hrvatska-more

Post Reply
Warashii

#1626 Re: hrvatska-more

Post by Warashii »

NNNN wrote: voće npr. kila breskvi 20-25 kuna, grožđe 30....
Ne mora da znaci.
Image

ili

Image
Last edited by Warashii on 19/07/2013 09:06, edited 1 time in total.
NNNN

#1627 Re: hrvatska-more

Post by NNNN »

Warashii wrote:
Ne mora da znaci.
Image

pa neću sada ostati ovdje mjesecima samo da bi dočekao kakvo sniženje :D

i ovdje gdje sam ja nema lidla i sl.
Warashii

#1628 Re: hrvatska-more

Post by Warashii »

To je vidis drugi par cipela :) vidis da cak ima i jeftinije nego kod nas a po onim tezgama na ulici je skuplje i kod nas a kamo li na moru, ili u trgovinama tipa Studenac.
NNNN

#1629 Re: hrvatska-more

Post by NNNN »

Warashii wrote:To je vidis drugi par cipela :) vidis da cak ima i jeftinije nego kod nas a po onim tezgama na ulici je skuplje i kod nas a kamo li na moru, ili u trgovinama tipa Studenac.
može biti i par kaljačica, ali samo studenac i ima.....
Warashii

#1630 Re: hrvatska-more

Post by Warashii »

Nista, sljedece godine , ako Bog da, ljetuj blizu Lidl-a ;) . Studenac je zajeban poprilicno, par puta sam svjedocio kako se mjestani bune na neke cijene u Studencu, oni jednostavno s namjerom u sezoni nabriju cijene i jbga.
NNNN

#1631 Re: hrvatska-more

Post by NNNN »

Warashii wrote:Nista, sljedece godine , ako Bog da, ljetuj blizu Lidl-a ;) . Studenac je zajeban poprilicno, par puta sam svjedocio kako se mjestani bune na neke cijene u Studencu, oni jednostavno s namjerom u sezoni nabriju cijene i jbga.
ma ponio sam ja uglavnom sve sto mi treba. :D
Warashii

#1632 Re: hrvatska-more

Post by Warashii »

NNNN wrote: ma ponio sam ja uglavnom sve sto mi treba. :D
Pa sta se onda zalis jbte :D
Bitno je da su Bajrine kobasice legle :)
uglavnomja

#1633 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

NNNN wrote:
Alfons Kauders wrote:
NNNN wrote:
vidi se da novčanik nije kod tebe nego ti kod žene. :roll:

cijene su 50-300% skuplje, barem ovdje na moru.
sta je 300% skuplje?
voće npr. kila breskvi 20-25 kuna, grožđe 30....
jaro, znas li ti koliko su breskve i grozdje u sarajevu :-)

(5 i 6 km)
NNNN

#1634 Re: hrvatska-more

Post by NNNN »

zbog onih koji ce tek doci, fakat kupovati po ovim cijenama za mene bi bilo uvreda...

A kobasice su beton :D
Alfons Kauders

#1635 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

uglavnomja wrote:
NNNN wrote:
Alfons Kauders wrote:
sta je 300% skuplje?
voće npr. kila breskvi 20-25 kuna, grožđe 30....

(5 i 6 km)
300% :D

ove godine voce i povrce u dalmaciji jeste preskupo, i lokalci se bune... al jebiga vecina ima baste i zajebancije pa makar ljeti preguraju da ne kupuju po napuhanim cijenama...
NNNN

#1636 Re: hrvatska-more

Post by NNNN »

uglavnomja wrote:
(5 i 6 km)
kad si ti zadnji put bio u sarajevu ili te neko opasno dere? Pri polasku na more ja sam breskve placao 2KM i to ne na akciji.

I da, 300%
uglavnomja

#1637 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

NNNN wrote:
uglavnomja wrote:
(5 i 6 km)
kad si ti zadnji put bio u sarajevu ili te neko opasno dere? Pri polasku na more ja sam breskve placao 2KM i to ne na akciji.

I da, 300%

pijaca markale, prije 2-3 dana, svaka breskva kao macija glava :D

vala, neka me deru, ali pojesti tu breskvu i ono sto se prodaje po konzumima i lidlovima - neuporedivo :cry:

a na moru su vecinom, na pijaci, iste te dobre breskve :P
AmirBaa

#1638 Re: hrvatska-more

Post by AmirBaa »

Šveđanin wrote:Samo prenosim naslovnu iz jednih novina. :kiss:
Ma glupost vjeruj mi, u spaniju bez 1200 km (bez avionske karte) ne mozes ostati duze od 4 dana.
dado_

#1639 Re: hrvatska-more

Post by dado_ »

