Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zenit dozic

#1626 Re: Terorizam u Parizu!

Post by zenit dozic »

moke_31 wrote:
zenit dozic wrote:
splinter wrote:Šta se dešava, ima li kakvih novosti iz Francuske, jel se još ona dvojica terorista opiru armiji od 90000 drotova, hoće li muriji dolaziti pojačanje, jesu li pronašli još koju "izgubljenu" ličnu kartu? pa nikakvih novosti nema
Kad smo kod ovih skečeva, sjeća li se iko kad su srušeni blizanci, našli pasoše od onih talibana :D
Ovo je samo farsa za šire narodne mase. Navodni "počinioci" se unaprijed bili određeni i možda već bagged and tagged.

Samo neko treba da se sjeti i da objavi da su uhapšeni/likvidirani.
Ko oni čečeni u Bostonu :zzzz:
uglavnomja

#1627 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

House wrote:da vidim ko će u Rusiji nacrtati karikaturu Putina :D

i opet .... :-)

pogresna postavka,

ispravna je:

smije li iko u americi nacrtati putina ...

nisu afganeri crtali muhameda u afganistanu nego francuzi u svojoj zemlji.
Ripicipi

#1628 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Ripicipi »

Avetinho wrote:
Ripicipi wrote:
Avetinho wrote:
Eeee, a zgrada broj 7 i krila aviona?
Dobro sad, zgrada broj 7 i pentagon jesu sumnjivi da jebe rak raka :D
Mosad.
Da ne skrecem sa teme, ali sto se tice pentagona konkretno, imam pravo sumnjati ili se barem zapitati sto je problem nakon 15 godina pokazati snimak udara aviona. Pentagon je sigurno najsnimaniji objekat na planeti, snimaka nije falilo. Ako to tebi ne budi nikakvu radoznalost i sumnju onda ti apsolutno sve prihvatas bez pogovora.
Hajvan

#1629 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Hajvan »

uglavnomja wrote:
Hajvan wrote:
condy wrote:U ime religije i vjerovanja od kada se pojavila religija, svijetu je naneseno najviše zla. Imperije, rimska, otomanska, ujedinjeno kraljevstvo, ratovi, spaljivanja, mučenja, masovna ubijanja u davnoj prošlosti a sve u ime religije i Boga, a danas terorizam, bombe, kalašnjikovi, duge brade,....u ljudima je relegija indirektno kroz njene sljedbenike uvijek stvarala razdor, mržnju i krvoproliće, pa nek priča šta ko hoće, ali dokaza za to je koliko hoćeš. :)
Otomanska je jedina imperija u istoriji čovječanstva koja je kao osvajač preuzela religij od osvojenog/potlačenog ;)

imas li kakav citat od ezopa :-)
smeta ti činjenica, ha?

takođe, 300, 400 ili 500 godina vladavine nad nekim prostorom u istoriji se posmatra kao civilizacija na tom prostoru- nikako kao okupacija ;)
Avetinho

#1630 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Avetinho »

zenit dozic wrote:
moke_31 wrote:
zenit dozic wrote: Kad smo kod ovih skečeva, sjeća li se iko kad su srušeni blizanci, našli pasoše od onih talibana :D
Ovo je samo farsa za šire narodne mase. Navodni "počinioci" se unaprijed bili određeni i možda već bagged and tagged.

Samo neko treba da se sjeti i da objavi da su uhapšeni/likvidirani.
Ko oni čečeni u Bostonu :zzzz:
Ma ja, a svi znamo da su nevini. Evo recimo Zenit, iz prve ruke.
area51

#1631 Re: Terorizam u Parizu!

Post by area51 »

Pretpostavljam da će ih likvidirati jer su pružali otpor a tijela će biti tajno sahranjena na nepoznatoj lokaciji :D
House

#1632 Re: Terorizam u Parizu!

Post by House »

uglavnomja wrote:
House wrote:da vidim ko će u Rusiji nacrtati karikaturu Putina :D

i opet .... :-)

pogresna postavka,

ispravna je:

smije li iko u americi nacrtati putina ...

nisu afganeri crtali muhameda u afganistanu nego francuzi u svojoj zemlji.

uh :D to je već smrtna kazna
moke_31

#1633 Re: Terorizam u Parizu!

Post by moke_31 »

splinter wrote:
insomnia78 wrote:
House wrote:ideš ubiti 12 ljudi i nosiš ličnu kartu :-) samo debil može vjerovati u ova sranja
Mozda je nosio licnu kartu jer je postojala mogucnost da ih policija zaustavi zbog kontrole ranije (arapi nisu bas omiljeni kod pariske policije) pa da im zbog njegovog ne nosenja dokumenata postanu sumnjivi i krenu im roviti auto te im tako sjebu plan?
Inace ovdje narod, nes vjerovati, uvijek ima dokumente sa sobom za razliku od nas
i šta, oni naoružani do zuba, gepek pun kalašnjikova i ručnih bacača, fantomke, prsluci, jakne, al će se izvući na ličnu ?
To sam i ja primjetio ali mi pobjže misao.

