam cuo, kontrolisana fobija.
Pobuditi cemo kod naroda emocije, ali cemo to kontrolisat. Preko daljinskog.
-
krater
#1639 Re: Novi rat
madner wrote:Nista gluplje odavno nisam cuo, kontrolisana fobija.![]()
@hAZNADAR
-
Patriotska_Liga
#1640 Re: Novi rat
Ne možeš taj događaj izvući iz konteksta cijele priče. Duraković neke stvari mora uraditi iz protokola (u čemu ipak pretjeruje), ali generalno mi nemamo taj luksuz da pokazujemo slabost. Nas moralna superiornost neće spasiti od novog pokolja jer kad podmetneš moralnu superiornost pod nož oštrica noža ipak prolazi lagano. Eh sad, ako je cilj ostati moralno superioran i tako rizikovati vlastiti opstanak s jedne strane ili ne uzmicati s druge strane, ja biram drugo, a ti biraj po svojoj volji.Skijaš wrote: Zašto ne ? Šta košta Ćamila Durakovića da pokaže moralnu superiornost svoje ideologije u odnosu na Vučićevu ? Izvinjava se kao domaćin liku koji negira genocid. To je dobra stvar, plastični primjer te kako rekoh, superiornosti ideje suživota. Izvini jer se na tebe koji negiraš genocid na mom satu straže bacilo kamen. Kako to slabi Durakovića, Bošnjake ili BiH ? Ne slabi, naravno da ne slabi. To pokazuje snagu i kako rekoh, moralnu prednost jedne ideologije nad drugom.
Znači Hrvati prave bolesno društvo? Ne bih se složio. Ali naravno nije da sad očekujem da će svi aplaudirati tome, pojedinačna razmišljanja nekih svakako neće promijeniti njihovo mišljenje. Ni moje. Inače korištenje riječi 'bolest' kad god kome odgovara je devalvirala samu vrijednost te riječi u diskursu, a pored toga takva ili slične neutemeljene kvalifikacije ne piju puno vode kod ozbiljnih osoba. Nemam namjeru da učestvujem u nekom infantilnom međusobnom gađanju kvalifikacijama ni sa tobom ni sa bilo kim drugim.Skijaš wrote:To je bolest.
Ako nešto ne razumiješ onda nije glupo to što nisi u stanju da razumiješ.madner wrote:Nista gluplje odavno nisam cuo, kontrolisana fobija.![]()
Nisam slučajno nekoliko puta naveo primjer Hrvatske. Ako to nije dovoljno da pokaže kako se između ostalog čak kontroliše i emocija mase onda ne znam šta je. Kad god smatraju da je bitno reagovati pojave se neka vojna udruženja iz prošlog rata i djeluju na ograničenom prostoru ograničeno vrijeme. I tako evo već 20 godina. Slučajno?
-
hAZNADAR
#1641 Re: Novi rat
To je netacno. Hrvati nisu nikada medijski razvijali srbofobiju jer nisu imali ni potrebe. Dovoljno je bilo samo da pokazu sta se desava i to sve a ne samo selektivno,... srpski nacionalisti su i djelima i pricom dovoljno pokazivali tako da propaganda tu nije bila potrebna. Isto i kod Bosnjaka. Hrvati su cak imali vrlo gledanu emisiju "Slikom na sliku" gdje su uredno prikazivali izvjestaje srpskih medija. Dakle karte otvorene, tenkovi presli Savu, Unu,.. i tu propaganda i srbofobija nisu bile potrebni. Osim toga nisu ni imali potrebu ubjedjivati puk u potrebu pripajanja povijesnih teritorija izvan Hrvatske.Patriotska_Liga wrote:
HRT sistemski radi na srbofobiji kako se slučajno sutra ne bi pojavile generacije koje bi ne daj Bože ponovo sanjale nekakve balkanske unije sa Srbijom. U budućnost treba investirati, a Hrvati su iz vlastitog iskustva naučili puno toga.
A šta smo mi naučili?
