Desničari osvajaju Evropu!

Post Reply
paleoconservative

#1626 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by paleoconservative »

Tvrtko II Kotromanić wrote:
paleoconservative wrote:

"It turns out that the greatest privilege isn't white privilege...It is two-parent privilege, and that is true for every race. Poverty rate among two parent black families is 7%. Among single white mothers, it is 22%."
nevjerovatna statistika
kazes vece sanse za siromastvo imaju samohrane majke nego porodica sa oba roditelja
wow indeed

sto ne postavi statistiku za poverty rate medju single parent black families
ili ne daj Boze two parent white families

buraz ne kontam kako mozes negirati white privilege
ona postoji, makar ja kao bijelac evropljanin nemao nista od toga materijalno osim toga da me barem zbog boje koze neki celavi pegida debil ne smatra manje vrijednim, jer sam bijel kao i on
e sad, to sto moja white privilege prestaje momentom saznanja za moju vjeru, to je druga stvar
Siromastvo ti ne odredjuje magicno boja koze, makar ne u Americi, vrlo je naivno popusiti tu foru. Najveci faktor siromastva u 21. stoljecu su razorene porodice,a afroamerikanci imaju sulud broj vanbracne djece i razvoda. Tri cetvrtine ukupne afroamericke djece odrastu s jednim roditeljom: I TO JE PROBLEM.

I meni je neizmjerno zao tih ljudi. Volio bih da imaju ocinsku i majcinsku ulogu u zivotu i da ne srljaju u valjanje kreka po hoodu i pucanje sa komsijama po benzinskim stanicama. Svako zasluzuje jednaku priliku u zivotu, a istinska privilegija je kad odrastes sa dva roditelja.

Thomas Sowell je genijalno istakao jednom prilikom, demokrate kojima je zaista stalo do afroamerickih zivota trebaju prestati pricati o nevidljivim fiktivnim neprijateljima u vidu rasizma i ostalih izama. Treba se pricati o odumiranju porodicnjh vrijednosti u black communityju, jer ta djeca zasluzuju bolje.
paleoconservative

#1627 Re: Desničari osvajaju Evropu!

jeza u ledja wrote:Znaci dva crnca vrijede ko jedna bjelkinja. :oops:

White privilege postoji, itekako. Mnogi bijelci to ne osjete, jer nisu njih zaustavljali drotovi i maltretirali, nisu oni zavrsavali na dugogodisnjim kaznama zbog gluposti, nije njima uskracen mortgage u nice suburb (sto je do prije par decenija bila regularna praksa), nisu oni bili sputavani na poslu naustrb drugih zbog boje koze...itd itd.

Da ne govorimo o tome koliko je nagomilane historije strasnih stvari koje su bijelci radili crncima i drugima, i koliko je jedan prosjecni bijelac u startu privilegovan samo nagomilanim kapitalom, kroz generacije, finansijskim ili drustvenim.

Cini mi se da je u Evropi situacija jos gora sto se tice nekih manjina. Ja kad negdje putujem vani, posto su to cesto turisticka mjesta to je puno stranaca. Ako vidis i cujes nekog crnca, to je u 90% slucajeva Amerikanac, ne Francuz, Britanac, Holandjanin. A i njima crncima je pegla ici u neke zemlje, pogotovo ovako zemlje Treceg Svijeta, jer tek tamo vlada grozan rasizam prema crncima, a ovako po zapadnoj Evropi misle da si kakav imigrant fresh off the boat. U istocnoj Evropi misle da si iz kakvog plemena, pa te nagovaraju da kazes nesto na lokalnom jeziku, pa ono haha vidi jes sega, a ovamo ih hastra hoces im maznut trebu. :-)

Toliko toga ima - nevidljivog - samo za onog ko ne zeli da vidi jer mu tako odgovara.

