Republika Turska

Post Reply
Klavikula

#1626 Re: Republika Turska

Post by Klavikula »

slavil se u turskoj provinciji bosni sultanova pobjeda?
trcicu trceci

#1627 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by trcicu trceci »

dezurni_ucenik wrote:
trcicu trceci wrote:
dezurni_ucenik wrote:Ne nego sam slusao intervju koji je imao Mirko Sarovic. To je bilo vise od mjesec dana, ta informacija, vidi se da nisi Bosnjak cim ne znas.

i nisam prvi poceo, ti si ukrao moj autic

Mirko Sarovic nesto izjavio za neko meso da se izvozi, ko to nije slusao nije Bosnjak. :lol: (stvarno je doslo vrijeme da se pocne njemacki uciti, i da se pobjegne iz ove vukojebine).
I Mladen Ivanic je nedavno izjavio da se bolje zivjelo u bivsoj Jugoslaviji nego danas, pa se takvi kao ti groze Jugoslavije

Anyway, pasa moj, ides ti ignore. Allahmanet :thumbup:
znaci jugonostalgicar, stariji covjek....onda razumijem
HM 2011

#1628 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by HM 2011 »

Drago mi je što su Turci (OOOOOOOOOOOOOOO TURCI) odlučili da podrže jednu jaku političku partiju, sa jakom infrastrukturom, a sve u očekivanju rasta, razvoja i napredka.....

Ako rukovodstvo AKP nastavi koracima kojima su inicijalno krenuli (ukidanje korupcije i koruptivnih radnji, razvoj) - Turska se za 10 ak godina može početi baviti i svemirskim istraživanjima u vlastitoj režiji, imati će dovoljno i da puterom guzicu mažu što bi se reklo.....

Jedna partija, sa sluhom, ne mjenjaj je - mjenjaj ljude unutar nje koji nisu za rukovođenja - to je odličan smijer i smijer koji će im na društvenom polju dati pozitivne rezultate....

Nisu me iznenadili svojim postupanjem.....
dezurni_ucenik

#1629 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by dezurni_ucenik »

trcicu trceci, who is currently on your ignore list, made this post.

Ljepota ignore liste. :thumbup:
karanana

#1630 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by karanana »

kaze da si stari jugonostalgicarski djikan

ka'e mirkec da vecina mesa ide iz republike srpske put republike turske.
pa braco, ima li to smisla? jos ce vam uvaliti kakvog kulena, prsute i slanine....mozda ih zbog tog i forsirate.
Last edited by karanana on 01/11/2015 23:48, edited 1 time in total.
cyprus

#1631 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by cyprus »

:lol:
trcicu trceci

#1632 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by trcicu trceci »

dezurni_ucenik wrote:
trcicu trceci, who is currently on your ignore list, made this post.

Ljepota ignore liste. :thumbup:
:lol: :lol: joj ne kontam tu zelju, sta te ujeda neko. Mogu zamisliti kako te kopka sta sam sad napisao. Cuj jugonostalgicar
trcicu trceci

#1633 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by trcicu trceci »

karanana wrote:kaze da si stari jugonostalgicarski djikan
sad ce morati i tebe na ovu listu neku... recu mu jos da sam mu rekao da je star ali da je to normalno i da ga razumijem....molim te
evo mu i link, cuj nije cuo, a svi Bosnjaci culi, ma nije ljudi Bosnjak da me ubijete sad smijem se kladiti
http://www.nezavisne.com/posao/trziste/ ... BiH/326958
Last edited by trcicu trceci on 01/11/2015 23:52, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1635 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by _BataZiv_0809 »

Slavimo Erdogana bosanskim zastavama :D
Co0l

#1636 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Co0l wrote:Kiki ne pricaj gluposti.Nije Erdogan izdao Asada nego ga se odrekao kada je bilo jasno na koji nacin se obracunava sa opozicijom.Svako normalan bi isto postupio.
Pišeš gluposti. Odrekao ga se nakon višednevne posjete Obami (i Klintonovoj).
Tvoje teorije zavjere me ne zanimaju.Vise puta su to objasnili i Erdogan i Davutoglu.
Ali,sve da ni jedno ni drugo nije tacno,distanciranje i odricanje od jednog zlocinca Asadovog kalibra, bi u svakom slucaju bio ljudski i moralan cin.
Challenger__

#1637 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

Ono što ti nazivaš "teorijom zavjere" je činjenica za sve, od bivšeg predsjednika Turske i suosnivača AKP Abdullaha Gula do solidnih poznavalaca prilika u Turskoj. Kakav ba moral, čiji moral? Onih čije službe opslužuju sve manijake i ubice širom Afrike i BI??

