Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
jarobot

#1626 Re: RE: Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jarobot »

vicious wrote:Dobar novi addon, Movieflix:
https://seo-michael.co.uk/how-to-instal ... flix-kodi/

Sviđa mi se što je jednostavan i brz, odmah otvara film/seriju i nema beskrajnog klikanja po mrtvim linkovima, a skoro sve je u 720 ili 1080p, bar ono što sam ja isprobao (nekih 15-ak filmova i serija).

Jedina mana mu je što titlove ne traži automatski po naslovu, nego se mora manuelno upisati naziv filma ili broj epizode. Nadam se da će i to biti popravljeno.
To je mazohizam sto da se patim i pišem ručno kad exodus ima sve auto , samo klikić i gotovo

Poslano sa mog 6045K koristeći Tapatalk
vicious

#1627 Re: RE: Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

jarobot wrote:

Sviđa mi se što je jednostavan i brz, odmah otvara film/seriju i nema beskrajnog klikanja po mrtvim linkovima, a skoro sve je u 720 ili 1080p, bar ono što sam ja isprobao (nekih 15-ak filmova i serija).

Jedina mana mu je što titlove ne traži automatski po naslovu, nego se mora manuelno upisati naziv filma ili broj epizode. Nadam se da će i to biti popravljeno.
To je mazohizam sto da se patim i pišem ručno kad exodus ima sve auto , samo klikić i gotovo

E pa ovdje ti je samo klikić na film i odmah ide, nema gatanja radi li putlocker ili movieshd ili peti-deseti, i kakav mu je kvalitet. Mene više to nervira i kad mi otvori neki SD snimak lošeg kvaliteta nego upisivanje naziva, mada je i ovo naravno suvišno. Zato i kažem da se nadam da će popraviti to :D
BaDa

#1628 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by BaDa »

koji je najbolji addon za americke kanale? osim UStvNow jer nema puno free kanala!
jarobot

#1629 Re: RE: Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jarobot »

vicious wrote:
jarobot wrote:

E pa ovdje ti je samo klikić na film i odmah ide, nema gatanja radi li putlocker ili movieshd ili peti-deseti, i kakav mu je kvalitet. Mene više to nervira i kad mi otvori neki SD snimak lošeg kvaliteta nego upisivanje naziva, mada je i ovo naravno suvišno. Zato i kažem da se nadam da će popraviti to :D
Pa to imaš već u fenixu i muviecloud s tim što ovdje i titlove traži sam nemoraš upisivati ime filma.
Haj na kompu upisivanje imena i nekako ali kad na nekom boxu trebaš mišom ili daljinskim klikati po slovima patnja i lakše ga pustiti u exodusu da sam nađe i dobar streem link i prijevod :D
vicious

#1630 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

E jbg mislio sam da znaš o čemu pričamo, sad mi bezze dalje razglabati.
Phoenix propao ko kauč, bezbroj mrtvih linkova. A za ovaj drugi vjerovatno misliš na cloudmovie, isto izbaci ti linkove pa pogađaj koji radi.
Exodus je ok ali meni malo dosadio, ipak mi je salts prvi izbor.
jarobot

#1631 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jarobot »

Što je feniks propao ? Ja danas gledao .

sencobih

#1632 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sencobih »

Je li se desilo kome da mu kodi na boxu ničim izazvan postane go ko lipa. Nigdje ni favorita, ni kratica, ni naslovne slike, ni za sta ni video ni muzika, ni program file,. Sve radi ali moraš okolo. Morao ponovo sve podešavati, baš mi je to čudno bilo
irac300

#1633 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

sencobih wrote:Je li se desilo kome da mu kodi na boxu ničim izazvan postane go ko lipa. Nigdje ni favorita, ni kratica, ni naslovne slike, ni za sta ni video ni muzika, ni program file,. Sve radi ali moraš okolo. Morao ponovo sve podešavati, baš mi je to čudno bilo
Dešavalo se meni par puta. Nemam pojma, znam samo da ti sjebe živce, taman našteliš sve, kad ono se iz nekog razloga resetuje. Na sreću već duži period nisam imao takav problem.
Pandakonda

#1634 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Pandakonda »

Evo i ja sam sad instalirao ovo čudo i koristim samo genesis. Može li mi neko predložit dobar add-on gdje ima live TV tipa AMC, HBO, CW itd. ?
BTW morao sam re-instalirat kodi i nakon što sam to uradio kad ponovo pokrenem uvijek mi izbaci Kodi has stopped working i crasha se, da li neko zna u čemu je problem ? :-?
sencobih

#1635 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sencobih »

irac300 wrote:
sencobih wrote:Je li se desilo kome da mu kodi na boxu ničim izazvan postane go ko lipa. Nigdje ni favorita, ni kratica, ni naslovne slike, ni za sta ni video ni muzika, ni program file,. Sve radi ali moraš okolo. Morao ponovo sve podešavati, baš mi je to čudno bilo
Dešavalo se meni par puta. Nemam pojma, znam samo da ti sjebe živce, taman našteliš sve, kad ono se iz nekog razloga resetuje. Na sreću već duži period nisam imao takav problem.
Ma samo nek radi, ionako samo nekoliko mjesta i koristim
irac300

