Automobilizam - sve o tome

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
golfiista

#1626 Re: Automobilizam - All about

Post by golfiista »

ado-šampion wrote:
goran16v wrote:
Osim ta 2 fakta koja preskaces koja i dalje za tvoju teoriju o levatima ostaju neobjasnjiva crna rupa, ne treba veliko pretresanje, te su stvari odavno poznate. Redovno ti i tebi slicni imate problem sa levatima tj sa kupcima, njihovim karakternim i soc. osobinama, a ne autima, a gotovo nikad obratno - sto je lako objasnjivo. Da li je uzrok takvog stanja licna inferiornost u odnosu na okolinu ili to sto cijela autoindustrija u koju si zaljubljen spala na manje modela od jedne npr. Skode ili Opela, toliko BTW o kacenju propati o rep, ne bih da ulazim. Za razliku od "pametnih" analizatora ja se nikad necu baviti fenomenom zasto niko od onih koji tvrde da su mogli, a nisu htjeli dati 15k KM za precjenjenog njemca nego su za 10k KM kupili jednako starog i kvalitetnog talijana nije mogao da objasni zasto onda nisu kupili novijeg i boljeg talijana za 15k KM.
To sto ti znas jesi li levat ili nisi je apsolutno i nebitno i nerelevantno, jer sto se mene tice to jednako moze biti samo jadni izgovor nekog koji bi to zelio, a ne moze. U tvom svijetu levata i "pametnih" sve se moze svesti na zseljacku nejednacinu, levat uvijek moze postati pametan, za razlikom kesa u dzepu, to obratno - jako tesko. Ko je tu ko zakljuci sam...
goran16v wrote:
Sva ova je prica ispricana 1000000 x, nema se sta novo dodati, osim cinjenice da islkjucivo samo jedna strana prije ili kasnije redovno krene s pricom o levatima, a ne o autima, sto samo po sebi sve objasnjava... Osim toga, ako za jednu stranu postoje levati sto kupe precjenjen auto, onda za drugu stranu jednako tako mogu postojati nesposbni levati koji ne mogu da si priuste precjenjen auto i da sva objasnjenja kako satro mogu, a nece, mogu okaciti macku o rep. Malo je teze dokazati da mozes kupiti skuplji auto od onoga koji vozis nego obratno. Sve to dovodi do pat pozicije zbog cega sam i napisao da se malo obuzdaju fustracije i prica o levatima...
Gorane odlicni postovi, ja ovako nesto nikad nisam htio napisati da se neko ne uvrijedi, ali sve stoji. :thumbup:

Nikad mi nece biti jasan taj nas mentalitet, apsolutno ne mogu pojmiti kako neko ima obraza, da ne kazem pameti, da se smije izboru nekoga ko moze priustiti 3-4x skuplje auto od njega samog. :-) Ovo drugo je fakat tacno: "Sto da dajem 17 kad mogu imati isto to za 10-12?" - "Zasto ne uzmes onda to isto a novije za 17?" - "Nemam 17." :D :-)
Srce i razum nikada ne stoje u istoj ravni. Ako dodate prvoj jednačini još i inerciju i kolektivno stanje duha našeg društva spram pojma automobila, dobijete ono što Goran ispravno zaključuje, što ova jednačina isto i argumentuje 100%
johntra

#1627 Re: Automobilizam - All about

Post by johntra »

@šampion...stručnjak, ja se ne smijem tom izboru, nego tome da taj ko kupi skuplje auto i za to očekuje kvalitet, koji ne dobije, ubjeđuje druge kako je pametan...a pritom, ima iste kvarove kao i neko sa jeftinijim autom, ali šuti, ne govori nikome...pogrešan qoute Golfista, htio sam šampiona stručnosti... :thumbup:
_mufljuz_

