Wimbledon 2013

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Locked

Wimbledon osvaja

Poll ended at 28/06/2013 00:01

Roger Federer
26
24%
Rafael Nadal
10
9%
Andy Murray
12
11%
Novak Đoković
23
21%
Neko drugi
3
3%
Serena Williams
16
15%
Maria Sharapova
10
9%
Victoria Azarenka
2
2%
Agnieszka Radwańska
0
No votes
Kimiko Date-Krumm
5
5%

Total votes: 107

radostan dan

#1626 Re: Wimbledon 2013

Post by radostan dan »

ultima_palabra wrote:To je donekle tačno... međutim, prednost u odnosu na 2010. je što ima puno veći respekt od igrača van Top 4.

Delpu Murray leži još manje nego Novak, još onako umoran ne bi se dobro proveo. Ali Delpo ruši neke barijere mentalnom snagom, nešto slično kao Nadal... očekujem neku eksploziju od njega uskoro.
ima, a i raznovrsniji je u odosu na 10-u i 11-u...ali nešto ne štima.
ja ne znam jeste li primjetili, ali još od hasa, svaka duža razmjena, on puše ko da je trčao 1500 sa stivom oveotom.

potro - kakve sam sreće, explodiraće na us. :mrgreen:

nećko, u vezi ovog što pišeš, sad treba skontati je li baš do toga, ali i kod uzlazne i kod silazne tačke novakove linije pojavljuje se isto ime - ćetojević. onda kad je ušo u tim, i onda kad je izašao iz tima.
ne volim mistifikaciju, al datumi se poklapaju. :roll:
ultima_palabra

#1627 Re: Wimbledon 2013

Post by ultima_palabra »

Hmm... Novak još uvijek može igrati meč od 6 sati i da bude dobar na kraju. Ali unutar tog meča zna biti puno fizičkih oscilacija, nizova izgubljenih gemova itd.
radostan dan

#1628 Re: Wimbledon 2013

Post by radostan dan »

a šta je sa nadalom? imam osjećaj da je zdravstveno lošije nego što se javnosti kazuje?
Ljuba Moljac

#1629 Re: Wimbledon 2013

Post by Ljuba Moljac »

radostan dan wrote:a šta je sa nadalom? imam osjećaj da je zdravstveno lošije nego što se javnosti kazuje?
zapao je u depresiju od kad su mu drugu godinu za redom zabranili doping na wimbledonu.
ultima_palabra

#1630 Re: Wimbledon 2013

Post by ultima_palabra »

Ljuba Moljac wrote:
radostan dan wrote:a šta je sa nadalom? imam osjećaj da je zdravstveno lošije nego što se javnosti kazuje?
zapao je u depresiju od kad su mu drugu godinu za redom zabranili doping na wimbledonu.
Naravno... a dopuštaju mu da od Roland Garrosa pravi svoje vlasništvo i dosadan turnir :mrgreen: Zato ga sputavaju na Wimbledonu, gdje ima više konkurenata i gdje se može zakuhati.

Čudni ljudi ta raja iz ATP i ITF, gledanost ih nimalo ne zanima :-?
Blek Stena

#1631 Re: Wimbledon 2013

Post by Blek Stena »

Dakle samo psiha i nista drugo. Kad izgubis samopouzdanje i vjeru u jedan udarac i pocnes da forsiras onaj kojim si do tog momenta napravio najmanje gresaka ode mast u propast.
Radosni@ shvatio sam ja sta si zelio reci ali ja zelim da vjerujem da je ovo kod Noleta samo rezultatska kriza a nikako indikacija da su kola krenula nizbrdo i da nece postizati rezultate kao zadnjih 3 godine. Naravno, ono sto je bilo 2011 se najvjerovatnije ne moze i nece ponoviti. Jedva cekam Montreal i Sinsinati pa da vidimo u kakvom ce mentalnom stanju biti.
Blek Stena

#1632 Re: Wimbledon 2013

Post by Blek Stena »

http://www.b92.net/sport/tenis/masters/ ... _id=730462

Evo Radosni nebrini reko Nole "lepa vremena dolaze"! Optimista coek :D
radostan dan

