BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri
Moderator: Benq
-
Officer Crabtree
#1626 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
happy vjerovatno na to misli, al' to je na akciji
najblize je
mnetmflat sa ugovorom na 2 godine, 11,70 za 4gb
najblize je
- ja sam amoniman
#1627 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
pa nije bolji jer uvjek moraš platit 12 KM potrošio, ne potrošio
kod haloo možeš kalkulisat, ako nemaš potrebe za više interneta kupiš za 8 KM 2 gige
ukaže li se potreba da ti treba više interneta imaš i opciju dodanog dokupa za dan za 1 KM ili gigu za 3 KM na 7 dana
a možeš dokupit i 5-6 giga ako ti iskrsne potreba
dakle haloo je sjebo i ono jedino u čemu je bht bio bolji od konkurencije, tako da sad bht državni uhljupi ama baš ni u čemu nemaju prednost, čak šta više najgori su
kod haloo možeš kalkulisat, ako nemaš potrebe za više interneta kupiš za 8 KM 2 gige
ukaže li se potreba da ti treba više interneta imaš i opciju dodanog dokupa za dan za 1 KM ili gigu za 3 KM na 7 dana
a možeš dokupit i 5-6 giga ako ti iskrsne potreba
dakle haloo je sjebo i ono jedino u čemu je bht bio bolji od konkurencije, tako da sad bht državni uhljupi ama baš ni u čemu nemaju prednost, čak šta više najgori su
- kloniran
#1628 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
e pa vidis onda covjek kao i velika vecina ovih uhljebljenih ima problema sa citanjemOfficer Crabtree wrote:happy vjerovatno na to misli, al' to je na akciji
najblize je
ja sam rekao trenutno, a trenutno oznacava radnju koja se desava upravo sada, ne u buducnosti
znaci, od sutra ce happy imati najbolju ponudu, međutim juče zaključno sa danas haloo ima još uvijek najbolju ponudu interneta
Ja citavo vrijeme ovdje poredim prepaid internet.
Internet na pretplati me ne zanima tamam marka mjesecno bio.
Plus sto se moras ozeniti za njih na dvije godine, sto nema ni teoretske sanse da se desi.
-
Officer Crabtree
#1629 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
kloniran wrote:
Plus sto se moras ozeniti za njih na dvije godine, sto nema ni teoretske sanse da se desi.
vidi ja ne znam zbog čega su pojedinci na temi ostrašćeni, sama tema ne ograničava raspravu na prepaid, tako da ukoliko je moj komentar pokvario neku planetarnu nepravdu o poređenju, to nisam predvidio. tu sam prvenstveno da napravim poređenje radi sebe i zato i čitam šta se piše.
trenutno najpovoljniji omjer onoga što ja mogu imati je mini15 sa 200% i doplata interneta od 500MB, al ne tvrdim da je to i stvar za svakoga, jer svi korisnici to sad ne mogu imati (zaostavština sam prošlosti)
isto kao što generalno rečeno haloo trenutno ima bolju ponudu (ako isključim ovih 200%
samo da ne počnemo u priču o "prosječnom korisniku" kome nije potrebno više od 1mpbs brzine, već kad imam mobilni internet i plaćam ga očekujem da funkcioniše u punom kvlaitetu... sada kad mi sa msurf padne na 64 znam na čemu sam i ne pokušavam ni tražiti veći zahtjev od te brzine, al već kad sam "ubio" da mi je i da "u potok odvučem"...
sve u svemu, nismo svi sarajevo, pa tako i ponude nisu svugdje podjednake
-
mirza_15
#1630 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pa na happy-ju je isto 1 GB 3 KM za 14 dana, dakle 4 GB za 12 KM. Ali razumijem, bh telecomovo je pa treba popljuvati.
