Glas zdravog razumajefferson wrote:A ti si?Rodila te majka pametnog![]()
Kakav si s matematikom i vjerovatnocom?
Avionske nesrece
-
zlajapravaraja
#1626 Re: Avionske nesrece
- Bluemore
#1627 Re: Avionske nesrece
nazalost vrlo moguce !area51 wrote:Ovi nesretnici iz "Airasia" su izgleda nedavno skolpili posao sa kompanijom "Airbus" vrijedan blizu 18 milijardi eura o kupovini njihovih aviona.
E eto vam...
- area51
#1628 Re: Avionske nesrece
Ne tvrdiim ni ja da je ovo istina ali...Bluemore wrote:nazalost vrlo moguce !area51 wrote:Ovi nesretnici iz "Airasia" su izgleda nedavno skolpili posao sa kompanijom "Airbus" vrijedan blizu 18 milijardi eura o kupovini njihovih aviona.
E eto vam...
Živimo u takvom svijetu da je ovo prije tačno nego li da nije.
- JohnnyS
#1629 Re: Avionske nesrece
Vidjeli smo da je danas Virginov Boeing usješno sletio nakon kvara. Očito su američke tajne službe samo malo pokvarile taj zrakoplov da se pokaže superiornost u nevolji.
- area51
#1630 Re: Avionske nesrece
Ovi drugi nemaju tu srećuJohnnyS wrote:Vidjeli smo da je danas Virginov Boeing usješno sletio nakon kvara. Očito su američke tajne službe samo malo pokvarile taj zrakoplov da se pokaže superiornost u nevolji.
- JohnnyS
#1631 Re: Avionske nesrece
area51 wrote:Ovi drugi nemaju tu srećuJohnnyS wrote:Vidjeli smo da je danas Virginov Boeing usješno sletio nakon kvara. Očito su američke tajne službe samo malo pokvarile taj zrakoplov da se pokaže superiornost u nevolji.
Hoće to kad bacaju 18 milijardi dolara na Airbus. Lihvarocionisti odmah odgovaraju. U kost
- area51
#1632 Re: Avionske nesrece
Dobro si,nije se zajebavati sa "gazdama kugle"JohnnyS wrote:area51 wrote:Ovi drugi nemaju tu srećuJohnnyS wrote:Vidjeli smo da je danas Virginov Boeing usješno sletio nakon kvara. Očito su američke tajne službe samo malo pokvarile taj zrakoplov da se pokaže superiornost u nevolji.
Hoće to kad bacaju 18 milijardi dolara na Airbus. Lihvarocionisti odmah odgovaraju. U kost
- drndalo
#1633 Re: Avionske nesrece
Pa onda s obzirom na danasnje desavanje u klix-u, i "znaseveccije" vlasnistvo nad internetom, ocekuj dolazak nadmocnih tajnih snaga nocas u sitene sate, posto si ih razotkrio, a oni ti znaju IP adresu, i sve ostalo...area51 wrote:Ne tvrdiim ni ja da je ovo istina ali...Bluemore wrote:nazalost vrlo moguce !area51 wrote:Ovi nesretnici iz "Airasia" su izgleda nedavno skolpili posao sa kompanijom "Airbus" vrijedan blizu 18 milijardi eura o kupovini njihovih aviona.
E eto vam...
Živimo u takvom svijetu da je ovo prije tačno nego li da nije.
-
celava_dlaka
#1634 Re: Avionske nesrece
Mene cudi da se nijedan nas avion do sad nije strusio
- Zeljoooo
#1635 Re: Avionske nesrece
Jarane ali se ti obruka sa onom teorijomarea51 wrote:Ovi drugi nemaju tu srećuJohnnyS wrote:Vidjeli smo da je danas Virginov Boeing usješno sletio nakon kvara. Očito su američke tajne službe samo malo pokvarile taj zrakoplov da se pokaže superiornost u nevolji.
- area51
#1636 Re: Avionske nesrece
Što druže,vrlo realna i moguća opcija,ne kažem da je tačna ali...Zeljoooo wrote:Jarane ali se ti obruka sa onom teorijomarea51 wrote:Ovi drugi nemaju tu srećuJohnnyS wrote:Vidjeli smo da je danas Virginov Boeing usješno sletio nakon kvara. Očito su američke tajne službe samo malo pokvarile taj zrakoplov da se pokaže superiornost u nevolji.