Vratio se sinoc iz Podgore, cijene iste kao i prethodnih godina, kafa od 6-10 kuna, piva 10-15, znaci otprilike cijene kao i u Sa, mozda malo skuplje nista pretjerano, pica 40-50kn, tako da je po meni sve ok... Cak u jednom jako finom kaficu mali makijato 6,5kn, jbt jeftinije nego u Sa :) na granici nikakvih problema, samo su pitali gdje idemo, da li imamo rezervaciju, koliko ostajemo i to je sve, nikakve papire i potvrde nisu trazili (pisalo se o nekim uplatnicama, pokazivanjima novcanika itd...) Nase raje dosta slabije u odnosu na prosle godine, mjesta tipa Gradac, Brist i to poluprazna, ljudi stoje na cesti masovno nude sobe itd... Podgora fino popunjena, vecinom stranci, vozali se do Tucepa camcem, plaza puna kao i uvijek... U povratku guzva na ulazu u BiH (Doljani) cca. 30 min. se ceka... Mislim da je ovo sve prenapuhano, u Podgori fkt svi ljubazni, mozda cak i iznenadjujuce previse, pored 2-3 restorana konobari vas srdacno pozdravljaju, ako sjednete skacu oko vas ako ga samo pogledas, gazda kuce u kojoj sam boravio LEGENDA lik, definitivno se vracam kod njega... Puno pozitivnih reakcija, toliko, pozdrav i ljetujte gdje hocete, ne prepucavajte se ljudi bezveze, svako ide gdje mu je dobro i to je to... :)
P.S. kurs u mjenjacnicama 1 evropski= 7,4 kuna
Last edited by dado_ on 19/07/2013 12:23, edited 1 time in total.
Altsa

#1640 Re: hrvatska-more

Post by Altsa »

Warashii wrote:
Ne mora da znaci.
Image

ili

Image
valjda ti je jasno da lidl nema svoje trgovine u svakom mjestu ili selendri u hrvatskoj nego si primoran da kupujes voce sa tezgi
P308

#1641 Re: hrvatska-more

Post by P308 »

dado_ wrote:Vratio se sinoc iz Podgore, cijene iste kao i prethodnih godina, kafa od 6-10 kuna, piva 10-15, znaci otprilike cijene kao i u Sa, mozda malo skuplje nista pretjerano, pica 40-50kn, tako da je po meni sve ok... Cak u jednom jako finom kaficu mali makijato 6,5kn, jbt jeftinije nego u Sa :) na granici nikakvih problema, samo su pitali gdje idemo, da li imamo rezervaciju, koliko ostajemo i to je sve, nikakve papire i potvrde nisu trazili (pisalo se o nekim uplatnicama, pokazivanjima novcanika itd...) Nase raje dosta slabije u odnosu na prosle godine, mjesta tipa Gradac, Brist i to poluprazna, ljudi stoje na cesti masovno nude sobe itd... Podgora fino popunjena, vecinom stranci, vozali se do Tucepa camcem, plaza puna kao i uvijek... U povratku guzva na ulazu u BiH (Doljani) cca. 30 min. se ceka... Mislim da je ovo sve prenapuhano, u Podgori fkt svi ljubazni, mozda cak i iznenadjujuce previse, pored 2-3 restorana konobari vas srdacno pozdravljaju, ako sjednete skacu oko vas ako ga samo pogledas, gazda kuce u kojoj sam boravio LEGENDA lik, definitivno se vracam kod njega... Puno pozitivnih reakcija, toliko, pozdrav i ljetujte gdje hocete, ne prepucavajte se ljudi bezveze, svako ide gdje mu je dobro i to je to... :)
Moze li broj od tog cike u Podgori, i vise detalja, gdje se nalazi kuca i slicno. Moze i na PP :)
Sharif

#1642 Re: hrvatska-more

Post by Sharif »