Srpski mediji su bili prisiljeni razvijati sovinizam i fobije jer su imali ipak malo razloga i cinjenica na terenu koji bi bio dovoljan za mobilizaciju naroda. A prohtjevi veliki - pripajanje teritorija izvan Srbije i etnicko ciscenje sto je vrlo tesko cinjenicama opravdati. Uzmi samo slucaj Prijedora - sve zlocine uradile komsije Srbi, prijatelji Srbi, raja Srbi, kolege Srbi, sve likovi sa kojima su Bosnjaci odrasli. Kako je to bilo moguce?
Pa satanizacijom Bosnjaka kroz vjeru, historiju, islamofobiju, laganja,... stvaranje mita o srpskoj zemlji gdje zive uljezi, otpadnici,.. i sveti cin istrebljenje toga. Jedino tako, razvijenjem i stvaranjem fobije su mogli dobiti ljudstvo za projekat.
Nacionalne fobije su samo medijski stvarali Srbi - ostali nisu imali potrebu za time,.. nisu imali potrebu da Srbe prikazuju kao nizu rasu, svoje otpadnike, historijski gresku, ljude bez nacije, historije, jezika, kulture, anomaliju,...
Zato je tvoja prica o potrebi srbofobije netacna. Iako se sa mnogo toga slazem sa tobom. Pogotovo Bosnjacima je to totalno nepotrebno. Ne treba cak ni osveta, eksponacija genocida u svrhu osvete i sl.
Bosnjake samo treba podsjecati na prirodu zla koje ih snalazi, okruzuje,.. koje su namjere i da bioloski ne mogu opstati u podijeljenoj BiH.
Osim toga - nije ni posteno razvijati srbofobiju zbog Srba koji zive sa nama i koji su bili i ostali odani BiH. ne mozes imati nikakav vid srbofobije, ma ni najblazi a da mnoge postene postedis.
Na Hrvate se samo mozemo ugledati po pitanju nacionalnog jedinstva, homogenosti,..
Oni znaju ko su i sta su,.. ne vode vjecite rasprave jesu li Hrvati ili Hrvacani,.. kod njih i ljevica i desnica i akademik i papak isto misle o mnogo toga, i kada je odbrana u pitanju tu nema pardona. Znaju da se sa fasistima ne moze fino, kompromisima,... kod njih vjernici ne podapinju stupice borbom protiv nacionalizma a jos manje urbani malogradjani. Kod njih nije sramota i papanluk biti domoljub. Kod Bosnjaka samo treba obuzdati i spustiti na zemlju nabusane vjernike koji se gnusaju nacionalizma, i urbanu elitu sto po atavizmu minulog sistema jos naciju tumaci kao papanluk.
-
Patriotska_Liga
#1642 Re: Novi rat
Evo tu si se trebao i zaustaviti, baš tu. Kako to da je to za Hrvate dovoljno, a za nas nije?hAZNADAR wrote: To je netacno. Hrvati nisu nikada medijski razvijali srbofobiju jer nisu imali ni potrebe. Dovoljno je bilo samo da pokazu sta se desava i to sve a ne samo selektivno,... srpski nacionalisti su i djelima i pricom dovoljno pokazivali tako da propaganda tu nije bila potrebna. Isto i kod Bosnjaka. Hrvati su cak imali vrlo gledanu emisiju "Slikom na sliku" gdje su uredno prikazivali izvjestaje srpskih medija. Dakle karte otvorene, tenkovi presli Savu, Unu,.. i tu propaganda i srbofobija nisu bile potrebni. Osim toga nisu ni imali potrebu ubjedjivati puk u potrebu pripajanja povijesnih teritorija izvan Hrvatske.
Srpski mediji su bili prisiljeni razvijati sovinizam i fobije jer su imali ipak malo razloga i cinjenica na terenu koji bi bio dovoljan za mobilizaciju naroda. A prohtjevi veliki - pripajanje teritorija izvan Srbije i etnicko ciscenje sto je vrlo tesko cinjenicama opravdati. Uzmi samo slucaj Prijedora - sve zlocine uradile komsije Srbi, prijatelji Srbi, raja Srbi, kolege Srbi, sve likovi sa kojima su Bosnjaci odrasli. Kako je to bilo moguce?
