BAKIRE ODLAZI
-
weredsf
#1627 Re: BAKIRE ODLAZI
Pa posteno sto se mene tice..madner wrote:Tako nekako
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1628 Re: BAKIRE ODLAZI
sHa kaje sHajin Jaran, nije rasto u svili i kadifi...jebeno bit zatvoren od BaBe cetr godine u trezoru... 
-
VjecitiStudent
#1629 Re: BAKIRE ODLAZI
Da mu ublaži sjećanja na te dane patnje i oskudice, babo ga je odmah po dolasku na vlast smjestio na direktorsko mjesto, bez dana relevantnog radnog iskustva. Mislio sam da se izliječio do sada.pici wrote:sHa kaje sHajin Jaran, nije rasto u svili i kadifi...jebeno bit zatvoren od BaBe cetr godine u trezoru...
- Objektivitet
#1630 Re: BAKIRE ODLAZI
Madnera za predsjednika
, što je rambo-amadeus za muziku to je madner za forum
Kad sam vec tu da opletem po baketu
http://www.mojevijesti.ba/novost/198503 ... -i-milione
Bakir nije rastao u svili i kadifi, ali zato sada ima vile i milione
Objavljeno 09.09.2014 u 14:22
Nijedan od kandidata, za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, nije rastao u svili i kadifi. To je bilo mjesto rezervisano za djecu komunističkih funkcionera, izjavio je između ostaloga Bakir Izetbegović, zamjenik predsjednika SDA u intervjuu za "Oslobođenje".
I istina. Nije odrastao u svili i kadifi. Ali zato je sada itekako umotan u svilu i kadifu. I živi što bi naš narod rekao "begovski". Nedavno je poručio i da građani BiH uopće ne žive loše, što očiglednog upućuje na činjenicu da dodira sa stvarnošću i siromaštvom koje hara zemljom, odavno nema.
Za neuke, koji mu vjeruju (ako ima još takvih) Izetbegović mlađi ima samo polovinu stana koji dijeli sa ženom i polovan automobil.
Patetičnom pričom o teškom odrastanju i neimaštini, jer je bio sin političkog disidenta, pokušava se približiti običnom čovjeku, pridobiti glasove birača za sebe.
Ne samo time kako je on skroman insan, već i porukama izrečenim u ovom intervjuu da će SDA ponuditi Alijin put, opet "udarajući" na emocije Bošnjaka kroz stihove pjesme "ja bih svjetlo zvao mrakom da te nije Alija".
Ne treba sporiti zasluge koje SDA, a posebice njeni određeni kadrovi, ima u ratnom i poratnom periodu kad je riječ o Bošnjacima i državi BiH. Ogromna je zasluga i uloga Alije Izetbegovića.
Ali, ako sin nema ponuditi ništa novoga ovoj zemlji i ovom narodu osim onoga što je njegov otac radio i uradio, i kititi se samo njegovim političkim uspjesima, onda je bolje na prvom mjestu za državu Bosnu i Hercegovinu da se povuče iz političkog života.
U svakom slučaju, Bakirov svaki istup u medijima pokaže da nije dorastao ne samo za poziciju prvog čovjeka SDA koju priželjkuje već godina, već i državničku poziciju. Ono čime se on hvali da je učinio za Bošnjake tokom proteklog četverogodišnjeg mandata bolje je da i nije spominjao.
Jer sva pomoć Turske, bilo preko TIKA-e ili kreditnih linija ( lijepo nas zadužuje da vraćamo novac) ne dolazi zato što je Bakir sposoban. On obilato iskorištava veze na relaciji BiH-Turska koje je prvi izgradio Haris Silajdžić, a potom ih preuzeo Alija Izetbegović.
Vila na Poljinama izgrađena od ono "malo crkavice"
Bakir se samo nastavio kititi tuđim perjem i do iznemoglosti koristiti svoje prezime i hvaliti se onim što je njegov otac uradio za Bošnjake i BiH.
A ako već govorimo o Bakirovim zaslugama i uspjesima. onda se mora spomenuti da je to svakako vila na Poljinama, skupocjeni Mercedes koji vozi njegova supruga Sebija, dionice, talovi, provizije..... i nešto što nigdje se nikada nije dogodilo u bilo kojoj demokratskoj državi.
