Dos`o Nenad!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
uglavnomja

#1626 Re: Dos`o Nenad!

Post by uglavnomja »

evo nele opisuje dozivljaj:

""Sve je, kao i uvijek, počelo iz za.ebancije. Nakon divne promocije moje knjige na Jahorini, u hotelu "Bistrica”, društvo se malo opustilo, i uz šalu i pjesmu pade ideja da se spustimo sutra u Sarajevo u jedan restoran sa vrhunskom klopom. Ja ih podsjetih da moja malenkost nema neku naročitu reputaciju u glavnom gradu Bosne i Hercegovine... To probudi avantursitu u meni. Pristadoh uz opkladu po kojoj, ako me niko ne prepozna, ja plaćam sve u kafani, a ako se dogodi neko s.anje, on račun preuzima na sebe... - započeo je svoje izlaganje Nele.

"Samo što smo se parkirali ispred samih vrata restorana, kraj nas prođoše dva momka, za koje sam osjetio da donose nevolju. Oni me prepoznaše… Mi uđosmo u restoran i tu poče onaj ljepši dio večeri… sve je bilo u najljepšem redu, dok se ne pojavi konobar koji nam reče da napolju stoji par ljudi koji sebe nazivaju novinarima. Pitaju da li mogu da pričaju sa Neletom…Par minuta kasnije, rekoše nam da je neki lokalni portal objavio vijest da sam u Sarajevu. U narednih par minuta bilo je jasno da će moja posjeta Sarajevu dobiti već publicitet nego od dolaska samog pape - piše Karajlić.

- Par minuta kasnije, na vrata zakucaše dvije uniformisane osobe, naoružane onako kako se naružavaju oni koji ispred sebe imaju zadatak da razbiju demonstracije. Oni ne uđoše u kafanu, ali učtivo provjeriše da li je moja malenkost u objektu. Nakon što su primili potvrdan odgovor, oni nam, isto tako učtivo, dadoše do znanja da se ne brinemo, da su tu oni dokle god bude bilo potrebno. Neko od naših za stolom kaže da smo zaštićeni kao gej parada. Smeh nas sve to vrijeme nije napuštao. Kada smo dobili informaciju da je policija napolju blokirala sve prilaze našem restoranu, ja odlučih da oslobodim društvo neugodnog pritiska za koji sam, na neki način snosio odogovornost, te zatražih dozvolu da napustim objekat. Kao i svaka ozbiljna zgrada, i ova, u kojoj je bio restoran, imala je sporedne izlaze. Iskoristivši ga, ja ne vidjeh taj performans koji se održavao u jednoj od najužih ulica u gradu , te ne mogu da budem svjedok svih onih izveštaja koji govore o gomili ljudi, motkama sjekirama i ne znam već čemu - istakao je Karajlić u autorskom tekstu.

"Mene je čekao automboli na drugoj strani ulice i dok su novinari, koji su pokrenuli ovo ludilo, uzaludno pokušavali da me nađu u restoranu, ja sam uz diskretnu pratnju federalne policije, već bio na putu za Jahorinu – naveo je muzičar.

"U toku vožnje su mi se pojavile misli, ovakav kermec nisam napravio još od crknutog maršala. Jel ja prizivam nevolju ili ona prati mene? Zar jedna opklada može da pokrene ovakvo ludilo? Ko se to boji mog dolaska u grad? Da li se možda boje dolaska svih onih starih Sarajlija koji su iz njega otišli? To bi im bilo previše.

Sve to vrijeme mi kroz glavu su mi se šunjali stihovi jedne pesme moje omiljene rok atrakcije Zabranjeno pušenje: Pjesma se zvala "", a stihovi su išli nešto: Noćas smo probili obruč zajedno, iza nas su magla, strah i zlo. U divljem bijegu bez kapi benzina. Konačno smo stigli na slobodno tlo"...