#1628 Re: Automobilizam - All about

Post by _mufljuz_ »

eh ja mislim da je historijski najvece uzimanje lopatom VAGa bilo kad su u Seat Ibizu i u Audi A6 trpali isti motor :mrgreen:

jednog platis dvajes i nesto hiljada a drugog 3x vise :mrgreen:
ado-šampion

#1629 Re: Automobilizam - All about

Post by ado-šampion »

johntra wrote:@šampion...stručnjak, ja se ne smijem tom izboru, nego tome da taj ko kupi skuplje auto i za to očekuje kvalitet, koji ne dobije, ubjeđuje druge kako je pametan...a pritom, ima iste kvarove kao i neko sa jeftinijim autom, ali šuti, ne govori nikome...pogrešan qoute Golfista, htio sam šampiona stručnosti... :thumbup:
Nidje veze, sta ti imas analizirati neciju krvnu sliku i kontati je li neko zadovoljan ili nije, s necim sto je kupio za svoje pare. :roll: Cudi me da ni tu ne vidis problem. :-)

Ali to nije tema, poletio si, pa se sad korektujes. I nije ti prvi put. Tema je da VW nesto sto je isto "levatima" prodaje skuplje. VW u zadnjih 20 godina tih svojih "skupih" vozila u Evropi prodaje milion i po auta godisnje. Znaci svih tih milion i po ljudi, uglavnom u razvijenim zemljama, koji svake godine kupe VW koji u prosjeku vrijedi recimo 20k eura, su za tebe, koji obrces polovne Talijane od 5-6 hiljada eura, kako sam kazes, levati. Od takvih razmisljanja se meni dize kosa na glavi i svaki put kad nesto takvo vidim ponovo me podsjeti zasto smo tu gdje jesmo i gdje zivim.

Ne moras biti puno pametan da skontas da onaj koji priusti 4X skuplje auto nego ti ima drugacije razmisljanje o takvom autu nego sto imas ti koji ga ne mozes priustiti. Imas pravo da analziras zasto i kako, ali kad nekog tako nazivas levatom ili levatima, to je tako nisko, da se svako iole pametan i sposoban treba spustiti na dosta nizak nivo da raspravlja o takvim stvarima...
citroen xm

#1630 Re: Automobilizam - All about

Post by citroen xm »

goran16v wrote:
Ne znam odkud rezon da se nesto napamet tvrdi, a da se prvo ne provjeri jer ovo apsolutno nije istina...
Osim sto je u 10 najprodavanijih modela u 2014. godini 4 su modela iz VW grupe: Golf 1, Polo 4, Octavia 8 i Audi A3 10, a po poziciji Pola nije tesko zakljuciti da cak i za sam VW nije istina da sve mimo Golfa i Passata zaostaje po prodaji.
Ja pričam o VW-u, a ti uplete cijelu grupaciju u priči. Isto kao da sam ja naveo Reno-Nisan grupaciju pa da kažem kako je Clio prodavaniji od Pola, Nisan na polju SUV i krosover modela odlično posluje, a Dačija ima najveći rast u Evropi i ima rast dok mnogi padaju.

Sad bih baš volio znati kako je Clio prodavaniji od Pola. Da mi objasnite ti i Šampion. Šta to znači:

1: Bolji je od Pola?
2: Ljudi koji kupuju auta iz B segmenta prosječno su daleko siromašniji od onih koji kupuju auta iz C segmenta pa u C segmetu idu na VW, a u B segmentu se zadovoljavaju jeftinim Renoom?
GaRGa

#1631 Re: Automobilizam - All about

Post by GaRGa »

koliko kosta sat vremena rada u Fiatovom servisu u Sarajevu ?
dado_

#1632 Re: Automobilizam - All about

Post by dado_ »

johntra wrote:Nek je nekom bolji Tiguan sa enterijerom starim deset godina i preuzetim iz Golfa Plus...inače, kvalitet enterijera kod Golfa Plus je na nivou Cadyija, koji je opet poslužio kao osnova za enterijer Tourana...VW i uzimanje levata lopatom...klasika...

