Hoće li biti trećeg entiteta?

Post Reply
no_mani=no_fjučr

#1626 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by no_mani=no_fjučr »

hizo ramidovic wrote:
no_mani=no_fjučr wrote:
Hizo je pravi ljevicar, on viri da vidi sto konkurencija radi. Babo ucio iz proslih vremena, Hizo, sto ti je babo u komunistima bio, da pogadjam?
plitko, jaro, plitko...nemust pokusaj prebacivanja rasprave na osobni/licni nivo znak je deficita i znanja i inteligencije. razocaran sam...
p.s. nisam ljevicar, desnom rukom i jedem i pisem...
Dobro Hizo necu te vise pitati za babu, al' sto ne ides naprijed kada mislis da posjedujes znanje, kvalitet i mudrost ?

Neprestano vrijedjas, ti ne vjeujes u alternativu pa sam mislio da si stara srbokomunisticka skola, oni valjda nisu imali te vjere, zar ne?
hizo ramidovic

#1627 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by hizo ramidovic »

paraf wrote:ako je hizo jugonostalgičar onda nema lika za njega... :D
jesam, ponekad me vuce nostalgija za jugom, a ponekad za zapadom...javi se i zelja za istokom, jedino me sjever nikako ne privlaci...
hizo ramidovic

#1628 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by hizo ramidovic »

no_mani=no_fjučr wrote:
Dobro Hizo necu te vise pitati za babu, al' sto ne ides naprijed kada mislis da posjedujes znanje, kvalitet i mudrost ?

Neprestano vrijedjas, ti ne vjeujes u alternativu pa sam mislio da si stara srbokomunisticka skola, oni valjda nisu imali te vjere, zar ne?
izvini, ne mogu se ja spustati na tvoj nivo.
paraf

#1629 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by paraf »

hizo ramidovic wrote:
paraf wrote:ako je hizo jugonostalgičar onda nema lika za njega... :D
jesam, ponekad me vuce nostalgija za jugom, a ponekad za zapadom...javi se i zelja za istokom, jedino me sjever nikako ne privlaci...
.. :twisted: znači kako vitar pune..
no_mani=no_fjučr

#1630 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

hizo ramidovic wrote:
no_mani=no_fjučr wrote:

izvini, ne mogu se ja spustati na tvoj nivo.
Da u pravu si, raznih nivoa ima, al' nemoj samo zaboraviti da sve pada u vodu ako si gubitnik, jer pobjednicima pripada povijest, genetic drift kod luzera slabo frekventira, vjeruj.
hizo ramidovic

#1631 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by hizo ramidovic »

no_mani=no_fjučr wrote:
Da u pravu si, raznih oblika nivoa ima, al' nemoj samo zaboraviti da sve pada u vodu ako si gubitnik, jer pobjednicima pripada povijest, genetic drift kod luzera slabo frenkventira, vjeruj.
nicim izazvano spominjanje rodbine i clanove porodice svom nepozantom sagovorniku u nekoj normalnoj raspravi (pri cemu ne znas uopce da li su ti clanovi medju zivima) znak je neodgoja, nekulture, primitivizma...i zato sa takvim likovima ne zelim imati dodirnih tacaka niti uopce komunicirati. jednostavno, moj 'srbokomunisticki' odgoj mi takvo sto ne dozvoljava. i to nema nikakve veze ni sa pobjednicima ni sa gubitnicima. jer, da ima, pobjednici bi bili primitivci. a nisu, niti ce ikad biti.
vozdra!
Saurman

#1632 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Saurman »

Kako vam se više da "raspravljati" s ovim kockoglavim diverzantima? Rasclamba je vec bila što se njihovog masla tice, (navodna ugroženost, majorizacija itd).

Ko fol "stalo" im do "EU perspektive" BiH, a svi redom gradani EU. Ha ja. :-)
paraf

#1633 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by paraf »

Saurman wrote:Kako vam se više da "raspravljati" s ovim kockoglavim diverzantima? Rasclamba je vec bila što se njihovog masla tice, (navodna ugroženost, majorizacija itd).