#1636 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Pandakonda wrote:Evo i ja sam sad instalirao ovo čudo i koristim samo genesis. Može li mi neko predložit dobar add-on gdje ima live TV tipa AMC, HBO, CW itd. ?
BTW morao sam re-instalirat kodi i nakon što sam to uradio kad ponovo pokrenem uvijek mi izbaci Kodi has stopped working i crasha se, da li neko zna u čemu je problem ? :-?
Iskreno, odavno već ne pratim live tv addone, ali ovaj mi je ostao u sjećanju da je fino radio, pa vidi instaliraj.
https://seo-michael.co.uk/how-to-instal ... -for-xbmc/

Za taj drugi problem, ne bih ti znao ništa posebno reći, osim da Kodi zna praviti probleme na Windowsima.
brazzo19

#1637 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

Pozz raja, opet ja :)

Kupio sam neki air mouse za ovaj moj box m8s tacnije ovaj. http://www.olx.ba/artikal/22376054/c120 ... air-mouse/ Eh sad tek kad sam otpakovao i spojio ga sa reciverom skontao sam da ovaj daljinski uopste nema power tipku, znaci na njemu se ne moze upalit resiver niti ugasit, dok sve ostale funkcije tipke tastatura, air mouse sve radi perfektno, uz daljinski je dosao jedan kao mini usb koji sam ukljucio i resiver u usb port i odmah ga je prepoznao i radi perfektno i prilicno je praktican i funkcionalan, samo mi je cudno da nema power tipke, jos na njemu pise da je namjenjen za televizije resivere i sve ostale smart uredjaje, pa me zivo interesuje kako na njemu upaliti ili ugasiti nesto kad nema power tipku, sad kad palim resiver moram uzet daljinski sto je dosao u resiver onaj bezvezni i onda samo s njim upalim resiver i onda uzmem ovaj i sa njim radim sve ostalo i onda kad hocu da ugasim box opet moram ovaj uzimat daljinski sto je dosao uz reciver jer na njemu im power tipka :D eh sad jel imao neko slicnih iskustava ili ima li neko ovakav daljinski i da li postoji neka mogucnost ili caka da se na njemu nastima da se pomocu njega moze i palit i gasit resiver, bas mi glupo da koristim dva daljinska ovaj jedan mi samo sluzi da palim gasim a sa ovim drugim radim sve ostalo .... :D
The BEN10

#1638 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by The BEN10 »

Kad izlazi nova verzija KODI-a?
prelivoda

#1639 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by prelivoda »

Preporuka za daljinski je svakako Yatse (android). Bolje stvarno ne treba.

https://play.google.com/store/apps/deta ... free&hl=en

Pitanje, imam Kodi na Paspberry pi, i na nekim addonsima mi ne rade dijelovi menija, recimo na Exodus mi ne radi prikaz filmova po godinama ili slično, a neki drugi dijelovi rade normalno. Filmovi se vrte normalno, full HD super radi na raspberry pi kecu :)
vicious

#1640 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

The BEN10 wrote:Kad izlazi nova verzija KODI-a?
Kad bude gotova :D
Ne vjerujem da to iko može znati, početkom ovog mjeseca je izbačena alfa 2 verzija, a kad će biti finalna ostaje da se vidi.
https://kodi.tv/kodi-v17-krypton-alpha-2/
The BEN10

#1641 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by The BEN10 »

vicious wrote:
The BEN10 wrote:Kad izlazi nova verzija KODI-a?
Kad bude gotova :D
Ne vjerujem da to iko može znati, početkom ovog mjeseca je izbačena alfa 2 verzija, a kad će biti finalna ostaje da se vidi.
https://kodi.tv/kodi-v17-krypton-alpha-2/
Hahaha, hvala hvala.
Ma čitao sam wiki, al rkeoh da nema kakve informacije "ispod žita". :-D
dječak sa šibicama

#1642 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by dječak sa šibicama »

Moze li neko objasniti logiku da ovaj novi Kodi radi samo na zadnjoj verziji androida, kad tu verziju nema velika vecina tv boxova :?
prelivoda

#1643 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by prelivoda »

dječak sa šibicama wrote:Moze li neko objasniti logiku da ovaj novi Kodi radi samo na zadnjoj verziji androida, kad tu verziju nema velika vecina tv boxova :?
Prvo je bio Kodi, pa su onda došli TV Boxovi :)

Vjerovatno se radi o borbi protiv komercijalizacije Kodija, jer proizvođači boxova ga instaliraju sa piratskim addonsovima, tako Kodi dolazi na loš glas i prijete mu tužbe ili zabrane korištenja u nekim zemljama.
Na ovakav način pritišću posredno bar jeftine kineske proizvođače i bore se protiv komercijalizacije.
dječak sa šibicama

#1644 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by dječak sa šibicama »

Ok, to me vec ne zanima, ono sto zanima mene i vjerujem ostale, mi cemo i dalje moci koristiti Jarvis 16 verziju Kodija na boxovima, bez problema?
vicious

