Istina. U Iraku, Libiji i Siriji npr, strani faktor je daleko odgovorniji.cyprus wrote:Ni približno...Challenger__ wrote:I domaći i strani faktor. I jedni i drugi su podjednako odgovorni.cyprus wrote:Ma kurac... Kako me nervira ova priča o svemoćnim stranim silama... Nisu Balkan razjebale strane sile, nego Balkanci... Ne kažem da nemaju uticaja, ali za sva ova sranja smo odgovorni prvenstveno MI - Srbi, Hrvati, Bošnjaci, Albanci, Makedonci, ostali, pojedinci i kolektivi... Mi! Treba prestat tražit alibi u nekim silama koji tobože vuku sve naše poteze, a da mi to ne znamo...
PS Ja bih čak rekao da nije tih stranih sila da bi Balkan bio i u daleko gorem stanju...
Makedonija
- Challenger__
#1626 Re: Makedonija
- Challenger__
#1627 Re: Makedonija
@sarajevoxxxx
Nikada nisam u usta uzeo riječ "Iluminati". Ne držim stranu nikome (u Makedoniji), ljudima koji ne znaju šta se dešava, a na njihovo pitanje intepretiram stavove različitih aktera. I to tačno.
LeClerc. Udahni vazduh, diši duboko, ne histeriši.
______
Laku noć.
Nikada nisam u usta uzeo riječ "Iluminati". Ne držim stranu nikome (u Makedoniji), ljudima koji ne znaju šta se dešava, a na njihovo pitanje intepretiram stavove različitih aktera. I to tačno.
LeClerc. Udahni vazduh, diši duboko, ne histeriši.
______
Laku noć.
Last edited by Challenger__ on 28/04/2017 02:50, edited 1 time in total.
- cyprus
#1628 Re: Makedonija
Ja govorio o BalkanuChallenger__ wrote:Istina. U Iraku, Libiji i Siriji npr, strani faktor je daleko odgovorniji.cyprus wrote:Ni približno...Challenger__ wrote:I domaći i strani faktor. I jedni i drugi su podjednako odgovorni.
A što se tiče spomenutih - u Iraku da, tu jeste strani faktor nešto odgovorniji za haos... A Siriju i Libiju su rasturili prvenstveno Sirijci i Libijci...
Ali da ne idemo u off-topic, laku noć...
-
sarajevoxxxx
#1629 Re: Makedonija
@ciprus
A Sadamovo tušenje Kurda? Oholi diktator, pa bilo je pitanje vremena kada će naletiti na nekoga što naravno ne opravdavam agresiju ali Iračani odnosno njihova elita i te kako snosi odgovornost.
A Sadamovo tušenje Kurda? Oholi diktator, pa bilo je pitanje vremena kada će naletiti na nekoga što naravno ne opravdavam agresiju ali Iračani odnosno njihova elita i te kako snosi odgovornost.
- ljevoruki
#1630 Re: Makedonija
Nije mi zao Makedonije ni malo, veliki su poganceri.
Ja sve svoje hatore baziram na ratu u BiH i Makedonci su bili slobini saveznici protiv nas, vecina kanala kojima je mladic dobivao gorivo je isla preko Makedonije.
Upoznao sam ovdje par Albanaca iz Makedonije, pricali su mi price o njihovom polozaju u MK, cisti fasizam i aparthejd.
Ne bi mi bilo ni malo mrsko da je rasparcaju Bugari, Grci i Albanci iako mislim da se to nece desiti.
Ja sve svoje hatore baziram na ratu u BiH i Makedonci su bili slobini saveznici protiv nas, vecina kanala kojima je mladic dobivao gorivo je isla preko Makedonije.
Upoznao sam ovdje par Albanaca iz Makedonije, pricali su mi price o njihovom polozaju u MK, cisti fasizam i aparthejd.
Ne bi mi bilo ni malo mrsko da je rasparcaju Bugari, Grci i Albanci iako mislim da se to nece desiti.
-
Bandit88
#1631 Re: Makedonija
Razmisljajte pragmaticno,da se slicna situacija desi kod vas,da neki opozicioni politicar gladan vlasti prihvati ovakav sporazum sa srpskom stranom,koji su direktive dobili iz Beograda kako bi se poneli ?
sportski pozdrav.
Dodatak: Da se ponove izbori,zaev bi dobio mozda 10% max
- insomnia78
#1632 Re: Makedonija
'sovali bi mu majku na forumu i pisali pateticne statuse po fejsbukuBandit88 wrote:Razmisljajte pragmaticno,da se slicna situacija desi kod vas,da neki opozicioni politicar gladan vlasti prihvati ovakav sporazum sa srpskom stranom,koji su direktive dobili iz Beograda kako bi se poneli ?sportski pozdrav.
