Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Drvosjeca iz Dejcica

#1626 Re: Problem pasa lutalica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

O'zone wrote:JEEEEEEEEEEEEEEE!

Dobio i ja slikicu cukice koji liči na lisicu.

Oni vole i mene, oni misle na mene....lalalalalalalal

Đe se to dobiva da i ja stanem u red? :mrgreen:
sha_ba

#1627 Re: Problem pasa lutalica

Post by sha_ba »

SlazemSeNe wrote:
Red Wolf wrote: pa i ja sam to rekao al neko pobrisao samo sve zivotinje pobiti,kad zaplati janje tele kokos,sto nebi i pas,macka,mis ptica,sve zivotinje porokati i da neko rece da je SARAJEVO GRAD mozda do '92 sad je selendra da nemoze biti vece,sljeglo svasta a i nakotilo se svasta al to nije tema

Jeste li se nasli ti ovaj Lucifer? Sinoc se dogovoriste da ce te se naci pa izgleda ispuhali oba
ti svakako nece dugo po tim nikom, i javno te molim sjasi mi sa pp-a, hvala
Red Wolf

#1628 Re: Problem pasa lutalica

Post by Red Wolf »

SlazemSeNe wrote:
Red Wolf wrote: pa i ja sam to rekao al neko pobrisao samo sve zivotinje pobiti,kad zaplati janje tele kokos,sto nebi i pas,macka,mis ptica,sve zivotinje porokati i da neko rece da je SARAJEVO GRAD mozda do '92 sad je selendra da nemoze biti vece,sljeglo svasta a i nakotilo se svasta al to nije tema

Jeste li se nasli ti ovaj Lucifer? Sinoc se dogovoriste da ce te se naci pa izgleda ispuhali oba
odgovoricu ti kad ti nik bude slavio sedminu :shock: do tada ostaje nepoznanica
kamen spoticanja

#1629 Re: Problem pasa lutalica

Post by kamen spoticanja »

O'zone wrote:
Stjui wrote:
Alfons Kauders wrote: Ljudi ne bi prizivali nasilje da nemaju vrlo dobrih razloga. Pristustvo velikog broja agresivnih pasa, copora i sve ucestaliji napadi su taj razlog.

Nasilje nije odgovor, kao ni trovanje, kao ni ostale gluposti koje dosta ljudi predlozi u afektu.

Rjesenje je jednostavno - uhvatiti i eutanizirati veliku vecinu pasa koji za to ispunjavaju uslove. One koji su mladi i zdravi pokusati udomiti, smjestiti u azile, a vala u najgorem slucaju vratiti na ulicu - sterilizirane.
evo ja sad naletih na kružnom toku ,hudnjak neki na biciklu,ni naprijed ni nazad-opkolila ga tri kera i jel on krene fataju za nogavicu.
također,mislim da i to udomljavanje ne pije vode.udomiće ga možda neko dok je malen,fin,sladak,a jel izraste u tipičnog rastjerivača golubova,šutnuti će ga.
moje mišljenje je da nadležne službe trebaju smicat sve redom,sem naravno cuka,a i mačaka sa ogrlicom.a i eutanazija,kao metoda smicanja mi je bezrazložna i preskupa za državu gdje mnoge porodice preguraju sedmicu sa 50km.kad se može krava zavalit i zaklat da se sasere od muke,može se i paščetu složit kuršum među rogove(kraj filma u sekundi).sačma 3-4km,metak 1-1.5km.kakve skupe injekcije,kakvi bakrači...
Šipak bi ga šutnuo da je čipovan i "kad bi država kažnjavala" osobe koje svoje pse izbacuju na ulicu gdje opet dolazimo do problema-nema države odnosno državnog aparata koji bi se borio protiv nastanka pasa lutalica kažnjavanjem ne odgovrnih vlasnika.
sto nas opet dovodi do zakljucka da i u slucaju manje organizacije u vlastitim aranzmanima kojim bi se rijesio problem krvolocnih dzukela s nasih ulica drzava ne bi reagovala...
Alfons Kauders

#1630 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

SlazemSeNe wrote:

Tehnicki problem, nisu se mogli naci jer nisu imali adresu. Fizicku.

Nemamo ni tvoju, ali IP imamo.:D
uglavnomja

#1631 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

O'zone wrote: Šipak bi ga šutnuo da je čipovan i "kad bi država kažnjavala" osobe koje svoje pse izbacuju na ulicu gdje opet dolazimo do problema-nema države odnosno državnog aparata koji bi se borio protiv nastanka pasa lutalica kažnjavanjem ne odgovrnih vlasnika.

koje ba vlasnicke pse .... kojeee???????????

jedan posto ili 1% pasa na ulici nekad imali vlasnika.

kolegica sto spasava pascad je sama stavila slike svih rasnih pasa ostavljenih na ulici, a pokupljenih od strane cukoljubaca svjetlosnom brzniom, smjestenih po holtelima, kucama ... do udomljavanja.

imas slike gore, go skevrija
Point.