Doduse mozda zato sto ima 3G mrezu gdje drugi nemaju. Recimo ljetos na borackom ja pogleda sarajevo na mojatv web i provjerim ko ima 3g, kad gle cuda samo bh telecom. Odem u jedno mjesto izmedju jajca i d.vakufa, kad gle cuda opet samo bh telecom ima 3G. Neko je spominjao Vlasic... Dakle, ne govorim o nekom dzepu, nekom kaficu koji nije pokriven. Govorim o ogromnim rupetinama, citavim nepokrivenim podrucjima. Ali imaju svi duz tramvajske pruge u Sarajevu.
Doduse mozda zato sto ima 3G mrezu gdje drugi nemaju. Recimo ljetos na borackom ja pogleda sarajevo na mojatv web i provjerim ko ima 3g, kad gle cuda samo bh telecom. Odem u jedno mjesto izmedju jajca i d.vakufa, kad gle cuda opet samo bh telecom ima 3G. Neko je spominjao Vlasic... Dakle, ne govorim o nekom dzepu, nekom kaficu koji nije pokriven. Govorim o ogromnim rupetinama, citavim nepokrivenim podrucjima. Ali imaju svi duz tramvajske pruge u Sarajevu.
- kloniran
#1631 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Officer Crabtree wrote:kloniran wrote:
vidi ja ne znam zbog čega su pojedinci na temi ostrašćeni, sama tema ne ograničava raspravu na prepaid, tako da ukoliko je moj komentar pokvario neku planetarnu nepravdu o poređenju, to nisam predvidio. tu sam prvenstveno da napravim poređenje radi sebe i zato i čitam šta se piše.
trenutno najpovoljniji omjer onoga što ja mogu imati je mini15 sa 200% i doplata interneta od 500MB, al ne tvrdim da je to i stvar za svakoga, jer svi korisnici to sad ne mogu imati (zaostavština sam prošlosti)
isto kao što generalno rečeno haloo trenutno ima bolju ponudu (ako isključim ovih 200%), međutim u gradu u kojem se ja nalazim brzina ne prelazi 1,3mbps već mjesec dana koliko testiram.... i sam planiram preći na prepaid kada mi iscuri 200%, no ultra trenutno ima prednost nad haloo u mom slučaju jer su brzine do 7mbps,... (pa tako i flat na pretplati)
samo da ne počnemo u priču o "prosječnom korisniku" kome nije potrebno više od 1mpbs brzine, već kad imam mobilni internet i plaćam ga očekujem da funkcioniše u punom kvlaitetu... sada kad mi sa msurf padne na 64 znam na čemu sam i ne pokušavam ni tražiti veći zahtjev od te brzine, al već kad sam "ubio" da mi je i da "u potok odvučem"...
sve u svemu, nismo svi sarajevo, pa tako i ponude nisu svugdje podjednake
- kloniran
#1632 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
mirza_15 wrote:Pa na happy-ju je isto 1 GB 3 KM za 14 dana, dakle 4 GB za 12 KM. Ali razumijem, bh telecomovo je pa treba popljuvati.
ali na happy ta ponuda ide tek od sutra, sutra ce biti bolji, danas je haloo, kraj price, pomirite se s tim.