Kad smo kod vrle kvalitete, neki dan Passat CC 2010 godište, stražnja svjetla se sva pretvorila u akvarijum...otvoriš fino poklopac gepeka, voda curi iz onih rupica, taman korisno za ruke oprati...
Da je kakva ljepota interijera, i nije, slazem se, ali da je nekvalitetan, a uber reno je strasno kvalitetan auto, izvini ali smijesno... trenutno vozim golf plus cross verzija, 2007 godina, na satu se primaklo 200 000, nijednog, ali nijednog pokazatelja nekvaliteta unutra nema, volan je mrvicu izlizan, ostalo sve kao novo, bez tragova koristenja.. to mi je cetvrti auto u prosloj godini, prije toga sam kupio renault megane gt line 2011. godinu od prvog vlasnika sa 100 000 na satu, meni je licno auto katastrofalan, jedino sto valja u njemu su sjedista. volan bez povratnih informacija s ceste, cvrcaka milion koda je star 15 godina a ne 3, unutrasnjost lijepa ali nimalo funkcionalna, milion sitnih tipki pola njih ne sluzi nizasta... dok kod golfa unutrasnjost nije nista specijalno, ali je sve na svom mjestu i 10x kvalitetnije uradjeno od te famozne najskuplje izvedbe megana... tako da nije sve ni u ljepoti prijatelju, lijepo je vidjet auto napucan opremom, felge koza navigacija ovo ono, ja se zaletio i kupio ga, dobra cijena ispala, covjek kupio novi auto zurilo mu se, da bi ga prodao nakon 15 dana jer za mene jednostavno nije to to... kvaliteta renoa za moj pojam ravna nuli, funkcionalnost isto tako.
citroen xm

#1633 Re: Automobilizam - All about

Post by citroen xm »

ado-šampion wrote:
Nidje veze, sta ti imas analizirati neciju krvnu sliku i kontati je li neko zadovoljan ili nije, s necim sto je kupio za svoje pare. :roll: Cudi me da ni tu ne vidis problem. :-)

Ali to nije tema, poletio si, pa se sad korektujes. I nije ti prvi put. Tema je da VW nesto sto je isto "levatima" prodaje skuplje. VW u zadnjih 20 godina tih svojih "skupih" vozila u Evropi prodaje milion i po auta godisnje. Znaci svih tih milion i po ljudi, uglavnom u razvijenim zemljama, koji svake godine kupe VW koji u prosjeku vrijedi recimo 20k eura, su za tebe, koji obrces polovne Talijane od 5-6 hiljada eura, kako sam kazes, levati. Od takvih razmisljanja se meni dize kosa na glavi i svaki put kad nesto takvo vidim ponovo me podsjeti zasto smo tu gdje jesmo i gdje zivim.

Ne moras biti puno pametan da skontas da onaj koji priusti 4X skuplje auto nego ti ima drugacije razmisljanje o takvom autu nego sto imas ti koji ga ne mozes priustiti. Imas pravo da analziras zasto i kako, ali kad nekog tako nazivas levatom ili levatima, to je tako nisko, da se svako iole pametan i sposoban treba spustiti na dosta nizak nivo da raspravlja o takvim stvarima...
Kakvo je analiziranje krvne slike ako se kaže da ima nezadovoljnih vlasnika VW-a? Eno baš juče na FB-u u nekoj grupi lik iz Slovenije izbaci sliku svog G7 na šlep službi uz komentar: "Evo vam DAS AUTO. DAS pička materina". Sad ćeš ti vjerovatno da me ubijediš kako je taj lik vrlo zadovoljan svojim autom, čuva ga pa ga zato zimi često vozi na šlepi, a ovo mu je standardan način ispoljavanja svoje sreće i zadovoljstva.
Last edited by citroen xm on 04/02/2015 11:43, edited 1 time in total.
ado-šampion

#1634 Re: Automobilizam - All about

Post by ado-šampion »

citroen xm wrote:
Ja pričam o VW-u, a ti uplete cijelu grupaciju u priči. Isto kao da sam ja naveo Reno-Nisan grupaciju pa da kažem kako je Clio prodavaniji od Pola, Nisan na polju SUV i krosover modela odlično posluje, a Dačija ima najveći rast u Evropi i ima rast dok mnogi padaju.

