Double Bouble, ili Čunga LungaInnovation wrote:
Kad pukne, zaljepi se i po nosu.
kako su nas nastavnici ganjali zbog toga
Double Bouble, ili Čunga LungaInnovation wrote:
Kad pukne, zaljepi se i po nosu.
sto si isao pored hepokaBlack swan wrote:mene su vodenim bombama pored hepoka redovno gađali
čak znam i haustor i stan ali džabauvijek padnem
kinzekonze wrote:Onako hodaš ulicom i naletiš na limenku. Staneš na nju, ona se zakači za tenu i klepečeš po ulici ko potkovan, dok te neko stariji na opali novinama
plain vanilla wrote:ja sam bas mala pocela ostajati sama kod kuce. i mama je rekla komsinici da ako vidi da vani ili u stanu radim nesto sto ne treba, slobodno da me nalema kao svoje dijetekinzekonze wrote:Onako hodaš ulicom i naletiš na limenku. Staneš na nju, ona se zakači za tenu i klepečeš po ulici ko potkovan, dok te neko stariji na opali novinama![]()
a sad ovu djecu cuvaju kao mimoze
ih ....najviše nas bilo strah da nas komšija ne odvede na vrata mamai i tati i da se potuži na nešto .......to nam je bilo najgore ....ne dao bog da ne poslušaš komšiju i da odbiješ da mu odeš do prodavnice nabrzinu!!!plain vanilla wrote:kinzekonze wrote:Onako hodaš ulicom i naletiš na limenku. Staneš na nju, ona se zakači za tenu i klepečeš po ulici ko potkovan, dok te neko stariji na opali novinama![]()
![]()
![]()
ja sam bas mala pocela ostajati sama kod kuce. i mama je rekla komsinici da ako vidi da vani ili u stanu radim nesto sto ne treba, slobodno da me nalema kao svoje dijete![]()
a sad ovu djecu cuvaju kao mimoze
brat se igrao napolju, dodje kuci uplakan, kaze potukao se s drugaromeluna wrote:ih ....najviše nas bilo strah da nas komšija ne odvede na vrata mamai i tati i da se potuži na nešto .......to nam je bilo najgore ....ne dao bog da ne poslušaš komšiju i da odbiješ da mu odeš do prodavnice nabrzinu!!!plain vanilla wrote:kinzekonze wrote:Onako hodaš ulicom i naletiš na limenku. Staneš na nju, ona se zakači za tenu i klepečeš po ulici ko potkovan, dok te neko stariji na opali novinama![]()
![]()
![]()
ja sam bas mala pocela ostajati sama kod kuce. i mama je rekla komsinici da ako vidi da vani ili u stanu radim nesto sto ne treba, slobodno da me nalema kao svoje dijete![]()
a sad ovu djecu cuvaju kao mimoze![]()
![]()
![]()
Došla sestra iz škole kući uplakana. Udario je valjda neki dječak iz razreda. Kad eto ti uskoro komšije sa sinom. Pita čovjek - jel istina da je ovaj moj sin udario djevojčicu. A ona veli da jeste. Kad mu tip opali šamarčinu.plain vanilla wrote:brat se igrao napolju, dodje kuci uplakan, kaze potukao se s drugarom
mama ga nalema i vise nikad se nije potukao s drugarom, ili bar nije tuzakao
I zvijezda kviza Ćazim. Sjeća li se neko Ćazima, mene podsjeća na Ekrema Jevrića, taj tip otprilike.Suzie Q wrote:sjećate li se Turbo lilihip erotskog show-a sa Rambom i Jasnom Ornelom Beri?
bio u ponoć ali se gledalo nekako između prstiju hehehehehe
Ove i danas postoje, samo su cini mi se dosta tvrdje.Lounge Act wrote:
dr.gog wrote:Wigwam- "šećerna tabla"- proizvod nastao u vrijeme vještački izazvane nestašice 80-ih, kada su fabrike slatkiša ostale bez dovoljno kakaa za proizvodnju po normalnim receptima.
I danas se sjećam i tvrdim, da u svom životu socijalističkog djeteta nisam okusio goru čokoladu![]()
![]()
.
Okus je bio nešto nalik mješavini "zamjene za kavu" tipa Divke i najjeftinijeg kakaa, a "čokolada" je bila zapravo zgusnuta mješavina biljnih masnoća u ogromnoj količini i tog cikorija/kakao miksa. U ustima je bila poput preslabo pečenog kruha ili mekanog plastelina , ali se svaki ozbiljan dječak morao praviti zahvalnim kad dobije taj užas.
Srećom, nije opstala dugo. Jedina prava "šećerna tabla" tj.lažna čokolada , koja je stekla svoje poklonike, bio je i ostao legendarni Euroblok Nakon njega, na drugom mjestu su suvereno vladale grozne smeđe "čokoladice" sa najjačom reklamom Naših Naroda i Narodnosti Koji Vole Slatko: Super super s krispijem, super s karamelom la-la-la-la-la koja nas je ubjedila da je naziv čokoladice gola istina. SFRJ "Mars" živi i danas, i dostupan je u jeftinim granapima za cijelih 0,80 KM. Isti recept je preživio, tako da kad sam ponovo kupio "Super" u nastupu nostalgije, ponovo doživih ono neponovljivo lijepljenje invertnog šećera sa emulgatorom za nepce- koje poništava samo pranje zuba..po mogućnosti vrućom vodom![]()
Uz časnu iznimku KRAŠ-a i LEDO-a , slatkiši samoupravljanja su bili katastrofa, ali mali pioniri su , za razliku od onih u DDR-u, ipak imali poneku deliciju u prodavnici ili od rodbine gastarbeitera
e hebem ti supuvjesticanametli wrote:
e ovo mi je zao sto je izgorilo u stanu![]()
eeeeee sta je pojela vode s vegetom hahahahha lafo supe