Avionske nesrece

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zlajapravaraja

#1626 Re: Avionske nesrece

Post by zlajapravaraja »

jefferson wrote:
Rodila te majka pametnog :)

Kakav si s matematikom i vjerovatnocom? :oops:
A ti si?
Glas zdravog razuma :)
Bluemore

#1627 Re: Avionske nesrece

Post by Bluemore »

area51 wrote:Ovi nesretnici iz "Airasia" su izgleda nedavno skolpili posao sa kompanijom "Airbus" vrijedan blizu 18 milijardi eura o kupovini njihovih aviona.
E eto vam...
nazalost vrlo moguce !
area51

#1628 Re: Avionske nesrece

Post by area51 »

Bluemore wrote:
area51 wrote:Ovi nesretnici iz "Airasia" su izgleda nedavno skolpili posao sa kompanijom "Airbus" vrijedan blizu 18 milijardi eura o kupovini njihovih aviona.
E eto vam...
nazalost vrlo moguce !
Ne tvrdiim ni ja da je ovo istina ali...
Živimo u takvom svijetu da je ovo prije tačno nego li da nije.
JohnnyS

#1629 Re: Avionske nesrece

Post by JohnnyS »

Vidjeli smo da je danas Virginov Boeing usješno sletio nakon kvara. Očito su američke tajne službe samo malo pokvarile taj zrakoplov da se pokaže superiornost u nevolji.
area51

#1630 Re: Avionske nesrece

Post by area51 »

JohnnyS wrote:Vidjeli smo da je danas Virginov Boeing usješno sletio nakon kvara. Očito su američke tajne službe samo malo pokvarile taj zrakoplov da se pokaže superiornost u nevolji.
Ovi drugi nemaju tu sreću :roll:
JohnnyS

#1631 Re: Avionske nesrece

Post by JohnnyS »

area51 wrote:
JohnnyS wrote:Vidjeli smo da je danas Virginov Boeing usješno sletio nakon kvara. Očito su američke tajne službe samo malo pokvarile taj zrakoplov da se pokaže superiornost u nevolji.

Hoće to kad bacaju 18 milijardi dolara na Airbus. Lihvarocionisti odmah odgovaraju. U kost
area51

#1632 Re: Avionske nesrece

Post by area51 »

JohnnyS wrote:
area51 wrote:

Hoće to kad bacaju 18 milijardi dolara na Airbus. Lihvarocionisti odmah odgovaraju. U kost
Dobro si,nije se zajebavati sa "gazdama kugle"
drndalo

#1633 Re: Avionske nesrece

Post by drndalo »

area51 wrote:
Bluemore wrote:
E eto vam...
nazalost vrlo moguce !
Ne tvrdiim ni ja da je ovo istina ali...
Živimo u takvom svijetu da je ovo prije tačno nego li da nije.
Pa onda s obzirom na danasnje desavanje u klix-u, i "znaseveccije" vlasnistvo nad internetom, ocekuj dolazak nadmocnih tajnih snaga nocas u sitene sate, posto si ih razotkrio, a oni ti znaju IP adresu, i sve ostalo... :run:
celava_dlaka

#1634 Re: Avionske nesrece

Post by celava_dlaka »

Mene cudi da se nijedan nas avion do sad nije strusio
Zeljoooo

#1635 Re: Avionske nesrece

Post by Zeljoooo »

area51 wrote:
Jarane ali se ti obruka sa onom teorijom :lol:
area51

#1636 Re: Avionske nesrece

Post by area51 »

Zeljoooo wrote:
area51 wrote:
Jarane ali se ti obruka sa onom teorijom :lol:
Što druže,vrlo realna i moguća opcija,ne kažem da je tačna ali...
Ima i ova teorija:
http://www.jutarnji.hr/kineska--crna-ru ... -/1264785/
Nije možda baš sve onako kako ti kažu u 19.30
karanana