- arzuhal
#1633 Re: Makedonija
Ovaj VMRO-vski cinizam je prava balkansko-slavenska stvar, pravi Vučićevski potez: zapališ vatru pa vičeš kako treba gasiti a ne širiti požar
A četnička raja iz Beograda horski: Hoće Gruevski Veliku Albaniju! Pardon, hoće Šiptari u Makedoniji, Kosovu, Bujanovcu i CG!
A četnička raja iz Beograda horski: Hoće Gruevski Veliku Albaniju! Pardon, hoće Šiptari u Makedoniji, Kosovu, Bujanovcu i CG!
- ElRe
#1634 Re: Makedonija
Za Makedoniju je vrlo jednostavno rjesenje, a to ceka i jug Srbije i Crnu Goru. Albancima, dati teritorije koje su njihove i odvojiti ih.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1635 Re: Makedonija
nisu makedonci tolike budale da ih se uvuče u sukobe
- mO k3
#1636 Re: Makedonija
Ima istine , ali ni Albanci insu nista bolji ....samo da se sve ne svali preko bihljevoruki wrote:Nije mi zao Makedonije ni malo, veliki su poganceri.
- It_is_a_Leclerc
#1637 Re: Makedonija
Ne lupajte.Bandit88 wrote:Razmisljajte pragmaticno,da se slicna situacija desi kod vas,da neki opozicioni politicar gladan vlasti prihvati ovakav sporazum sa srpskom stranom,koji su direktive dobili iz Beograda kako bi se poneli ?sportski pozdrav.
Demokratska je praksa da ona stranka sa najvećim legitimitetom naroda dobije mandat za sastav vlade. Ti je početak i kraj priče. Taman da se ta stranka zalaže za ustav kao kod ludog šeširdžije, ona ima pravo i mora joj se dati mandat.
Iste stranke i isti ljudi s albanske strane su bili u vlasti sa VMRO, samo tad niko nije pominjao separatizam i slično
-
Denijaz1254
#1638 Re: Makedonija
Kod nas su Srbi i Hrvati konstutivan narod. Srbi sa 30% imaju svoju republiku unutar BiH sa komplet policijom i parlamentom. Albanci sa 35% nisu ni konstutivni dakle nemaju nikakva prava veta. To je ogromna razlika.Bandit88 wrote:Razmisljajte pragmaticno,da se slicna situacija desi kod vas,da neki opozicioni politicar gladan vlasti prihvati ovakav sporazum sa srpskom stranom,koji su direktive dobili iz Beograda kako bi se poneli ?sportski pozdrav.
- ElRe
#1639 Re: Makedonija
Granice drzava na Balkanu ce se definitivno mijenjati. E sad, ko ce izvuci deblji kraj, vidjecemo.
- dulekrele
#1640 Re: Makedonija
mozda nisu ali jesu albanci.oni ce pokrenuti novi rat na balkanu kako bi dobili ono sto traze. medutim mislim da su se dobro zahebali. nemoguce je da mogu izgurati tri ratista makedonija/CG/kosovoBlack swan wrote:nisu makedonci tolike budale da ih se uvuče u sukobe
- Ecci
- Vozim: Biciklam
#1641 Re: Makedonija
Parlament Crne Gore danas ratifikuje sporazum pristupanja NATO savezu.
U CG se nece nista lose desiti, ni narednih dana ni ubuduce.
Spasili su se na vrijeme.
U CG se nece nista lose desiti, ni narednih dana ni ubuduce.
Spasili su se na vrijeme.
-
Denijaz1254
#1642 Re: Makedonija
Albanci kako god okrenes na balkanu hoce biti jedan od najvaznijih faktora. Ne samo zato sto su veliki (Makedonija, Kosovo, Albanija, Dijelovi Crne Gore i Grcke, Italija) nego i zato sto imaju jak lobij i Tursku iza sebe kao i SAD i VB. Oni idu na to da Makedoniju u cjelini preuzmu a ne samo njezin dio.
- seln
#1643 Re: Makedonija
Da skupis sve Albance na Balanu, nema ih ni 5 miliona, a ukupna terirorija im je manja od Bosne. Sjecam se da je prije nekoliko godina bila otvorena tema "Albanija, div koji se budi"... nisu Albanci nikakav faktor, ni vojni, ni politicki ni ekonomski. Dati im prava onoliko koliko ih spada. Ko trazi vise od toga, dati mu metak i gotova prica.