-
Officer Crabtree
#1633 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
ma da, sada već ne može, ali cijelo ovo komešanje barem kod ljudi u mojoj blizini je i nastalo nakon što je telecom napravio migraciju ovih paketa na pretplati, te sve na štetu mini paketa...kloniran wrote:
nisam mislio na to, ne moze se nikako porediti pretplata i prepaid, jer na pretplati moras placati htio ne htio, a ovamo uzimas prema potrebi, u tome je kvaka
ako bi haloo se potrudio da poveća brzine i u drugim gradovima, barem u mom slučaju govorim za svoj, to bi bilo to... džaba im cijena i količina ako je brzina loša... do tada bh telecom možda se i sjeti pa popravi mojmini pakete
- kloniran
#1634 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
dosta moje raje se razocaralo nakon sto su ukinuli 200% paketeOfficer Crabtree wrote:ma da, sada već ne može, ali cijelo ovo komešanje barem kod ljudi u mojoj blizini je i nastalo nakon što je telecom napravio migraciju ovih paketa na pretplati, te sve na štetu mini paketa...kloniran wrote:
nisam mislio na to, ne moze se nikako porediti pretplata i prepaid, jer na pretplati moras placati htio ne htio, a ovamo uzimas prema potrebi, u tome je kvaka
ako bi haloo se potrudio da poveća brzine i u drugim gradovima, barem u mom slučaju govorim za svoj, to bi bilo to... džaba im cijena i količina ako je brzina loša... do tada bh telecom možda se i sjeti pa popravi mojmini pakete![]()
ne znam gdje zivis, ali u sarajevu su bas odvrnuli brzine, ako zivis u nekom gradu gdje su hrvati vecina, nemoj to ocekivati
ako primjetis u hercegovini npr se ne moze kupiti haloo na kiosku, niti dopuniti kredit, ne znam za ostale gradove sa hrvatskom vecinom.
Bila je cak obavijest na njihovoj stranici za kupovinu kartica i dopunu kredita u hercegovini ali su je maknuli sa stranice
-
Officer Crabtree
#1635 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
gračanica, tk, kod mene su papci većina...
200% sam do jula, do tada očekujem da poprave jer moraju imati bolju uslugu pošto bošnjaci vole "u bosnu pare dati"
200% sam do jula, do tada očekujem da poprave jer moraju imati bolju uslugu pošto bošnjaci vole "u bosnu pare dati"
Last edited by Officer Crabtree on 10/01/2016 12:01, edited 1 time in total.
-
Officer Crabtree
-
ing-ecc
#1637 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ne znam u kojem vremenu, mozda juce mozda danas, mozda prije tri mjeseca a mozda i za tri mjeseca, al 4 GB je 10 KM. 
- ja sam amoniman
#1638 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
ko o čemu ovaj o bhtlekom 3G u divljinama, za koje 99% ljudi boli kurac da li tu ima 3G jer nikad neće ni otićmirza_15 wrote:Pa na happy-ju je isto 1 GB 3 KM za 14 dana, dakle 4 GB za 12 KM. Ali razumijem, bh telecomovo je pa treba popljuvati.
nemoj da lažeš raju !!!!!
http://www.happy.ba/happy_web.html
giga jeste na 14 dana ali je 6 KM !!! (jer je osnovna ponuda 500 MB 3 KM za 7 dana)
pa je za mjesec 12 KM ali samo 2 gige, spram 4 GB haloo
iako opet nisu povoljni u govornom saobraćaju
jer si navodio da je poziv 0,15 po minuti, ali si namjerno izostavio da s eplaća uspostava poziva 0,08
pa je to opet 0,23 što je slabo spram haloo/izi koji imaju 0,18
Last edited by ja sam amoniman on 10/01/2016 13:29, edited 2 times in total.
-
Officer Crabtree
#1639 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
tačnosti radi, poziv uspostavljaš samo na prvoj minuti, dakle na drugoj nije 0,23ja sam amoniman wrote: jer si navodio da je poziv 0,15 po minuti, ali si namjerno izostavio da s eplaća uspostava poziva 0,08
pa je to opet 0,23 što je slabo spram haloo/izi koji imaju 0,18
- ja sam amoniman
#1640 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
a ko je reko da jeste
i nađi mi pri kojoj minuti postaje povoljniji od haloo ili izi
ajd matematičaru, na kojoj minuti postaje isplatno
i nađi mi pri kojoj minuti postaje povoljniji od haloo ili izi
ajd matematičaru, na kojoj minuti postaje isplatno
-
Officer Crabtree
#1641 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
nije im minuta 0,23... to je sve što sam napisao, bio matematičar ili bioenergetičar...
-
mirza_15
#1642 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
1GB je 14 dana 3 KM. X2 i promet i trajanje.