#1645 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

dječak sa šibicama wrote:Ok, to me vec ne zanima, ono sto zanima mene i vjerujem ostale, mi cemo i dalje moci koristiti Jarvis 16 verziju Kodija na boxovima, bez problema?
Ovo stoji u tekstu koji sam maloprije linkovao:
Android 5.0 Lollipop (or later) as minimum

Over the years the Android platform started to mature and catch up to the other platforms regarding capabilities. This also means that we can drop all the custom code we had to add in the beginning to get Kodi running at all as that’s now becoming obsolete. One of those from back in the days was libStageFright which we dropped in a previous release and was replaced by the standard MediaCodec from Android. With v17 we have started to clean up all the old implementations which sadly also means we had to set the minimum Android version to at least 5.0 Lollipop. It’s uncertain at this time if we even hove to go higher and set minimum to Android 6.0 Marshmallow as this contains certain features we need to improve Kodi. For now you are safe if you at least have Android 5.0 Don’t worry you can keep using Kodi v16 on all previous Android versions however you just can upgrade to a newer Kodi version.
Dakle naravno starije verzije se i dalje mogu koristiti, a ko hoće novu treba uraditi upgrade androida. Pa i sada još rade one neke stare verzije kodija, 14 ili tako nešto...
brazzo19

#1646 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

Moze li molim vas iko od vas ko ima croatia on demand addon provjerit radi li onaj folder sa serijama movtex.net, ako nije mrsko samo da udjete na neku od milion turskih serija sto imaju na listii i pokrenete neku epizodu pa samo da mi kazete radi li vama, evo zena i mati mi vec dva dana probise mozak kako nemogu nijednu seriju da pokrenu iz tog foldera samo izbacuje eror log croatia on deman, znaci, sve ono ostalo radi samo taj folder sa serijama movtex.net nece da otvori nijednu seriju i da pokrene neku epizodu ..... :|
brazzo19

#1647 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

vicious wrote:
dječak sa šibicama wrote:Ok, to me vec ne zanima, ono sto zanima mene i vjerujem ostale, mi cemo i dalje moci koristiti Jarvis 16 verziju Kodija na boxovima, bez problema?
Ovo stoji u tekstu koji sam maloprije linkovao:
Android 5.0 Lollipop (or later) as minimum

Over the years the Android platform started to mature and catch up to the other platforms regarding capabilities. This also means that we can drop all the custom code we had to add in the beginning to get Kodi running at all as that’s now becoming obsolete. One of those from back in the days was libStageFright which we dropped in a previous release and was replaced by the standard MediaCodec from Android. With v17 we have started to clean up all the old implementations which sadly also means we had to set the minimum Android version to at least 5.0 Lollipop. It’s uncertain at this time if we even hove to go higher and set minimum to Android 6.0 Marshmallow as this contains certain features we need to improve Kodi. For now you are safe if you at least have Android 5.0 Don’t worry you can keep using Kodi v16 on all previous Android versions however you just can upgrade to a newer Kodi version.
Dakle naravno starije verzije se i dalje mogu koristiti, a ko hoće novu treba uraditi upgrade androida. Pa i sada još rade one neke stare verzije kodija, 14 ili tako nešto...
Imam na boxu androdid 5.1 to znaci da cu moci instalirati ovaj zadnji kodi kada izadje ?
irac300

#1648 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

brazzo19 wrote:Moze li molim vas iko od vas ko ima croatia on demand addon provjerit radi li onaj folder sa serijama movtex.net, ako nije mrsko samo da udjete na neku od milion turskih serija sto imaju na listii i pokrenete neku epizodu pa samo da mi kazete radi li vama, evo zena i mati mi vec dva dana probise mozak kako nemogu nijednu seriju da pokrenu iz tog foldera samo izbacuje eror log croatia on deman, znaci, sve ono ostalo radi samo taj folder sa serijama movtex.net nece da otvori nijednu seriju i da pokrene neku epizodu ..... :|
Ne radi. Reci ženi i punici neka se obrate Natku, da ispravi grešku. :D

Moći ćeš instalirati novi Kodi17.
dr sanjo

#1649 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by dr sanjo »

Imam jedno pitanje u ZemTv u odjeljku Ipbox sport ima jako puno IPTV adresa i listi ali su, barem kod mene, streamovi dosta nestabilni, često se slika sjecka ili zaledi. Koristim stariju verziju Kodija 14.0 a internet je sasvim ok? Zanima me da li je kod većine vas slično ili nešto mogu promjeniti?
irac300

#1650 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

dr sanjo wrote:Imam jedno pitanje u ZemTv u odjeljku Ipbox sport ima jako puno IPTV adresa i listi ali su, barem kod mene, streamovi dosta nestabilni, često se slika sjecka ili zaledi. Koristim stariju verziju Kodija 14.0 a internet je sasvim ok? Zanima me da li je kod većine vas slično ili nešto mogu promjeniti?
Nestabilni su ti streamovi i inace. Sport se vecinom prati preko sportdevilsa i castaway, u sekcijama sa sopcast i acestream linkovima.
Post Reply