#1637 Re: Avionske nesrece

Post by karanana »

ali kako nema onog prvog sto je nestao?
ovi sto padnu u more, kad tad nesto negdje ispliva i nadju se barem neki sitniji dijelovi i komadi ja fuselaga ja sjedista, prtljage...bilo cega. ok, za ovaj od prekjucer bila je manja zona pretrage, ali more bi donijelo na kopno neke dijelove i od onog prvog kad-tad. jedino da se nije onaj skrsio u neku pustaru na kopno negdje, ali ne vjerujem da neko ne bi ocitao eksploziju i da satelit ne bi snimio mjesto pada.
OldMayor

#1638 Re: Avionske nesrece

Post by OldMayor »

Sateliti valjda snimaju ono sto im se zada da snimaju. Ili snimaju periodicno. Ne postoji trenutno toliko satelita da snimaju sve zivo, svaki m2 24/7. Tako da ne kontam zasto ljudi ocekuju sad video klip kako avioni padaju u more i da onda samo istrazitelji dobiju snimak, i odu traziti...

A inace sve je moguce i ovo za hakere, sve je kompjuterizovano, ti avioni su leteci kompujteri...

Btw, evo orginalni link. Fkt korisnik pod imenom Landlord upozorava da se ne leti airaisa, postovi su mu od 15. decembra. E sad da li je to ono corava koka ubode zrno ili nesto ima, ne znam...

Ubacite u google translate, nije neki prevod ali se moze skontati...

http://bbs.tianya.cn/post-worldlook-1339619-1.shtml
Last edited by OldMayor on 30/12/2014 13:34, edited 1 time in total.
karanana

#1639 Re: Avionske nesrece

Post by karanana »

wtf.
prepadoh se kad otvorih ovaj kineski forum. ne znam ni kako da ga ubacim u translate.

ne govorim da sateliti snimaju uzivo padanje aviona, ali mogu se nakon nestanka/pada fokusirati na taj dio svijeta pa snimati i slikati povrsinu mora i kopna ne bi li primjetili stagod. naravno, to su i radili, ali mi nije jasno kako ama bas nista nisu snimili.
jefferson

#1640 Re: Avionske nesrece

Post by jefferson »

OldMayor wrote:Sateliti valjda snimaju ono sto im se zada da snimaju. Ili snimaju periodicno. Ne postoji trenutno toliko satelita da snimaju sve zivo, svaki m2 24/7. Tako da ne kontam zasto ljudi ocekuju sad video klip kako avioni padaju u more i da onda samo istrazitelji dobiju snimak, i odu traziti...

A inace sve je moguce i ovo za hakere, sve je kompjuterizovano, ti avioni su leteci kompujteri...

Btw, evo orginalni link. Fkt korisnik pod imenom Landlord upozorava da se ne leti airaisa, postovi su mu od 15. decembra. E sad da li je to ono corava koka ubode zrno ili nesto ima, ne znam...

Ubacite u google translate, nije neki prevod ali se moze skontati...

http://bbs.tianya.cn/post-worldlook-1339619-1.shtml
Zato sto ljudi svoje "znanje" o satelitima dobivaju iz filmova.
JohnnyS

#1641 Re: Avionske nesrece

Post by JohnnyS »

http://bljesak.info/rubrika/vijesti/cla ... ima/104896

Američki lihvaro-cionistički agenti ne spavaju. Još jedna sabotaža Air Asie
fatality

#1642 Re: Avionske nesrece

Post by fatality »

Evo slusam na vijestima kao uocili obris aviona na dnu okeana.
Sad plot-twist - nasli MH370 !
Streptokok

#1643 Re: Avionske nesrece

Post by Streptokok »

uvjeren sam da ovo nije slučajnost. Sad očekujem svako malo neki negativan članak o ovoj kompaniji.
Frutek

#1644 Re: Avionske nesrece

Post by Frutek »

Ne znam za razloge svih ovih tragedije u 2014, ali siguran sam da dugo vremena neće niko letit ko NE MORA :run:
GandalfSivi

#1645 Re: Avionske nesrece

Post by GandalfSivi »