Sad bih baš volio znati kako je Clio prodavaniji od Pola. Da mi objasnite ti i Šampion. Šta to znači:

1: Bolji je od Pola?
2: Ljudi koji kupuju auta iz B segmenta prosječno su daleko siromašniji od onih koji kupuju auta iz C segmenta pa u C segmetu idu na VW, a u B segmentu se zadovoljavaju jeftinim Renoom?
Ja imam svoje ime, koje je uredno naznaceno, nema potrebe za sarkazmom. To prvo.

Ja nikad i nigdje nisam tvrdio da je auto koje se najbolje prodaje najbolje auto u nekoj klasi. Ali kod auta priblizno istog cjenovnog ranga to ipak nosi neku tezinu i besmislica je govoriti da je to auto najprodavanije zato sto ga uzimaju levati, o tome meni ne vrijedi ni raspravljati.

Polo nije najprodavaniji u svojoj klasi vec duze vremena. Ako mene pitas zasto, mislim da to nema veze s tim sto je Polo eventualno lose auto (jer svi relevantni testovi pokazuju da nije, dapace), nego je to vise zbog profila ljudi koji kupuju auta u tim klasama, tj. uglavnom su to mladji ljudi. Za njih je Polo dizajnom vjerovatno previse ozbiljan u odnosu na konkrente (Fiesta, Clio), posebno u unutrasnjosti. Ja licno ne bih kupio tako malo auto, porodicni sam covjek, ali ako bih morao meni je Polo dizajnom unutrasnjosti top u toj klasi, vjerovatno zbog toga sto su mi svi ostali neozbiljni.
citroen xm

#1635 Re: Automobilizam - All about

Post by citroen xm »

ado-šampion wrote:
Ja imam svoje ime, koje je uredno naznaceno, nema potrebe za sarkazmom. To prvo.

Ja nikad i nigdje nisam tvrdio da je auto koje se najbolje prodaje najbolje auto u nekoj klasi. Ali kod auta priblizno istog cjenovnog ranga to ipak nosi neku tezinu i besmislica je govoriti da je to auto najprodavanije zato sto ga uzimaju levati, o tome meni ne vrijedi ni raspravljati.

Polo nije najprodavaniji u svojoj klasi vec duze vremena. Ako mene pitas zasto, mislim da to nema veze s tim sto je Polo eventualno lose auto (jer svi relevantni testovi pokazuju da nije, dapace), nego je to vise zbog profila ljudi koji kupuju auta u tim klasama, tj. uglavnom su to mladji ljudi. Za njih je Polo dizajnom vjerovatno previse ozbiljan u odnosu na konkrente (Fiesta, Clio), posebno u unutrasnjosti. Ja licno ne bih kupio tako malo auto, porodicni sam covjek, ali ako bih morao meni je Polo dizajnom unutrasnjosti top u toj klasi, vjerovatno zbog toga sto su mi svi ostali neozbiljni.
Dobro Ado, nije bilo sarkazma sa moje strane. :thumbup:

E pa eto ispade sada samo penzioneri kupuju C segment pa su im Francuzi previše razigrani i zato kupuju Golfa. Kako se uvijek nađe neko opravdanje.
goran16v

#1636 Re: Automobilizam - All about

Post by goran16v »