Pa satanizacijom Bosnjaka kroz vjeru, historiju, islamofobiju, laganja,... stvaranje mita o srpskoj zemlji gdje zive uljezi, otpadnici,.. i sveti cin istrebljenje toga. Jedino tako, razvijenjem i stvaranjem fobije su mogli dobiti ljudstvo za projekat.
Nacionalne fobije su samo medijski stvarali Srbi - ostali nisu imali potrebu za time,.. nisu imali potrebu da Srbe prikazuju kao nizu rasu, svoje otpadnike, historijski gresku, ljude bez nacije, historije, jezika, kulture, anomaliju,...
Zato je tvoja prica o potrebi srbofobije netacna. Iako se sa mnogo toga slazem sa tobom. Pogotovo Bosnjacima je to totalno nepotrebno. Ne treba cak ni osveta, eksponacija genocida u svrhu osvete i sl.
Bosnjake samo treba podsjecati na prirodu zla koje ih snalazi, okruzuje,.. koje su namjere i da bioloski ne mogu opstati u podijeljenoj BiH. Na Hrvate se samo mozemo ugledati po pitanju nacionalnog jedinstva, homogenosti,..
Oni znaju ko su i sta su,.. ne vode vjecite rasprave jesu li Hrvati ili Hrvacani,.. kod njih i ljevica i desnica i akademik i papak isto misle o mnogo toga, i kada je odbrana u pitanju tu nema pardona. Znaju da se sa fasistima ne moze fino, kompromisima,... kod njih vjernici ne podapinju stupice borbom protiv nacionalizma a jos manje urbani malogradjani. Kod njih nije sramota i papanluk biti domoljub. Kod Bosnjaka samo treba obuzdati i spustiti na zemlju nabusane vjernike koji se gnusaju nacionalizma, i urbanu elitu sto po atavizmu minulog sistema jos naciju tumaci kao papanluk.
Mnogi od vas srbofobiju shvataju kao nekakvo plašenje Srbima sa maskama ili šta već. To ide ovako u rukavicama, kao Hrvati. Širenje istine o ratu je najbolja srbofobična medijska kampanja. Ali o ratu, ne o tome kako komšija x Bošnjak i komšija y Srbin žive u skladu i slozi dok se na par kilometara od tog mjesta zastrašuju bošnjački povratnici, napadaju džamije i slično. Mi smo šenuli za pričom o Mehi i Peri koji žive zajedno bez obzira na sve što se desilo. Takvih priča u Hrvatskoj nema ili su marginalizovane.
To je medijska srbofobija. Ali i medijska i svaka druga treba da bude pametna, u rukavicama, a glavni cilj iste treba da bude da ogromna većina Bošnjaka ne želi bratimljenje, nove unije sa Srbijom i da od priče o Mehi i Peri ne pravi mit.
-
Moenx
#1643 Re: Novi rat
Romanista 101% wrote:ja cu samo ovo reci: Vucic je i dobro prosao kako je mogao proci, a dosao je samo sa jednom namjerom da on bude taj koji ce biti centru paznje, da isprovocira incident i da mu se ostvari srpski mit junaka koji bjezi (inace to je u njhovoj tradiciji najveci rang koji postoji)
hajde neka stisne pa neka ode u Hrvatsku ili Kosovo kako bi prosao, ne bi zivu glavu izvukao a danas je mogao puno gore proci nakon svih provokativnih izjava
Dobro receno , Srebrenica ipak nije mala varos kroz koju bi prosao uvazeni premijer nego herojski grad da se u svakom slucaju razumijemo
Jednim malim djelom hajde da kazem bilo mu je esko i neugodno i nasaose u kontekstu u kojem se trebaju naci neki koji su zaludjeniji od njega(mislim na jedan njegov period a ne bihvolio da to i sada vazi za njega) i koji imaju krivicu , dakle gradimo multietnicko drustvo i trebamo ostaviti prostor za razlicito a politicari isto trebaju misliti i ponasati se normalno ako je to moguce da imaju toliko pameti i da su inteligentni i pristojni
-
PPscroW
#1644 Re: Novi rat
Ne znam šta je ovo ":fazlija:", al' imam osjećaj da je na račun Nedžada Fazlijecenecimoveocino wrote:EKSKLUZIVNO:PROCURILI PLANOVI ZA NAPAD 2012 maja predikšn
![]()
![]()
![]()
![]()
- hrusta
#1645 Re: Novi rat
citam nekoliko komentara ne engleskim forumima i 90% ljudi se ne cudi sta se desilo i govore pa sta je ocekivo, i jedan odlican komentar, kaze ovo je slicno ko kad bi se Himler nacrto na komemoraciji Ausvica bili dobio aplauz ili metak u celo. po mom misljenju dobro je ovaj proso kako je mogo proci, pa ideologija koju on podzava je nekome ubila oca, brace pa po familije, pa sta je konto dojuce bio seseljev po-cetnik i puco po SA sad odjednom reformista, ma mrs.