P308 wrote:
dado_ wrote:Vratio se sinoc iz Podgore, cijene iste kao i prethodnih godina, kafa od 6-10 kuna, piva 10-15, znaci otprilike cijene kao i u Sa, mozda malo skuplje nista pretjerano, pica 40-50kn, tako da je po meni sve ok... Cak u jednom jako finom kaficu mali makijato 6,5kn, jbt jeftinije nego u Sa :) na granici nikakvih problema, samo su pitali gdje idemo, da li imamo rezervaciju, koliko ostajemo i to je sve, nikakve papire i potvrde nisu trazili (pisalo se o nekim uplatnicama, pokazivanjima novcanika itd...) Nase raje dosta slabije u odnosu na prosle godine, mjesta tipa Gradac, Brist i to poluprazna, ljudi stoje na cesti masovno nude sobe itd... Podgora fino popunjena, vecinom stranci, vozali se do Tucepa camcem, plaza puna kao i uvijek... U povratku guzva na ulazu u BiH (Doljani) cca. 30 min. se ceka... Mislim da je ovo sve prenapuhano, u Podgori fkt svi ljubazni, mozda cak i iznenadjujuce previse, pored 2-3 restorana konobari vas srdacno pozdravljaju, ako sjednete skacu oko vas ako ga samo pogledas, gazda kuce u kojoj sam boravio LEGENDA lik, definitivno se vracam kod njega... Puno pozitivnih reakcija, toliko, pozdrav i ljetujte gdje hocete, ne prepucavajte se ljudi bezveze, svako ide gdje mu je dobro i to je to... :)
Moze li broj od tog cike u Podgori, i vise detalja, gdje se nalazi kuca i slicno. Moze i na PP :)
U Podgoru slobodno sprzi na slijepo. Uvijek ima smjestaja i na rivi sjede babe i cekaju sa "zimmer frei" kartonima ;-)
Restoran obala ima isto smjestaj prvi red. Argola tours na rivi (kod pekare) "centar Podgore" ima uvijek apartmana. Tu malo vise platis jer i oni zaradjuru, ali mozes direktno stupit u kontakt sa mjestanima koji tu iznajmljuju i direktno sa njima sve zavrsit.

http://www.argolatours.com/apartmani.htm
-Denis Vela prvi red to mora, nema 10 metara
-Vila Kokic je stvarno fina. Ljubazne gazde, imaju 3 veca aparmana na 2 spratu i dva manja na prizemlju. 2 red od mora (stepenice odmah kod Studenca preko puta trafike u luci)
-Vlasnik restorana Klemic ima 3-4 apartmana, zena mu je Sarajka :) itd itd

u glavnom nebrini se, spici dole i u roku od 30min-1h sredi se sve
agent_zero

#1643 Re: hrvatska-more

Post by agent_zero »

Ako već odlučim da ljetujem na jadranu, ne bih se nikad mislio gdje - hrvatska jedino. Ostalo je velika nula i šarena laža.
Tiger 033

#1644 Re: hrvatska-more

Post by Tiger 033 »

Sharif wrote:U Podgoru slobodno sprzi na slijepo. Uvijek ima smjestaja i na rivi sjede babe i cekaju sa "zimmer frei" kartonima
Restoran obala ima isto smjestaj prvi red. Argola tours na rivi (kod pekare) "centar Podgore" ima uvijek apartmana. Tu malo vise platis jer i oni zaradjuru, ali mozes direktno stupit u kontakt sa mjestanima koji tu iznajmljuju i direktno sa njima sve zavrsit.

http://www.argolatours.com/apartmani.htm
-Denis Vela prvi red to mora, nema 10 metara
-Vila Kokic je stvarno fina. Ljubazne gazde, imaju 3 veca aparmana na 2 spratu i dva manja na prizemlju. 2 red od mora (stepenice odmah kod Studenca preko puta trafike u luci)
-Vlasnik restorana Klemic ima 3-4 apartmana, zena mu je Sarajka itd itd

u glavnom nebrini se, spici dole i u roku od 30min-1h sredi se sve
Godinama ljetujem u Podgori i mogu vam reci IDEALNO mjesto za odmor :thumbup:
dalmatinka

#1645 Re: hrvatska-more

Post by dalmatinka »

300% ???? :lol:
Danas sam platila šljive 5,99 lubenicu 1,99 i breskvu 9,99.

A da odgrabiš malo?
Alfons Kauders

#1646 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

dalmatinka wrote:300% ???? :lol:

A da odgrabiš malo?
e pa moramo malo i mi reklamirati nas turizam... :D

"dalmatinci dodjite u u bih, sve je 300% jeftinije"
NNNN

#1647 Re: hrvatska-more

Post by NNNN »

A da odgrabiš malo?
ovdje je lubenica 7. a da odvadiš podosta?

ili barem blefiraj nekome ko ne zna
dalmatinka

#1648 Re: hrvatska-more

Post by dalmatinka »

NNNN wrote:

A da odgrabiš malo?

Uđi u bilo koji Konzum. Upozorenje- ovo je vikend akcija, cijene vrijede do nedjelje. :lol:
NNNN

#1649 Re: hrvatska-more

Post by NNNN »

dalmatinka wrote:
NNNN wrote:

A da odgrabiš malo?

Uđi u bilo koji Konzum. Upozorenje- ovo je vikend akcija, cijene vrijede do nedjelje. :lol:
eh kad bi to čudo bilo ovdje. ovdje samo ima studenac i oni pijačari. :-) :-)
Havatar

#1650 Re: hrvatska-more

Post by Havatar »

dalmatinka wrote:
NNNN wrote:

A da odgrabiš malo?

Po kojoj to akciji lubenica kojoj je cijena bila 7 moze da bude 1,99
Post Reply