Evo izvora.Challenger__ wrote:AQ Yemen, zapalila zgradu radio-stanice u Mukali koje je ovako prestala sa radom nakon 50 godina:
Ne, AQ (za sada) nije meta "Koalicije".
Hajde sad, ljudska mizerijo, šta je u mom upisu "laž"?Challenger__ wrote:LINK
Evo izvora.Challenger__ wrote:AQ Yemen, zapalila zgradu radio-stanice u Mukali koje je ovako prestala sa radom nakon 50 godina:
Ne, AQ (za sada) nije meta "Koalicije".
Hajde sad, ljudska mizerijo, šta je u mom upisu "laž"?Challenger__ wrote:LINK
Kao prvo,ko te tako vaspitao,njemu se tako i obracaj.Challenger__ wrote:Hajde pokaži tu navodnu "laž" ljudska mizerijo. Insomniju pusti da sam kaže šta ima, ne treba mu vahhabi-tumač.
Challenger__ wrote:Evo komentara:
Ne, AQ (za sada) nije meta "Koalicije".Hajde sad, ljudska mizerijo, šta je u mom upisu "laž"?Challenger__ wrote:LINK
EDIT:Najsmjesnije od svega je sto mislis da ces se oprat od prenosenja laznih vijesti i slika time sto ces citirati izvorCo0l wrote:Kao prvo,ko te tako vaspitao,njemu se tako i obracaj.Challenger__ wrote:Hajde pokaži tu navodnu "laž" ljudska mizerijo. Insomniju pusti da sam kaže šta ima, ne treba mu vahhabi-tumač.
Kao drugo,znas ti vrlo dobro o cemu govorimo i covjek je jasno i rekao sta je mislio-da si opet postavio sliku koja je laz jer je istu vidio jos prije pet dana i da je iz drugog dijela zemlje.Obzirom da si vec postao poznat po tim stvarima,dok insomniji nije imanentno laganje,zakljucak se sam namece.
Reci mi, ljudska mizerijo, a na osnovu čega znaš da je moj izvor (jemenska novinska agencija) netačan? Insomnija nije postavio kontraizvor. Zašto imputiraš laž, kada ne znaš šta je istina? Zašto svjesno lažeš, ljudska mizerijo??Co0l wrote:EDIT:Najsmjesnije od svega je sto mislis da ces se oprat od prenosenja laznih vijesti i slika time sto ces citirati izvor
Pa nisam ni napisao da si ti slagao,nego 'samo' da si prenio laz.Opet.
Stvarno? Kome da vjerujemo, tebi ili celi, koji se vec evo 10 dana trudi da nam pokaze kako se Egipat strateski postavio na celo koalicije.Klavikula wrote:Egipat ce braniti svoje nacionalne interese. nekad se interesi poklapaju sa interesima Saudije, nekad s interesima Rusije, SAD-a, Madagaskara, svejedno, ne mijenja cinjenicu da su to nacionalni interesi Egipta.
helem, Egipat je do sad pruzio artiljerijsku podrsku Hadijevcima (mada Hadijevaca je najmanje, vise je rijec o Narodnim komitetima ili kako sebe vec zovu separatisti Juznog Jemena i tu su naravno pristase MB-a) sa brodova u nekoliko navrata i to je to. Saudija je jedini ozbiljan ucesnik ove operacije, ostali gledaju kako da sto manje ratuju a da opet imaju neku korist u svemu tome.
i moralna podrška kolega i moralna podrškaCo0l wrote:Nije samo to to.Egipatski piloti i avioni ucestvuju u bombardovanjima.Klavikula wrote:Egipat ce braniti svoje nacionalne interese. nekad se interesi poklapaju sa interesima Saudije, nekad s interesima Rusije, SAD-a, Madagaskara, svejedno, ne mijenja cinjenicu da su to nacionalni interesi Egipta.
helem, Egipat je do sad pruzio artiljerijsku podrsku Hadijevcima (mada Hadijevaca je najmanje, vise je rijec o Narodnim komitetima ili kako sebe vec zovu separatisti Juznog Jemena i tu su naravno pristase MB-a) sa brodova u nekoliko navrata i to je to. Saudija je jedini ozbiljan ucesnik ove operacije, ostali gledaju kako da sto manje ratuju a da opet imaju neku korist u svemu tome.