PS: A vidim ti sto je neki lik jevrej je bitno kad se postavlja video, cak i kad video treba da sluzi da argumentuje tvoj stav. :-) Ma ovaj lik me podsjeca na jednog od ranije, ali sam mu zaboravio nick. Ovako mota se po nekim alt-right sajtovima i onda dodje i pametuje. :oops:
Hvala ti sto si me stavio pod kstegoriju alt right, ideologiju s kojom se ne slazem ;)

Vrlo mi je interesantno kako humanisticki i prijateljski ljevicari vole "oznaciti" svakog ko se protivi njihovim misljenjima kao ekstremistu, nacistu, rasistu, homofoba...A garantujem ti da nista od navedenog nisam, ali koga boli briga. "Ta ce on, znam ja njegovu tajnu agendu" jel de?
CPT

#1628 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by CPT »

paleoconservative wrote:
jeza u ledja wrote:Znaci dva crnca vrijede ko jedna bjelkinja. :oops:

White privilege postoji, itekako. Mnogi bijelci to ne osjete, jer nisu njih zaustavljali drotovi i maltretirali, nisu oni zavrsavali na dugogodisnjim kaznama zbog gluposti, nije njima uskracen mortgage u nice suburb (sto je do prije par decenija bila regularna praksa), nisu oni bili sputavani na poslu naustrb drugih zbog boje koze...itd itd.

Da ne govorimo o tome koliko je nagomilane historije strasnih stvari koje su bijelci radili crncima i drugima, i koliko je jedan prosjecni bijelac u startu privilegovan samo nagomilanim kapitalom, kroz generacije, finansijskim ili drustvenim.

Cini mi se da je u Evropi situacija jos gora sto se tice nekih manjina. Ja kad negdje putujem vani, posto su to cesto turisticka mjesta to je puno stranaca. Ako vidis i cujes nekog crnca, to je u 90% slucajeva Amerikanac, ne Francuz, Britanac, Holandjanin. A i njima crncima je pegla ici u neke zemlje, pogotovo ovako zemlje Treceg Svijeta, jer tek tamo vlada grozan rasizam prema crncima, a ovako po zapadnoj Evropi misle da si kakav imigrant fresh off the boat. U istocnoj Evropi misle da si iz kakvog plemena, pa te nagovaraju da kazes nesto na lokalnom jeziku, pa ono haha vidi jes sega, a ovamo ih hastra hoces im maznut trebu. :-)

Toliko toga ima - nevidljivog - samo za onog ko ne zeli da vidi jer mu tako odgovara.

PS: A vidim ti sto je neki lik jevrej je bitno kad se postavlja video, cak i kad video treba da sluzi da argumentuje tvoj stav. :-) Ma ovaj lik me podsjeca na jednog od ranije, ali sam mu zaboravio nick. Ovako mota se po nekim alt-right sajtovima i onda dodje i pametuje. :oops:
Hvala ti sto si me stavio pod kstegoriju alt right, ideologiju s kojom se ne slazem ;)

Vrlo mi je interesantno kako humanisticki i prijateljski ljevicari vole "oznaciti" svakog ko se protivi njihovim misljenjima kao ekstremistu, nacistu, rasistu, homofoba...A garantujem ti da nista od navedenog nisam, ali koga boli briga. "Ta ce on, znam ja njegovu tajnu agendu" jel de?
ne, ti se ne slazes.... samo je siris :-)
paleoconservative

#1629 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Volim slobodu i ne volim prekomjerno uplitanje drzave u zivot pojedinca. Zasto te to ugrozava?
CPT

#1630 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by CPT »

paleoconservative wrote:Volim slobodu i ne volim prekomjerno uplitanje drzave u zivot pojedinca. Zasto te to ugrozava?
Pravo do fasizma ne postoji. Fasizam ugrozava sve na ovom planetu. Ne volis "uplitanje drzave u zivot" pojedinca a istovremeno propagiras bljuvotina fasista (recimo Beno Shapiro) ,koji bi drzavu da koriste da uniste citav narod.
Bodkin