#1632 Re: Problem pasa lutalica

Post by Point. »

Ma pobiti divljac, nema se tu sta raspravljati. Neznam koliko udaren moras biti da branis pse lutalice. Kakve koristi od njihA?
Radar71

#1633 Re: Problem pasa lutalica

Post by Radar71 »

Ne znam samo kakva slika ce mi promjeniti miseljenje :roll:
uglavnomja

#1634 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

SlazemSeNe wrote:Image

spasena skevrija sa ulice :izet:
Alfons Kauders

#1635 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

Radar71 wrote:Ne znam samo kakva slika ce mi promjeniti miseljenje :roll:
Cek, saljem hashimagu za 5 minuta. :D
Radar71

#1636 Re: Problem pasa lutalica

Post by Radar71 »

Alfons Kauders wrote:
Radar71 wrote:Ne znam samo kakva slika ce mi promjeniti miseljenje :roll:
Hoces to da eutaniziras hasimagu :lol:
passiv

#1637 Re: Problem pasa lutalica

Post by passiv »

i šta na kraju od svega ovoga? nema nista jel to? bas se ceka da padne mrtva glava ili da nekom prekipi pa očisti svoju mahalu??
Alfons Kauders

#1638 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

SlazemSeNe wrote:
Znaci jajare oba....pa eto nisu se mogli tuci. Mogli su ga jedan drugom zabit. Bolje i to nego da jasu dan-noc ovdje.
Odakle ta opsjednutost nasiljem i seksom?
Alfons Kauders

#1639 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

Radar71 wrote:
Alfons Kauders wrote:
Hoces to da eutaniziras hasimagu :lol:
Odradio je svoje. :D
O'zone
Globalni moderator

#1640 Re: Problem pasa lutalica

Post by O'zone »

uglavnomja wrote:
O'zone wrote: Šipak bi ga šutnuo da je čipovan i "kad bi država kažnjavala" osobe koje svoje pse izbacuju na ulicu gdje opet dolazimo do problema-nema države odnosno državnog aparata koji bi se borio protiv nastanka pasa lutalica kažnjavanjem ne odgovrnih vlasnika.

koje ba vlasnicke pse .... kojeee???????????

jedan posto ili 1% pasa na ulici nekad imali vlasnika.

kolegica sto spasava pascad je sama stavila slike svih rasnih pasa ostavljenih na ulici, a pokupljenih od strane cukoljubaca svjetlosnom brzniom, smjestenih po holtelima, kucama ... do udomljavanja.

imas slike gore, go skevrija
Smiri se, diši, polako :mrgreen:

Pročitaj sve postove vezano za moj odgovor.

Pričalo se o tome da kad bi se eutanazijom riješio problem sa lutalicama onaj dio što bi ostao da ide na udomljavanje ali postoji realna opasnost da će osobe koje iz nekih hirova usvoje mlađe pseto kad to isto naraste odnosno kad prestane interesovanje za njega opet ga izbaciti na ulicu e tu dolazi moj post koji si vidim već pročitao :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
L u c i f e r

#1641 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

urocnoposljedicna wrote:
L u c i f e r wrote: Mlatiš praznu slamu.
Svi smo za sistemsku eutanaziju, a za samoodbranu samo u nuždi.
Misliš da se meni bakće sa rokanjem džukela.
Imam preča posla, mora neko i guzit...
ne bih ja rekla da ti guzis ista. spavas na klix-u covjece, izgleda nicim se u zivotu nemas baviti osim psima lutalicama. malo ohladi, napravi mjesta za malo ljubavi u srcu. pojesce te tolika mrznja :mrgreen:
Pogledaj malo bolje moje termine postanja... ;-)

A u mom srcu mržnje nema. :kiss:
kamen spoticanja

#1642 Re: Problem pasa lutalica

Post by kamen spoticanja »

sinteraj i zdrao...da se ker ne pati dzaba
Radar71

#1643 Re: Problem pasa lutalica

Post by Radar71 »

Image
Steph

#1644 Re: Problem pasa lutalica

Post by Steph »

POLEMIZIRAJTE S MENOM
Stjui

#1645 Re: Problem pasa lutalica

Post by Stjui »

ali,opet kontam,g.o'zone,čak i da su te stvari uređene kao što nisu,zašto bi neko ko ima pare da cuku čipira,vakciniše,registruje trošio na lutalice ili kučiće lutalice,kad za još koju kintu može nabaviti rasno pašče sa pedigreom?
Opetja033

#1646 Re: Problem pasa lutalica

Post by Opetja033 »

passiv wrote: bas se ceka da padne mrtva glava ili da nekom prekipi pa očisti svoju mahalu??
Kada je moja mahala u pitanju mi smo dali rok od 10-tak dana. Razgovarali sa vise strana i iznijeli ultimatum. Ako djukele ostanu u mahali i nakon 10 dana mi cemo se pobrinuti i za njih a i za sve koji nam pokusaju stati na put na celu sa jednom starom, ofucanom kuravom koja ih svakodnevno hrani.
O'zone
Globalni moderator

#1647 Re: Problem pasa lutalica

Post by O'zone »

kamen spoticanja wrote:
sinteraj i zdrao...da se ker ne pati dzaba
+1
Alfons Kauders

#1648 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

Opetja033 wrote:
passiv wrote: bas se ceka da padne mrtva glava ili da nekom prekipi pa očisti svoju mahalu??
Kada je moja mahala u pitanju mi smo dali rok od 10-tak dana. Razgovarali sa vise strana i iznijeli ultimatum. Ako djukele ostanu u mahali i nakon 10 dana mi cemo se pobrinuti i za njih a i za sve koji nam pokusaju stati na put na celu sa jednom starom, ofucanom kuravom koja ih svakodnevno hrani.
Da li je doticna poznata po spamanju pp-a?
Red Wolf

#1649 Re: Problem pasa lutalica

Post by Red Wolf »

jel razbacite ti i taj nasmijani na toj plejki sokera,znam da te on uzima al i ti mu ne ostanes duzna u naturi,ljepa ti narukvica,hvataj se desnom u javnom prevozu
passiv

#1650 Re: Problem pasa lutalica

Post by passiv »

Opetja033 wrote:
:thumbup: :thumbup:
Locked