Odlično zapažanje :thumbup:
zenit dozic

#1634 Re: Terorizam u Parizu!

Post by zenit dozic »

nigor wrote:
Ripicipi wrote:Jes', jes', i ono u Bugojnu je photoshop, a Mevlid je pucao corcima.
jes' jes'
E vidiš, ono u Bugojnu i Mevla su neki krajnji dometi prosječnog kozojeba.
Međutim, zakucati džambo džet u neboder i to dva puta, a treći u pentagon, po izjavama profesionalnih pilota je nemoguće, nemoguće čak i za iskusne pilote, a pogotovo nemoguće za kozojeba koji je vježbao tako što je sjedio u kartonskoj kutiji po kojoj je hemijskom olovkom iscrtao dugmiće i mjerne cajgere, a poklopac od šerpe mu bilo kormilo.
Kako nije mouće kad su mu pasoš našli :D ispo mu od siline udara :lol:
Hajvan

#1635 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Hajvan »

crno-bijeli svijet. :zjev:
House

#1636 Re: Terorizam u Parizu!

Post by House »

area51 wrote:Pretpostavljam da će ih likvidirati jer su pružali otpor a tijela će biti tajno sahranjena na nepoznatoj lokaciji :D

kao što su Bin Ladena bacili u more (po islamskim običajima) :D
Last edited by House on 08/01/2015 23:11, edited 1 time in total.
HM 2011

#1637 Re: Terorizam u Parizu!

Post by HM 2011 »

homega wrote:
Havatar wrote:
Za crtanje karikatura predsjednika FIFA-e Blattera novčana kazna, a za karikature Poslanika, s.a.v.s., nagrada
Nadležni sudija smatra da se autor u ovom slučaju ne smije pozivati na umjetničku slobodu, pošto Blattera napada u privatnoj ravni, dovodi ga u vezu sa rasizmom i kroz svoj rad šteti glasu svjetskog fudbalskog saveza.
homega wrote:Blateru se narugao privatno. Je li i Muhamed narugan privatno?
HM 2011 wrote: Vjerska osjećanja svih su povrijeđena privatno.
Čija? Kako ćeš mjeriti vjerodostojnost vjerskog osjećaja? Kako ćeš pred sudom dokazati svoj osjećaj?

Ko ima pravo na vjerski osjećaj: tebe vrijeđa, mene ne vrijeđa, a oba muslimani?
Pisani materijali koji zabranjuju meni i važećća religijska praksa, uvrijedljivo prikazivanje mog vjerovjsnika, ergo vrijeđanje moje vjere.....

Kažem ti - ako mrziš svaku državu EU i EU u cjelini, ako ti je mrsko više živjeti u miru i napredovati - otvori venitle dopuštenog širenja međuvjerske mržnje koja proizilazi iz vrijeđanja - širom Europe.....

Meni su dragi pa im to ne bih preporučio.....

Al ti ako si zapeo - ko sam ja da ti to branim.... Drago mi je da sve ostaje zapisano....
Last edited by HM 2011 on 08/01/2015 23:12, edited 1 time in total.
jao_situacije

#1638 Re: Terorizam u Parizu!

Post by jao_situacije »

area51 wrote:
Red Wolf wrote:
area51 wrote:88000 policajaca,vojnika,agenata...u akciji :lol:
90 000 :shock:
"...kad ih je bilo 45.000 na jednoga"
Ja se šprdao sa našima kad su išli po onim selima hapsiti vehabose, a ovi poslali korpus :-)
uglavnomja

#1639 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

Hajvan wrote:
uglavnomja wrote:
Hajvan wrote: Otomanska je jedina imperija u istoriji čovječanstva koja je kao osvajač preuzela religij od osvojenog/potlačenog ;)

imas li kakav citat od ezopa :-)
smeta ti činjenica, ha?

takođe, 300, 400 ili 500 godina vladavine nad nekim prostorom u istoriji se posmatra kao civilizacija na tom prostoru- nikako kao okupacija ;)
znaci 100 godina francuske okupacije alzira je premalo da bude civilizacija :-) da su ostali jos par stotina godina, bilo bii ok :)
area51

#1640 Re: Terorizam u Parizu!

Post by area51 »

House wrote:
area51 wrote:Pretpostavljam da će ih likvidirati jer su pružali otpor a tijela će biti tajno sahranjena na nepoznatoj lokaciji :D

:lol:
Vitezanin

#1641 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Vitezanin »

uglavnomja wrote:trenutno ih traze sa kamerama sa toplotnim senzorima u nekoj sumi gdje je nadjen auto.

le pen trazi smrtnu kaznu, koja je ukinuta 77.
Teško da će do toga doći, izgleda da je tražila ona ili neko drugi referendum o tom pitanju, ali francuski zakon o refendumu je kreiran tako da ga skoro i ne možeš provesti.
Last edited by Vitezanin on 08/01/2015 23:13, edited 1 time in total.
dpjokala26

#1642 Re: Terorizam u Parizu!

