Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
animals wrote: ↑23/04/2020 22:00
Reci za mercedes da je kanta i da je sranje, moze netko ko je ono bas nafuran..
o ukusima ne vrijedi raspravljati, ali da ne valja
Druze ja volim mercedes i stavljam ga ispred bmw i audi , ali prva i druga A klasa je sranje, to nije moja samo tvrdnja, to su cinjenice .
amar1994 wrote: ↑24/04/2020 22:38
a godinama accord bio najprodavaniji auto
Sad im je Camry vodeći ali to je za očekivati. Automobilski brendovi koji se vode hiperprodukcijom će uvijek naći svoje mjesto kod Amera i Azijata.
Jednostavno, poslovna politika firme. Ili ces da plasiraš manje automobila uz bolji kvalitet ili više uz manji kvalitet. Primjeri; Toyota i Porsche.
samo ima jedan paradox
Haha znao sam da ćeš ovo poslati i neću da te lažem upoznat sam sa problemima kod Porschea preko bliskih ljudi posebno Cayennea 2004-2008 pa čak i onaj facelift. Ali ima tu jedna caka.
Luksuzniji automobili u periodu 2000-2010 su generalno bili u k*rcu što se kvarova tiče jer su postali isuviše kompleksni za izradu zbog inovacija posebno na polju elektronike. A VW je tu prednjačio. Samo se sjeti Phaetona koji je bio posljednji krik inovacija koliko je problema imao i kako je prošao. Paradoks je to što je Porsche tad još uvijek bio van Vw grupacije a kad su ih ovi pokupili, unaprijedili su im bar te SUV modele pa i sad im idu ko halva.
Ako pogledaš kasnije periode vidjeces da je Porsche dosta pouzdaniji nego što je bio u nekom periodu 2004-2010 npr. Sad mislim da Range Rover ubjedljivo šije u tim kvarovima i nepouzdanosti u svom segmentu
Haha znao sam da ćeš ovo poslati i neću da te lažem upoznat sam sa problemima kod Porschea preko bliskih ljudi posebno Cayennea 2004-2008 pa čak i onaj facelift. Ali ima tu jedna caka.
Luksuzniji automobili u periodu 2000-2010 su generalno bili u k*rcu što se kvarova tiče jer su postali isuviše kompleksni za izradu zbog inovacija posebno na polju elektronike. A VW je tu prednjačio. Samo se sjeti Phaetona koji je bio posljednji krik inovacija koliko je problema imao i kako je prošao. Paradoks je to što je Porsche tad još uvijek bio van Vw grupacije a kad su ih ovi pokupili, unaprijedili su im bar te SUV modele pa i sad im idu ko halva.
Ako pogledaš kasnije periode vidjeces da je Porsche dosta pouzdaniji nego što je bio u nekom periodu 2004-2010 npr. Sad mislim da Range Rover ubjedljivo šije u tim kvarovima i nepouzdanosti u svom segmentu
911/carrera/buba je najpouzdaniji auto na svijetu skupa sa nekim lexusom(toyota)
A jbg, danas je elektronika postala vodeci uzrok problema kod automobila. Trebalo bi provesti neko opseznije istrazivanje i sortirati ono electrical/engine failures a ne stavljati sve u isti koš. Realno, svaki auto danas moze da te ostavi na cesti, samo treba gledati koje ima manje tu naviku
sta si ti vozio boga pitaj ali voziti mercedes sa automatskim mjenjacem je bas uzitak i jos u S modusu
Vozim ga još uvijek ponekad i auto se vozi kao tenk. Ne paše mu automatski mjenjač nikako. Kad polaziš dirneš nogom gas, čekaš predugo (čak i za automatik) pa tek onda krene.
Imao sam prije w211 (e klasu) i auto je bilo odlično... Pogotovo za duge relacije.
Sestra je imala b klasu sa manuelnim mjenjačem i taj b klasi puno bolje stoji.
Ako ne vjeruješ kupi b klasu dizela sa automatskim mjenjačem pa provjeri taj užitak...
Meni se čini da vas dvojica pišete o dvije generacije B-klasa, sa dva potpuno različita automatska mjenjača.
@parappa misli na CVT automatski mjenjač u prvoj generaciji B-klase (T245) koji baš i nije neko čudo tehnike i blago govoreći je trom (bez obzira na izabrani modus rada), a @Maraschino na 7G-DCT automatski mjenjač u drugoj generaciji B-klase (W246) koji je više nego solidan za jedan DSG mjenjač.
da kod staraca je prva generacija B klase T245. 2010 godište. Ne znam koji je kod @Maraschino
Mada i ovaj naš ima neko dugme C/S koje, iskreno nikad nisam probao.
bitanga_sa_otesa wrote: ↑24/04/2020 14:14
nemoj tamo o ĆekenĐinlijama hahahhaa ja redovno na storijima vidim te laNpice popaljene,ono kad snimaju volan i neku Đigeru sto slusaju
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz South Africa manufactures Mercedes-Benz and Mitsubishi vehicles at its manufacturing plant in East London in the Eastern Cape. The company's headquarters are located in Gauteng province, from where the Mercedes-Benz, smart, Maybach, Mitsubishi Motors, Freightliner, Western Star and FUSO brands are marketed and financed.
Mercedes-Benz SA recently spent about R2-billion on upgrading its manufacturing plant, and now produces both right- and left-hand drives versions of the latest Mercedes-Benz C-Class car for domestic and export markets.
konektovan wrote: ↑12/05/2020 14:35
Pa zar nije najbolji sto se tice konkurencije???
Mislim da su sve generacije s klase bile ispred konkurencije, bar za neki djelić nečega....
jeste najbolji,zar se smije uopste pricat i polemisat