juga 1950.-1990.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
nosara

#1626 Re: juga 1950.-1990.

Post by nosara »

SaraFina wrote: Da ne prozivaš mozda i onog krnjeg monstruma koji je naslijedio tu Yugu?
Veliku Srbiju?
Prevedi...
spreca

#1627 Re: juga 1950.-1990.

Post by spreca »

nosara wrote:
spreca wrote:
nosara wrote:
Ti se pojede ziva... Da ste u stanju napravit nesto bolje niko ne bi spominjao bivsu drzavu... Tacka... :D

Uostalom, ne drzis se teme... Prije i poslije predratnih izbora svi iz klero-naci trolista u BiH su jedni drugima lizali supke... Pricaj nam malo o tome...
Nemoj samo zaboraviti da je medju njima bio i veliki broj komunista,koji su za noc postali religiozno i nacionalno osvjesceni
Nebitno... Promijenili klub, raskrstili s komunizmom, zagrlili se, vezali zastave i zapoceli medjusobno klanje...
Bitno jarane.....znaci da je bilo mnogo trulezi i u proslom sistemu.....inace nebi zavrsio onako kako je zavrsio.I u onom a i u ovom sistemu ima puuuuno stvari koje mi smetaju i koje su lose i po drzavu i po narod
SaraFina

#1628 Re: juga 1950.-1990.

Post by SaraFina »

Dok se sjećaš mermelade u kanticama nosara potrazi strukturu vojnih kadrova po nacionalnom predznaku tkz JNA..

Pa okači to za neupućene. Korisnije je.

Ako moja djeca u budućnosti budu čitala ovaj Forum ili nečija .. Nebitno.

Prevela sam ti valjda sve.

Krnji monstrum!
nosara

#1629 Re: juga 1950.-1990.

Post by nosara »

spreca wrote:
nosara wrote:
spreca wrote: Nemoj samo zaboraviti da je medju njima bio i veliki broj komunista,koji su za noc postali religiozno i nacionalno osvjesceni
Nebitno... Promijenili klub, raskrstili s komunizmom, zagrlili se, vezali zastave i zapoceli medjusobno klanje...
Bitno jarane.....znaci da je bilo mnogo trulezi i u proslom sistemu.....inace nebi zavrsio onako kako je zavrsio.I u onom a i u ovom sistemu ima puuuuno stvari koje mi smetaju i koje su lose i po drzavu i po narod
Truli su bili ljudi, kao i danas... Nesto nam ne cvjeta...
KENJAC

#1630 Re: juga 1950.-1990.

Post by KENJAC »

stakasa wrote:
Sezam wrote:
stakasa wrote:
Bas me interesuje sta ce ti Kenjac na ovo odgovorit
Mozda da su i sportisti isli na takmicenja :-D

Dobar je @Kenjac, samo malo previse emotivan. K tomu, zivot u proslosti neminovno vodi depresiji. Treba se paziti toga.
Mudro zboris
Niko nigdje nije smio ici. Sjecam se jednom prilikom na granici Sezana policija zaustavila autobus. Svi oni koji nisu imali Manifest Komunisticke Partije billi su izvedeni iz autobusa i vraceni kuci.
Emotivan ? Jesam , sto jel to neka mana ? Depresivan ? Nisam primjetio. Ako se sutra hitim sa sestog sprata , sigurno nece bit zbog Juge i patnje koju u njoj prozivjese napaceni narodi. Dok ovo pisem primjetih da nisam okrenuo list na kalendaru. Februar , onu poznatu sliku od Bozidara Jakca , zamijenih sa Martom. ON u marsalskoj uniformi na Galebu.
nosara

#1631 Re: juga 1950.-1990.

Post by nosara »

SaraFina wrote:Dok se sjećaš mermelade u kanticama nosara potrazi strukturu vojnih kadrova po nacionalnom predznaku tkz JNA..

Ako moja djeca u budućnosti budu čit :lol: ala ovaj Forum ili nečija .. Nebitno.

Krnji monstrum!
Ne sumnjam da ces ti svojoj djeci predstavit zivot na pravi nacin... Vidim potencijal... :-)
SaraFina

#1632 Re: juga 1950.-1990.

Post by SaraFina »

nosara wrote:
SaraFina wrote:Dok se sjećaš mermelade u kanticama nosara potrazi strukturu vojnih kadrova po nacionalnom predznaku tkz JNA..

Ako moja djeca u budućnosti budu čit :lol: ala ovaj Forum ili nečija .. Nebitno.