Post by dpjokala26 »

cemu sudjenje i trosenje vremena i novaca.likvidirani ce biti sigurno.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=944829
Havatar

#1643 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Havatar »

House wrote:

area51

#1644 Re: Terorizam u Parizu!

Post by area51 »

Ja se šprdao sa našima kad su išli po onim selima hapsiti vehabose, a ovi poslali korpus :-)[/quote]
...još im ostavili lične karte u autu :lol:
nigor

#1645 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nigor »

Hajvan wrote:
condy wrote:U ime religije i vjerovanja od kada se pojavila religija, svijetu je naneseno najviše zla. Imperije, rimska, otomanska, ujedinjeno kraljevstvo, ratovi, spaljivanja, mučenja, masovna ubijanja u davnoj prošlosti a sve u ime religije i Boga, a danas terorizam, bombe, kalašnjikovi, duge brade,....u ljudima je relegija indirektno kroz njene sljedbenike uvijek stvarala razdor, mržnju i krvoproliće, pa nek priča šta ko hoće, ali dokaza za to je koliko hoćeš. :)
Otomanska je jedina imperija u istoriji čovječanstva koja je kao osvajač preuzela religij od osvojenog/potlačenog ;)
Zar nije rimski car konstantin proglasio za državnu religiju kršćanstvo, iako je prije toga njegov prethodnik u okupiranom Izraelu pogubio osnivača kršćanstva, a slijedbenike nastavili progoniti, ipak, kojih par stotina godina kasnije, Konstantin je preuzeo religiju osvojenih, jeste da je potpuno promjenio i prilagodio svojoj paganskoj religiji, ali nazvao ju je kršćanstvo.
Tako da je tvoja konstatacija o otomanima ko prvima go qrac, a ne činjenica.
salik79

#1646 Re: Terorizam u Parizu!

Post by salik79 »

Avetinho wrote:
Ripicipi wrote:
Avetinho wrote:
Eeee, a zgrada broj 7 i krila aviona?
Mosad.
Ne daj na svoje, ampace! :D
Avetinho

#1647 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Avetinho »

Ripicipi wrote:
Avetinho wrote:
Ripicipi wrote:
Mosad.
Da ne skrecem sa teme, ali sto se tice pentagona konkretno, imam pravo sumnjati ili se barem zapitati sto je problem nakon 15 godina pokazati snimak udara aviona. Pentagon je sigurno najsnimaniji objekat na planeti, snimaka nije falilo. Ako to tebi ne budi nikakvu radoznalost i sumnju onda ti apsolutno sve prihvatas bez pogovora.
Kakvi bolan snimci. Evo imas snimke onih ludjaka dzihadista u Parizu, pa opet citas nebuloze kako je sve iscenirano. Imas snimke sa Mjeseca, pa opet citas nebuloze kako je sve snimljeno u Nevadi. Imas komercijalne snimke WTC pa opet citas nebuloze kako je avione nemoguce zabiti u zgrade.

Pentagon je vojni objekat, mozda zato ne mozes da nadjes te snimke. Uzgred, zasto mislis da bi neko gadjao Pentagon, pa onda to pokusao zataskati? Sta li se time postize? Lakse je bilo da Bus samoubistvo izvrsi, i optuzi Al Kaidu.

Sve retorika, necu ucestvovati dalje u off-topicenju. Bar sam pomenuo islamisticko fundamentalisticke dzihadiste iz Pariza.
House

#1648 Re: Terorizam u Parizu!

Post by House »

Havatar wrote:
House wrote:

the U.S. claim that Bin Laden's burial at sea was in accordance with Islamic tradition.

:lol: :lol:
Last edited by House on 08/01/2015 23:18, edited 1 time in total.
Hajvan

#1649 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Hajvan »

nigor wrote: Zar nije rimski car konstantin proglasio za državnu religiju kršćanstvo, iako je prije toga njegov prethodnik u okupiranom Izraelu pogubio osnivača kršćanstva, a slijedbenike nastavili progoniti, ipak, kojih par stotina godina kasnije, Konstantin je preuzeo religiju osvojenih, jeste da je potpuno promjenio i prilagodio svojoj paganskoj religiji, ali nazvao ju je kršćanstvo.
Tako da je tvoja konstatacija o otomanima ko prvima go qrac, a ne činjenica.
qurac, beskurac, uskurac
House

#1650 Re: Terorizam u Parizu!

Post by House »

Ameri su legende
Post Reply