prenosnik wrote:Nurudin wrote:prenosnik wrote:kao sto rekoh, teorije zavjere kako bi se ugodilo sopstvenom nefsu i odbacio sahih hadis.
pa dobro, ne priznajete sahih hadise, osim onih koji se svidjaju vasem nefsu. bas me zanima sta reis kavazovic misli o takvim.
dobro, jesi li ti sad zadovoljio svome nefsu , pošto si se juče plaho uvrijedio danas si ga malo pustio da se proskače
Haj sad gledaj svoja posla , jer svako je rekao ono što misli o tome što si naveo i nema potrebe za daljom raspravom
mene sufizam zanima, ali se u svojim zakljuccima vise oslanjam na direktnu komunikaciju sa tzv. sufijama, nego na ono sto pise u knjigama.
Ne vjerujem ti jer sam vidio da kad ti se da neko jasno i očigledno objašnjenje , kao recimo kod onih stihova hazreti Rumija u kojima on govori o nemanju forme tj o tevhidu -Jednoti gdje sam sasvim sigura da neko ko nije zlonamjeran nema problem da to skonta ...ti se uhvatiš toga "rumi nije musliman, rumi nije musliman" ko tvrdoglavo dijete , eto ispalo da nije po tvom ali ćeš se ti praviti i dalje da jeste
Isti je slučaj sa ajetom gdje ti kažeš da se "Muhamed kroz Kur'a obraća vjernicima kao da su njegovi robovi "...a ako išta znaš o kontextu, znaš da je to robovlasnički sistem tad u svijetu i da je Muhamed a.s. kao i svi tad imao robove i govori njemu Bog da on kaže "o robovi moji primite islam! "...zašto? zato što nema prisile u vjeru , kaže drugi ajet itd itd
Al što bih ja tupio zube kad se ti nakon toga počneš neozbiljno ponašati , iako imaš dobrih pitanja (kao ono zadnje o želji) nisi u stanju da prihvatiš odgovor , ne u smislu da povjeruješ , nego da kažeš barem "pa dobro to ima smisla "...ti se , kažem, ponašaš djetinjasto
Tako se ne razgovara, tako se svađa