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... gej-parada
oridjidji

#1627 Re: Dos`o Nenad!

Post by oridjidji »

Creasy wrote:
Ripicipi wrote:
Creasy wrote:

U 6-om dijelu, Nele govori o današnjem Sarajevu...
Je l' i ti mislis da je 150-200 hiljada Srba pretjerano iz Sarajeva?
Mo's li biti iskren pa odgovoriti!?
Iskreno, ne mislim da je protjerano, ali mislim da su (smo) imali dobre razloge zbog kojih su otišli, odnosno da nije bilo pametno ostati u gradu.
pa jeste pozvo vas preCjednik Karadzic i SDS da spugnete, znali sta se sprema Sarajevu i BiH, pa da vas sacuva, eno i u onim transkriptima ratne vlade RS tako pise :)
Drvosjeca iz Dejcica

#1628 Re: Dos`o Nenad!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Creasy wrote:
kike-tike wrote:
Od rata do sada ja nisam cuo ni za jedan veci problem između ljudi iz IS-a i dobrinje recimo, iako je to naselje do naselja. Nisam cuo za neka zzajebancije kad su praznici, i onda ovi sa kurira neke motke, palice ubace ma daaj i salju ruznu bas sliku.
Ti moraš da shvatiš da Kurir živi od eksluziva, pa ako nema ništa zanimljivo, nije im strano da nešto izmisle ili nadodaju. Ne vjerujem da je puno ljudi u Srbiji povjerovalo u to što su napisali, jer znaju šta je Kurir.
No međutim, ne znam kakve veze ima ova tvoja teza o Dobrinji sa izlaskom Srba iz Sarajeva...
Znaš li nam nabrojati koje opštine su pripadale gradu Sarajevo pred rat a koje pripadaju danas, odnosno nakon reintegracije? Nadam se da nije glupo pitanje?
Creasy

#1629 Re: Dos`o Nenad!

Post by Creasy »

oridjidji wrote:
Creasy wrote:
Ripicipi wrote:
Je l' i ti mislis da je 150-200 hiljada Srba pretjerano iz Sarajeva?
Mo's li biti iskren pa odgovoriti!?
Iskreno, ne mislim da je protjerano, ali mislim da su (smo) imali dobre razloge zbog kojih su otišli, odnosno da nije bilo pametno ostati u gradu.
pa jeste pozvo vas preCjednik Karadzic i SDS da spugnete, znali sta se sprema Sarajevu i BiH, pa da vas sacuva, eno i u onim transkriptima ratne vlade RS tako pise :)
Nije Karadžić, nego Krajišnik, i to je onaj ostatak Srba koji nije otišao do '96. Šta je s onima koji su se isparili od '92. dotad?
Uostalom, Srbi bi napustili tadašnje Srpsko Sarajevo i da nije Krajišnik ništa rekao, jer se nije vjerovalo muslimanskim vlastima, što je nakon krvavog rata i očekivano. Ali odosmo mi sa teme...
oridjidji

#1630 Re: Dos`o Nenad!

Post by oridjidji »

Creasy wrote:
oridjidji wrote:
Creasy wrote:
Nije Karadžić, nego Krajišnik, i to je onaj ostatak Srba koji nije otišao do '96. Šta je s onima koji su se isparili od '92. dotad?
Uostalom, Srbi bi napustili tadašnje Srpsko Sarajevo i da nije Krajišnik ništa rekao, jer se nije vjerovalo muslimanskim vlastima, što je nakon krvavog rata i očekivano. Ali odosmo mi sa teme...
Ali govorimo o prvom vecem odlasku, a to je 92, kada je i Nele spugno...

Krajisnik je 96 navlacio raju da spugne na teritoriju RS i to sa teritorija koje su se trebale reintegrisati u FBIH i to je ovo , o cemu je pisao i Pescanik...

http://pescanik.net/kako-je-momo-krajis ... vske-srbe/
Dobrinja80

#1631 Re: Dos`o Nenad!