4 GB su 10 KM 2 mjeseca.
4 GB su 10 KM 2 mjeseca.
- ja sam amoniman
#1643 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
mirza_15 wrote:1GB je 14 dana 3 KM. X2 i promet i trajanje.
4 GB su 10 KM 2 mjeseca.
neko od nas dvojice je ili ćorav ili blesav

jest...početnaOfficer Crabtree wrote:nije im minuta 0,23... to je sve što sam napisao, bio matematičar ili bioenergetičar...
a pošto ti slabo matematika ide, tek na 4.minuti razgovora happy postaje isplatniji od izi/haloo
na prve 3 minute je isplatniji izi/haloo
dakle, happy....karina
-
Officer Crabtree
#1644 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
vidi ja sam fino napisao da su ljudi zbog nečega ostrašćeni na ovoj temi, ko će ga znati, možda je i zbog godina
kao prvo, tvoja definicija karine i moja definicija karine je subjektivna stvar... ne možeš za nešto reći da je karina ako na trećoj, a ne na četvrtoj minuti kao što opet tvoje bolje poznavanje matematike govori, je već jeftinije....
al opet, sabrao si uspotavu poziva i napisao da je kod haloo 0,18 a kod ovih 0,23 i napisao da je haloo bolji... ovisi o strukturi poziva i dužini trajanja poziva, al u svakom slučaju nije bolji, dakle zavisi od slučaja...
hajd sad pozdrav i zdrav mi bio, nije ti ton za rasprave
lp
kao prvo, tvoja definicija karine i moja definicija karine je subjektivna stvar... ne možeš za nešto reći da je karina ako na trećoj, a ne na četvrtoj minuti kao što opet tvoje bolje poznavanje matematike govori, je već jeftinije....
al opet, sabrao si uspotavu poziva i napisao da je kod haloo 0,18 a kod ovih 0,23 i napisao da je haloo bolji... ovisi o strukturi poziva i dužini trajanja poziva, al u svakom slučaju nije bolji, dakle zavisi od slučaja...
lp
-
mirza_15
#1645 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ti si corav. 1 GB 14 dana 3 KM
4 GB 10 KM 60 dana.
Usput hebem ti matematiku ko i prije kada si se brukao pod drugim nickovima brukas se i sada:
3 x 15 je 45 + 8 = 53
3 x 18 = 54
Nauci racunati!
4 GB 10 KM 60 dana.
Usput hebem ti matematiku ko i prije kada si se brukao pod drugim nickovima brukas se i sada:
3 x 15 je 45 + 8 = 53
3 x 18 = 54
Nauci racunati!
- ja sam amoniman
#1646 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
sad definitivno jesil ćorav ili blesav ?

na trećoj minuti su ISTI !!!
tek na 4. znači happy ima prednost i lijepo sma pito na kojoj happy ima prednost
90% poziva kod 90% korisnika je do 3 minute
ajd zdravo

na trećoj minuti su ISTI !!!
tek na 4. znači happy ima prednost i lijepo sma pito na kojoj happy ima prednost
Officer Crabtree wrote:vidi ja sam fino napisao da su ljudi zbog nečega ostrašćeni na ovoj temi, ko će ga znati, možda je i zbog godina
lp
90% poziva kod 90% korisnika je do 3 minute
ajd zdravo
Last edited by ja sam amoniman on 10/01/2016 14:22, edited 2 times in total.
-
mirza_15
#1647 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
90% poziva, 90% korisnika je do pola minute. Telecom zakon 
- ja sam amoniman
#1648 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
pa još gore jadan ne bio
happy 0,23
izi/haloo 0,18
-
mirza_15
#1649 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Telecom kralju, telecom. Iz fule u fulu.ja sam amoniman wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
pa još gore jadan ne bio
happy 0,23
izi/haloo 0,18
- ja sam amoniman
#1650 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
koje bobe trošiš
nemoj da bi ih mijenjo
opasno te lože
nemoj da bi ih mijenjo
opasno te lože