Ko fol "stalo" im do "EU perspektive" BiH, a svi redom gradani EU. Ha ja. :-)
jako vam dobro ide di njih nema..mislim paljevina.. :razz:
no_mani=no_fjučr

#1634 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

hizo ramidovic je napisao/la:
no_mani=no_fjučr je napisao/la:
Tu je tvoj problem, ti nemas pojma tko te kreira, to je inace problem Bosnjaka, Bosanaca, dozvolili su da ih neprijatelj AVaz kreira.
A sto se tice Srba oni nemaju tradiciju u Hrvatskoj, samo su im Hrvati doma dali, dok su ih Turci klali, vjeruj, mislioce! Nemaju nista vrijedno spomena, pa ni u BiH nije nesto posebno serbska kultura donijela, zar ne?
hizo ramidovic je napisao
samo najprimitivniji oblik zivota moze tvrditi kako srbi nemaju tradiciju u hrvatskoj ni u bih...
i kad takav oblik zivota shvati da zna govoriti i pisati dobijes 'bisere mudrosti' kao sto su vec navedene...
Evo Hizo kako si poceo, a nadam se da citatelj dalje moze vidjeti u kojem smjeru ide rasprava. Meni e logicno zakljuciti da ti je neko mozak isprao, osrednja srbokomunisticka klasa, kada mislis da postoji tradicija Srba u Hrvatskoj. Cesi imaju vecu kulturu i tradiciju u Hrvatskoj od Srba, Rusini takodje,a o talijanskoj i madžarskoj zajednici i sto je ona Hrvatskoj dala da i ne pricamo, al' to je najprimitivniji oblik zivota, zamisli se Hizo, tko je tu lud? Da , pravoslavac je uglazbio Lijepu Nasu, al' Hrvat. Niti jednu cinjenicu nisi prilozio, al' si zakljucio da je to primitivno, tvoja spoznaja je iz davnih vremena, bijedna, mizerna, cak i nije dostojna ovih novih medija. Nisam te samo ja sprdao danas, zar ne? Al' ti sporije kontash.
JThomas

#1635 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by JThomas »

vazdan čovjek priča sam sa sobom...

Image
Aspekt

#1636 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Aspekt »

no_mani=no_fjučr wrote:
hizo ramidovic je napisao/la:
no_mani=no_fjučr je napisao/la:
Tu je tvoj problem, ti nemas pojma tko te kreira, to je inace problem Bosnjaka, Bosanaca, dozvolili su da ih neprijatelj AVaz kreira.
A sto se tice Srba oni nemaju tradiciju u Hrvatskoj, samo su im Hrvati doma dali, dok su ih Turci klali, vjeruj, mislioce! Nemaju nista vrijedno spomena, pa ni u BiH nije nesto posebno serbska kultura donijela, zar ne?
hizo ramidovic je napisao
samo najprimitivniji oblik zivota moze tvrditi kako srbi nemaju tradiciju u hrvatskoj ni u bih...
i kad takav oblik zivota shvati da zna govoriti i pisati dobijes 'bisere mudrosti' kao sto su vec navedene...
Evo Hizo kako si poceo, a nadam se da citatelj dalje moze vidjeti u kojem smjeru ide rasprava. Meni e logicno zakljuciti da ti je neko mozak isprao,
osrednja srbokomunisticka klasa, kada mislis da postoji tradicija Srba u Hrvatskoj. Cesi imaju vecu kulturu i tradiciju u Hrvatskoj od Srba, Rusini takodje,a o talijanskoj i madžarskoj zajednici i sto je ona Hrvatskoj dala da i ne pricamo, al' to je najprimitivniji oblik zivota, zamisli se Hizo, tko je tu lud? Da , pravoslavac je uglazbio Lijepu Nasu, al' Hrvat. Niti jednu cinjenicu nisi prilozio, al' si zakljucio da je to primitivno, tvoja spoznaja je iz davnih vremena, bijedna, mizerna, cak i nije dostojna ovih novih medija
. Nisam te samo ja sprdao danas, zar ne? Al' ti sporije kontash.
Samo da malo isparavim ovog fasistu koji misli da je duhovit