Post by Dobrinja80 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Creasy wrote:
kike-tike wrote:
Od rata do sada ja nisam cuo ni za jedan veci problem između ljudi iz IS-a i dobrinje recimo, iako je to naselje do naselja. Nisam cuo za neka zzajebancije kad su praznici, i onda ovi sa kurira neke motke, palice ubace ma daaj i salju ruznu bas sliku.
Ti moraš da shvatiš da Kurir živi od eksluziva, pa ako nema ništa zanimljivo, nije im strano da nešto izmisle ili nadodaju. Ne vjerujem da je puno ljudi u Srbiji povjerovalo u to što su napisali, jer znaju šta je Kurir.
No međutim, ne znam kakve veze ima ova tvoja teza o Dobrinji sa izlaskom Srba iz Sarajeva...
Znaš li nam nabrojati koje opštine su pripadale gradu Sarajevo pred rat a koje pripadaju danas, odnosno nakon reintegracije? Nadam se da nije glupo pitanje?

Dobrinja nije opština.
Creasy

#1632 Re: Dos`o Nenad!

Post by Creasy »

oridjidji wrote:
Creasy wrote:
oridjidji wrote:
Ali govorimo o prvom vecem odlasku, a to je 92, kada je i Nele spugno...

Krajisnik je 96 navlacio raju da spugne na teritoriju RS i to sa teritorija koje su se trebale reintegrisati u FBIH i to je ovo , o cemu je pisao i Pescanik...

http://pescanik.net/kako-je-momo-krajis ... vske-srbe/

Prvi put čujem za Karadžićev poziv '92. Znam samo da je većina raje, kao i ja, otišla u aprilu i maju '92. kad su vidjeli da je vrag odnio šalu. Možda je Karadžić tad znao šta se sprema, ali običan narod sigurno ne.
ultima_palabra

#1633 Re: Dos`o Nenad!

Post by ultima_palabra »

Creasy wrote:Možda je Karadžić tad znao šta se sprema, ali običan narod sigurno ne.
:lol: :lol: :lol:
Adriatic

#1634 Re: Dos`o Nenad!

Post by Adriatic »

Creasy wrote:
oridjidji wrote:
Koga bolan ti foliraš?
Zna se dobro zašto ste bježali 92.
Mislili ste se vratiti za dva dana u "oslobođeno" Sarajevo.
I iz Sarajeva je najviše otišlo Bošnjaka.
Svi su bježali od rata i stradanja u Sarajevu.
A zna se ko je gađao Sarajevo.
Gle čuda, oni isti Srbi koji su kliznuli 92.
ultima_palabra

#1635 Re: Dos`o Nenad!

Post by ultima_palabra »

Pismonosa wrote:
colt wrote:Jel se ovo zajebancija, sarkazam, ironija . . .
Ma kakva zajebancija. Kažu da je u okupljenoj masi bila i Hanka Paldum koja je javno obećala da će mu štiklom zgnječit testise čim ga prvi put vidi u rajvosa :D
Ekskluzivna fotografija sa okupljanja u Tabašnici:
Image
Tomahawk11
Globalni moderator

#1636 Re: Dos`o Nenad!

Post by Tomahawk11 »

Ode ovo na onu iz Nicije zemlje: ''ko je poceo rat...''
Steta....propade Neletu tema.....
dezurni_ucenik

#1637 Re: Dos`o Nenad!

Post by dezurni_ucenik »

Kako @creasy uvijek zna provocirat i podjebavat,a sad satro naivan.Aham,ko francuska sobarica.
Drvosjeca iz Dejcica

#1638 Re: Dos`o Nenad!

Dobrinja80 wrote: Dobrinja nije opština.
Stvarno?
dezurni_ucenik

#1639 Re: Dos`o Nenad!

Post by dezurni_ucenik »

Stvarno?

