Facebook za upoznavanje ...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1626 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Velkoski »

Valjda je bitnije da je 9/10 nego kol'ko godina ima :D
Derdiyok

#1627 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Derdiyok »

Boemica wrote:
E vidiš, meni je to vječita dilema kod izlazaka sa muškarcima.

Ako ne ponudim da platim, belaj, ako ponudim, neki drugi belaj.
Ne valja kako god okreneš Boga mi.
Ma dobro, to je čisto iz kurtoazije, mada smatram da muškarac ne treba pristati na to. Ne znam, ja bih se osjetio nekako... poniženo ?! :lol:
dale cooper

#1628 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by dale cooper »

Ja fakat ne razmišljam o tom plaćanju, ako se gdje izlazi uvijek sam spreman i da platim. A ne ljutim se ako već insistira da plati. Nagodan sam. :D
MarlboroGold

#1629 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by MarlboroGold »

triconja wrote: Nesta mi sinu, zamisli bona nadje neko potencijalnog partnera i par je puta izvede na kafu i jednom na cevape i kae kurva, samo dzaba mu pare trosi :lol:

A kad treba platit kae lola neka, ja cu platit :lol: :lol: :lol: , a on stalno pravio sastanke i ugovaro kafe :lol: :lol: :lol:
Zamisli kad neko naruči piće i ne proba ga ili uzme gutljaj, a od tebe očekuje da ga platiš zajedno sa svojim.
dale cooper

#1630 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by dale cooper »

MarlboroGold wrote:
triconja wrote: Nesta mi sinu, zamisli bona nadje neko potencijalnog partnera i par je puta izvede na kafu i jednom na cevape i kae kurva, samo dzaba mu pare trosi :lol:

A kad treba platit kae lola neka, ja cu platit :lol: :lol: :lol: , a on stalno pravio sastanke i ugovaro kafe :lol: :lol: :lol:
Zamisli kad neko naruči piće i ne proba ga ili uzme gutljaj, a od tebe očekuje da ga platiš zajedno sa svojim.
Zašto bi neko to radio? :zoka: :|
MarlboroGold

#1631 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by MarlboroGold »

dale cooper wrote:
MarlboroGold wrote:

Meni se to desilo. Ne znam ni sam šta se takvim osobama vrti u glavi.
Boemica

#1632 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Boemica »

Derdiyok wrote:
Boemica wrote:

Ma dobro, to je čisto iz kurtoazije, mada smatram da muškarac ne treba pristati na to. Ne znam, ja bih se osjetio nekako... poniženo ?! :lol:

A ako pustiš da ti plaća, onda ga iskorištavaš? :-)

Ja se iskreno nekad ponudim, nekad se ne ponudim. Ako nam je prvi izlazak, nikad se ne ponudim, osim ako sam ja njega zvala.
Kasnije već, kako kad, nekad sam znala kad ode u wc platit račun :lol: :lol:
Xavier1

#1633 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Xavier1 »

gidra wrote:
cendlerbing wrote:
dale cooper wrote:
Kako bi uopšte znala i da te trico bari? :mrgreen: Nije da on radi stvari na uobičajen način, a često spominje programiranje i matematičke
radnje u tvom prisustvo, a znamo koliko to voli. :D
Dale, ti baš kao da ne čitaš šta mudri Xavier piše...zar ne vidiš da mlađe mogu ganjati samo muškarci ccc.
Mogu i žene ganjati mlađe muškarce, to niko ne spori.
Samo što namjera muškaraca prema starijim od sebe i mlađima nije ista, pogotovo muškarca od 28-30 godina. Mi mlađi kada potkačimo neku 30+ ili udatu to je čisto da se recka pukne i zbog nekog sexualnog iskustva i da imamo šta baciti kao šuplju priču i pohvaliti se na pivi poslije termina fudbala raji...Od moje raje a i poznanika niko nije oženio stariju od sebe niti se zabavlja sa starijom od sebe, obično su to razlike od 3-7 godina. A i ovi slobodni, svi ganjaju mlađe djevojke.
Eh sada da li je krug ljudi u kojem se ja krećem reprezentativan primjerak, ne znam...
Pa normalno. Pusti ovu sto glumi ludilo. Neces traziti neku u tridesetim za ozbiljnu vezu i porodicu.
A zene obicno svakako preferiraju nesto starije muskarce od sebe.
beni-bu-man