#1633 Re: Wimbledon 2013

Post by radostan dan »

nek prvo plati za džigericu što nam je izeo, pa će da vidimo za dalje. :mrgreen:
Ljuba Moljac

#1634 Re: Wimbledon 2013

Post by Ljuba Moljac »

ultima_palabra wrote:
Ljuba Moljac wrote:
Naravno... a dopuštaju mu da od Roland Garrosa pravi svoje vlasništvo i dosadan turnir :mrgreen: Zato ga sputavaju na Wimbledonu, gdje ima više konkurenata i gdje se može zakuhati.

Čudni ljudi ta raja iz ATP i ITF, gledanost ih nimalo ne zanima :-?
cudni ljudi cudna imena. Gledanost je bila ogromna sve dok je bilo Mareja. ulaznica od 50000 funti to potvrdjuje.
Pilicu i gomili drugih je sumnjivo Nadalovo ponasanje.

Naravno, odavno se zna da se Nadal dopinguje kao i Djokovic, te da su ti turniri dirigovani.
A i da nisu, genetski doping je uzeo maha, pa dokazi brale....
ultima_palabra

#1635 Re: Wimbledon 2013

Post by ultima_palabra »

Ljuba Moljac wrote:cudni ljudi cudna imena. Gledanost je bila ogromna sve dok je bilo Mareja. ulaznica od 50000 funti to potvrdjuje.
Pilicu i gomili drugih je sumnjivo Nadalovo ponasanje.

Naravno, odavno se zna da se Nadal dopinguje kao i Djokovic, te da su ti turniri dirigovani.
A i da nisu, genetski doping je uzeo maha, pa dokazi brale....
Valjda je korisnije nekad upaliti vlastiti mozak, nego slušati šta mlate ishlapljeli starci ;-) Dakle, zašto nije dopušten doping na Wimbledonu, a na RG jeste? Ali tvoja, originalna teorija.

Naravno, odavno se zna i da Ickeovi gušteri vladaju svijetom... ali valja i to dokazati :-D
Ljuba Moljac

#1636 Re: Wimbledon 2013

Post by Ljuba Moljac »

jeste, Pilic je senilni starac, ali ima ugled u tenisu za razliku od tebe :D

zasto se nikad doping ne vezuje za neke druge tenisere? Mojne mi suplje oci moje lijepe.

na onom blatu usred Pariza je atraktivnije trckarati pa je pozeljno da oba finalista/polufinalista budu pod gasom. Ali nije to u pitanju, Nadal se dopinguje pod okriljem Nikea. Kad odluce da radi atraktivnosti, konkurencije, para, ali i prividne cistoce bijelog sporta ga puste niz vodu, on ko kucence podvije rep... i ostalo je historija. Ko ce donijeti vise para, ludi skot ili jedan Nadal kojem bi to bio jos jedan gs u nizu??? covjek radi kako mu se kaze. djoka isto, kad se naguta onog praha od magicnog celavca trci i udara ko lud. inace, djole pre 2011...
Pitanje je samo dana kad ce ga skembati ko Lensa. :oops:

dobro si prostudirao ickea oci moje lijepe :D
KENJAC

#1637 Re: Wimbledon 2013

Post by KENJAC »

Sta je ba ??? Sta ste se raskukali ??? Alo Radosni... alo Veliki, daj ba sta hocete koji... Novak Djokovic je trenutno (a taj trenutak traje manje vise dvije godine) najbolji , hej , najbolji teniser na Svijetu !! Sta treba, da svaki turnir pobijedi ?? Jel to ? Pa onda bi gledanost tenisa bilo 5 (pet) osoba ! Ljudi nema danas sporta u kome jedan sve pobjedjuje! Izgubio je u finalu Wimbldona ! Znam mnoge sto do finala nisu dosli , a i nece ako bude srece, pa se opet nesto fol kofrce, ko onu su , ko nesto. Finale ovdje i nije bilo planirano, tacno je to sto neko rece "nama Djokovicima je samo prvo mjesto uspjeh" ali ljudi , daj ba...
Za mene , poglavlje Wimbldon 2013 je itekako uspjesno zavrseno! Volio bi i ja da je uzeo , al sto rece Hadzihafizbegovic u "Karauli" "i ja bi da g..im Vesnu Zmijanac al ne moze"
Ljudi, mnogi bi dali da imaju svog tenisera medju prva tri, a nama nevalja nas sto je prvi....
Ajmo sad napast Ameriku i da i ovu godinu zavrsimo tamo gdje nam je mjesto ! Na vrhu vrhova!
ultima_palabra