#1631 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

jeza u ledja wrote:Pa, pojava rasta broja takvih ekstremista u zadnjih x godina nije nesto nepoznato. Nije “fasizam” opisati taj problem.
Medjutim, ne moze se na osnovu toga sve ljude koji su muslimani opisati kao ekstremiste, pa makar bili konzervativni, to vec jeste problem.
Niko to nije ni napisao. Nisam jednom nalisao ovdje da je jako tesko boriti se protiv ekstremista jer ce se svaki put interpretirati kao borba protiv svih muslimana. Tvoj post je odlican primjer
insomnia78

#1632 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

rajv0sa wrote:Da se ovo nije opet handžar88 kloniro :lol: Vratio se korijenima, ništa kuduzović više
:lol:
paleoconservative

#1633 Re: Desničari osvajaju Evropu!

CPT wrote:
paleoconservative wrote:Volim slobodu i ne volim prekomjerno uplitanje drzave u zivot pojedinca. Zasto te to ugrozava?
Pravo do fasizma ne postoji. Fasizam ugrozava sve na ovom planetu. Ne volis "uplitanje drzave u zivot" pojedinca a istovremeno propagiras bljuvotina fasista (recimo Beno Shapiro) ,koji bi drzavu da koriste da uniste citav narod.
Eh eto vidis, ti mene ne gledas kao nezavisnog pojedinca sa vlastitim misljenjima i stavovima, nego kao jedan megafon od krvi i mesa koji je personifikacija svog zla svijeta, tj. fasizma, protiv kojeg sam mnogo vise nego ti, to ti garantujem.

Buduci da me ne gledas kao pojedinca nego kao dio jednog zlog kolektiva, ne vidim mnogo produktivnosti u nastavljanju rasprave s tobom. Sve najljepse ti zelim u svakom slucaju.
Tvrtko II Kotromanić

#1634 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Tvrtko II Kotromanić »

paleoconservative wrote:
paleoconservative wrote:

"It turns out that the greatest privilege isn't white privilege...It is two-parent privilege, and that is true for every race. Poverty rate among two parent black families is 7%. Among single white mothers, it is 22%."
nevjerovatna statistika
kazes vece sanse za siromastvo imaju samohrane majke nego porodica sa oba roditelja
wow indeed

sto ne postavi statistiku za poverty rate medju single parent black families
ili ne daj Boze two parent white families

buraz ne kontam kako mozes negirati white privilege
ona postoji, makar ja kao bijelac evropljanin nemao nista od toga materijalno osim toga da me barem zbog boje koze neki celavi pegida debil ne smatra manje vrijednim, jer sam bijel kao i on
e sad, to sto moja white privilege prestaje momentom saznanja za moju vjeru, to je druga stvar
Siromastvo ti ne odredjuje magicno boja koze, makar ne u Americi, vrlo je naivno popusiti tu foru. Najveci faktor siromastva u 21. stoljecu su razorene porodice,a afroamerikanci imaju sulud broj vanbracne djece i razvoda. Tri cetvrtine ukupne afroamericke djece odrastu s jednim roditeljom: I TO JE PROBLEM.

I meni je neizmjerno zao tih ljudi. Volio bih da imaju ocinsku i majcinsku ulogu u zivotu i da ne srljaju u valjanje kreka po hoodu i pucanje sa komsijama po benzinskim stanicama. Svako zasluzuje jednaku priliku u zivotu, a istinska privilegija je kad odrastes sa dva roditelja.

Thomas Sowell je genijalno istakao jednom prilikom, demokrate kojima je zaista stalo do afroamerickih zivota trebaju prestati pricati o nevidljivim fiktivnim neprijateljima u vidu rasizma i ostalih izama. Treba se pricati o odumiranju porodicnjh vrijednosti u black communityju, jer ta djeca zasluzuju bolje.
buraz ti si fasista
zdra'o :run:
paleoconservative

#1635 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Tvrtko II Kotromanić wrote:[
buraz ti si fasista
"Svako ko se ne slaze sa mnom je fasista" :lol: :lol: :lol:

Posvetio sam pola decenije svog zivota iscitavajuci totalitarne rezime kroz historiju, i sa ljevice i sa desnice. Prezirem totalitarizam, prezirem fasizam.
Al dzaba, daj ti okaci etiketu fasiste na nekoga pa da izbjegnes bilo kakav sukob ideja. Ocajno
Tvrtko II Kotromanić

#1636 Re: Desničari osvajaju Evropu!

paleoconservative wrote:
buraz ti si fasista

Posvetio sam pola decenije svog zivota iscitavajuci totalitarne rezime kroz historiju, i sa ljevice i sa desnice. Prezirem totalitarizam, prezirem fasizam.
Al dzaba, daj ti okaci etiketu fasiste na nekoga pa da izbjegnes bilo kakav sukob ideja. Ocajno
da da "nevidljivi fiktivni neprijatelji u vidu rasizma"
mala crna djeca bez oca koja valjaju crack po getu.....

de ba
paleoconservative

#1637 Re: Desničari osvajaju Evropu!

paleoconservative wrote:
buraz ti si fasista

da da "nevidljivi fiktivni neprijatelji u vidu rasizma"
mala crna djeca bez oca koja valjaju crack po getu.....

de ba
Hahahahaha

Pa ako hoces da pomognes tom communityju, moras biti transparentan! Rasizam postoji na individualnom, ali NE na institucionalnom nivou (hvala Bogu dragom).

Bez obzira na boju koze, koju vrstu muzike slusas, jel vise volis plavke ili brinete, GLAVNI FAKTOR siromastva i nasilja jeste stanje u porodici, razvod i single parenthood. I sad sam ja fasista jer zelim da svi imaju porodicu i stabilnost?????
Tvrtko II Kotromanić

#1638 Re: Desničari osvajaju Evropu!

paleoconservative wrote:
Hahahahaha

Pa ako hoces da pomognes tom communityju, moras biti transparentan! Rasizam postoji na individualnom, ali NE na institucionalnom nivou (hvala Bogu dragom).

Bez obzira na boju koze, koju vrstu muzike slusas, jel vise volis plavke ili brinete, GLAVNI FAKTOR siromastva i nasilja jeste stanje u porodici, razvod i single parenthood. I sad sam ja fasista jer zelim da svi imaju porodicu i stabilnost?????
razvod????
really dude?

sve sto se danas dogadja crncima u Americi je posljedica a ne uzrok
uzroci se nalaze u rasizmu, simple as that

institucionalno kao na papiru nema rasizma, a u stvarnom svijetu.... (policija koja stavlja lisice 11-godisnjem djetetu, heej djetetu, samo zato sto je crn)

eno ti ona serija Who is America, gdje Sasha Baron Cohen (nadam se da ti ne smeta sto je covjek jevrej) u onom skecu kad pokusavati prodati ideju najvece dzamije u Americi u nekom malom gradu, pa mu ljudi govore kakvi ba muslimani, jedva i crnce trpimo
bezveze primjer

da ne govorim sada o primjerima koje ce ti bolje objasnit forumasi koji zive gore
paleoconservative

#1639 Re: Desničari osvajaju Evropu!

paleoconservative wrote:
Hahahahaha

razvod????
really dude?

institucionalno kao na papiru nema rasizma, a u stvarnom svijetu.... (policija koja stavlja lisice 11-godisnjem djetetu, heej djetetu, samo zato sto je crn)

eno ti ona serija Who is America, gdje Sasha Baron Cohen (nadam se da ti ne smeta sto je covjek jevrej) u onom skecu kad pokusavati prodati ideju najvece dzamije u Americi u nekom malom gradu, pa mu ljudi govore kakvi ba muslimani, jedva i crnce trpimo
bezveze primjer

da ne govorim sada o primjerima koje ce ti bolje objasnit forumasi koji zive gore
Ma ja, jebo statistiku i dokaze, anecdotal evidence is the way to go...Gledao sam taj serijal, pa nije valjda Sasha Baron Cohen i njegov serijal dokaz institucijalno rasizma :lol: to ti je Hollywood i komedija brale

Mogu i ja otici u neki gradic u Louisiani, naci glupog rednecka koji prica gluposti i govoriti kako je drzava u koju svi zele da se usele (ironicno) nekom logikom drzava rasizma i opresije :lol:

USA je drzava zakona i Constitutiona. Ako si kompetentan, uspjet ces bez obzira na nijansu koze, seksualno i rodno oprjedeljenje, da li vise volis fudbal ili kosarku, i ostale nebitne stvari. I da, rasa je meni totalno nebitna stvar.