Ima i ova teorija:
http://www.jutarnji.hr/kineska--crna-ru ... -/1264785/
Nije možda baš sve onako kako ti kažu u 19.30
- karanana
#1637 Re: Avionske nesrece
ali kako nema onog prvog sto je nestao?
ovi sto padnu u more, kad tad nesto negdje ispliva i nadju se barem neki sitniji dijelovi i komadi ja fuselaga ja sjedista, prtljage...bilo cega. ok, za ovaj od prekjucer bila je manja zona pretrage, ali more bi donijelo na kopno neke dijelove i od onog prvog kad-tad. jedino da se nije onaj skrsio u neku pustaru na kopno negdje, ali ne vjerujem da neko ne bi ocitao eksploziju i da satelit ne bi snimio mjesto pada.
ovi sto padnu u more, kad tad nesto negdje ispliva i nadju se barem neki sitniji dijelovi i komadi ja fuselaga ja sjedista, prtljage...bilo cega. ok, za ovaj od prekjucer bila je manja zona pretrage, ali more bi donijelo na kopno neke dijelove i od onog prvog kad-tad. jedino da se nije onaj skrsio u neku pustaru na kopno negdje, ali ne vjerujem da neko ne bi ocitao eksploziju i da satelit ne bi snimio mjesto pada.
- OldMayor
#1638 Re: Avionske nesrece
Sateliti valjda snimaju ono sto im se zada da snimaju. Ili snimaju periodicno. Ne postoji trenutno toliko satelita da snimaju sve zivo, svaki m2 24/7. Tako da ne kontam zasto ljudi ocekuju sad video klip kako avioni padaju u more i da onda samo istrazitelji dobiju snimak, i odu traziti...
A inace sve je moguce i ovo za hakere, sve je kompjuterizovano, ti avioni su leteci kompujteri...
Btw, evo orginalni link. Fkt korisnik pod imenom Landlord upozorava da se ne leti airaisa, postovi su mu od 15. decembra. E sad da li je to ono corava koka ubode zrno ili nesto ima, ne znam...
Ubacite u google translate, nije neki prevod ali se moze skontati...
http://bbs.tianya.cn/post-worldlook-1339619-1.shtml
A inace sve je moguce i ovo za hakere, sve je kompjuterizovano, ti avioni su leteci kompujteri...
Btw, evo orginalni link. Fkt korisnik pod imenom Landlord upozorava da se ne leti airaisa, postovi su mu od 15. decembra. E sad da li je to ono corava koka ubode zrno ili nesto ima, ne znam...
Last edited by OldMayor on 30/12/2014 13:34, edited 1 time in total.
- karanana
#1639 Re: Avionske nesrece
wtf.
prepadoh se kad otvorih ovaj kineski forum. ne znam ni kako da ga ubacim u translate.
ne govorim da sateliti snimaju uzivo padanje aviona, ali mogu se nakon nestanka/pada fokusirati na taj dio svijeta pa snimati i slikati povrsinu mora i kopna ne bi li primjetili stagod. naravno, to su i radili, ali mi nije jasno kako ama bas nista nisu snimili.
prepadoh se kad otvorih ovaj kineski forum. ne znam ni kako da ga ubacim u translate.
ne govorim da sateliti snimaju uzivo padanje aviona, ali mogu se nakon nestanka/pada fokusirati na taj dio svijeta pa snimati i slikati povrsinu mora i kopna ne bi li primjetili stagod. naravno, to su i radili, ali mi nije jasno kako ama bas nista nisu snimili.
-
jefferson
#1640 Re: Avionske nesrece
Zato sto ljudi svoje "znanje" o satelitima dobivaju iz filmova.OldMayor wrote:Sateliti valjda snimaju ono sto im se zada da snimaju. Ili snimaju periodicno. Ne postoji trenutno toliko satelita da snimaju sve zivo, svaki m2 24/7. Tako da ne kontam zasto ljudi ocekuju sad video klip kako avioni padaju u more i da onda samo istrazitelji dobiju snimak, i odu traziti...
- JohnnyS
#1641 Re: Avionske nesrece
http://bljesak.info/rubrika/vijesti/cla ... ima/104896
Američki lihvaro-cionistički agenti ne spavaju. Još jedna sabotaža Air Asie
Američki lihvaro-cionistički agenti ne spavaju. Još jedna sabotaža Air Asie
- fatality
#1642 Re: Avionske nesrece
Evo slusam na vijestima kao uocili obris aviona na dnu okeana.
Sad plot-twist - nasli MH370 !
Sad plot-twist - nasli MH370 !