Da supruga predsjednika države, tokom njegovom mandata napreduje u karijeri (ne svojim zaslugama) i da je on imenuje za direktoricu ni manje ni više nego javne zdravstvene ustanove. Takav presedan nigdje se još nije desio.
Sebija Izetbegović u luksuznom terencu
http://www.mojevijesti.ba/novost/198503 ... -i-milione
Nijedan od kandidata, za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, nije rastao u svili i kadifi. To je bilo mjesto rezervisano za djecu komunističkih funkcionera, izjavio je između ostaloga Bakir Izetbegović, zamjenik predsjednika SDA u intervjuu za "Oslobođenje".
I istina. Nije odrastao u svili i kadifi. Ali zato je sada itekako umotan u svilu i kadifu. I živi što bi naš narod rekao "begovski". Nedavno je poručio i da građani BiH uopće ne žive loše, što očiglednog upućuje na činjenicu da dodira sa stvarnošću i siromaštvom koje hara zemljom, odavno nema.
Za neuke, koji mu vjeruju (ako ima još takvih) Izetbegović mlađi ima samo polovinu stana koji dijeli sa ženom i polovan automobil.
Patetičnom pričom o teškom odrastanju i neimaštini, jer je bio sin političkog disidenta, pokušava se približiti običnom čovjeku, pridobiti glasove birača za sebe.
Ne samo time kako je on skroman insan, već i porukama izrečenim u ovom intervjuu da će SDA ponuditi Alijin put, opet "udarajući" na emocije Bošnjaka kroz stihove pjesme "ja bih svjetlo zvao mrakom da te nije Alija".
Ne treba sporiti zasluge koje SDA, a posebice njeni određeni kadrovi, ima u ratnom i poratnom periodu kad je riječ o Bošnjacima i državi BiH. Ogromna je zasluga i uloga Alije Izetbegovića.
Ali, ako sin nema ponuditi ništa novoga ovoj zemlji i ovom narodu osim onoga što je njegov otac radio i uradio, i kititi se samo njegovim političkim uspjesima, onda je bolje na prvom mjestu za državu Bosnu i Hercegovinu da se povuče iz političkog života.
U svakom slučaju, Bakirov svaki istup u medijima pokaže da nije dorastao ne samo za poziciju prvog čovjeka SDA koju priželjkuje već godina, već i državničku poziciju. Ono čime se on hvali da je učinio za Bošnjake tokom proteklog četverogodišnjeg mandata bolje je da i nije spominjao.
Jer sva pomoć Turske, bilo preko TIKA-e ili kreditnih linija ( lijepo nas zadužuje da vraćamo novac) ne dolazi zato što je Bakir sposoban. On obilato iskorištava veze na relaciji BiH-Turska koje je prvi izgradio Haris Silajdžić, a potom ih preuzeo Alija Izetbegović.
Bakir se samo nastavio kititi tuđim perjem i do iznemoglosti koristiti svoje prezime i hvaliti se onim što je njegov otac uradio za Bošnjake i BiH.
A ako već govorimo o Bakirovim zaslugama i uspjesima. onda se mora spomenuti da je to svakako vila na Poljinama, skupocjeni Mercedes koji vozi njegova supruga Sebija, dionice, talovi, provizije..... i nešto što nigdje se nikada nije dogodilo u bilo kojoj demokratskoj državi.
Da supruga predsjednika države, tokom njegovom mandata napreduje u karijeri (ne svojim zaslugama) i da je on imenuje za direktoricu ni manje ni više nego javne zdravstvene ustanove. Takav presedan nigdje se još nije desio.
-
weredsf
#1631 Re: BAKIRE ODLAZI
Jos jedan tekst sa ovih glupostima, nije ovo Bakirova kucaObjektivitet wrote:Madnera za predsjednika, što je rambo-amadeus za muziku to je madner za forum
![]()
[url]http://www.***%20SPAM%20***.ba/novost/198503/Bakir-nije-rastao-u-svili-i-kadifi-ali-zato-sada-ima-vile-i-milione[/url]
-
maher
#1632 Re: BAKIRE ODLAZI
u ovoj kampanji ce izgleda bakiru biti najveci problem sto nije kao ostali kandidati .... za koje ne znamo ni ko su im zene, ni koliko puta su se razvodili i zenili, ni da li uopste ozenjeni... izgleda da ce u centru paznje biti brak, a manje nadleznosti ...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#1633 Re: BAKIRE ODLAZI
Fulio si poentu prozivki.maher wrote:u ovoj kampanji ce izgleda bakiru biti najveci problem sto nije kao ostali kandidati .... za koje ne znamo ni ko su im zene, ni koliko puta su se razvodili i zenili, ni da li uopste ozenjeni... izgleda da ce u centru paznje biti brak, a manje nadleznosti ...