I jos jedna stvar: ako vi forumasi tako nonsalantno bacate oznake fasiste i naciste recimo meni, a nista ne znate o meni niti sam cime zasluzio tako krvolocne epitete, sta ce biti kada se stvarni fasisticki monstrum pojavi na vratima?

"By comparing everyone to Hitler and the Nazis, you are devaluating the currency of comparison." - Jordan B. Peterson
CPT

#1640 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by CPT »

paleoconservative wrote: I jos jedna stvar: ako vi forumasi tako nonsalantno bacate oznake fasiste i naciste recimo meni, a nista ne znate o meni niti sam cime zasluzio tako krvolocne epitete, sta ce biti kada se stvarni fasisticki monstrum pojavi na vratima?

"By comparing everyone to Hitler and the Nazis, you are devaluating the currency of comparison." - Jordan B. Peterson
Jer siris pricu i argumente poznatih YT alt-right fasista? Tu ne mislim na fasiste "light" vec na konkretne fasiste koji promoviraju rasizam i genocid (izmedju ostalog).
Bodkin

#1641 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

paleoconservative wrote:
paleoconservative wrote:
Hahahahaha

razvod????
really dude?

bezveze primjer

Ma ja, jebo statistiku i dokaze, anecdotal evidence is the way to go...Gledao sam taj serijal, pa nije valjda Sasha Baron Cohen i njegov serijal dokaz institucijalno rasizma :lol: to ti je Hollywood i komedija brale

Mogu i ja otici u neki gradic u Louisiani, naci glupog rednecka koji prica gluposti i govoriti kako je drzava u koju svi zele da se usele (ironicno) nekom logikom drzava rasizma i opresije :lol:

USA je drzava zakona i Constitutiona. Ako si kompetentan, uspjet ces bez obzira na nijansu koze, seksualno i rodno oprjedeljenje, da li vise volis fudbal ili kosarku, i ostale nebitne stvari. I da, rasa je meni totalno nebitna stvar.

I jos jedna stvar: ako vi forumasi tako nonsalantno bacate oznake fasiste i naciste recimo meni, a nista ne znate o meni niti sam cime zasluzio tako krvolocne epitete, sta ce biti kada se stvarni fasisticki monstrum pojavi na vratima?

Ti si nov na forumu jelde :-D
paleoconservative

#1642 Re: Desničari osvajaju Evropu!

CPT wrote:
paleoconservative wrote: I jos jedna stvar: ako vi forumasi tako nonsalantno bacate oznake fasiste i naciste recimo meni, a nista ne znate o meni niti sam cime zasluzio tako krvolocne epitete, sta ce biti kada se stvarni fasisticki monstrum pojavi na vratima?

Jer siris pricu i argumente poznatih YT alt-right fasista? Tu ne mislim na fasiste "light" vec na konkretne fasiste koji promoviraju rasizam i genocid (izmedju ostalog).
Da, promovisem genocid time sto sugerisem da je za djeteta bolje da odraste sa dva roditelja nego sa jednim!

A koje to YT fasiste promovisem molim te? :lol: mozda ben shapira, malog bezopasnog zidovcica od 160cm koji kontroverzno tvrdi da postoje 2 spola?

Ili mozda Jordan Peterson, totalno mainstream klinicki psiholog koji preporucuje da preuzmemo vlsstitu odgovornost za svoje rijeci i djela?

Ljevica je poludila, i strah me sta ce se desiti sa normalnim dijelom desnice radi tog disbalansa
CPT

#1643 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by CPT »

paleoconservative wrote:Pa ako hoces da pomognes tom communityju, moras biti transparentan! Rasizam postoji na individualnom, ali NE na institucionalnom nivou (hvala Bogu dragom).