Osim ako se ne pravis lud,Dobrinja ti je dio opstine Novi Grad.
Creasy

#1640 Re: Dos`o Nenad!

Post by Creasy »

Adriatic wrote:
Creasy wrote:
oridjidji wrote:
Koga bolan ti foliraš?
Zna se dobro zašto ste bježali 92.
Mislili ste se vratiti za dva dana u "oslobođeno" Sarajevo.
I iz Sarajeva je najviše otišlo Bošnjaka.
Svi su bježali od rata i stradanja u Sarajevu.
A zna se ko je gađao Sarajevo.
Gle čuda, oni isti Srbi koji su kliznuli 92.

Evo primjera kako teče dijalog sa muslimanom. I onda se čudimo što je stanje danas u Sarajevu isto kao prije 20 godina. Živi u svojim uvjerenjima, nemam namjeru polemisati sa takvima.
:run:
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#1641 Re: Dos`o Nenad!

Post by Zviz »

Haplicirajte onaj Hepek takovam milog Tita, inace se otici ova tema na pregovorni samit u Ustiprače.
__Phoenix__

#1642 Re: Dos`o Nenad!

Post by __Phoenix__ »

dezurni_ucenik

#1643 Re: Dos`o Nenad!

Post by dezurni_ucenik »

[/quote]Evo primjera kako teče dijalog sa muslimanom. I onda se čudimo što je stanje danas u Sarajevu isto kao prije 20 godina. Živi u svojim uvjerenjima, nemam namjeru polemisati sa takvima.
:run:[/quote]

Pa sto onda radis u Sarajevu,kad ti je lose.
Drvosjeca iz Dejcica

#1644 Re: Dos`o Nenad!

dezurni_ucenik wrote:
Stvarno?

Osim ako se ne pravis lud,Dobrinja ti je dio opstine Novi Grad.
:roll:

Pitanje je jednostavno, koje opštine su pripadale gradu Sarajevo prije rata a koje iza, odnosno nakon reintegracije. Zar je tako teško, konsultujte Google ako ne znate. Pitanje je vrlo važno kada se gađate brojevima i tezama oko odlaska Srba iz grada. :oops:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 19/02/2015 12:11, edited 1 time in total.
simonese

#1645 Re: Dos`o Nenad!

Post by simonese »

mentalni sklop creasy = ante
dezurni_ucenik

#1646 Re: Dos`o Nenad!

Post by dezurni_ucenik »

simonese wrote:mentalni sklop creasy = ante

Za Antu mozda i ima sanse.Za Creasyja ne.Da se ovdje opet zarati ,taj bi bio novi Veselin Vlahovic,
ultima_palabra

#1647 Re: Dos`o Nenad!

Post by ultima_palabra »

Creasy wrote:

Evo primjera kako teče dijalog sa muslimanom. I onda se čudimo što je stanje danas u Sarajevu isto kao prije 20 godina. Živi u svojim uvjerenjima, nemam namjeru polemisati sa takvima.
:run:
Pa ako ti ne odgovara dijalog sa muslimanom, lagano razguliš na neki ortodoksni forum, ima ih dosta.
Butmiran

#1648 Re: Dos`o Nenad!

Post by Butmiran »

Odakle vam snaga da se raspravljate s ovim četaljima više, samo mi to nije jasno?
Zeljoooo

#1649 Re: Dos`o Nenad!

Post by Zeljoooo »

Kasaba! Jebo vas Nele vi ko da ste kolektivno zaglavili u osamdesetim i devedesetim. Cuj Nele, cuj TLN :lol:
Pismonosa

#1650 Re: Dos`o Nenad!

Post by Pismonosa »

Dobrica Ćosić, „otac srpske nacije“:

-„Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“
Možda pomalo otrcano zbog čestog ponavljanja, ali jebiga, samosvjesnost i ovako iskreno priznanje fakat zaslužuju učestalu pažnju.
Locked