Samo za 30+ forumase

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
eluna

#1626 Re: Samo za 30+ forumase

Post by eluna »

Innovation wrote:Image

Kad pukne, zaljepi se i po nosu. :)
Double Bouble, ili Čunga Lunga :D

kako su nas nastavnici ganjali zbog toga :lol: :lol: :lol: :lol:
respo

#1627 Re: Samo za 30+ forumase

Post by respo »

Black swan wrote:mene su vodenim bombama pored hepoka redovno gađali
čak znam i haustor i stan ali džaba :D uvijek padnem :lol:
sto si isao pored hepoka :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1628 Re: Samo za 30+ forumase

Post by plain vanilla »

kinzekonze wrote:Onako hodaš ulicom i naletiš na limenku. Staneš na nju, ona se zakači za tenu i klepečeš po ulici ko potkovan, dok te neko stariji na opali novinama :D
:lol: :lol: :lol:

ja sam bas mala pocela ostajati sama kod kuce. i mama je rekla komsinici da ako vidi da vani ili u stanu radim nesto sto ne treba, slobodno da me nalema kao svoje dijete :mrgreen:

a sad ovu djecu cuvaju kao mimoze
novi.dan.nova.nafaka

#1629 Re: Samo za 30+ forumase

Post by novi.dan.nova.nafaka »

plain vanilla wrote:
kinzekonze wrote:Onako hodaš ulicom i naletiš na limenku. Staneš na nju, ona se zakači za tenu i klepečeš po ulici ko potkovan, dok te neko stariji na opali novinama :D
ja sam bas mala pocela ostajati sama kod kuce. i mama je rekla komsinici da ako vidi da vani ili u stanu radim nesto sto ne treba, slobodno da me nalema kao svoje dijete :mrgreen:
:thumbup:
eluna

#1630 Re: Samo za 30+ forumase

Post by eluna »

plain vanilla wrote:

ih ....najviše nas bilo strah da nas komšija ne odvede na vrata mamai i tati i da se potuži na nešto .......to nam je bilo najgore ....ne dao bog da ne poslušaš komšiju i da odbiješ da mu odeš do prodavnice nabrzinu!!! :cry: :cry: :cry: :cry:
plain vanilla

#1631 Re: Samo za 30+ forumase

Post by plain vanilla »

eluna wrote:
plain vanilla wrote:

ih ....najviše nas bilo strah da nas komšija ne odvede na vrata mamai i tati i da se potuži na nešto .......to nam je bilo najgore ....ne dao bog da ne poslušaš komšiju i da odbiješ da mu odeš do prodavnice nabrzinu!!! :cry: :cry: :cry: :cry:
brat se igrao napolju, dodje kuci uplakan, kaze potukao se s drugarom
mama ga nalema i vise nikad se nije potukao s drugarom, ili bar nije tuzakao :lol:
novi.dan.nova.nafaka

#1632 Re: Samo za 30+ forumase

Post by novi.dan.nova.nafaka »

plain vanilla wrote:brat se igrao napolju, dodje kuci uplakan, kaze potukao se s drugarom
mama ga nalema i vise nikad se nije potukao s drugarom, ili bar nije tuzakao :lol:
Došla sestra iz škole kući uplakana. Udario je valjda neki dječak iz razreda. Kad eto ti uskoro komšije sa sinom. Pita čovjek - jel istina da je ovaj moj sin udario djevojčicu. A ona veli da jeste. Kad mu tip opali šamarčinu.
A danas - ne smiješ roditelju reći da mu sa djetetom nešto nije u redu, ispada da si ljubomoran ili da ga mrziš...
ljetna kiša

#1633 Re: Samo za 30+ forumase

Post by ljetna kiša »

Suzie Q wrote:sjećate li se Turbo lilihip erotskog show-a sa Rambom i Jasnom Ornelom Beri?
bio u ponoć ali se gledalo nekako između prstiju hehehehehe
I zvijezda kviza Ćazim. Sjeća li se neko Ćazima, mene podsjeća na Ekrema Jevrića, taj tip otprilike.
Skream

#1634 Re: Samo za 30+ forumase

Post by Skream »

bila fina serija :)
Lounge Act

#1636 Re: Samo za 30+ forumase

Post by Lounge Act »

Image
TheMule

#1637 Re: Samo za 30+ forumase

Post by TheMule »

Lounge Act wrote:Image
Ove i danas postoje, samo su cini mi se dosta tvrdje.
Lounge Act

#1638 Re: Samo za 30+ forumase

Post by Lounge Act »

mgouce je, ja ih nisam vidjala, znam da ima toblerone koji izgleda ovako unutra
Modest Musorgski

#1639 Re: Samo za 30+ forumase

Post by Modest Musorgski »

Lider u regionu

#1640 Re: Samo za 30+ forumase

Post by Lider u regionu »

Modest Musorgski

#1642 Re: Samo za 30+ forumase

Post by Modest Musorgski »

"kengurko, kengurko, drug je moj, drug je tvoj, skače, igra, pleše, cupka, sve to može kengurko"
registrovana onako

#1644 Re: Samo za 30+ forumase

Post by registrovana onako »

.
Last edited by registrovana onako on 25/06/2014 20:55, edited 1 time in total.
howdy

#1645 Re: Samo za 30+ forumase

Post by howdy »

Image
Image
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#1646 Esej o užasima Wigwama i sličnih slastica

Post by dr.gog »

Wigwam- "šećerna tabla"- proizvod nastao u vrijeme vještački izazvane nestašice 80-ih, kada su fabrike slatkiša ostale bez dovoljno kakaa za proizvodnju po normalnim receptima.