johntra wrote:
goran16v wrote:
johntra wrote: pretresaj šta god želiš, znam da nikad neću biti u kategoriji levata...ako si se ti u tome pronašao, do tebe je, jbga...a i ovo propast možeš komotno mačku o rep objesiti...
Osim ta 2 fakta koja preskaces koja i dalje za tvoju teoriju o levatima ostaju neobjasnjiva crna rupa, ne treba veliko pretresanje, te su stvari odavno poznate. Redovno ti i tebi slicni imate problem sa levatima tj sa kupcima, njihovim karakternim i soc. osobinama, a ne autima, a gotovo nikad obratno - sto je lako objasnjivo. Da li je uzrok takvog stanja licna inferiornost u odnosu na okolinu ili to sto cijela autoindustrija u koju si zaljubljen spala na manje modela od jedne npr. Skode ili Opela, toliko BTW o kacenju propati o rep, ne bih da ulazim. Za razliku od "pametnih" analizatora ja se nikad necu baviti fenomenom zasto niko od onih koji tvrde da su mogli, a nisu htjeli dati 15k KM za precjenjenog njemca nego su za 10k KM kupili jednako starog i kvalitetnog talijana nije mogao da objasni zasto onda nisu kupili novijeg i boljeg talijana za 15k KM.
To sto ti znas jesi li levat ili nisi je apsolutno i nebitno i nerelevantno, jer sto se mene tice to jednako moze biti samo jadni izgovor nekog koji bi to zelio, a ne moze. U tvom svijetu levata i "pametnih" sve se moze svesti na zseljacku nejednacinu, levat uvijek moze postati pametan, za razlikom kesa u dzepu, to obratno - jako tesko. Ko je tu ko zakljuci sam...
da budem inferioran na onog u Škodi Octaviji? po čemu? to što on ima para za Škodu, a ja, iako imam, ne kupujem tu istu Škodu...nema logike, što bi rekli...za ovu socijalnu inferiornost mi isto nisi jasan, jer, kako smo to već više puta ovdje prežvakali, ima ljudi koji hoće da kupe nešto novo i nešto drugačije i boli ih briga što će na tom autu zijaniti cenera...znači li to odmah da su oni sirotinja i da svaku noć bacaju na slike VW modela? po tvojoj uvrnutoj logici, tako ispada......što se tiče ove tvoje računice, ja se u nju ne uklapam, jer ću dati isto para i za talijana, kao što bi dao para i za nijemca...

isto tako, inferiornost neke autoindustrije ne utiče na moj stav, a sam znaš da je ta autoindustrija daleko od inferiorne...ali eto...
nego, kako bi nazvao ljude koji plate više za šta su UBIJEĐENI da je kvalitet, a na kraju to kvalitetno čudo ima isti broj kvarova, pa čak i veći, od nekog jeftinijeg, a istog godišta, talijana, francuza ili bilo čega već...ili ubijeđuju forum da je normalno mijenjati ulje u preko pola kraćem intervalu od propisanog...da uprostim, ja bi ih nazvao zavedenim, a ako tu grešku opet naprave, onda bi ih nazvao levatima...

i da, izvini, nisam znao da je Octavia postala statusni simbol...
Nije Octavia nikakav statusni simbol kao sto se ti nisi odmakao od apsurdne price "mogao sam, a nisam htio", a pri tome nisi kupio novijeg i boljeg Fiata po cijeni Octavie ili Golfa, nego jednako starog i jeftinijeg od Octavie ili Golfa. Sto se mene tice, argumenti ukazuju na nekoga ko nije mogao, a ne nije htio, s tim sto se ja apsolutno ne bavim tudjum izbirom koliko se drugi bave mojim, a i ptice na grani zmaju zasto!
johntra

#1637 Re: Automobilizam - All about

Post by johntra »

ado-šampion wrote:

šta imam analizirati proste fakte, koje svi znaju? VW automobili nisu sveto slovo i kvare se isto, kao i ostali automobili...ili me želiš ubijediti u suprotno?
one koje trebam analizirati, mrsko mi je iskreno, jer mi nije jasan mentalni sklop ljudi koji lažu sami sebe...
nisam ja nigdje poletio, napisao sam jednom, napisao sam drugi put, to su za mene levati...druga je stvar što vi to pokušavate prebaciti na socijalni nivo i pokušavate od VW modela napraviti statusni simbol...to su vaše riječi, ne moje...
_mufljuz_