Srećko Bijelić - političar, sudionik Hrvatskog proljeća
Đorđe Pribićević - advokat, sveuč. profesor, (1994. obnašao dužnost posebnoga savjetnika predsjednika RH)[75]
Milan Đukić - političar, zastupnik u Hrvatskom saboru
Svetozar Kurepa - istaknuti znanstvenik, matematičar, profesor emeritus Prirodoslovno- matematičkog fakulteta u Zagrebu
Nikola Tesla ↓1 - jedan od najvećih znanstvenika uopće
Milutin Milanković - znanstvenik, astronom
Josif Rajačić - karlovački patrijarh, ustoličio Josipa Jelačića za bana 1848. (u odsusnosti biskupa Jurja Haulika)
Božidar Petranović ↓2 - preporoditelj Srba u Dalmaciji
Svetozar Pribićević - srpski političar u Hrvatskoj u Austro-Ugarskoj i Kraljevini SHS, od 1927. suradnik Stjepana Radića
Baltazar Bogišić[
Slavko Ćuruvija - srpski novinar i izdavač
Pero Kvrgić glumac
Stanko Stojčević - političar, predsjednik Predsjedništva CK SKH
Dušan Popov[
Živko Juzbašić - sudionik NOB, (ministar u Vladi nacionalnog jedinstva, 1991.-1992.)[78]
Dušan Dragosavac - političar, sudionik NOB
Milan Rešetar ↓3 - filolog i književni povjesničar
Pero Budmani ↓4 - jezikoslovac i književnik
Medo Pucić ↓5 - književnik i političar
Gojko Ajduković - liječnik (osobni liječnik predsj. SFRJ Josipa Broza Tita, 1974.-1980.)
Jovan Sundečić - pjesnik, diplomat
Rade Šerbedžija - glumac, redatelj i scenski umjetnik

Đokica Milaković - filmski glumac
Predrag Stojaković - športaš, (košarka)
Gajo Petrović - filozof, sveučilišni profesor i logičar

Vladimir Matijević - trgovac, osnivač "Privrednika"[79]

Vladan Desnica - književnik

Rade Končar - narodni heroj Jugoslavije, strijeljan od talijanskih fašista 1942.
Jasna Šekarić (r. Brajković) - športašica (streljaštvo)
Jelena Dokić - športašica (tenis)
Petar Preradović ↓7a[80][81][82] - časnik, preporodni pjesnik
Josip Runjanin ↓8[80] - skladatelj, napisao 1846. melodiju za pjesmu Horvatska domovina, Antuna Mihanovića, koja je poslije izabrana za hrv. himnu, pod naslovom Lijepa naša domovino[83]
Simo Matavulj - pisac, akademik Srpske kraljevske akademije
Arsen Dedić[84] - kantautor i skladatelj
Grigor Vitez[80] - dječji književnik
Vojin Bakić - kipar
Slobodan Uzelac - političar, sveučilišni profesor defektologije
Željko Jovanović - političar, liječnik

Ima ih jos koliko hoces ......braca Vujovic igraci Hajduka , Pero Nadoveza igrac Hajduka samo mi povraca od pomisli da repiliciraram ovoj dvojici umobolnika koji kazu da je spomenik u Jasenovcu jedino sto su Srbi ostavili iza sebe . :evil: :evil: :evil: Nikad nesto odvratnije nisam procitao
Aspekt

#1637 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Aspekt »

ponukan ovom izjavom o tome kako "Srbi nisu nikad ništa donijeli Hrvatskoj" potrudio sam se pobrojati poznate Srbe, rođene ili afirmirane u Hrvatskoj.

Ne želeći ulaziti u povijesne razloge netrpeljivosti između Srba i Hrvata, zelim pokazati kako su "znameniti hrvatski Srbi" itekako mnogo dobroga donijeli Hrvatskoj.

Kao prvi primjer Josip Runjanin kompozitor hrvatske himne "Lijepa naša"

Đorđe Novković, poznati producent i autor pjesama te otac Borisa Novkovića, bio je autor pjesme "Danke Deutschlandt" kojom je Hrvatska zahvalila Njemačkoj za priznanje 1992. godine. I on je Srbin i to iz Šapca, a svoju karijeru gradio je u Hrvatskoj gdje je proslavio mnoge zvijezde i bio autor nekoliko stotina hitova.

Od zanimljivijih imena hrvatskih Srba tu su, dakako, glumac Rade Šerbedžija, Pero Kvrgić, Bogdan Diklić i Zdravka Krstulović, Djuro utjesanovic te ona Laura iz registratute Ljubica jovicic pa onda Vlado Kalember Leo Martin Zatim niz znanstvenika poput Milutina Milankovića i Josipa Pančića. Neki naši lingvisti također su bili srpskog porijekla, poput Milana Rešetara i Pere Budmanija.