I danas se sjećam i tvrdim, da u svom životu socijalističkog djeteta nisam okusio goru čokoladu :D :D :D .
Okus je bio nešto nalik mješavini "zamjene za kavu" tipa Divke i najjeftinijeg kakaa, a "čokolada" je bila zapravo zgusnuta mješavina biljnih masnoća u ogromnoj količini i tog cikorija/kakao miksa. U ustima je bila poput preslabo pečenog kruha ili mekanog plastelina , ali se svaki ozbiljan dječak morao praviti zahvalnim kad dobije taj užas :twisted: .

Srećom, nije opstala dugo. Jedina prava "šećerna tabla" tj.lažna čokolada , koja je stekla svoje poklonike, bio je i ostao legendarni Euroblok Nakon njega, na drugom mjestu su suvereno vladale grozne smeđe "čokoladice" sa najjačom reklamom Naših Naroda i Narodnosti Koji Vole Slatko: Super super s krispijem, super s karamelom la-la-la-la-la koja nas je ubjedila da je naziv čokoladice gola istina. SFRJ "Mars" živi i danas, i dostupan je u jeftinim granapima za cijelih 0,80 KM. Isti recept je preživio, tako da kad sam ponovo kupio "Super" u nastupu nostalgije, ponovo doživih ono neponovljivo lijepljenje invertnog šećera sa emulgatorom za nepce- koje poništava samo pranje zuba..po mogućnosti vrućom vodom :D

Uz časnu iznimku KRAŠ-a i LEDO-a , slatkiši samoupravljanja su bili katastrofa, ali mali pioniri su , za razliku od onih u DDR-u, ipak imali poneku deliciju u prodavnici ili od rodbine gastarbeitera 8)
plain vanilla

#1647 Re: Samo za 30+ forumase

Post by plain vanilla »

slazem se za Indijanca, najgora cokolada ikad :evil:
dita von teese

#1648 Re: Esej o užasima Wigwama i sličnih slastica

Post by dita von teese »

dr.gog wrote:Wigwam- "šećerna tabla"- proizvod nastao u vrijeme vještački izazvane nestašice 80-ih, kada su fabrike slatkiša ostale bez dovoljno kakaa za proizvodnju po normalnim receptima.

I danas se sjećam i tvrdim, da u svom životu socijalističkog djeteta nisam okusio goru čokoladu :D :D :D .
Okus je bio nešto nalik mješavini "zamjene za kavu" tipa Divke i najjeftinijeg kakaa, a "čokolada" je bila zapravo zgusnuta mješavina biljnih masnoća u ogromnoj količini i tog cikorija/kakao miksa. U ustima je bila poput preslabo pečenog kruha ili mekanog plastelina , ali se svaki ozbiljan dječak morao praviti zahvalnim kad dobije taj užas :twisted: .

Srećom, nije opstala dugo. Jedina prava "šećerna tabla" tj.lažna čokolada , koja je stekla svoje poklonike, bio je i ostao legendarni Euroblok Nakon njega, na drugom mjestu su suvereno vladale grozne smeđe "čokoladice" sa najjačom reklamom Naših Naroda i Narodnosti Koji Vole Slatko: Super super s krispijem, super s karamelom la-la-la-la-la koja nas je ubjedila da je naziv čokoladice gola istina. SFRJ "Mars" živi i danas, i dostupan je u jeftinim granapima za cijelih 0,80 KM. Isti recept je preživio, tako da kad sam ponovo kupio "Super" u nastupu nostalgije, ponovo doživih ono neponovljivo lijepljenje invertnog šećera sa emulgatorom za nepce- koje poništava samo pranje zuba..po mogućnosti vrućom vodom :D

Uz časnu iznimku KRAŠ-a i LEDO-a , slatkiši samoupravljanja su bili katastrofa, ali mali pioniri su , za razliku od onih u DDR-u, ipak imali poneku deliciju u prodavnici ili od rodbine gastarbeitera 8)

Jergovicu, ti li si? :oops:

Sala mala, lijepo pises :)

Meni je ona cokolada sa indijancem bila najdraza od svih:) A Schokoriegel ili cokoladice su mi sve bile drage, i dan danas su:) Osim Eurobloka, kojeg nikad nisam voljela.

E, da. Ako se neko sjeca Kinderlade...ne znam ko je to proizvodio, i otkud na nasem trzistu nesto tako ukusno. Uglavnom, ko voli taj ukus, a ima prilike u Njemackoj u Nettu kupovati, obratite paznju na ChokoFresh - okus je skoro isti!
shandrprcSA

#1649 Re: Samo za 30+ forumase

Post by shandrprcSA »

vjesticanametli wrote:Image

e ovo mi je zao sto je izgorilo u stanu :(

eeeeee sta je pojela vode s vegetom hahahahha lafo supe :lol:
e hebem ti supu :lol: :lol: :lol: :lol:
Suzie Q

#1650 Re: Samo za 30+ forumase

Post by Suzie Q »

Blu je plavo, blu je okruglo.... svi smo ovo pjevali :-)

http://www.youtube.com/watch?v=1Bey9H-2fuM

ili ona s crncem: "ćao mače kuda ideš? Idem u kluz" :lol:

...tada nismo imali pojma tko je Brad Pitt ali smo znali za 501 (čak je bila priča da se spot dijelom snimao u Zenici)

http://www.youtube.com/watch?v=G4zxoKgy2oQ

a i ova je bila rado viđena reklama na tv-u
http://www.youtube.com/watch?v=wT4DR_ae_4o
Post Reply