Tudje porodice nisu tvoj stvar. Generalno siromastvo nema nikakve veze sa "stanjem u porodici" jer so radi o "talking pointu" rasista u SAD. Crnci se samo razmnozavaju, crnci su neodgovorni, itd, itd.. Onako, rasizam medju redovima. A kad se pojavi nekoliko mio bijele sirotinje onda su krivi Kinezi. :wink: :wink:
CPT

#1644 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by CPT »

paleoconservative wrote:
CPT wrote:

Da, promovisem genocid time sto sugerisem da je za djeteta bolje da odraste sa dva roditelja nego sa jednim!

A koje to YT fasiste promovisem molim te? :lol: mozda ben shapira, malog bezopasnog zidovcica od 160cm koji kontroverzno tvrdi da postoje 2 spola?

Ili mozda Jordan Peterson, totalno mainstream klinicki psiholog koji preporucuje da preuzmemo vlsstitu odgovornost za svoje rijeci i djela?

Ljevica je poludila, i strah me sta ce se desiti sa normalnim dijelom desnice radi tog disbalansa
Cuj, "sugerises"? Sta bi sa slobodom i pravima pojedinca? Svi slobodni osim crnci, njime se "sugerise". Ben Shapiro nije zidov i izrekao je puno nekih stvari pored toga.

Image

etnicko ciscenje, genocid i ta prica
paleoconservative

#1645 Re: Desničari osvajaju Evropu!

CPT wrote: Cuj, "sugerises"? Sta bi sa slobodom i pravima pojedinca? Svi slobodni osim crnci, njime se "sugerise". Ben Shapiro nije zidov i izrekao je puno nekih stvari pored toga.
Pojedinci imaju pravo da zive zivot kako zele. Dakle svi, imaju pravo tetovirati facu, raditi pirsinge na jeziku, podrzavam svaciji izbor za lifestyle. ALI, to ne znaci da ne postoji razlika izmedju dobrog lifestylea i loseg lifestylea.

Da, afroamerikanci, kao i svi drugi amerikanci, imaju pravo na razvod, i na nezasticeni seks, na single parenthood, i na bilo koje drugo pravo koje svaki pojedinac ima.

Izgleda da je izuzetno fasisticki biti pro-porodica u 21. stoljecu :?

Btw, "Shapiro nije zidov:"

Image

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Mislim, religiozna pripadnost je nebitna, mene samo zanimaju ideje, statistika i policy,a Shapiro elokventno debatira o tome poprilicno dobro. Da ne bude da ljevicari nemaju svoje intelektualce, Bill Maher je jedini sa lijeva koji legitimno proziva Trumpa sa dokazima, i svaka mu cast na tome

EDIT: ako se sa nekom osobom slazem po pitanju nekih stvari, to ne mora da znaci da tu osobu podrzavam za SVAKU stvar. Npr, po pitanju problematike Izrael - Palestina se ne slazem sa Shapirom

EDIT 2: Clanak posted in August 2003 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: pa nisi valjda morao iskopati 15 godina star clanak da mi dokazes da je Ben fasista
CPT

#1646 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by CPT »

paleoconservative wrote:
CPT wrote: Cuj, "sugerises"? Sta bi sa slobodom i pravima pojedinca? Svi slobodni osim crnci, njime se "sugerise". Ben Shapiro nije zidov i izrekao je puno nekih stvari pored toga.
Pojedinci imaju pravo da zive zivot kako zele. Dakle svi, imaju pravo tetovirati facu, raditi pirsinge na jeziku, podrzavam svaciji izbor za lifestyle. ALI, to ne znaci da ne postoji razlika izmedju dobrog lifestylea i loseg lifestylea.

Da, afroamerikanci, kao i svi drugi amerikanci, imaju pravo na razvod, i na nezasticeni seks, i na bilo koje drugo pravo koje svaki pojedinac ima.

Izgleda da je izuzetno fasisticki biti pro-porodica u 21. stoljecu :?