#1638 Re: Wimbledon 2013

Post by ultima_palabra »

Ljuba Moljac wrote:jeste, Pilic je senilni starac, ali ima ugled u tenisu za razliku od tebe :D

zasto se nikad doping ne vezuje za neke druge tenisere? Mojne mi suplje oci moje lijepe.

na onom blatu usred Pariza je atraktivnije trckarati pa je pozeljno da oba finalista/polufinalista budu pod gasom. Ali nije to u pitanju, Nadal se dopinguje pod okriljem Nikea. Kad odluce da radi atraktivnosti, konkurencije, para, ali i prividne cistoce bijelog sporta ga puste niz vodu, on ko kucence podvije rep... i ostalo je historija. Ko ce donijeti vise para, ludi skot ili jedan Nadal kojem bi to bio jos jedan gs u nizu??? covjek radi kako mu se kaze. djoka isto, kad se naguta onog praha od magicnog celavca trci i udara ko lud. inace, djole pre 2011...

:zzzz:
shalla

#1639 Re: Wimbledon 2013

Post by shalla »

Kad već spominjete Delpa, ono kad je uzeo Federera na US openu (jel ono bi 2009 ili 2010), mislio sam da će uskoro biti u samom vrhu uz Nadala i Federera (sjećam se kako je tad pomeo Nadala u polufinalu) ali ga je pravo shandrila povreda zgloba, lakta, čega li već da je to nevjerovatno...
Meni jako drag igrač, možda i najdraži iz top 10 i nadam se uskoro njegovom potpunom povratku... Kakav FH taj čovjek ima, strahota :)
Phosphorus

#1640 Re: Wimbledon 2013

Post by Phosphorus »

Ljuba Moljac wrote:jeste, Pilic je senilni starac, ali ima ugled u tenisu za razliku od tebe :D

Definitivno najgluplje izjave koje sam procitao na forumu :lol:
Leopold_IV

#1641 Re: Wimbledon 2013

Post by Leopold_IV »

Blek Stena wrote:Dakle samo psiha i nista drugo. Kad izgubis samopouzdanje i vjeru u jedan udarac i pocnes da forsiras onaj kojim si do tog momenta napravio najmanje gresaka ode mast u propast.
Radosni@ shvatio sam ja sta si zelio reci ali ja zelim da vjerujem da je ovo kod Noleta samo rezultatska kriza a nikako indikacija da su kola krenula nizbrdo i da nece postizati rezultate kao zadnjih 3 godine. Naravno, ono sto je bilo 2011 se najvjerovatnije ne moze i nece ponoviti. Jedva cekam Montreal i Sinsinati pa da vidimo u kakvom ce mentalnom stanju biti.
Reklo bi se da su navijaci Djokovica jako razmažena sorta.
pobjeda na AO, SF na RnR i odlican mec u 5 setova koji je izgubio od sada vec boga zemlje te finale Wimb uz masterst u MC i turnir u Dubaiu i pricate o rezultatskoj krizi, problemima, nizbrdnim kolima i sl...