#1638 Re: Automobilizam - All about

Post by _mufljuz_ »

ado-šampion wrote:Od takvih razmisljanja se meni dize kosa na glavi i svaki put kad nesto takvo vidim ponovo me podsjeti zasto smo tu gdje jesmo i gdje zivim.
mene opet nasuprot toga bruka grmalja dzibera i klosara zajedno sa pripadajucim im sponzorusicama da ne kazem droljama postase alfa i omega odredjivanja standarda najboljih auta jerbo zna se, Mercedes, BMW, VW, Audi su ipak determinante dobrostojecih, opasnih, mnogozajebanih "uspjesnih" likova kojim se ne smije nista rec i samim tim determinante i strucnjaci u poznavanju auta koji nabise kompleks cjelokupnom stanovnistvu i postavise letvice uspjeha "krozate" najbolje aute na svijetu ala Golf (2) i Golf VI redovito podmazivani sa Optima uljima i tocenim lozikama koje teku kroz dizne od par hiljada maraka......

i vjeruj mi i meni se kosa dize na glavi - i svaki put kad vidim Crnu Hroniku - vidim da je tu skrsen Audi koji tamo dje je 50-60 ogranicenje izgleda skrsen ko da ga je satro voz koji je iso 160, BMW tatinih sinova koji smrve do pola i ubiju sve oko sebe ali redovito ostanu ti kreteni zivi i mnogo slicnih slucajeva....

Image
Last edited by _mufljuz_ on 04/02/2015 12:47, edited 1 time in total.
supercali

#1639 Re: Automobilizam - All about

Post by supercali »

Sta je problem sa mogao sam a nisam htio?
Evo ja sam kupio novog pezoa a u to vrijeme mi je ispao jedan x5 za iste pare
Znaci mogao sam al nisam
A zasto nisam zato sto je set guma za pezo 400 maraka a za x5 jedna guma
Pezo je nov ovaj je bio 3-4 godine star veliki servis za pezoa bio oko 700 a za ovaj i ne pomisljam koliko je jer bi radio sve u ovlastenom kao sto sa svim autima radim a ne u nekoj garazi itd
dado_

#1640 Re: Automobilizam - All about

Post by dado_ »

supercali wrote:Sta je problem sa mogao sam a nisam htio?
Znaci mogao sam al nisam
Pezo je nov ovaj je bio 3-4 godine star veliki servis za pezoa bio oko 700 a za ovaj i ne pomisljam koliko je jer bi radio sve u ovlastenom kao sto sa svim autima radim a ne u nekoj garazi itd
Gdje se to prodaje x5 3-4 godine star za 30-40 milja? joj bombasa majko mila
citroen xm

#1641 Re: Automobilizam - All about

Post by citroen xm »

Evo ih od 4 godine koliko hoćeš za 40000 KM.

http://suchen.mobile.de/auto/bmw-x5.htm ... 2010-01-01

Još ako nađeš nekoga kome je hića....
supercali

#1642 Re: Automobilizam - All about

Post by supercali »

dado_ wrote:
Znaci mogao sam al nisam
To prodaju poznanici koji su u skripcu
Naravno da nikad to neces naci u oglasima kao ni one ocuvane do 2-3 godine stare

A ti sto u to ne vjerujes je do tebe
dado_

#1643 Re: Automobilizam - All about

Post by dado_ »

citroen xm wrote:Evo ih od 4 godine koliko hoćeš za 40000 KM.

http://suchen.mobile.de/auto/bmw-x5.htm ... 2010-01-01

Još ako nađeš nekoga kome je hića....
nijedan nije 3-4 godine star nego 5 i vise, ovo je februar 2015, da te napomenem, ako hoces x5 najmanje 4 god. starog s iole normalnim kilometrima to ode na 25k eura i vise...
http://suchen.mobile.de/auto/bmw-x5.htm ... ence=DAILY
dado_

#1644 Re: Automobilizam - All about

Post by dado_ »

supercali wrote:
dado_ wrote:
Znaci mogao sam al nisam
To prodaju poznanici koji su u skripcu
Naravno da nikad to neces naci u oglasima kao ni one ocuvane do 2-3 godine stare