Krnji monstrum!
Ne sumnjam da ces ti svojoj djeci predstavit zivot na pravi nacin... Vidim potencijal... :-)

Hvala Bogu pa ga se ne sjećam uopće :D ali svi znamo što je uslijedilo.
Očigledno sjećanja ponekad mogu biti hendikep da se realno sagleda neka priča, povijesni dogadjaj ili cijelo zivotno razdoblje.
madner

#1633 Re: juga 1950.-1990.

Post by madner »

Procent mjesanih brakova sve kaze, nije da ih nije bilo u svim republikama osim Kosova.
spreca

#1634 Re: juga 1950.-1990.

Post by spreca »

nosara wrote:
Truli su bili ljudi, kao i danas... Nesto nam ne cvjeta...
i ljudi i sistem.....jedno je cinilo drugo
stakasa

#1635 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

KENJAC wrote:
stakasa wrote:
Sezam wrote:
Mozda da su i sportisti isli na takmicenja :-D

Dobar je @Kenjac, samo malo previse emotivan. K tomu, zivot u proslosti neminovno vodi depresiji. Treba se paziti toga.
Mudro zboris
Niko nigdje nije smio ici. Sjecam se jednom prilikom na granici Sezana policija zaustavila autobus. Svi oni koji nisu imali Manifest Komunisticke Partije billi su izvedeni iz autobusa i vraceni kuci.
Emotivan ? Jesam , sto jel to neka mana ? Depresivan ? Nisam primjetio. Ako se sutra hitim sa sestog sprata , sigurno nece bit zbog Juge i patnje koju u njoj prozivjese napaceni narodi. Dok ovo pisem primjetih da nisam okrenuo list na kalendaru. Februar , onu poznatu sliku od Bozidara Jakca , zamijenih sa Martom. ON u marsalskoj uniformi na Galebu.
Mogao si ici svugdje. Ali je lakse otisnut se kada te tata posalje na studij u Francusku pa nakon fakulteta tamo preuzmes Energoinvestovo predstavnistvo ili se bas tad ukaze slobodno mjesto u ambasadi.
Poslje iz Francuske, Italije, Engleske prezrivo pogledas plebs koji nije znao prepoznati trajne vrijednosti...
Danguba

#1636 Re: juga 1950.-1990.

Post by Danguba »

haj svi ruke gore... :D

KENJAC

#1637 Re: juga 1950.-1990.

Post by KENJAC »

stakasa wrote: ]Mogao si ici svugdje. Ali je lakse otisnut se kada te tata posalje na studij u Francusku pa nakon fakulteta tamo preuzmes Energoinvestovo predstavnistvo ili se bas tad ukaze slobodno mjesto u ambasadi.
Poslje iz Francuske, Italije, Engleske prezrivo pogledas plebs koji nije znao prepoznati trajne vrijednosti...
Iz sve ove tvoje diskusije u stvari , izlazi na vidjelo zal sto ti nisi bio u privilegovanoj skupini. Jbg . jarane , kako rece Radosni pojam luzera nismo izmisli mi u Yu. To je nesto sto postoji od Trinidada & Tobaga pa do Svajcarske i dalje !
stakasa

#1638 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

KENJAC wrote:
stakasa wrote: ]Mogao si ici svugdje. Ali je lakse otisnut se kada te tata posalje na studij u Francusku pa nakon fakulteta tamo preuzmes Energoinvestovo predstavnistvo ili se bas tad ukaze slobodno mjesto u ambasadi.
Iz sve ove tvoje diskusije u stvari , izlazi na vidjelo zal sto ti nisi bio u privilegovanoj skupini. Jbg . jarane , kako rece Radosni pojam luzera nismo izmisli mi u Yu. To je nesto sto postoji od Trinidada & Tobaga pa do Svajcarske i dalje !
Ovo puno vise govori o tebi. Sram te bilo!
KENJAC

#1639 Re: juga 1950.-1990.

Post by KENJAC »

stakasa wrote:
KENJAC wrote:
Ne ne ljudino Ovo govori sve o tebi ! Al nema potrebe da se sramis.
radostan dan

#1640 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

koji vam je kurac ljudi... :?

