Lopove, nepotrebno dramatiziraš stvari. A i rječnik kojim barataš to odražava: pobjegao si, skrio si se u mišju rupu, uhvatio sam te, nisi se smio suoćiti... Ma stani i oladi malo.Lopov-eliminator wrote:Dokazi da sam u krivu. Pricas kako zelis suceljavati misljenje s onim drugacijim a kao kukavica svaki put pobjegnes cim ti se postave pitanja koja otkrivaju rupe u tvojim stavovima. Ja sam ti postavio vise pitanja i situacija vezanih za pitanje odnosa ateizma i moralnosti, sve i jedan put si pobjegao i nisi smio nastaviti dalju diskusiju. Prema tome, ova tvoja prica se u startu raspada.Edouard wrote:@Lopove, u krivu si ovdje. Uopće ne bih želio da se ova tema stavi pod ključ. Meni je ona zanimljivija od religioznih tema, volim sučeliti svoje mišljenje, stavove, s onim drugačijim.Lopov-eliminator wrote:I vi ostali se pocnite baviti temom, lako je zajebavati nekog poput @HardcoreMX-a, to je kao da pokazujete snagu izivljavajuci se nad malim djetetom. HardcoreMX-u je izgleda u interesu da se i ova tema o ateizmu zakljuca, kao onda ona tema koja se isto zvala Ateizam i nabila je preko 1000 strana, da bi se na kraju obrisala. Tad je HardcoreMX bio @pinokio04, i zajedno uz Edouarda (koji na toj temi direktno nazva ateizam bolescu), su cinili sve da se tema stavi pod kljuc. Evo ih i sad, isti akteri koji zele da se historija ponovi. Forumasi s duzim stazom poput @fatamorgane se toga dobro sjecaju.
Nisam siguran da sam ateizam nazvao bolešću, ali ne da se opravdavam, već zbog toga jer to ne odražava pravu prirodu ateizma. Naime, bolest nema moralnih implikacija, nije moralno loša, dok ateizam ruši same temelje ljudske moralnosti, ali također i umnosti.
Naravno da se "ne sjecas" za ateizam kad si vise puta na ovom forumu uhvacen u lazi. Ovo sto si na kraju napisao je jos gore od nazivanja ateizma bolescu, sad ispada da je ateizam gori i od bolesti. Sreca svih nas pa nije sva vlast u tvojim rukama, da se ti pitas svi ateisti bi bili na ustanovama za odvikavanje kao narkomani ili bi prosli krpz prpces eutanazije ako bi ti utvrdio da ih je ateizam previse zahvatio.
Hajde barem jednom stisni onu stvar i ne bjezi iz rasprave. Pricao si vise pita kako si ti dobio po nosu u onom sistemu na konkursu, i vise puta ti postavljam isti protivargument koji obara tezu koju si ti vadio iz toga, i svaki put si to izignorisao. Da si ti stvarno htio da nesto naucis, usao bi u raspravu a ne bjezao. Pricas kao da si za dijalog a zapravo si za monolog, uz sporadicno odstupanje kad pred sobom imas argument nekog ateiste za koji si procijenio da je nesto s cime se ti mozes suociti (btw. i meni su takvi argumenti neosnovani, poput onog ko je stvorio Boga).
Postavio sam kilometarski post sastavljen od tvojih postova koji je u sustini hronologija tvoje beskonacne mrznje prema ateizmu. Naravno, apsolutno ni sa cim od napisanog se nisi smio suociti. Naravno da ne smijes, isto kao kad uhvate serijskog koljaca na djelu, koji skonta da ce se jos vise ukopati ako ista kaze.
Sve to, i mnogo vise, razotkriva tvoje mracne namjere.
Ma koje obaranje moje teze, što si umišljaš? NIje moja teza kod tog konkursa ni bila da sam diskriminiran kao vjernik, već da su komunisti kao apsolutna vlast, nepravedno diskriminirali nekomuniste, dakle, uključivo i vjernike.Pricao si vise pita kako si ti dobio po nosu u onom sistemu na konkursu, i vise puta ti postavljam isti protivargument koji obara tezu koju si ti vadio iz toga, i svaki put si to izignorisao.
Koja si ti to postavljao relevantna pitanja o odnosu ateizma i moralnosti, a da ti ja nisam odgovorio, osim ako nisi piso kilometarske ponjave, a čemu si inače sklon, pa čovjek izgubi volju...?
Usput, matematičkim rječnikom, ateizam i moralnost su disjunktni skupovi, njihov presjek je prazan skup.