A ti sto u to ne vjerujes je do tebe
ma ja daje ti neko 3 godine starog x5 u perfektnom stanju za 35-40 milja (ako je poznanik i ta sema pretezno su poznata auta sa poznatom servisnom historijom) i ti fol nisi zainteresovan iako mozes uzet na tom autu 5-10 milja iz ruke u ruku vozeci se ko gospodin pola godine primjera radi, ti se odlucis za pezoa... malo ti je nelogicna prica al hajde..
supercali

#1645 Re: Automobilizam - All about

Post by supercali »

Istorija servisa jeste poznata al ja ne patim od toga da pokazem sta vozim
Taj auto je bio presao oko 160000 tako da nikad ne znas hoce li nesto otici pokvarit se itd bez obzira na servis a ne pada mi napamet bavit se preprodavanjem kad cu ga prodati kako
Jednostavno ne bavim se tim
Da se bavim dovlacio bih auta iz europe pa to radio
Uglavom sve je skuplje od pezoa kojeg sam kupio a meni se taj pezo svidjao
Shvatite jednom da neko kupuje auta i na osnovu nekog svog ukusa koji ne mora biti kao kod ostalih
Ja bih sada opet prije kupio 206 nego 207 jer mi je ljepsi iako je skoro 10 godina mladji dizajnom
citroen xm

#1646 Re: Automobilizam - All about

Post by citroen xm »

Nisu sva proizvedena u januaru 2010. Ali nema veze, kažem, naleti neko kome je hića. Nije često, ali nije da ne može.
GaRGa

#1647 Re: Automobilizam - All about

Post by GaRGa »

e cuj pezo 206 od 30-40 milja
jel to na zlatnim felgama bio ? :D
supercali

#1648 Re: Automobilizam - All about

Post by supercali »

Ajde prvo procitaj sta sam napisao i nigdje ja nisam napisao da je 40000 nego 28500 bio u to vrijeme sa opremom koju ima uopste nije nerealna cijena i u pitanju je nov auto a ne polovan

Ps. Tada je rc bio cini mi se 39000 nov
johntra

#1649 Re: Automobilizam - All about

Post by johntra »

goran16v wrote:
Nije Octavia nikakav statusni simbol kao sto se ti nisi odmakao od apsurdne price "mogao sam, a nisam htio", a pri tome nisi kupio novijeg i boljeg Fiata po cijeni Octavie ili Golfa, nego jednako starog i jeftinijeg od Octavie ili Golfa. Sto se mene tice, argumenti ukazuju na nekoga ko nije mogao, a ne nije htio, s tim sto se ja apsolutno ne bavim tudjum izbirom koliko se drugi bave mojim, a i ptice na grani zmaju zasto!
opet ti ponavljam, kad imam određenu cifru, kupit ću auto koje meni odgovara...bilo da se radi o novijem FIAT-u ili nečem drugom...da sam ziheraš, vjerovatno bi onda kupio starijeg VW-a za istu cijenu, jer sam to i mogao...to je ono da se vodim logikom VW se ne kvari, bolje i stariji VW nego neko drugo smeće koje se stalno kvari...
goran16v

#1650 Re: Automobilizam - All about

Post by goran16v »

@johntra
E onda je to drugi par rukava jer u odredjenoj cifri nema mjesta za pricu "mog'o sam, al nisam htio", jer se to "mog'o sam" ne uklapa u cifru. Bez obzira na to ja postujem svaciji izbor, mene neki unutrasnji motivi nikad nece natjerati da nekog nazovem levatom , ali ne dozviljavam da se mene analizira i da mi se prodaje prozirna suplja prica. Svaki put kad neko napise da sam levat jer sam kupio precjenjneno o sl ja cu odgovoriti da je to nista vise nego zajedljivi komentar ljubomornog levata koji si to ne moze priustiti, a imam bar jedan argument vise na dvojoj strani, stoga pozivam na don't go there!
Post Reply