Ne proziva se njegova porodica, polozaji na koje su postavljeni...potezi, istorija, nego ZLOUPOTREBA svega toga...a puna mu usta morala, drzave i slicnih floskula.
Ovaj put u ovom 'odgovoru' Suljagica, ne znam sta je fulio il' slagao. Nista. Mada to i jeste vjerovatno problematicno, svima onima koji zele relativizacijom odbraniti lik i djelo BI.
-
RahatHurmašica
#1634 Re: BAKIRE ODLAZI
.
Last edited by RahatHurmašica on 24/03/2015 15:10, edited 1 time in total.
-
miop
#1635 Re: BAKIRE ODLAZI
Jel' to ovo?madner wrote:To nije predvidjanje, to je dogovor izmedju Baketa i Zlajogluja.
Fahro clan predsjednistva, na celu VM Zlaja.
Aktivnosti nizih nivoa su uvijek smijesni, kada im niko ne kaze sta smiju a sta ne.
madner wrote:Nije valjda da ce Zlaja zabiti noz u ledja covjeku? Sta bi od zdogovora ?:(
-
maher
#1636 Re: BAKIRE ODLAZI
nne vidim suljagica kao ozbiljnog kandidata, ocekivao sam od df više ozbiljnosti, ali kad su uz ime stranke dodali i ime predsjednika onda nas nista više ne može iznenaditi-LIBERO- wrote:Fulio si poentu prozivki.maher wrote:u ovoj kampanji ce izgleda bakiru biti najveci problem sto nije kao ostali kandidati .... za koje ne znamo ni ko su im zene, ni koliko puta su se razvodili i zenili, ni da li uopste ozenjeni... izgleda da ce u centru paznje biti brak, a manje nadleznosti ...
Ne proziva se njegova porodica, polozaji na koje su postavljeni...potezi, istorija, nego ZLOUPOTREBA svega toga...a puna mu usta morala, drzave i slicnih floskula.
Ovaj put u ovom 'odgovoru' Suljagica, ne znam sta je fulio il' slagao. Nista. Mada to i jeste vjerovatno problematicno, svima onima koji zele relativizacijom odbraniti lik i djelo BI.
-
Marko Zarko
-
weredsf
#1638 Re: BAKIRE ODLAZI
Cudi me da vlasnik ove kuce ne tuzi Avaz i ostale ublehase, Bakir nema veze sa ovom kucomMarko Zarko wrote:http://www.avaz.ba/clanak/134740/skromn ... -i-milione
-
weredsf
#1639 Re: BAKIRE ODLAZI
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/162 ... _kuca.html
Da se ove forumske budgetlije ujutro razocaraju malo
Da se ove forumske budgetlije ujutro razocaraju malo
-
Innovation
#1640 Re: BAKIRE ODLAZI
Raskopace se zivi, sta je iza ograde tj. zida. 
-
wolf07
#1641 Re: BAKIRE ODLAZI
Vidim i sad se mantra oko Bakirove zene koja vozi mercedesa i koja je direktorica bolnice, Poljine, trezor.... ah, odavno nije bila ona turbo-folk ploca koju je snimio S.Avdic & "Juzni vetar" koja se prodala u dijamantskom tirazu, zvala se - "Zlatne kasike" ! Mislim, gdje vam je masta? Yebo ga mercedes vise, ja ih svaki dan vidim hiljadu i sad mi treba bit cudo sto Predsjednik drzave ima jedan. Sta bi trebalo, da mu zena kupi nekog "Varburga" ili "pezejca" na nekoj rasprodaji automobilskih antikviteta pa da mozete onda ovdje da balite kako mu je zena toliko nepsosobna da nije k'o drugi doktori uspjela kupit sebi barem "Oktaviju" ili Reno "Lagunu". Dajte nesto frisko, nesto kao one nebuloze tipa "cerka mu kupuje zvake i placa novcanicom od 500 eura"!?!?!? Jeste li to skontali da tako pravite vecu reklamu Bakiru kad izvalite takvu glupost ili sta?
P.S.