- AntiKrist
#1646 Re: Novi rat
Naslov teme je predskazavajuci vjerujte mi,..drnch, ulje,i 2 metra kanafe su uvijek spremni!
-
Patriotska_Liga
#1647 Re: Novi rat
Juče sam to pokušavao da objasnim ovdje, ali džaba. Naš merhametluk preko svake mjere je nepostojeća kategorija u zapadnoj civilizaciji, nemaju ni riječ za to.hrusta wrote:citam nekoliko komentara ne engleskim forumima i 90% ljudi se ne cudi sta se desilo i govore pa sta je ocekivo, i jedan odlican komentar, kaze ovo je slicno ko kad bi se Himler nacrto na komemoraciji Ausvica bili dobio aplauz ili metak u celo. po mom misljenju dobro je ovaj proso kako je mogo proci, pa ideologija koju on podzava je nekome ubila oca, brace pa po familije, pa sta je konto dojuce bio seseljev po-cetnik i puco po SA sad odjednom reformista, ma mrs.
-
L u c i f e r
#1648 Re: Novi rat
Naivety - lacking experience, wisdom, or judgement.Patriotska_Liga wrote:Juče sam to pokušavao da objasnim ovdje, ali džaba. Naš merhametluk preko svake mjere je nepostojeća kategorija u zapadnoj civilizaciji, nemaju ni riječ za to.hrusta wrote:citam nekoliko komentara ne engleskim forumima i 90% ljudi se ne cudi sta se desilo i govore pa sta je ocekivo, i jedan odlican komentar, kaze ovo je slicno ko kad bi se Himler nacrto na komemoraciji Ausvica bili dobio aplauz ili metak u celo. po mom misljenju dobro je ovaj proso kako je mogo proci, pa ideologija koju on podzava je nekome ubila oca, brace pa po familije, pa sta je konto dojuce bio seseljev po-cetnik i puco po SA sad odjednom reformista, ma mrs.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1649 Re: Novi rat
Zaklinjem se kao srpski četnički vojvoda, zaklinjem se Bogom i Sv. Savom da ću se svim svojim snagama boriti za slobodu srpskog naroda i obovu jedinstvene srpske države na Balkanu koja će obuhvatati sve srpske zemlje, tako mi Bog pomogao!
- Kikibombona
#1650 Re: Novi rat
Imaju li veliki stratezi sa teme neko rjesenje za ekonomski oporavak Srebrenice?
Srebrenicani danas kazu da su bitni samo jedan dan u godini, da vec 12.07. zive u samoci zaboravljeni od svih.
Zasto ovi ratni stratezi i inace velike patriJote ne pokrenu neka mala preduzeca i zaposle ono malo povratnika?
Ne moze, gdje ce to, puno je lakse kovati ratne planove zavaljen u fotelji!
Srebrenicani danas kazu da su bitni samo jedan dan u godini, da vec 12.07. zive u samoci zaboravljeni od svih.
Zasto ovi ratni stratezi i inace velike patriJote ne pokrenu neka mala preduzeca i zaposle ono malo povratnika?
Ne moze, gdje ce to, puno je lakse kovati ratne planove zavaljen u fotelji!