Po tome sto je slika iz Adena a ne iz Mukalle i ne mora ti insomnia postaviti kontraizvor,mozes i sam potrazit.Mada,obzirom da se radi o,s jedne strane dokazanom prenosiocu lazi i dezinformacija a sa druge strane forumasu za kojeg ne znam da je do sada radio nesto slicno,i sama njegova rijec protiv tvoje bi bila dovoljna.Challenger__ wrote:Reci mi, ljudska mizerijo, a na osnovu čega znaš da je moj izvor (jemenska novinska agencija) netačan? Insomnija nije postavio kontraizvor. Zašto imputiraš laž, kada ne znaš šta je istina? Zašto svjesno lažeš, ljudska mizerijo??Co0l wrote:EDIT:Najsmjesnije od svega je sto mislis da ces se oprat od prenosenja laznih vijesti i slika time sto ces citirati izvor
OI ne! Sad ce zlobnici opet poceti nabrajati urnebesne postove od popunjenosti krimskih plaza do iskrcavanja Rusa u Jemen.Co0l wrote:Po tome sto je slika iz Adena a ne iz Mukalle i ne mora ti insomnia postaviti kontraizvor,mozes i sam potrazit.Mada,obzirom da se radi o,s jedne strane dokazanom prenosiocu lazi i dezinformacija a sa druge strane forumasu za kojeg ne znam da je do sada radio nesto slicno,i sama njegova rijec protiv tvoje bi bila dovoljna.Challenger__ wrote:Reci mi, ljudska mizerijo, a na osnovu čega znaš da je moj izvor (jemenska novinska agencija) netačan? Insomnija nije postavio kontraizvor. Zašto imputiraš laž, kada ne znaš šta je istina? Zašto svjesno lažeš, ljudska mizerijo??Co0l wrote:EDIT:Najsmjesnije od svega je sto mislis da ces se oprat od prenosenja laznih vijesti i slika time sto ces citirati izvor
Al',ko da gledam,Sisonja ce opet sjebat debeloguze Saudejapin_mutapi wrote:i moralna podrška kolega i moralna podrškaCo0l wrote:Nije samo to to.Egipatski piloti i avioni ucestvuju u bombardovanjima.Klavikula wrote:Egipat ce braniti svoje nacionalne interese. nekad se interesi poklapaju sa interesima Saudije, nekad s interesima Rusije, SAD-a, Madagaskara, svejedno, ne mijenja cinjenicu da su to nacionalni interesi Egipta.
ipak nije mala stvar kada te podrži treći-četvrti čovjek na svijetu, lider arapa i car afrike, vrsni geostrateg i odličan šahista
ako ništa drugo podrška sisija znači da si u pravu u onome što radiš ili ne radiš i da se nalaziš na pravoj strani u borbi za slobodu i mir
chell polako otici ces u banovice nije vrijednoChallenger__ wrote:Riječ je o informaciji koju je uredno - Yemen Post Newspaper. Dakle, ni pod razno ne može biti moja "laž". Međutim, znajući ko si i šta si, užasno bih se zabrinuo da ljudski šljam tvog kalibra odobrava moje upise.
_______
Pa nisam ni rekao da je tvoja laz niti da si ti slagao.Covjek bi pomislio da si,nakon toliko postova napisanih do sada naucio i citati.Ali,avaj...Challenger__ wrote:Riječ je o informaciji koju je uredno - Yemen Post Newspaper. Dakle, ni pod razno ne može biti moja "laž". Međutim, znajući ko si i šta si, užasno bih se zabrinuo da ljudski šljam tvog kalibra odobrava moje upise.
_______
Nije on kriv sto mu izvori lazu a on povjeruje u te lazi pa pozuri da nas obogati svojim saznanjimaAvetinho wrote: OI ne! Sad ce zlobnici opet poceti nabrajati urnebesne postove od popunjenosti krimskih plaza do iskrcavanja Rusa u Jemen.
Mnogo je zainteresovanih (Izrael, KSA, Turska, ekstremi u Kongresu) da se isprovocira Iran i da od Sporazuma ne bude ništa. Ne znam zašto Iranu to sad treba...
Kako nije vrijedno? Vidis da sviju hoce da ubijedi da je laz istina, a istina laz. Ako to nije vrijedno, sta je onda?walter kurtz wrote:chell polako otici ces u banovice nije vrijednoChallenger__ wrote:Riječ je o informaciji koju je uredno - Yemen Post Newspaper. Dakle, ni pod razno ne može biti moja "laž". Međutim, znajući ko si i šta si, užasno bih se zabrinuo da ljudski šljam tvog kalibra odobrava moje upise.
_______

Mukalla’s fall
According to Hussein Baalawi, the manager of Mukalla’s central prison, “dozens of armed AQAP men attacked at around 2:00 p.m. on Thursday and were able to take control over the prison, subsequently releasing all the prisoners.” AQAP exchanged fire with prison guards for an hour, Baalawi said, killing five guards during the raid and causing the rest of the guards to abandon the area.
Following the release of the prisoners, AQAP and the escapees set fire not only to the general prosecution building, but a radio station as well, before robbing the central bank in the city, according to Baalawi.
Ama... Jasno je. Tamo je haos i treba vremena da se vijesti filtriraju. Ali, to ne daje nikome za pravo da maliciozno bilo kome pripisuje "laž" i naziva ga lažovom.insomnia78 wrote:Nisam ja rek'o da @cheli lagi, al ne bi bilo prvi put da "poleti" postaviti nesto pa se zajebe, dobro svi to radimo

Challenger__ wrote:To je državna saudijska agencija.