-
Denijaz1254
#1644 Re: Makedonija
Na Kosovu ih ima 1.7 miliona a u Albaniji malo vise od 3 miliona. Sa tim da su Bosnjaci Kosova kojih je nekih 6% na njihovoj strani. U Makedoniji cine skoro trecinu stanovnistva sto je oko 650.000. U Crnoj Gori ih ima 32.000. Dakle bez Srbije ih ima vec mnogo vise od 5 miliona.seln wrote:Da skupis sve Albance na Balanu, nema ih ni 5 miliona, a ukupna terirorija im je manja od Bosne. Sjecam se da je prije nekoliko godina bila otvorena tema "Albanija, div koji se budi"... nisu Albanci nikakav faktor, ni vojni, ni politicki ni ekonomski. Dati im prava onoliko koliko ih spada. Ko trazi vise od toga, dati mu metak i gotova prica.
Ako vidimo da Hrvata ima oko 4 miliona na cijelom balkanu jasno je da su Albanci jedan od vecih igraca na balkanu. Srbija je geo politicki usamljena i odsjecena od Rusije. Albanci u Duresu imaju Tursku vojnu bazu i Turska osim u Qataru i na Kipru nema nigdje na svijetu vojne baze za nacionalnu sigurost. Pored toga Albanci imaju Amerikance iza svojih ledja i Italiju koja im je historijski partner i sa kojom imaju historijske veze.
U sukobu sa Srbijom imaju Bosnjake na svojoj strani. U sukobu sa Grckom imaju Turke na svojoj strani. Sto znaci da su za to podneblje faktor koji moze cijeli region odvesti u pakao ako zele ili ako veliki igraci to od njih traze. Zato je vrlo bitno sta se u Albanskim zemljama desava.
-
Denijaz1254
#1645 Re: Makedonija
Sa balkana se masovnije iseljavaju Srbi i Hrvati. Pored tog Srbija ima bijelu kugu (prirodni prirastaj od -35.000 godisnje a i hrvatska slican prirastaj od -20.000 godisnje). Hrvati bez ikakvih problema idu u EU sa svojim vlastitim pasosom. Albanci se iseljavaju ali ima prirastaj ni priblizno nije toliko los kao kod Srba niti se iseljavaju priblizno kao Srbi.sherbett wrote:Pa ja se s ovime i slazem... ionako se iseljavaju sa Balkana.. i to masovno.. nema ihseln wrote:Da skupis sve Albance na Balanu, nema ih ni 5 miliona, a ukupna terirorija im je manja od Bosne. Sjecam se da je prije nekoliko godina bila otvorena tema "Albanija, div koji se budi"... nisu Albanci nikakav faktor, ni vojni, ni politicki ni ekonomski. Dati im prava onoliko koliko ih spada. Ko trazi vise od toga, dati mu metak i gotova prica.
- seln
#1646 Re: Makedonija
Ozbiljno? Kad je bila anketa, mene niko nije pitao?Denijaz1254 wrote:
U sukobu sa Srbijom imaju Bosnjake na svojoj strani.
-
Denijaz1254
#1647 Re: Makedonija
Ti nisi Bosnjak.seln wrote:Ozbiljno? Kad je bila anketa, mene niko nije pitao?Denijaz1254 wrote:
- asurbanipal
#1648 Re: Makedonija
seln wrote:Ozbiljno? Kad je bila anketa, mene niko nije pitao?Denijaz1254 wrote:
Srbi i Albanci će prije naći zajednički jezik, nego Srbi i Bošnjaci. I Srbi i Albanci imaju velikodržavne projekte i ciljeve, tj. mokre snove o Velikoj Srbiji i Velikoj Albaniji.
- seln
#1649 Re: Makedonija
Pa, ako si ti urnek Bosnjaka, onda i nisam.Denijaz1254 wrote:Ti nisi Bosnjak.seln wrote:Ozbiljno? Kad je bila anketa, mene niko nije pitao?Denijaz1254 wrote:
-
KENJAC
#1650 Re: Makedonija
Znate li onu pricu kad su covjeku zapalili kucu?
I tako gori kuca punim plamom a mali vrabac uzme kap bode u kljun i baci to na kucu.
Pita ga drugi vrabac , jel to mislio tako ukasit plamen , a ovaj odgovori " Ne , nisam, ali hocu da se zna na cijoj sam strani bio"
Ja sam u Makedonski narod, najnepokvareni narod na Balkanu !
I tako gori kuca punim plamom a mali vrabac uzme kap bode u kljun i baci to na kucu.
Pita ga drugi vrabac , jel to mislio tako ukasit plamen , a ovaj odgovori " Ne , nisam, ali hocu da se zna na cijoj sam strani bio"
Ja sam u Makedonski narod, najnepokvareni narod na Balkanu !