pa dobro ljudi sta ocekujete da svi skinu gace kad Djokovic izadje ili da mu u svlacionici daju pehar ???
Ljudi dajte malo objektivnosti, mnogo ljudi danas igra dobar tenis. Nadalova igra je SAVRSENA za zemlju i vazda ce ga biti ekstremno tesko pobjediti. Murrayu su se poslozile kockice i ovo sad je i njegov peak period i tu je jos mnostvo igraca koji igraju fantastican tenis pa je opet Djokovic upisao svega 5-6 poraza ove godine.
Poprilicno je uvjerljiv na broju 1 i drzi tu poziciju vec 8 mjeseci i onda ovakvi komentari mi stvarno djeluju smjesno.
Je li to ocekujete score 94:0 na kraju godine pa da bi vam njegova igra licila na nesto i imala smisao.
Kompletniji je i bolji igrac nego 2011 (onda je forma bila bolja) ali treba shvatiti da i ostatak toura napreduje, prilagodjava se, proucava i nastoji iskoristiti neke slabosti.
Da se razumijemo Murray je odrastao na travi, uvijek je bio i biti ce bolji igrac te podloge od Djokovica a ljubitelji Djokovica bi trebali imati malo vise vjere i cijeniti rezultate koji njihov ljubimac postize.

p.s da li cete i njega nakon nekoliko poraza u 29 godini slati u penziju?
ultima_palabra

#1642 Re: Wimbledon 2013

Post by ultima_palabra »

Na vrhu su razlike male... samo skontaj da je mogao izgubiti na zadnja 2 AO od Nadala i Wawrinke, bio je vrlo blizu poraza. Da ne govorim o USO '11 protiv Federera...

Isto tako, mogao je osvojiti RG ove godine ili prošli USO, odlučivalo je par poena.

Kad sve skontaš, možda na AO ima neko samopouzdanje koje ga nosi kroz teške mečeve, a koje mu fali na ostalim GS.
Blek Stena

#1643 Re: Wimbledon 2013

Post by Blek Stena »

Leopold_IV wrote:
Blek Stena wrote:Dakle samo psiha i nista drugo. Kad izgubis samopouzdanje i vjeru u jedan udarac i pocnes da forsiras onaj kojim si do tog momenta napravio najmanje gresaka ode mast u propast.
Reklo bi se da su navijaci Djokovica jako razmažena sorta.
pobjeda na AO, SF na RnR i odlican mec u 5 setova koji je izgubio od sada vec boga zemlje te finale Wimb uz masterst u MC i turnir u Dubaiu i pricate o rezultatskoj krizi, problemima, nizbrdnim kolima i sl...

pa dobro ljudi sta ocekujete da svi skinu gace kad Djokovic izadje ili da mu u svlacionici daju pehar ???
Ljudi dajte malo objektivnosti, mnogo ljudi danas igra dobar tenis. Nadalova igra je SAVRSENA za zemlju i vazda ce ga biti ekstremno tesko pobjediti. Murrayu su se poslozile kockice i ovo sad je i njegov peak period i tu je jos mnostvo igraca koji igraju fantastican tenis pa je opet Djokovic upisao svega 5-6 poraza ove godine.
Poprilicno je uvjerljiv na broju 1 i drzi tu poziciju vec 8 mjeseci i onda ovakvi komentari mi stvarno djeluju smjesno.
Je li to ocekujete score 94:0 na kraju godine pa da bi vam njegova igra licila na nesto i imala smisao.
Kompletniji je i bolji igrac nego 2011 (onda je forma bila bolja) ali treba shvatiti da i ostatak toura napreduje, prilagodjava se, proucava i nastoji iskoristiti neke slabosti.
Da se razumijemo Murray je odrastao na travi, uvijek je bio i biti ce bolji igrac te podloge od Djokovica a ljubitelji Djokovica bi trebali imati malo vise vjere i cijeniti rezultate koji njihov ljubimac postize.

p.s da li cete i njega nakon nekoliko poraza u 29 godini slati u penziju?
Dobro ba profa sto se ljutis ja isto pricam kao i ti samo iz perspektive razmazenog navijaca :-)
Ja samo kazem da ove godine covjek nema rezultate kao prosle i pretprosle godine sto je ocigledno. Mozda se to promjeni do kraja sezone.
radostan dan

#1644 Re: Wimbledon 2013

Post by radostan dan »

Leopold_IV wrote:
1. Reklo bi se da su navijaci Djokovica jako razmažena sorta.