Btw, "Shapiro nije zidov:"

Image

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Mislim, religiozna pripadnost je nebitna, mene samo zanimaju ideje, statistika i policy,a Shapiro elokventno debatira o tome poprilicno dobro. Da ne bude da ljevicari nemaju svoje intelektualce, Bill Maher je jedini sa lijeva koji legitimno proziva Trumpa sa dokazima, i svaka mu cast na tome
Ben Shapiro je zidov tj. cionista po uvjerenju, ne po rodjenju. Tu razliku on sam pravi i potencira sto znaci da je samo postao "zidov" zbog $$$ kao i vecina ostalih alt-right figura. Ako glavu stavis kocku leda ne znaci da si Eskim (karikiram).

Pravo i sloboda postoji ili ne postoji. Ne mozes ti nekome birati tj. sugerisati dobar ili los lifestyle i istovremeno pricati o slobodi. Osim sto je to nemoralno, pogotovo u SAD. Eto bijeli Trump (razveden 3x puta, sa n vanbracne djece) moze sugerisati Trump (sa prvom zenom) nesto...
O djeci nije lijepo pricati ali kad poredic djecu Trumpa i Obama sve te rasisticke teze odu u ...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1647 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by _BataZiv_0809 »

Vidi se da si novi.

Cekaj sad da ti bataljon forumasa objasni sta ti mislis, koga ti zapravo skriveno podrzavas, da taj sto ga skriveno podrzavas ima veze sa Rusijom, a Rusija ubija svoje disidente i glasala je protiv Rezolucije, sto nesumnjivo znaci da podrzavas Mladica...ahaa e jesmo te...nes ti nama siriti salonsku propagandu vođe :jok:
CPT

#1648 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by CPT »

_BataZiv_0809 wrote:Vidi se da si novi.

Cekaj sad da ti bataljon forumasa objasni sta ti mislis, koga ti zapravo skriveno podrzavas, da taj sto ga skriveno podrzavas ima veze sa Rusijom, a Rusija ubija svoje disidente i glasala je protiv Rezolucije, sto nesumnjivo znaci da podrzavas Mladica...ahaa e jesmo te...nes ti nama siriti salonsku propagandu vođe :nije:
Skriveno? Promovise video jednog najpoznatijih fasista u SAD i eto on "skriveno podrzava" :lol:
paleoconservative

#1649 Re: Desničari osvajaju Evropu!

CPT wrote: Ako glavu stavis kocku leda ne znaci da si Eskim (karikiram).
Hajde da se slozimo makar oko jedne stvari.

U danasnjoj, pretjerano politicki korektnoj kulturi, za ovaj gore citat average Joe moze dobiti otkaz, biti ostriciziran iz drustva, biti proglasen transfobom i imati unisten zivot. Ja vidim da si razuman covjek i da koristis sasvim banalno poredjenje, ali da studentica gender studiesa vidi ovu objavu, retweeta te i kaze da si izuzetno transfobican jer mansplainas i indirektno govoris kako transrodne osobe nisu musko/zensko ako ima/nema cunu.

Mozes li makar osuditi taj ekstremni aspekat ljevice? Ja sam vec otvoreno rekao, maksimalno osudjujem i distanciram se od totalitarne desnice i alt right figura tipa Richard Spencer i ostalih idiota. Hoces li ti osuditi idiote sa lijeve strane, ili ces braniti svoje pleme?
paleoconservative

#1650 Re: Desničari osvajaju Evropu!

_BataZiv_0809 wrote:Vidi se da si novi.

Cekaj sad da ti bataljon forumasa objasni sta ti mislis, koga ti zapravo skriveno podrzavas, da taj sto ga skriveno podrzavas ima veze sa Rusijom, a Rusija ubija svoje disidente i glasala je protiv Rezolucije, sto nesumnjivo znaci da podrzavas Mladica...ahaa e jesmo te...nes ti nama siriti salonsku propagandu vođe :jok:
Tipicno balkanski :lol: :bih:
Post Reply