Sa posebnim nestrpljenjem ocekujem kriticki osvrt dezurnog oficira logike na ovoj temi - @Madnera! Budite ljubazni, prosvijetlite nas! Mozda cemo i mi, postepeno, krecuci sa avatarom Z.L. evoluirati do nedostiznih "DF - Komsic" visina. Ipak treba cijeniti taj rezultat, ko se sjeca filma "Kuduz" morao je zapamtiti onu recenicu kod Andje u kafani - "Zabranjeno sjedit nako"! Eh da znate, kod Andje u kafani ne moze, ali u Predsjednistvu BiH - moze, i to ne sat ili dva vec osam godina! Pod uslovom da ste Zeljko Komsic! Sad,posto vise ne moze da se kandiduje on licno nudi nam autora bestselera o Zlatku Lagumdziji da radi isto (dakle da sjedi nako u Predsjednistvu) u narednih cetiri godine. Ja ne kontam koja je logika u izboru tog tipa al' evo ne sumnjam da ce nam @Madner objasniti. Covjek mi svaki put rastumaci sta sam JA htio da kazem u SVOM postu, pa valjda moze i ovo.
P.S.
Sa posebnim nestrpljenjem ocekujem kriticki osvrt dezurnog oficira logike na ovoj temi - @Madnera! Budite ljubazni, prosvijetlite nas! Mozda cemo i mi, postepeno, krecuci sa avatarom Z.L. evoluirati do nedostiznih "DF - Komsic" visina. Ipak treba cijeniti taj rezultat, ko se sjeca filma "Kuduz" morao je zapamtiti onu recenicu kod Andje u kafani - "Zabranjeno sjedit nako"! Eh da znate, kod Andje u kafani ne moze, ali u Predsjednistvu BiH - moze, i to ne sat ili dva vec osam godina! Pod uslovom da ste Zeljko Komsic! Sad,posto vise ne moze da se kandiduje on licno nudi nam autora bestselera o Zlatku Lagumdziji da radi isto (dakle da sjedi nako u Predsjednistvu) u narednih cetiri godine. Ja ne kontam koja je logika u izboru tog tipa al' evo ne sumnjam da ce nam @Madner objasniti. Covjek mi svaki put rastumaci sta sam JA htio da kazem u SVOM postu, pa valjda moze i ovo.
- ilkbahar
#1642 Re: BAKIRE ODLAZI
ma jebo mercedes, da vidis kakav helikopter dodik voza, e bake kako te bolan nije stid da ni helikoptera nemas! mislim da je vrijeme da si nabavis jedan.wolf07 wrote:Vidim i sad se mantra oko Bakirove zene koja vozi mercedesa i koja je direktorica bolnice, Poljine, trezor.... ah, odavno nije bila ona turbo-folk ploca koju je snimio S.Avdic & "Juzni vetar" koja se prodala u dijamantskom tirazu, zvala se - "Zlatne kasike" ! Mislim, gdje vam je masta? Yebo ga mercedes vise, ja ih svaki dan vidim hiljadu i sad mi treba bit cudo sto Predsjednik drzave ima jedan. Sta bi trebalo, da mu zena kupi nekog "Varburga" ili "pezejca" na nekoj rasprodaji automobilskih antikviteta pa da mozete onda ovdje da balite kako mu je zena toliko nepsosobna da nije k'o drugi doktori uspjela kupit sebi barem "Oktaviju" ili Reno "Lagunu". Dajte nesto frisko, nesto kao one nebuloze tipa "cerka mu kupuje zvake i placa novcanicom od 500 eura"!?!?!? Jeste li to skontali da tako pravite vecu reklamu Bakiru kad izvalite takvu glupost ili sta?
P.S.
ma nije problem sto on ima i kucu i auta i vilu na bahamam i koji kurac vise, problem je sto je narod gladan, problem je sto je postalo opasno hodati ulicama sarajeva sto od pasa lutalica sto od kriminalaca na slobodi, problem je sto nam mlad i obrazovan kadar bjezi u zapadne zemlje, sto uvozimo vodu pored vlastitih izvora pitke vode, problem je sto nemamo zastite za socijalno ugrozene....i da ne nabrajam dalje...sve se oko njega rusi, a on ima smjelosti vozati se u najnovijem mercedesu i po stare dane raditi plasticne operacije kapaka.
p.s. zeljko se kandidovao za parlament, iz razloga sto ce tako imati vise ovlasti i mogucnosti nesto napravit. predsjednik drzava je samo diplomatska figura, koja i nema bas nekih mnogo ovlasti.