2. pa dobro ljudi sta ocekujete da svi skinu gace kad Djokovic izadje ili da mu u svlacionici daju pehar ???

3. pa je opet Djokovic upisao svega 5-6 poraza ove godine.

4. Poprilicno je uvjerljiv na broju 1 i drzi tu poziciju vec 8 mjeseci i onda ovakvi komentari mi stvarno djeluju smjesno.

5. Je li to ocekujete score 94:0 na kraju godine pa da bi vam njegova igra licila na nesto i imala smisao.

6. Kompletniji je i bolji igrac nego 2011 (onda je forma bila bolja) ali treba shvatiti da i ostatak toura napreduje, prilagodjava se, proucava i nastoji iskoristiti neke slabosti.

7. p.s da li cete i njega nakon nekoliko poraza u 29 godini slati u penziju?
da probam, tačku po tačku, bez ironije...

1. tačno

2. život bez ovoga meni nema smisla. :mrgreen: kao i mečevi bez rokija i nadaline. jebo jiržija i ostale. ajd, potro može upasti. sa marejom ga ne mogu gledati na betonu, jednostavno - ružan tenis.

3. jeste, aL kojih i kada? veoma bitno.

4. taj broj dana, nek ih sakupi da bude drugi iza rokija svih vremena, meni ništa ne znače,može ih mačku o rep okačiti.

5. 94 ne, ali 42-43 da. imao je jednom šansu u životu, i voljom drugog (predaja) i vlastitom greškom (poraz, roki) nije uspio. više je neće imati.

6. na ovu stavku nema amandman ili repliku. :mrgreen:

7. pa otprilike je to - to, još 3 godine se mogu očekivati neki bolji rezultati, poslije toga -

Leopold_IV

#1645 Re: Wimbledon 2013

Post by Leopold_IV »

@ Radosni
tačka 4. i vrijeme provedeno na broju 1.
U
z osvojene GS vjerovatno najbitniji i najvazniji pokazatelj kvalitete i konstantnosti jednog igraca.
U tom segmentu je Djokovic izuzetno dobar i to postize u eri velikih igraca!!!
To je mozda i njegova najveca kvaliteta. Ne pamtim kad je neki "padobranac" izbacio Djokovica, stalno dolazi do zavrsnica turnira i to je snaga igraca i nije mi jasno zašto omalovažavati to dostignuce.

Borba za br. 1 na kraju godine trojca (Djox,- Murray - Nadal) bi se mogla dogadjati na Masters Cupu i nekako se posebno radujem tom turniru jer predstavlja krunu sezone i 7 dana top dvoranskog tenisa.

Necemo povlaciti paralele sa zenskim tenisom i igracicama koje nikad nisu osvojile GS a bile "nelegitimne" br. 1 igracice (Safina, Wozniacki JJ...).
Leopold_IV

#1646 Re: Wimbledon 2013

Post by Leopold_IV »

tacka 5. - prekid niza nema nikakve veze sa Djokovicevom vlastitom greskom nego sa Rogerovim najbolje odigranim mecem na zemlji - ikad. Da je dobio taj mec, 2011 bi bila nesto sto tenis nikad nije vidio jer bi u onakvom naletu slomio Rafu u finalu, uvjeren sam u to, pogotovo nakon Madrida i RIma...ali svako ima neku svoju "dlaku" na RnR da mu se usere u cejf.
(Soderling - Rafa, Nadal - Federer)...

hocemo li mandaliti ovu temu wimb i vratiti se na generalno tenisko supljiranje.
Leopold_IV

#1647 Re: Wimbledon 2013

Post by Leopold_IV »

jos jedan osvrt na finale:

- kako se vama cinila Djokoviceva strategija drop shotova u 3 setu?