Od književnika tu su Petar Preradović, Vladan Desnica, Grigor Vitez, Simo Matavulj, Mirko Car, Arsen Diklić, itd. Jedan od najpoznatijih kipara u Hrvatskoj, Dušan Džamonja bio je Srbin. Od političara, ističu se Svetozar Pribićević i Baltazar Bogišić.

poznati sportaši odnosno sportašice: plivač Miloš Milošević, košarkaš Arijan Komazec, streljačica Jasna Šekarić, nogometaši Dado Pršo i Vladimir Beara, Borisa djordjevic , Slavisa Zungul , Branimir Johnny Štulić ...ima jos , milka Babovic sprtski komentator , Vojo Siljak radio voditelj i urednik ...ima jos
Skijaš

#1638 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Skijaš »

volta dzontra wrote:
Kod bosnjackih politicara "treci entitet" je neka vrsta politiickog kviska. Kad te dotjeraju do zida vici "treci entitet", kad zelis minirati neki politicki dogovor opet kvisko...."treci entitet" ...na kraju toliko su obesmisli politicki sustav i iscrpili MZ s ovom idiotarijom od Platforme da se neki oblik "treceg" nudi kao rjesenje.....
Nevjerojatno...
@skijas
Nevjerovatno je to da ti relativiziraš činjenicu da se pokušava stvoriti Treći a odmah nakon te relativizacije predlažeš stvaranje Trećeg.
Praviš se lud. Bošnjačke političke elite odbijaju svaki dogovor koji će im onemogućiti da na listama bošnjačkih stranaka s bošnjačkim glasovima popunjavaju mjesta u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti koja pripadaju Hrvatima.
Kad netko na to ukaže odmah ide hampa oko "trećeg entiteta".....
Ne možeš tražiti od mene da prihvatim Čovićevo tumačenje Ustava po kojem ova ili ona stranka dobija monopol nad imenovanjem kompletne etničke kvote rezervisane za jedan od naroda. To u startu guši bilo kakvu klicu multietničke stranke i ako je tebi OK da društvom upravljaju trojica plemenskih poglavica, meni nije. Neka se pitanja može i treba riješiti, poput izbora članova Predsjedništva recimo, ali ne dok se HDZ jasno ne distancira od projekta etničke podjele. Imati dva Radmanovića u Predsjedništvu bi vratilo društvo korak unazad.
To što podržavaš tuđi nacionalizam ne čini te moralno superiornim ... :run:
Ne podržavam tuđi nacionalizam, braniti pravo HDZ-a, SDP-a ili neke druge stranke da imenuje kadrove bez obzira na etničku pripadnost tih kadrova, nije nacionalizam, naprotiv.
Basvod

#1639 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Basvod »

:-) Ko da citam Zlatka 2011, dok mu se multifloskule i otimanje hrvatskih pozicija nije obilo o glavu.
Dugo dugo ni jednoj bosnjackoj stranci nece pasti na pamet da upada na hrvatske pozicije...
Hafis

#1640 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

Skijaš wrote: Ne možeš tražiti od mene da prihvatim Čovićevo tumačenje Ustava po kojem ova ili ona stranka dobija monopol nad imenovanjem kompletne etničke kvote rezervisane za jedan od naroda. To u startu guši bilo kakvu klicu multietničke stranke i ako je tebi OK da društvom upravljaju trojica plemenskih poglavica, meni nije. Neka se pitanja može i treba riješiti, poput izbora članova Predsjedništva recimo, ali ne dok se HDZ jasno ne distancira od projekta etničke podjele. Imati dva Radmanovića u Predsjedništvu bi vratilo društvo korak unazad.
Stvarno, kao da je prepisano iz Zlatkove priče iz 2010. godine, kada se htjelo neuspješno opravdati ono otimanje.
Nije mi jasno, evo i Zlatko skontao da ga je to dobro koštalo (i nije kako će ga još koštati), ali još postoji poneki žilavi pobornici tihog uništavanja ove države
Da je bogd'o svatko gledao u svoje dvorište, i da se nije se mješao drugome u kazan, davno bismo se obračunali s lopovima iz sva tri tora, i kao što kaže bajka, živjeli bi dugo i sretno do kraja svojih života.
Ali kad ljudi hoće multietničnost...pa i na silu, pošto-poto, pa makar se sve urušilo.
oakville