Frutek wrote:Ne znam za razloge svih ovih tragedije u 2014, ali siguran sam da dugo vremena neće niko letit ko NE MORA :run:
Malo statistike:
2013 - godina sa najmanjim brojem poginulih u avionskim nesrecama
2014 - godina sa najmanjim brojem avionskih nesreca

Image
Image
Last edited by GandalfSivi on 04/01/2015 20:04, edited 1 time in total.
Frutek

#1646 Re: Avionske nesrece

Post by Frutek »

GandalfSivi wrote:
Frutek wrote:Ne znam za razloge svih ovih tragedije u 2014, ali siguran sam da dugo vremena neće niko letit ko NE MORA :run:
Malo statistike:
Kad je zadnji put jumbo jet skinut projektilom zemlja-zrak? Da se tako nešto desi u 2014, nezamislivo!
Kad je zadnji put nestao jumbo jet i da nikad nije nadjen?! Mislim da se ni jedna godina ne moze s ovom poredit s obzirom da je tehnologija "navodno" na vrhuncu.
shibonja

#1647 Re: Avionske nesrece

Post by shibonja »

Kad god zena poleti svojima u Basel,ja prokontam koje bi pare uzeo da se skrshi negdje na pola puta :D ,opet bude mi zao one raje sto sa njom leti ,ni kriva ni duzna :D
Frutek

#1648 Re: Avionske nesrece

Post by Frutek »

shibonja wrote:Kad god zena poleti svojima u Basel,ja prokontam koje bi pare uzeo da se skrshi negdje na pola puta :D ,opet bude mi zao one raje sto sa njom leti ,ni kriva ni duzna :D
:lol: :lol: Jesi lud, što me nasmija :D
jefferson

#1649 Re: Avionske nesrece

Post by jefferson »

Frutek wrote:
GandalfSivi wrote:
Malo statistike:
Kad je zadnji put jumbo jet skinut projektilom zemlja-zrak? Da se tako nešto desi u 2014, nezamislivo!
Kad je zadnji put nestao jumbo jet i da nikad nije nadjen?! Mislim da se ni jedna godina ne moze s ovom poredit s obzirom da je tehnologija "navodno" na vrhuncu.
1988 godine amerikanci oborili A300 sa razaraca.
1983 Rusi oborili Korejski avion iako je pilot SU-22 identifikovao avion i tri put provjerio sa generalom koji je bio na radiju da li da puca u avion, a ovaj tri puta to potvrdio.
Ovo sto se desilo u Ukrajini kada je u pitanju BUK sistem nije nista neobjasnjivo i u situaciji kada imas naprasno obucene narodne milicije, takav sistem u rukama takvih ljudi je recept za katastrofu.
Frutek

#1650 Re: Avionske nesrece

Post by Frutek »

jefferson wrote: 1988 godine amerikanci oborili A300 sa razaraca.
1983 Rusi oborili Korejski avion iako je pilot SU-22 identifikovao avion i tri put provjerio sa generalom koji je bio na radiju da li da puca u avion, a ovaj tri puta to potvrdio.
Ovo sto se desilo u Ukrajini kada je u pitanju BUK sistem nije nista neobjasnjivo i u situaciji kada imas naprasno obucene narodne milicije, takav sistem u rukama takvih ljudi je recept za katastrofu.
Ma druže, šta to znači ljudima kojih više nema i njihovim porodicama?! Kao da je stvar putnika i njihova briga kojom rutom će dotični pilot i njegova kompanija letit! A sjetimo se da su išli preko Ukrajine da bi UŠTEDILI gorivo! Znači, svjesno doveli 300 duša u smrtnu opasnost. Ovdje se radi upravo o tome, da ništa nije u tvojim rukama; počev od toga da li je avion servisiran, da li je star preko 30 godina, da li će pilot zaspat ili pijuckat i plesat sa stjuardesom u cockpitu (da, bio je slučaj prošle godine kod Air France-a)! Ja letim skoro 20 godina i moram bit iskren, nakon ove godine, počeo sam avio saobraćaj gledat drugim očima, a auto mi je sve draže...
Post Reply