#1634 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by beni-bu-man »

Boemica wrote:

Ja se iskreno nekad ponudim, nekad se ne ponudim. Ako nam je prvi izlazak, nikad se ne ponudim, osim ako sam ja njega zvala.

kad cemo na kafu ? al ti placas ja sam stipsa :mrgreen:
triconja

#1635 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by triconja »

MarlboroGold wrote: Meni se to desilo. Ne znam ni sam šta se takvim osobama vrti u glavi.
Ja bih popio pice i platio (ako nije probala), da se ne baca. Ima svakakvih osoba i potrebno je kratko vrijeme da se vide neke osnovne osobine, vidis prokontas i to je to. Ti si tu dobro proso jer si veoma jeftino otkrio osobine te osobe :lol:
MarlboroGold

#1636 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by MarlboroGold »

To nije pravilo Xaviere. Imam jarana i poznanika koji su oženjeni, a žene starije od njih. Jeste rjeđe, ali ima dosta toga.

Čime se vi zamarate... tj. ti, ne gidra.
Boemica

#1637 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Boemica »

beni-bu-man wrote:
Boemica wrote:

kad cemo na kafu ? al ti placas ja sam stipsa :mrgreen:
:-) Prođe džuma danas :D

Kad hoćeš :sax:
beni-bu-man

#1638 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by beni-bu-man »

maxu i tomu vise ne zovem na kafu, ne da mi platiti, pobicemo se :lol: :lol: :lol:
Boemica

#1639 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Boemica »

beni-bu-man wrote:maxu i tomu vise ne zovem na kafu, ne da mi platiti, pobicemo se :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: A amidža?
beni-bu-man

#1640 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by beni-bu-man »

Boemica wrote:
beni-bu-man wrote:maxu i tomu vise ne zovem na kafu, ne da mi platiti, pobicemo se :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: A amidža?
Amidze me strah i ne smijem se ponuditi kad je on tu da platim, hoce ujest odma :lol: :lol: :lol:
gidra

#1641 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by gidra »

Derdiyok wrote:
Boemica wrote:

Ja vazda platim prvi i insistiram na tome prvih par izlazaka.
A plaćam redovno vazda kada izlazim sa nekim ko studira. To mi se nekako podrazumijeva, sad ona student ili jedva skuckala neku crkavicu ili babo joj dao i da plaća a ja zarađujem finu lovu.. neka je nek čuva, neću propast zbog tog cenera.
A kada izlazim sa curama koje rade i zarađuju i tu platim par puta prvi ali i svaki naredni izlazak se ufatim za džep ali ako ona insistira da plati tada, onda pustim i ne uvrijedim se..ali ako ona radi i zaradjuje i ne ufati se nikad za dzep onda je to problem, ispadam sponzor :D
cendlerbing

#1642 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by cendlerbing »

Xavier1 wrote:
cendlerbing wrote: Samo da podvučemo poentu postova ova dva napaćena forumaša, putem podebljanih rečenica. :lol:
Ja necu prijaviti uvredu. Zasto smo napaceni? :zoka:
Nisam ni mislila kao uvredu, nego ono, kao npr "napaćeni narod". Zbog svega što proživljavate i tako to. Ja nikad nisam prijavila komentar na forumu. Čak bi mi bilo žao da te banuje. :P
Xavier1

#1643 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Xavier1 »

MarlboroGold wrote:To nije pravilo Xaviere. Imam jarana i poznanika koji su oženjeni, a žene starije od njih. Jeste rjeđe, ali ima dosta toga.