stakasa

#1641 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

KENJAC wrote:
stakasa wrote:
KENJAC wrote: Iz sve ove tvoje diskusije u stvari , izlazi na vidjelo zal sto ti nisi bio u privilegovanoj skupini. Jbg . jarane , kako rece Radosni pojam luzera nismo izmisli mi u Yu. To je nesto sto postoji od Trinidada & Tobaga pa do Svajcarske i dalje !
Ne ne ljudino Ovo govori sve o tebi ! Al nema potrebe da se sramis.
Moze i ovo. Ali da batalimo pricu o solidarnosti, zemlji radnika i seljaka, svi smo bili isti itd. Ok, uzimali ste lopatom, evo i dan danas mislis da je to bilo s punim pravom. Isto kao sto nista lose u tome ne vide Adnan Terzic ili Dragan Covic. Vrijedi istaci da ste vi nametnuli norme. Ovi poslje vas uzimaju vise ali ste vi uveli praksu.
Sta kazes, sta mene briga odakle tvojim roditeljima novac za vikendicu u Neumu :D

U mojoj ulici ne prodaju se kifle
ne tece saobracaj i dim
u mojoj ulici nema fukare
jer ja sam guzonjin sin

Oko mene rastu cempresi i drot
veceras imam party, a ujutru trim
lijepe zene dolaze kod mene
jer ja sam guzonjin sin

Ref. 2x
Ja sam, ja sam guzonjin sin

Jede se kavijar, pije se dzin
ima se para, ima se s' cim
ponekad trava, nikad heroin
jer ja sam guzonjin sin

Moja raja me bas ne vole
zavide mi na moje uspjehe
a ja sam svima najbolji
ja sam sa svima fin
jer ja sam guzonjin sin

.
.
.
nosara

#1642 Re: juga 1950.-1990.

Post by nosara »

stakasa wrote: Ok, uzimali ste lopatom, evo i dan danas mislis da je to bilo s punim pravom. Isto kao sto nista lose u tome ne vide Adnan Terzic ili Dragan Covic. Vrijedi istaci da ste vi nametnuli norme. Ovi poslje vas uzimaju vise ali ste vi uveli praksu.
Sta kazes, sta mene briga odakle tvojim roditeljima novac za vikendicu u Neumu :D

ne tece saobracaj i dim
jer ja sam guzonjin sin

jer ja sam guzonjin sin

Ref. 2x

jer ja sam guzonjin sin

Moja raja me bas ne vole
a ja sam svima najbolji
ja sam sa svima fin
jer ja sam guzonjin sin

.
.
.
Fulio si nogomet... Moj stari je mogao pravit vikendicu na moru da je htio... VKV majstor, nikad clan partije, s bekgraundom potomka folksdojcera...
Ostao bez oca '39.... Zaradio vikendicu ko od sale...

Guzonjini sinovi su ljetovali vani, kakav Neum... :roll:
stakasa

#1643 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

nosara wrote:
stakasa wrote: Ok, uzimali ste lopatom, evo i dan danas mislis da je to bilo s punim pravom. Isto kao sto nista lose u tome ne vide Adnan Terzic ili Dragan Covic. Vrijedi istaci da ste vi nametnuli norme. Ovi poslje vas uzimaju vise ali ste vi uveli praksu.

ne tece saobracaj i dim
jer ja sam guzonjin sin

jer ja sam guzonjin sin

Ref. 2x

jer ja sam guzonjin sin

Moja raja me bas ne vole
a ja sam svima najbolji
ja sam sa svima fin
jer ja sam guzonjin sin

.
.
.
Fulio si nogomet... Moj stari je mogao pravit vikendicu na moru da je htio... VKV majstor, nikad clan partije, s bekgraundom potomka folksdojcera...
Ostao bez oca '39.... Zaradio vikendicu ko od sale...

Guzonjini sinovi su ljetovali vani, kakav Neum... :roll:
Nisam nosara. Nego mi je sjela ko Van Bastenu protiv Rusa na evropskom. Ili jos bolje, ko Pantelicu kad ga dade Mari s gola na gol. Bezveze ispuco i zakoprca se u mrezi.
Decko je potomak onih sto su zglajzali u "Aferi Neum" i ima obraza da napise ko vas jebe kad se niste znali snac.
Ne razumijem zasto im dajes bezuslovnu podrsku, po meni su oni ti koji imaju ponajvecu odgovornost za raspad Jugoslavije. Imo bi SDP 90-e malo vise procenata da se ovi nisu izofirali kako su to vec uradili a onda pustili nacionaliste (gore od sebe) da uzmu vlast da svoju kradu zataskaju (oni kojima je bilo dosta) ili da nastave u novim momcadima
KENJAC

#1644 Re: juga 1950.-1990.