Po meni vratila ga je iz breaka zaostatka u 3 setu i omogucilo mu je vezanje 4 gamea. Cini mi se da je primjenio odlicnu strategiju jer je Murray konstantno bio 2-3 metra iza osnovne i evidentno dominirao baseline razmjenama.
Problem je nastupio kad je nakon 4-5 uspjesnih dropova Murray poceo citati kratke loptice, nije bilo plana C i nove promjene ritma, npr duboki slice udarci i izlasci na mrezu.
Ali ovakav pristup mecu i ovakva iznalazenja rjesenja uz 10-ak S&V udaraca u toku meca je nesto sto mi se jako svidja u Djokovicevoj igri. Ovaj put nije upalilo jer je Murray jednostavno bio u nekom transu, predodređen da uzme ovo.
Nosila ga je publika kad god je mentalno padao, tako da mislim, još uvijek, na bilo kojem turniru mimo trave i Engleske, favoriziram Djokovica u odnosu na Murray-a.

Slazem se sa Radosnim da njihovi mecevi na betonu znaju biti dosadni do bola (pogledajte samo Miami 2012 i sve ce vam biti jasno).
radostan dan

#1648 Re: Wimbledon 2013

Post by radostan dan »

razumijem ja tebe, ali ti ne razumiješ nas.

sad ću ti reći o čemu se radi...

ti nisi njegov navijač, već samo, kada se o njemu priča - štovaoc teniske igre. tvoj ljubimac je neki drugi.
tako da je tebi pri ocjeni nekoga naravno bitno koliko je vremena bio numero uno.

tako i ja kada tretiram rokija, jbg, kažem - najjači od aktivnih sigurno, od svih koji su ikada igrali - moguće, vjerovatno (ovo moguće, vjerovatno, a ne - sigurno zbog različitih epoha, reketa, podloga, bodovvanja, itd, itd).

e sad...

oduzmi federeru 5 sedmica na mjestu br 1. oduzmi 7. oduzmi 17. mjenja li to nešto u tvojoj percepciji istog? manje ga cijeniš? više poštuješ ako mu na postojeću cifru dodaš još 2. sedmice? naravno da ne.

e tako i mi sa novakom. nije bitan broj nedjelja na broju jedan, neki drugi fluid, emocija je u pitanju.

ovo si u pravu da su navijači đokovića razmaženi. da, jesu, ali samo malo...
visinu letvicu za mjerenje njegovog uspjeha nisu postavili ni on ni njegovi navijači. nego roki i nadal.
šta da radimo kad nam se desio u eri vladavine ovog dvojca.
bilo bi divno da se vrati u devedesetšestu i igra sa krajičekom i drugim (bez uvrede) epizodistima.
ali ne može.
i to mu je što mu je. i njemu i nama.

ja se ne zanosim da može stići ovu dvojicu velikana po broju titula. ali hoću da vjerujem da može da im stane rame uz rame zbog dostignuća nekih drugih stvari koje ovi pak nisu uspjeli.
jedna od njih je bila neprekidan niz dobijenih mečeva. druga 4 gs u nizu. treća zlato na oi.
to su stvari koje ga jednače sa pomenutim dvojcem, a sve postignuto u vrijeme kada su oni igrali.

broj dana na prvom mjestu je - šlj podatak - u ovakvom razmišljanju.
volio sam edberga zbog stila, načina na koji je igrao npr na vimbliju, to pamtim, veze nemam koliko je vladao tronom.
polu mekinroa (u mentalnom smislu) - vilandera, bekera (to smo već opservirali zašto).

kontaš? :thumbup:
radostan dan

#1649 Re: Wimbledon 2013

Post by radostan dan »

:shock: :shock:
kolKi post.
ja što na.rah, braćo rođena... :roll:

edit :
hocemo li mandaliti ovu temu wimb i vratiti se na generalno tenisko supljiranje.
zamolićemo bureka da zadnje dvije strane sa ove teme prebaci na temu - tenis.
Last edited by radostan dan on 09/07/2013 11:24, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#1650 Re: Wimbledon 2013

Post by ultima_palabra »

Nole je uvijek pretjerivao sa dropovima za moj ukus, nije on toliko dobar u tome. Više su mu odnijeli ključnih poena nego što su donijeli, u cijeloj karijeri.
Locked