- Hajvan
#1643 Re: BAKIRE ODLAZI
Ja sam donio konačnu odluku!
za precjednika- dajem glas Cerić Mustafi.
za predstavničke domove (oba) i skupštinu kantona- Naša Stranka…
ovdje se samo zajebavam.
ovdje se samo zajebavam.
- ilkbahar
#1644 Re: BAKIRE ODLAZI
da se primjetiti da si hajvanHajvan wrote:Ja sam donio konačnu odluku!
ovdje se samo zajebavam.
- Hajvan
#1645 Re: BAKIRE ODLAZI
ilkbahar wrote:da se primjetiti da si hajvanHajvan wrote:Ja sam donio konačnu odluku!
ovdje se samo zajebavam.
bolje i hajvan, nego takav insan
-
Innovation
#1646 Re: BAKIRE ODLAZI
ilkbahar wrote: jebo mercedes,
i koji kurac vise,
Ovi izrazi za muskarce inekako, a za dame nikako.
Bakir je za sve kriv.ilkbahar wrote: problem je sto je narod gladan, problem je sto je postalo opasno hodati ulicama sarajeva sto od pasa lutalica sto od kriminalaca na slobodi, problem je sto nam mlad i obrazovan kadar bjezi u zapadne zemlje, sto uvozimo vodu pored vlastitih izvora pitke vode, problem je sto nemamo zastite za socijalno ugrozene....i da ne nabrajam dalje.
ilkbahar wrote: on ima smjelosti vozati se u najnovijem mercedesu i po stare dane raditi plasticne operacije kapaka.
8 godina nije malo. Sta bi bilo da se nije sam kandidovao za parlament?ilkbahar wrote:zeljko se kandidovao za parlament, iz razloga sto ce tako imati vise ovlasti i mogucnosti nesto napravit. predsjednik drzava je samo diplomatska figura, koja i nema bas nekih mnogo ovlasti.
- madner
#1647 Re: BAKIRE ODLAZI
Naravno da cu rado prevesti i ovaj uredak i svesti ga na sustinu:wolf07 wrote:Vidim i sad se mantra oko Bakirove zene koja vozi mercedesa i koja je direktorica bolnice, Poljine, trezor.... ah, odavno nije bila ona turbo-folk ploca koju je snimio S.Avdic & "Juzni vetar" koja se prodala u dijamantskom tirazu, zvala se - "Zlatne kasike" ! Mislim, gdje vam je masta? Yebo ga mercedes vise, ja ih svaki dan vidim hiljadu i sad mi treba bit cudo sto Predsjednik drzave ima jedan. Sta bi trebalo, da mu zena kupi nekog "Varburga" ili "pezejca" na nekoj rasprodaji automobilskih antikviteta pa da mozete onda ovdje da balite kako mu je zena toliko nepsosobna da nije k'o drugi doktori uspjela kupit sebi barem "Oktaviju" ili Reno "Lagunu". Dajte nesto frisko, nesto kao one nebuloze tipa "cerka mu kupuje zvake i placa novcanicom od 500 eura"!?!?!? Jeste li to skontali da tako pravite vecu reklamu Bakiru kad izvalite takvu glupost ili sta?
P.S.
Posto ne mogu nista odbraniti od ovoga sto se Bakiru prebacuje, bilo bi stvarno ljepo da predjemo na druga pitanja. To sto su kupili u tri godine auta u vecoj vrijednosti od zvanicnih primanja je sasvim normalno i korupcija meni opste ne smeta.
Kada bi Bakir htio, izvrsio bi promjenu spola kako bi mogao imati njegovo djete, no on je previse konzervativan da uzvrati moju neogranicenu ljubav.
- navedeni
#1648 Re: BAKIRE ODLAZI
Sto je najtuZnije, Bakirova kuca je veca od one na slici
- Banksy
#1649 Re: BAKIRE ODLAZI
Što je najtužnije, ni kuća ni auto nisu poenta ...navedeni wrote:Sto je najtuZnije, Bakirova kuca je veca od one na slici
-
leo karan
#1650 Re: BAKIRE ODLAZI
Ako se ustanovi da mu ono nije kuca, onda je ok i ja glasam za njega