- Streptokok
#1643 Re: Avionske nesrece
uvjeren sam da ovo nije slučajnost. Sad očekujem svako malo neki negativan članak o ovoj kompaniji.
-
Frutek
#1644 Re: Avionske nesrece
Ne znam za razloge svih ovih tragedije u 2014, ali siguran sam da dugo vremena neće niko letit ko NE MORA 
- GandalfSivi
#1645 Re: Avionske nesrece
Malo statistike:Frutek wrote:Ne znam za razloge svih ovih tragedije u 2014, ali siguran sam da dugo vremena neće niko letit ko NE MORA
2013 - godina sa najmanjim brojem poginulih u avionskim nesrecama
2014 - godina sa najmanjim brojem avionskih nesreca

Last edited by GandalfSivi on 04/01/2015 20:04, edited 1 time in total.
-
Frutek
#1646 Re: Avionske nesrece
Kad je zadnji put jumbo jet skinut projektilom zemlja-zrak? Da se tako nešto desi u 2014, nezamislivo!GandalfSivi wrote:Malo statistike:Frutek wrote:Ne znam za razloge svih ovih tragedije u 2014, ali siguran sam da dugo vremena neće niko letit ko NE MORA
Kad je zadnji put nestao jumbo jet i da nikad nije nadjen?! Mislim da se ni jedna godina ne moze s ovom poredit s obzirom da je tehnologija "navodno" na vrhuncu.
- shibonja
#1647 Re: Avionske nesrece
Kad god zena poleti svojima u Basel,ja prokontam koje bi pare uzeo da se skrshi negdje na pola puta
,opet bude mi zao one raje sto sa njom leti ,ni kriva ni duzna 
-
Frutek
#1648 Re: Avionske nesrece
shibonja wrote:Kad god zena poleti svojima u Basel,ja prokontam koje bi pare uzeo da se skrshi negdje na pola puta,opet bude mi zao one raje sto sa njom leti ,ni kriva ni duzna
-
jefferson
#1649 Re: Avionske nesrece
1988 godine amerikanci oborili A300 sa razaraca.Frutek wrote:Kad je zadnji put jumbo jet skinut projektilom zemlja-zrak? Da se tako nešto desi u 2014, nezamislivo!GandalfSivi wrote:Malo statistike:Frutek wrote:Ne znam za razloge svih ovih tragedije u 2014, ali siguran sam da dugo vremena neće niko letit ko NE MORA
Kad je zadnji put nestao jumbo jet i da nikad nije nadjen?! Mislim da se ni jedna godina ne moze s ovom poredit s obzirom da je tehnologija "navodno" na vrhuncu.
1983 Rusi oborili Korejski avion iako je pilot SU-22 identifikovao avion i tri put provjerio sa generalom koji je bio na radiju da li da puca u avion, a ovaj tri puta to potvrdio.
Ovo sto se desilo u Ukrajini kada je u pitanju BUK sistem nije nista neobjasnjivo i u situaciji kada imas naprasno obucene narodne milicije, takav sistem u rukama takvih ljudi je recept za katastrofu.
-
Frutek
#1650 Re: Avionske nesrece
Ma druže, šta to znači ljudima kojih više nema i njihovim porodicama?! Kao da je stvar putnika i njihova briga kojom rutom će dotični pilot i njegova kompanija letit! A sjetimo se da su išli preko Ukrajine da bi UŠTEDILI gorivo! Znači, svjesno doveli 300 duša u smrtnu opasnost. Ovdje se radi upravo o tome, da ništa nije u tvojim rukama; počev od toga da li je avion servisiran, da li je star preko 30 godina, da li će pilot zaspat ili pijuckat i plesat sa stjuardesom u cockpitu (da, bio je slučaj prošle godine kod Air France-a)! Ja letim skoro 20 godina i moram bit iskren, nakon ove godine, počeo sam avio saobraćaj gledat drugim očima, a auto mi je sve draže...jefferson wrote: 1988 godine amerikanci oborili A300 sa razaraca.
1983 Rusi oborili Korejski avion iako je pilot SU-22 identifikovao avion i tri put provjerio sa generalom koji je bio na radiju da li da puca u avion, a ovaj tri puta to potvrdio.
Ovo sto se desilo u Ukrajini kada je u pitanju BUK sistem nije nista neobjasnjivo i u situaciji kada imas naprasno obucene narodne milicije, takav sistem u rukama takvih ljudi je recept za katastrofu.