Siromastvo ti ne odredjuje magicno boja koze, makar ne u Americi, vrlo je naivno popusiti tu foru. Najveci faktor siromastva u 21. stoljecu su razorene porodice,a afroamerikanci imaju sulud broj vanbracne djece i razvoda. Tri cetvrtine ukupne afroamericke djece odrastu s jednim roditeljom: I TO JE PROBLEM.Tvrtko II Kotromanić wrote:nevjerovatna statistikapaleoconservative wrote:
"It turns out that the greatest privilege isn't white privilege...It is two-parent privilege, and that is true for every race. Poverty rate among two parent black families is 7%. Among single white mothers, it is 22%."
kazes vece sanse za siromastvo imaju samohrane majke nego porodica sa oba roditelja
wow indeed
sto ne postavi statistiku za poverty rate medju single parent black families
ili ne daj Boze two parent white families
buraz ne kontam kako mozes negirati white privilege
ona postoji, makar ja kao bijelac evropljanin nemao nista od toga materijalno osim toga da me barem zbog boje koze neki celavi pegida debil ne smatra manje vrijednim, jer sam bijel kao i on
e sad, to sto moja white privilege prestaje momentom saznanja za moju vjeru, to je druga stvar
I meni je neizmjerno zao tih ljudi. Volio bih da imaju ocinsku i majcinsku ulogu u zivotu i da ne srljaju u valjanje kreka po hoodu i pucanje sa komsijama po benzinskim stanicama. Svako zasluzuje jednaku priliku u zivotu, a istinska privilegija je kad odrastes sa dva roditelja.
Thomas Sowell je genijalno istakao jednom prilikom, demokrate kojima je zaista stalo do afroamerickih zivota trebaju prestati pricati o nevidljivim fiktivnim neprijateljima u vidu rasizma i ostalih izama. Treba se pricati o odumiranju porodicnjh vrijednosti u black communityju, jer ta djeca zasluzuju bolje.