#1641 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by oakville »

Ništa se ne sekirajte, u toku su veliki protesti u svim gradovima federacije, demonstranti izričito traže treći entitet. :D
Skijaš

#1642 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Skijaš »

Hafis wrote:Da je bogd'o svatko gledao u svoje dvorište
Ja sam protiv podjela.
Sinapsa

#1643 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Sinapsa »

Basvod wrote::-) Ko da citam Zlatka 2011, dok mu se multifloskule i otimanje hrvatskih pozicija nije obilo o glavu.
Dugo dugo ni jednoj bosnjackoj stranci nece pasti na pamet da upada na hrvatske pozicije...
Mah, ko zna....mozda bas sad pobudale, a ti budes morao stisnut dupe da pokazes dokle si spreman da ides.
Ono sto sam jedino siguran je da HDZ i tzv. ljudi tvog kalibra, samo onda mogu "skupljati poene" kada drugi naprave veliki zajeb. Da je Zlaja bio odgovoran covjek a u SDP-u i SDA, prema svojojoj domovini i svom bosanskom narodu odgovorni politicari, ti bi sada bio vec proslost. Al jebi ga, Bosanci djubrad s pravom niz liticu gurnuse, pa sad eto, iako nemocan da ispunis svoje zivotne snove, jadan mozes malo odahnuti i namisliti sebi koliko si jak.....
Last edited by Sinapsa on 12/02/2014 00:11, edited 1 time in total.
Hafis

#1644 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

Skijaš wrote:
Ja sam protiv podjela.
i ja sam. Ali sam i protiv ljubavi na silu.
Skijaš

#1645 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Skijaš »

Hafis wrote:
Skijaš wrote:
Ja sam protiv podjela.
i ja sam. Ali sam i protiv ljubavi na silu.
Biti tolerantan i braniti pravo tri naroda na čitavu BiH nije nametanje ljubavi. Ne moraš ti nikog voliti, ali nemaš pravo svojatati dijelove BIH samo za sebe.
Sinapsa

#1646 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Sinapsa »

Hafis wrote:
Skijaš wrote:
Ja sam protiv podjela.
i ja sam.
Znamo...
Hafis

#1647 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

Skijaš wrote: Biti tolerantan i braniti pravo tri naroda na čitavu BiH nije nametanje ljubavi. Ne moraš ti nikog voliti, ali nemaš pravo svojatati dijelove BIH samo za sebe.
Pa jel' to sada nemaju pravo na cijelu BiH?
Skijaš

#1648 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Skijaš »

Hafis wrote:
Skijaš wrote: Biti tolerantan i braniti pravo tri naroda na čitavu BiH nije nametanje ljubavi. Ne moraš ti nikog voliti, ali nemaš pravo svojatati dijelove BIH samo za sebe.
Pa jel' to sada nemaju pravo na cijelu BiH?
HDZ želi etnoteritorijalizaciju i na tom radi već dvije decenije. Kada je Ustavni sud vraćao na snagu odredbu o konstitutivnosti tri naroda (pa i Hrvata) na tlu čitave BiH, kadrovi HDZ-a u tom sudu su morali biti preglasani jer su bili protiv. To što su tri naroda, bar na papiru, ravnopravni na tlu čitave države, jeste rezultat suzbijanja HDZ-ove mašinerije a ne uvažavanja iste. Da se uvijek prihvatalo tumačenje ustava HDZ-ovih jurišnika, mi bi danas imali granični prelaz na Bulevaru.
oakville

#1649 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by oakville »

Sinapsa wrote:
Hafis wrote:
Skijaš wrote:quote="Hafis"]

Ja sam protiv podjela.
i ja sam.
Znamo...
:lol: :lol: :lol: :lol:
chaba

#1650 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by chaba »

Ja sam protiv podjela.[

Prijatelju, ja te u potpunosti podrzavam, ali bez onih koji su ovo bukvalno napravili (SAD, EU) mi nista ne mozemo rijesiti. Dzaba prica, dzaba iskrene i potrebne demonstracije (bez vandalizma),sve se svodi za sada na jedno, KO JE jamio jamio! Nazalost! :!:
Post Reply