Čime se vi zamarate... tj. ti, ne gidra.
Za sve mozes naci neki izuzetak. Govorimo generalno kako jeste. Ni ja ne poznajem par gdje je ona starija. I vjerujem da je i vise zbog zena koje izbjegavaju mladje od sebe, nego do muskaraca.
Xavier1

#1644 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Xavier1 »

cendlerbing wrote:
Xavier1 wrote:
cendlerbing wrote: Samo da podvučemo poentu postova ova dva napaćena forumaša, putem podebljanih rečenica. :lol:
Ja necu prijaviti uvredu. Zasto smo napaceni? :zoka:
Nisam ni mislila kao uvredu, nego ono, kao npr "napaćeni narod". Zbog svega što proživljavate i tako to. Ja nikad nisam prijavila komentar na forumu. Čak bi mi bilo žao da te banuje. :P
Ne kaze se bez razloga ko se svadja taj se voli. :oops:
irac300

#1645 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by irac300 »

dale cooper wrote:
MarlboroGold wrote:

Ja sam to vidio u barovima, procedura ako hoćeš kontakt sa kurajbama. :D Možda je dotičnoj to profesionalna deformacija. :D
cendlerbing

#1646 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by cendlerbing »

gidra wrote:
cendlerbing wrote:
dale cooper wrote:
Kako bi uopšte znala i da te trico bari? :mrgreen: Nije da on radi stvari na uobičajen način, a često spominje programiranje i matematičke
radnje u tvom prisustvo, a znamo koliko to voli. :D
Dale, ti baš kao da ne čitaš šta mudri Xavier piše...zar ne vidiš da mlađe mogu ganjati samo muškarci ccc.
Mogu i žene ganjati mlađe muškarce, to niko ne spori.
Samo što namjera muškaraca prema starijim od sebe i mlađima nije ista, pogotovo muškarca od 28-30 godina. Mi mlađi kada potkačimo neku 30+ ili udatu to je čisto da se recka pukne i zbog nekog sexualnog iskustva i da imamo šta baciti kao šuplju priču i pohvaliti se na pivi poslije termina fudbala raji...Od moje raje a i poznanika niko nije oženio stariju od sebe niti se zabavlja sa starijom od sebe, obično su to razlike od 3-7 godina. A i ovi slobodni, svi ganjaju mlađe djevojke.
Eh sada da li je krug ljudi u kojem se ja krećem reprezentativan primjerak, ne znam...
Ja poznajem takvih parova, a i brakova.
A i razlozi ganjanja starijih cura od sebe generalno jesu takvi koje si napisao, ali ne znam baš jel to u toj mjeri da bi vrijedilo za pravilo.
Ja sam se lično naupoznavala različitih profila muškaraca, od godinama mlađeg do godinama starijeg od sebe i na kraju mogu zaključiti samo to da godine nisu pouzdano mjerilo ni za šta, mada veliko odstupanje zna donijeti određene, dodatne negativnosti po odnos.
Boemica

#1647 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Boemica »

gidra wrote:
Derdiyok wrote:
Boemica wrote:

Ja vazda platim prvi i insistiram na tome prvih par izlazaka.
A plaćam redovno vazda kada izlazim sa nekim ko studira. To mi se nekako podrazumijeva, sad ona student ili jedva skuckala neku crkavicu ili babo joj dao i da plaća a ja zarađujem finu lovu.. neka je nek čuva, neću propast zbog tog cenera.
A kada izlazim sa curama koje rade i zarađuju i tu platim par puta prvi ali i svaki naredni izlazak se ufatim za džep ali ako ona insistira da plati tada, onda pustim i ne uvrijedim se..ali ako ona radi i zaradjuje i ne ufati se nikad za dzep onda je to problem, ispadam sponzor :D
Da, ako oboje radimo, ja stvarno ne vidim zašto bi se neko osjećao poniženim ili manje muškarcem ako ja platim nešto.

Isto kao da ja radim za pare, a on ih nalazi po putu.
bleee_sa

#1648 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by bleee_sa »

Meni nije problem da ona uvijek sve plati. :D
pizarro

#1649 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by pizarro »

kad vidim da neko hoda ozbiljno ili je ozenjen sa starijom od sebe, meni to vise pokazuje da taj lik ima stvarno jako samopouzdanje.
popularan primjer je onaj macron, 25 godina razlike i boli ga briga :thumbup:
cendlerbing

#1650 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by cendlerbing »

Xavier1 wrote:
Ne kaze se bez razloga ko se svadja taj se voli. :oops:
Šta je to u tvojim venama...što te tjera da voliš lude žene? :(
Post Reply