:pisnuo:

Njihov "moral" je fluidniji od kursa Lire, frajeru.
Grean

#1638 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by Grean »

dezurni_ucenik wrote:Naravno turkofili i dalje izbjegavaju odgovor na pitanje :"Kakve koristi imate?". Odgovor je da i oni sami ne znaju, Bakir im tako rekao da je plisani sultan dobar za Bosnu. :lol:
Imamo koristi sto je jedna nama prijateljska zemlja jaca i stabilnija.

Volio bih i ja da iza nas stoje Nijemci kao iza Hrvatske, Rusi iza Srbije ili Amerika iza Izraela, ali na zalost ne stoje sto se pokazalo 90'tih. Tako da je bolje ista nego nista a to ista za Bosnjake je Turska. Na zalost ona Turska u vrijeme dok su nas satirali je drzala do sebe koliko i Jeljcinova Rusija do sebe.

Niko ne moze bez prijetalja a pogotovo to nemogu minijaturne i beznacajne zemlje poput nase. Eto ponegdje se ekonomski ogrebemo kao za izvoz tog mesa a ne daj Boze goreg sranja imamo nekog na kog makar sigurno mozemo racunati ovako ili onako. Svi ostali su nam jal' katili jal' ih boli qurac za nas sto su i pokazali u posljednjem ratu. Drzali su nas taman toliko da nam je nos iznad povrsine vode, red humanitarne, red embarga na oruzje pa red svercovanog "ilegalnog" lakog naoriuzanja da nas ono bas ne potaru kao stoku.
Last edited by Grean on 02/11/2015 00:09, edited 1 time in total.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1639 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by hrasno38 »

Kareem Abdul wrote:
dezurni_ucenik wrote:Naravno turkofili i dalje izbjegavaju odgovor na pitanje :"Kakve koristi imate?". Odgovor je da i oni sami ne znaju, Bakir im tako rekao da je plisani sultan dobar za Bosnu. :lol:
Paradoksalno zvuči ali je istinito i to da su više Bakir i turkofili u BiH napravili za Erdogana i AK partiju nego obrnuto.

A to je zato jer dobar dio glasova Erdogan dobija od kvazi neoosmanlija u Turskoj na priči o sebi kao zaštitniku sunitskog življa kako na bliskom istoku tako i na balkanu.

Praktične koristi nema gotovo nikakve. Turska je po ulaganju u BiH još uvijek iza Slovenije, Kuvajta i Luksemburga :lol:
:izet: :izet:

Najznačajnije zemlje investitori u BiH, maj 1994 - decembar 2014
Ukupan iznos investicija 6 milijardi EUR

Image

U 2014 zemlja koja je u BiH najviše investirala je Rusija (195.8 miliona KM ili 100 miliona eura), zatim slijede Austrija (172.5 miliona KM ili 88 miliona eura), Hrvatska (88.2 miliona KM ili 45 miliona eura), Velika Britanija (70.4 miliona KM ili 36 miliona eura), Luksemburg (36.5 miliona KM ili 19 miliona eura), Kuvajt (26.8 miliona KM ili 14 miliona eura), Srbija (25.5 miliona KM ili 13 miliona eura) i Holandija (24.5 miliona KM ili 13 miliona eura).

Turske nigdje ni na mapi!!!
Challenger__

#1640 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

Davatoglu, razbojnik, se "Iz moralnih razloga" distancirao od Assada...

:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
trcicu trceci

#1641 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by trcicu trceci »

Vidi ovog trola, Erdogan je sam rekao da ti podaci nisu tacni.
dezurni_ucenik

#1642 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by dezurni_ucenik »

Grean wrote:
Imamo koristi sto je jedna nama prijateljska zemlja jaca i stabilnija.

Volio bih i ja da iza nas stoje Nijemci kao iza Hrvatske, Rusi iza Srbije ili Amerika iza Izraela, ali na zalost ne stoje sto se pokazalo 90'tih. Tako da je bolje ista nego nista a to ista za Bosnjake je Turska. Na zalost ona Turska u vrijeme dok su nas satirali je drzala do sebe koliko i Jeljcinova Rusija do sebe.