Post by KENJAC »

Daj ba covjece ne lupaj ! Svu si pricu montiro na osnovu onoga sto si u svojoj glavi smislio. Jos ov Pantelic , volej Van Basten... bas onooo praaavooo, argumentovano. Kakva bolan Afera Neum ? Ko je zglajzo. Ne lupaj zivota ti. Nego , primjetio sam da one iz Juge sto su nesto postigli oslovljavas sa "Vi" ove sto sad imaju oslovljavas sa "ovi" Pa tebe bolan nema nidje !? Ponavljam ti , nije ti Juga kriva zato !
Sezam

#1645 Re: juga 1950.-1990.

Post by Sezam »

Ma najlakse poznas ovu djecu post-Titovskih profitera po prici "zlatne osamdesete". Njima su mozda bile zlatne, za 95% nas ostalih osamdesete predstavljaju redove za ulje, kafu, hljeb, deterdzent, odrastanje jeduci secerne table jer nije bilo cokolada, svakodnevne nestasice struje, milionske inflacije, par-nepar voznje.

Nije li simptomaticno da su se sve te velike ekonmske afere desile upravo nekoliko godina nakon Josipove smrti? Tad se kralo vjerovatno jos masovnije nego sada.
nosara

#1646 Re: juga 1950.-1990.

Post by nosara »

Sezam wrote:Ma najlakse poznas ovu djecu post-Titovskih profitera po prici "zlatne osamdesete". Njima su mozda bile zlatne, za 95% nas ostalih osamdesete predstavljaju redove za ulje, kafu, hljeb, deterdzent, odrastanje jeduci secerne table jer nije bilo cokolada, svakodnevne nestasice struje, milionske inflacije, par-nepar voznje.

Nije li simptomaticno da su se sve te velike ekonmske afere desile upravo nekoliko godina nakon Josipove smrti? Tad se kralo vjerovatno jos masovnije nego sada.
:lol:

Kakve budalastine ti valjas, pa to je nevjerovatno... :-)

stakasa

#1647 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

KENJAC wrote:Daj ba covjece ne lupaj ! Svu si pricu montiro na osnovu onoga sto si u svojoj glavi smislio. Jos ov Pantelic , volej Van Basten... bas onooo praaavooo, argumentovano. Kakva bolan Afera Neum ? Ko je zglajzo. Ne lupaj zivota ti. Nego , primjetio sam da one iz Juge sto su nesto postigli oslovljavas sa "Vi" ove sto sad imaju oslovljavas sa "ovi" Pa tebe bolan nema nidje !? Ponavljam ti , nije ti Juga kriva zato !
Materijalno???
Tesko da mozes meni prismrdit. Ne znam ko si osim da si sin funkcionera ali se za 30 godina potrosi da je carska hazna. Uglavnom, nemam potrebe da popravljam plinske bojlere subotom i nedeljom. Cetvero djece, jedno trenutno u USA... A sve sam.
A sto se tice "Afere Neum", haj nam ispricaj kako je to islo :D
stakasa

#1648 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

Sezam wrote:Ma najlakse poznas ovu djecu post-Titovskih profitera po prici "zlatne osamdesete". Njima su mozda bile zlatne, za 95% nas ostalih osamdesete predstavljaju redove za ulje, kafu, hljeb, deterdzent, odrastanje jeduci secerne table jer nije bilo cokolada, svakodnevne nestasice struje, milionske inflacije, par-nepar voznje.

Tada se je jos pokusavalo stati u kraj tim kradama. Kad su ovi na vlasti vidili da im je isteklo vrjeme instalisali su nacionaliste
stakasa

#1649 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

Cuj oni iz stare Juge sto su nesto postigli :D
Vrtis rigidnu boljsevicku pricu a za to vrijeme bezocno krades i djeci stelis ama bas sve. I onda upres prstom u sina direktora i kazes:
- Moze i ovako u socijalizmu, potrudite se pa cete i vi imat :D
KENJAC

#1650 Re: juga 1950.-1990.

Post by KENJAC »

stakasa wrote:Cuj oni iz stare Juge sto su nesto postigli :D
Vrtis rigidnu boljsevicku pricu a za to vrijeme bezocno krades i djeci stelis ama bas sve. I onda upres prstom u sina direktora i kazes:
- Moze i ovako u socijalizmu, potrudite se pa cete i vi imat :D
Vidi , mozemo se prepirat svedjat i sta got hoces al ovu rijec vise nikad da meni nisi uputio. Osim sto imam moj posao , radim i sa bojlerima i jos kad stignem opremam kampere ! Sve me to naucio onaj sistem gdje mi je babo krao a ja po svijetu predstavljo Energoinveste i po ambasadama kafe ispijo. Dakle jel jasno? Rijec "krasti" nekom s kim si mnogo intimniji.
Locked