Niko ne moze bez prijetalja a pogotovo to nemogu minijaturne i beznacajne zemlje poput nase. Eto ponegdje se ekonomski ogrebemo kao za izvoz tog mesa a ne daj Boze goreg sranja imamo nekog na kog makar sigurno mozemo racunati ovako ili onako. Svi ostali su nam jal' katili jal' ih boli qurac za nas sto su i pokazali u posljednjem ratu. Drzali su nas taman toliko da nam je nos iznad povrsine vode, red humanitarne, red embarga na oruzje pa red svercovanog "ilegalnog" lakog naoriuzanja da nas ono bas ne potaru kao stoku.

Eto hrasno je sve objasnio.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1643 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by hrasno38 »

trcicu trceci wrote:Vidi ovog trola, Erdogan je sam rekao da ti podaci nisu tacni.
hehehehe bas mi je drago zbog njega....kako si ti??
kamen spoticanja

#1644 Re: Republika Turska

Post by kamen spoticanja »

Challenger__ wrote:Davatoglu, razbojnik, se "Iz moralnih razloga" distancirao od Assada...

:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
A tzipras je pravo zaheban igrac
Co0l

#1645 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Ono što ti nazivaš "teorijom zavjere" je činjenica za sve, od bivšeg predsjednika Turske i suosnivača AKP Abdullaha Gula do solidnih poznavalaca prilika u Turskoj. Kakav ba moral, čiji moral? Onih čije službe opslužuju sve manijake i ubice širom Afrike i BI??

Njihov "moral" je fluidniji od kursa Lire, frajeru.
Govorim o moralu opcenito.
A kad vec govoris o cinjenicama-nepobitna cinjenica je da je u Siriji Asad najvise civila pobio,najvise sela i gradova razorio,opcenito najvise zla nanio.Moralan cin i najmanje sto bi neko ko ima iole ljudskosti u sebi uradio,je da nekog takovg osudi,odbaci i distancira se od njega.Bio taj neko drzavnik ili obicni forumas.
Znam da je to tebi i tebi slicnima koji slave sirijskog kasapina neshvatljivo,ali to je vec vas problem.

A sto se tice Erdoganovih razloga za distanciranje od Asada,pa ipak je on malo veci kalibar od tih tvojih poznavalaca prilika i njegove izjave vezano za to imaju vecu tezinu od tih koje navodis.Iako su tebi i tvitovi dokazanih lazova dokaz kad zatreba.
trcicu trceci

#1646 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by trcicu trceci »

hrasno38 wrote:
trcicu trceci wrote:Vidi ovog trola, Erdogan je sam rekao da ti podaci nisu tacni.
hehehehe bas mi je drago zbog njega....kako si ti??
ma nako vala, moram ti se pozaliti nesto me prst noge boli, slucajno se udario, ubi
Challenger__

#1647 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

Co0l wrote:Govorim o moralu opcenito.

:thumbup:

:run:
Co0l

#1648 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Samo ti kreveljenje i preostaje.
Grean

#1649 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by Grean »

dezurni_ucenik wrote:
I ja sam objasnio i tebi i @hrasnom. Zna i @hrasno npr. gdje hrvatska ulaganja zavrsavaju, gdje su u BiH ispostave Leda, Saponije Osijek, Podravke itd.itd. Ne ulazu sigurno u Sapnu ili Gorazde, tamo samo plasiraju proizvode.

To samo govori da se i ekonomija zasniva na prijateljstvu i politici. Jos jedan razlog koji govori u priloz mojoj tezi, kakav god prijatelj on nije za odbaciti, pogotovo za Bosnjake koji ih zapadno od Bosfora trebaju traziti lupom.
dezurni_ucenik

#1650 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by dezurni_ucenik »

Grean wrote:
dezurni_ucenik wrote:
I ja sam objasnio i tebi i @hrasnom. Zna i @hrasno npr. gdje hrvatska ulaganja zavrsavaju, gdje su ispostave Leda, Saponije Osijek, Podravke itd.itd. Ne ulazu sigurno u Sapnu ili Gorazde, tamo samo plasiraju proizvode.

To samo govori da se i ekonomija zasniva na prijateljstvu i politici. Jos jedan razlog koji govori u priloz mojoj tezi, kakav god prijatelj on nije za odbaciti, pogotovo za Bosnjake koji ih zapadno od Bosfora trebaju traziti lupom.

Nema danas prijateljstva, danas postoji samo interes. Nemoj biti naivan.
Post Reply